0 oy
2,676 göst.
Aile kategorisinde (3 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Hanimlar ben yurt disinda yasiyorum ve sevgilim Türkiyede yasiyor. Biz daha sözlü ve ya nisanli degiliz ama ciddiyiz ve evlenmeyi düsünüyoruz. Ama benim kafamda takilan bazi konular var. Sevgilimin ailesinin findik tarlalari var, ve kendileri köyde yasiyor zaten.  Sevgilimin annesiyle bazen telefonda konusuyoruz, kadin bana (yanlis anlamayin kadin diyorum cünkü isim vermek istemiyorum) diyor ki, ben oglu ile evlenince onlara tarlada calismaya yardima gidermiymisim diye soru sordu, bende pek orali olmadim cünkü ben öyle bahce islerini sevmiyorum, böcek vs.. fobim var hatta evimde de camimda sineklik dolu, evde bir böcek görsem deliriyorum ve kadin bana tarla diyor. Oglu da telefonda arkadan gülüyor ,, anne benim esim hizmetci degil" diyecegi yerde. 

Neyse konu bi sekilde kapandi devam konusulmadi. Bir kac gün sonra tekrar telefonda annesini verdi bana ve yine kadin dedi, köydekiler soruyormus,, gelinin sana ayak uydurabilir mi" diye o da evet uydurur neden uydurmasin demis ve bunu bana söylüyor. Bende diyemedim ,, ben kimseye ayak uydurmak zorunda degilim" diye cünkü kirmak istemedim. Iste tekrar köydekiler soruyormus benim elimden ne zaman cay iceceklermis diye.. ya Allah askina ben neden hizmet edeyim köydekilere? Hayir yani benim canim yok mu? Benim evimin temizligi yok mu? Ben calismiyormuyum? Neyse yine bir sey demedim kalpleri kirilmasin diye sustum ve kapattik telefonu. 

Neyse bir kac gün tekrar zaman gecti yine konustuk telefonda bu sefer de diyor ki,, ben seni kizim gözüyle görüyorum, gelin gözüyle bakmiyorum sana, benim senden tek isteyim, bir yere gidelim dersem, gel benimle, önüme bi tabak yemek koy, aradabir tarlaya gel bahcede yardimet, birseyler ekelim bicelim baska birsey istemiyorum"  dedi. Yemek koymaya eyvallah, eli ayagi tutmaz temizlik konusunda yardimci olmami ister aradabir ona da eyvallah ama tabiki bu aliskanlik durumuna gelmedigi sürece!  ama ben onun her istedigi yere gitmek zorundamiyim? Tarla ve bahce, ekme bicme isini sevmedigim halde yapmak zorundamiyim? 

Bi de bana bunlari daha evlenmeden söylüyor acaba evlenince neler olacak?

Yanlis anlamayin ben kötü bir insan degilim, aksine yardimsever bir insanim ama elimden geldigi is vardir seve seve yaparim icimden gelirse ve elimden gelmeyecek isler vardir, zorla yaptirilirsa inadim tutar kalp kirarim.

Yani ben sahsen birgün kaynana olursam gelinime asla is yaptirmam, neden yaptirayim ki? O da bi ananin evladi ve benim oglumla bana hizmet etmek icin evlenmiyor, mutlu olsunlar diye evleniyor. Bence her insanin evi ayridir ve her insan kendi evine ve isine kendisi bakmalidir (elden ayaktan kopmadigi sürece) 

Yani biz kadinlar neden hizmetciymisiz ve baskalarina yardim etmek zorundaymisiz gibi davraniyorlar ? Biz insan degilmiyiz?  

Bir isi ya seve seve yaparsin ya sevmiyerek. Bu kadin simdiden telefonda böyle demeye basladiysa, evlendigimde neler der diye gercekten evlenmekten korkar oldum. 

