0 oy
2,632 göst.
Aile kategorisinde (3 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Hanimlar ben yurt disinda yasiyorum ve sevgilim Türkiyede yasiyor. Biz daha sözlü ve ya nisanli degiliz ama ciddiyiz ve evlenmeyi düsünüyoruz. Ama benim kafamda takilan bazi konular var. Sevgilimin ailesinin findik tarlalari var, ve kendileri köyde yasiyor zaten.  Sevgilimin annesiyle bazen telefonda konusuyoruz, kadin bana (yanlis anlamayin kadin diyorum cünkü isim vermek istemiyorum) diyor ki, ben oglu ile evlenince onlara tarlada calismaya yardima gidermiymisim diye soru sordu, bende pek orali olmadim cünkü ben öyle bahce islerini sevmiyorum, böcek vs.. fobim var hatta evimde de camimda sineklik dolu, evde bir böcek görsem deliriyorum ve kadin bana tarla diyor. Oglu da telefonda arkadan gülüyor ,, anne benim esim hizmetci degil" diyecegi yerde. 

Neyse konu bi sekilde kapandi devam konusulmadi. Bir kac gün sonra tekrar telefonda annesini verdi bana ve yine kadin dedi, köydekiler soruyormus,, gelinin sana ayak uydurabilir mi" diye o da evet uydurur neden uydurmasin demis ve bunu bana söylüyor. Bende diyemedim ,, ben kimseye ayak uydurmak zorunda degilim" diye cünkü kirmak istemedim. Iste tekrar köydekiler soruyormus benim elimden ne zaman cay iceceklermis diye.. ya Allah askina ben neden hizmet edeyim köydekilere? Hayir yani benim canim yok mu? Benim evimin temizligi yok mu? Ben calismiyormuyum? Neyse yine bir sey demedim kalpleri kirilmasin diye sustum ve kapattik telefonu. 

Neyse bir kac gün tekrar zaman gecti yine konustuk telefonda bu sefer de diyor ki,, ben seni kizim gözüyle görüyorum, gelin gözüyle bakmiyorum sana, benim senden tek isteyim, bir yere gidelim dersem, gel benimle, önüme bi tabak yemek koy, aradabir tarlaya gel bahcede yardimet, birseyler ekelim bicelim baska birsey istemiyorum"  dedi. Yemek koymaya eyvallah, eli ayagi tutmaz temizlik konusunda yardimci olmami ister aradabir ona da eyvallah ama tabiki bu aliskanlik durumuna gelmedigi sürece!  ama ben onun her istedigi yere gitmek zorundamiyim? Tarla ve bahce, ekme bicme isini sevmedigim halde yapmak zorundamiyim? 

Bi de bana bunlari daha evlenmeden söylüyor acaba evlenince neler olacak?

Yanlis anlamayin ben kötü bir insan degilim, aksine yardimsever bir insanim ama elimden geldigi is vardir seve seve yaparim icimden gelirse ve elimden gelmeyecek isler vardir, zorla yaptirilirsa inadim tutar kalp kirarim.

Yani ben sahsen birgün kaynana olursam gelinime asla is yaptirmam, neden yaptirayim ki? O da bi ananin evladi ve benim oglumla bana hizmet etmek icin evlenmiyor, mutlu olsunlar diye evleniyor. Bence her insanin evi ayridir ve her insan kendi evine ve isine kendisi bakmalidir (elden ayaktan kopmadigi sürece) 

Yani biz kadinlar neden hizmetciymisiz ve baskalarina yardim etmek zorundaymisiz gibi davraniyorlar ? Biz insan degilmiyiz?  

Bir isi ya seve seve yaparsin ya sevmiyerek. Bu kadin simdiden telefonda böyle demeye basladiysa, evlendigimde neler der diye gercekten evlenmekten korkar oldum. 

Sevgilime bu konuyu actim ama orali olmadi  ve hatta ,,eline mi yapisir cok kibarsin" dedi. Yani agizini acip " benim esim olacak insan hic bir seye elini süremez icinden gelmedigi sürece" diyemedi. Bu da beni cok düsündürdü. 

Ya seven insan benim bildigim sevdigine kiyamaz? Benim annem esime is yaptirmak istese ben esimi göndermem ki, gitsin birini bulsun ve ya parasini veririm birini gönderirim ama esimi yormam ki, sonucta esim de benimle annemin islerini halletmesi icin gelmedi bu dünyaya.

Bi benim sahsi Fikrim. Siz ne düsünüyorsunuz? 

Yanlis anlamayin ben yardima ihtiyaci olan birini görürsem eger icimden gelirse zaten yardim ederim ama biri benden bunu beklerse ve söylerse o zaman icimden gelmiyor iste istemiyorum.  Ve sevmedigim bir isi yapmak zaten bana göre degil. 

Cok kafami yoruyorum bu duruma ve gercekten artik her telefonda konustugumuzda kadin tarla, ayak uydurmak ve iş diyip duruyor. 

Ben kimseye ayak uydurmak zorunda degilim. Beni degistirmeye calisiyorlar gibi hissediyorum cünkü ben bu degilim. Beni annemin evinden nasil aliyorlarsa, öyle alsinlar, yani beni ben oldugum icin kabullensinler istiyorum, köle gibi kullanmak icin degil.

Artik cidden beni evlilikten sogutuyor bu konusmalar, yani ayrilmayi bile düsünüyorum sizce ne yapmaliyim?

50 Cevaplar

+4 oy
(1,885 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Sen çok haklısın. Elbette evlendiğimizde iki taraf da birbirine uyum sağlayacak. Ama bu uyum sağlama gelin gelsin benle tarlaya gitsin her işimi yapsın demek değil. Sevgilinin annesinin gelinden beklentisi olabilir ama kusura bakmasın o zaman kendine göre gelin alacak. Ben de köyde büyümedim, tarlaya soksan zaten beceremem iş beğenmemek değil. Köy işleri kolay değil herkes yapamaz. Ama burda sevgilin de senden aynı beklentilerde galiba. Madem daha nişanlılık falan yok en başından konuş herşeyi nerde oturacaginiz ne iş yapacağınız vs. Bizim insanimizda köprüyü geçene kadar anlayışı var. Evlendikten sonra herşeyi yapmaya mecbursun gibi davraniyorlar. Eğer sevgilinde böyle bı zihniyet varsa yolları ayrilman en iyisi olacak. 
(3 puan) tarafından
Konustum acikcasi annesinin yaptigini ve söylediklerini dogru bulmadigimi söyledim

Sürekli "offfffffff yine mi ayni konu ,, diyip konuyu kapatiyor ama konusmamiz lazim bunlari basindan anlatamiyorum.  Yani ne desem boş.   Kafam cok karisik gercekten
(1,885 puan) tarafından
O zaman sevgilinin işine gelmiyor  Konuşmaktan kaçıyor. Canm bizim ilişkimiz 9 yıl sürdü karşılıklı herseyimizi bildiğimiz halde ilk evlilik teklifi ettiğinde oturduk ciddi ciddi konuştuk. Evlilik gerçekten zor bı karar. Malesef ki kadından çok fazla fedakarlık bekleniyor. Çoğu evlilikte verilen sözler de tutulmuyor sonra sıkıntılar yaşanıyor. Nerde oturacaginizdan izinleri tatilleri nasıl degerlendireceginize kadar konuş. Burda gormussundur bazıları kızın ailesine gitmesine bile izin vermiyor. Evlendikten sonra bunlarla karşılaşma sen de. Konuşmak istemezse de ilişkiye bı süre ara ver. Seni seven insan zaten bırakmaz. Kaçmak yerine açık açık konuşsun, konuşmuyorsa da yol ver gerçekten.
(3 puan) tarafından
Vallaha bravo cok iyi yazmissin ve beni cok motive ediyorsun suan. Konusucam zaten.

Evet malesef kadinlardan hep daha cok seyler bekleniyor ve damat beyler bunu anlayamiyor.  Saniyorlar ki eşit.  Ama öyle degil iste kadin 24 saat ayakta mübarek, önce kendi evinde sonra kaynanasinin evi var yetmezmis gibi.

Bu konuda cidden bi aciklik getirmem gerekicek.

Yüz yüze annesiyle daha gelemedik, yüz yüze konusmak istiyorum bunlari ve ya telefonda direk söylemek istiyorum bir dahaki konusmamizda illa ki yine konuyu acicak.