Sevgilime bu konuyu actim ama orali olmadi  ve hatta ,,eline mi yapisir cok kibarsin" dedi. Yani agizini acip " benim esim olacak insan hic bir seye elini süremez icinden gelmedigi sürece" diyemedi. Bu da beni cok düsündürdü. 

Ya seven insan benim bildigim sevdigine kiyamaz? Benim annem esime is yaptirmak istese ben esimi göndermem ki, gitsin birini bulsun ve ya parasini veririm birini gönderirim ama esimi yormam ki, sonucta esim de benimle annemin islerini halletmesi icin gelmedi bu dünyaya.

Bi benim sahsi Fikrim. Siz ne düsünüyorsunuz? 

Yanlis anlamayin ben yardima ihtiyaci olan birini görürsem eger icimden gelirse zaten yardim ederim ama biri benden bunu beklerse ve söylerse o zaman icimden gelmiyor iste istemiyorum.  Ve sevmedigim bir isi yapmak zaten bana göre degil. 

Cok kafami yoruyorum bu duruma ve gercekten artik her telefonda konustugumuzda kadin tarla, ayak uydurmak ve iş diyip duruyor. 

Ben kimseye ayak uydurmak zorunda degilim. Beni degistirmeye calisiyorlar gibi hissediyorum cünkü ben bu degilim. Beni annemin evinden nasil aliyorlarsa, öyle alsinlar, yani beni ben oldugum icin kabullensinler istiyorum, köle gibi kullanmak icin degil.

Artik cidden beni evlilikten sogutuyor bu konusmalar, yani ayrilmayi bile düsünüyorum sizce ne yapmaliyim?