Yani artik telefonda kadinla konusmaya korkar oldum bana yine tarla diyecek diye..
(1,885 puan) tarafından
Kadının niyeti çok belli aslında gelin iş yapacak bize ayak uyduracak diyor. Yine de şanslısın bı yerde bunları şimdiden söylüyor sen de ona göre önlemini al, emin ol büyük çoğunluk evlendikten sonra gerçek yüzünü gösteriyor.
En başında kendinden taviz verme canm bu hayat senin sonradan pişman olacağın kararlar alma. Ben seni çok olgun ve bilinçli buldum. Malesef ki çoğu kız seviyorm herşeye katlanırim kafasında. Tabi açısı sonradan çıkıyor. Umarım hakkında hayırlısı olur
(3 puan) tarafından
Yok vallaha katlanamam ki yani kendimi de düsünüyorum kaldi ki bel fitigim var yani.  Yani cidden basindan beri söylemem gerekicek anlasilan.  Küserse de küssün yani ne diyim artik gercekten yazik ya evlenmeden bir insan bu kadar korkutulur mu, simdiden deli etti beni bu konu ve kac aydir susuyorum yani..
Kalbini kirmadan aciklamaya calisicam baktim olmuyor cidden pat diye söylicem yani az kaldi
-Reklam-
+3 oy
(12,777 puan) tarafından
Yarisinda okumayı bıraktım sen bu çocukla evlenme ailesi daha sıcak bı kız istiyo galiba baksana ne güzel kızım olarak görmek istiyorum demiş kültür farkı var gibi sana da uygun değiller gibi sen biraz öyle şeyler yapmayım evimde oturayım vs düşünüyorsun ama fındık lar olab insanlar çoğunlukla gelinlerden yardım ister başta bunu belirt ne söz ne Nisan olmadan   yardım etmek bahçede etmek hizmetçilik değildir ben çok severim mesela sevmiyor isen baştan söyle çizgi belli olsun 
(2,589 puan) tarafından
Canım evlendikten sonra düzelir diye bekleme genelde uzaktan davulun sesi hoş gelir derler senin davul şimdide den böyle ilerde daha fazla sorun olur sözünde arkanda durmaz yurt dışında bence devamkee ne işin var tarlada jsjsj
(12,777 puan) tarafından
Evlenince düzelmez soğuk davransin sen sevgilinle konuş ben tarla gidemem tarladan da beklentim olmaz annesi de dediğinde hizmetçi değilim diye değil ben tarla işinden anlamam bahçe tarla gidemem siz gidersiniz gelince yemeğinizi yaparım ama tarla bahçe ben böcek korkum var gitmemi beklemeyin diyecen konu komşu görmeye elbet gelecek cay yemek ne ise sunacaksin ama baştan konusaeak yoksa evlendikten sonra her şeye gel derler eşinle Cook kavga edersin başta neden sustun derler
(3 puan) tarafından
Susmicam. Haklisin kesinlikle.

Aradabir gider yemeklerini  ve ufak tefek evi toparlarim yaparim ama gercekten ARADA BIR YANI bu da aslikanlik haline gelmesin yoksa cok sinirlenirim yani cünkü elleri ve ayaklari tutuyor.

Cokta sey beklemesinler yani ben kendimi bildim bileli yalniz yasiyorum ve rahatima evim konusunda düsgünüm.

Yani ayda yilda bir kere belki giderim onlara cünkü ben kendi aileme bile gitmiyorum dogru düzgün yani rahat edemiyorum baska yerde, hep evimde olmak istiyorum :)
(3 puan) tarafından
Ya belki onlar israrla istemeseydi sevebilirdim, en azindan deneyebilirdim denemedim demezdim ama onlar istedi diye istediklerini yapmicam inadim tuttu bir kere yani bende karadanizliyim cok inatciyimdir.  Kaldi ki böceklere vs.. gelemiyorum ve dedigim halde ,,alisirsin" diyorlar halbuki kriz geciriyorum böcek ve örümcek, yilan vs... görünce yani ve bunu bile anlayisla karsilamiyorlar, saygi duymuyorlar fobi hastaligina.

Bu beni cok sinir ediyor cünkü insan biraz saygi duyar, zorla mi Allah askina yani?