50 Cevaplar

0 oy
tarafından
Şimdi daha sevgilinmis kafana uymuyosa evlenme o zaman..onların yaşam tarzları belli istedikleri de belli..hee seviyorum aşığım diyosan herşeyi yaparım.diyosan.sikayet etmeden yaparsın...sevgilin fikrini söylemiş..baştan söylemelerine.guzel ki sonradan ben.bilmiyodum.demezsin ona göre.kararini ver dmeeye getiriyolar..bunda kızacak bisiy yok.koy hayatında eşinin işi oysa oda gidiyosa yardım.etmen çok.normal..benim kayinvalddemler ot.toplamaya giderdi pazarcılık yapardı..beni.gotrmek istemezlerdi..ben kendim.isterdim.gideyim.yardim.edeyim.yemeklerini yapayım diye...senin gönlün.yokss baştan vazgeç.kizim...sonrasinds diyecekleri su biliyodun niye evlendin.o.zaman..
-Reklam-
0 oy
(68 puan) tarafından
Sen ve tüm tüm genç kızlara tavsiyem sizi değiştirmeye çalışacak insanlarla evlenmeyin ve sizde değiştiririm bunu nasılsa diye düşünmeyin malesef geneli gelini köle olarak görür ilk zamanlar kayın validem hadi yaşlı diyip. Dipbucak temizlik yapardım ama kızı gelip yatardı kızı dediğim küçük değil 3 görümce yetişkinde kızları var en sonunda eşim benim karım temizlikçi değil tut kendine bi kadın dedi bi daha izin vermedi ben kendi anneme de yapıyorum diye eşit davranmak istemiştim halbuki şimdi bazen bskıpyorum evleri çok pisleniyor tam yelteniyorum yapmaya eşim kızıp oturtuyor yani demek istediğim evleneceğiniz adam ı iyi seçin 
0 oy
tarafından
Yol yakınken uzaklaş cnm ayak uyduramam diyorsan ,evlilikte aşk ölüyor bir süre sonra.buradaki kadınların yaşadıklarını yazdıklarını oku.
0 oy
(1,908 puan) tarafından
Bu evlilik olmaz olursa da fazla.surmez
0 oy
(3,901 puan) tarafından
Valla aslinda simdiden bunlari solemeleri bmce daha iyi sonradan biz sana demistik olcak cnku..sevgilin de belli ki annesi gibi düşünüyo ki ses etmiyo..aranzda kültür farki oldugu cok belli..koyde is yaptrcak gelin istiyolarsa koyden gelin alcklar o zamn..herkes bahcede is yapmak zorunda degil..bn olsam bn de yapmam..ona gore gelin alsinlar..bn olsam yol yakınken ayrilirim valla yoksa ask yetmiyo evlilik icin..ailesinin sözünden çıkmayan erkekle ve kafa yapisi farkli aileyle hayat gecmez solim cok pisman olursun..is isten gecer ama..cnku biz sana basindan soledik o zamn evlenmeseydin dicekler..
0 oy
(439 puan) tarafından
Ben de sakaryaliyim sanirim sizinkilere sakaryali kaynanam sosyete asla tarlaya falan gelmez salvar giymez bizim tarlanın var eker biceriz ama capa yapariz alışığız kaynanam geldiginde gunws gözlüğü basinda sapka tarladan domates toplar haklisin ayak uydurmak zor ama bazen yapmak gerekir ki yıldır 3vliyom kaynanam 1 hafta yemeğimi yedi allahtan uzak oturuyoruz 
0 oy
(405 puan) tarafından
Canım sonuna kadar okudum ve bence haklısın. Sevgilin şimdiden birşey demeyip geçiştiriyorsa o da annesi gibi düşünüyordur arada kalmak istemez ve sana ne olacak sanki yardım etsen benim için vs diye ikna etmeye çalışır. Bir iki gidersin ömür boyu üstüne yapışır. Kaynana adayın ise şimdiden yolunu yapmaya çalışıyor. Köydekilerde insanı ayrı sinir etmesin yani onlarda bence gazlıyorlar muhtemelen kendi gelinleri öyle senin kaynananda öyle gelin istiyor.
0 oy
(57 puan) tarafından
Merhaba, kesinlikle vazgeçin derim çünkü kültür farklılığı asilabilecek bir şey değil malesef baştan bizim şartlarımız bu ona göre kendini hazırla evleneceksen bu şekil demek oluyor. Evlenince kesinlikle daha zor eşiniz asla size hak vermiyo hep annesini savunuyo başımdan geçtiği için çok iyi biliyorum ben çok pişmanım siz olmayın. Siz ne kadar ben yapmam desenizde eşiniz bir şey demedigi için sürekli sizi merhametsizlikle suclayacaklar ayiplayacaklar ve herşeyinize karışıp yaşam tarzını değiştirmeye çalışmaları da cabası. Bana sürekli komşularının gelinlerini över kaynanasina nasıl hürmet hizmet ediyor diye eşime dedigimde ise annem öyle lafın gelişi söylüyor oluyor sen çok takıyorsun oluyo 
(3,757 puan) tarafından
Kız yıl geçmiş postun üstünden ama inşallah ayrılmıştır yorum yapmadan önce tarihlere bak da ona göre yap :D
(57 puan) tarafından
Yıl değil ay geçmiş ayrica altlarda yeni yorumlari görünce yorum yapmak istedim yorum yapmak gibi bir özgürlüğümüz var sonuçta  
0 oy
tarafından
Şimdiden tavrını koymazsan ileride çok sıkıntı çekersin evlilik kolay değil içinden geçenleri söyle yardım etmek istemiyorum de de millet senin yerine karar almasın
0 oy
tarafından
Merhaba konu nasıl sonuçlandı:)

İlgili sorular

+1 oy
23 cevap 844 göst.
21 Ocak 2022 Aile kategorisinde Miss.namaless (1,464 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 574 göst.
2 Mart 2021 Aile kategorisinde Birdilektut (1,271 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,289 göst.
13 Temmuz 2019 Diğer kategorisinde Adasun (130 puan) tarafından soruldu

382,087 soru

11,439,412 cevap

35,008 kullanıcı

...