Yani evde oturur yemek yaparsin dedigi de oldu..  ya neden o diyince  yapilmali bu? Ben düsünemiyormuyum? Yani icimden gelirse bende yapardim ama onlar dedi diye hic bir seye dokunmak istemiyorum artik cünkü beklenti icindeler ve ben beklentiler icin sevdigim adamla evlenmiyorum bu böyle gitmez ki.  Yani benim kendi annem bile bana is buyurmaz ben kendim kalkar yaparim zaten. Ama biz el kiziyiz ya damat beyin ailesi icin, oh ne ala kullansinlar nasilsa benim kizim degil gözüyle bakiyorlarmis gibi hissediyorum
(12,777 puan) tarafından
Bu düşünceler ini sevgiline belirt çünkü evlilik bekar lik gibi olmuyor malesef çok kavga edersiniz evlenince ayrılacağını da şimdiden karar verin
+1 oy
(66 puan) tarafından
Tamammini okuyamadim ama annesi kirmadan gercekleri sana gostermek istemis. Köy hayatini hakkinda fikrin olmadigini biliyor olmali, böyledir çünkü köyde gelinler evlerindeki hizmetleri yaparlar ve findik zamani haziran temmuz aylarinda yogunca toplamak gerekir yardim gerekir. Bunlar olan şeyler korkutmak amaçli degil kültürünüz bu şekilde kabul ederek gel demenin en naif yolu. Bende olsam öyle sorardim hayatlari bu şekilde çünkü o insanlarin.
(48,617 puan) tarafından
ne güzel yazmissin ☺️
(3 puan) tarafından
Peki sence bu mecburi bir sey mi. ?

Yani istemiyorsam ne yapabilirler ki ? Tiksiniyorum bahce islerinden, böcek, yilan, örümcek her seyden tiksiniyorum yani ne yapim
(66 puan) tarafından
Ozaman ciddi ciddi sevgilinizle konusmaniz gerekli, yani köy hayatinin size uygun olmadigini bocek fobinizi, bahce isini, hizmeti yapamayacaginizi soylemeniz gerek. Ya o kendi hayatini degistirip sehirde yasicak yada siz koyde bi taraf hayatini degiştirecek. Yaşam tarzlariniz farkli oyle gecistirmeyle hallolacak bi konu degil bu. Ciddi ve acik konuşun ileride nasilsa hallolur demeyin olmaz çünkü.

 Ayni degil tabi ama bende Istanbulda doğdum büyüdüm bankada calisiyordum, sinema, tiyotro, arkadaslarla dolu dolu bi hayatim vardi şuan evlendim küçük bi tatil kasabasinda yaşiyorum hiç etkinlik yada arkadaş yok, kişin bomboş eşim aldi beni karşisina konuştu ben oraya gelemem benimle gelmen gerek ama böyle biyer diye bende kabul ettim, benim kendi annem ben yaşayamam içim daralir diyor.
+1 oy
(3,213 puan) tarafından
Ah canım o kadar uzun yazmışsın ki atlaya atlaya okudum ama sana 34 yaşında bir ablan olarak şunu söyleyebilirim ki kadının gelinden beklentisi belli ve sevgilinin bunların sürekli tekrarlamasına izin vermesi de aslında onun da böyle istediğini gösterir. Keşke gerçekleri şimdi görsen ve yoluna baksan çünkü ileride çok sıkıntı yaşarsın. Canım cicim iki üç günde bitince bunlar size hep dert olur. Yok illa evlenicem dersen de açıkça belli et tavrını hani sesin çıkmıyodu demesinler çünkü onlar bu konuda çok netler...
(3 puan) tarafından
Öyle mi diyorsun abla? Yani ben gercekten yardim ederim her konuda ama cidden artik yordu beni bu telefon konusmalari, her gün ayni konu, benden bir is beklemesi vs.. eh sevgilim de abartma gözünde büyütme diyip duruyor ama adam gibi de annesine diyemiyor esim olacak o benim, hizmetcin degil diye diyemiyor bu da beni korkutuyor. Ya ilerde arkamda durmazsa diye
(3,213 puan) tarafından
Şimdi aşkla diyemeyen evlenince hiç demez kuzum dese şimdi derdi asıl. Eğer niyetin ciddiyse tepkini sen ver ben yapamam öyle şeyler diye bak gör nasıl cevap verecekler. Kolay değil gurbete gelip bunlarla uğraşmak ve köy hayatına alışmak. Aşıkken bile kolay değil evlilik dediğin şey hele ki bu koşullarda seni çok yıpratır
(3 puan) tarafından
Ah be ablam  vallaha keske o kadar kolay olsa.. üzülmesinler diye aylardir kafami yoruyorum kimseye anlatamiyorum derdimi. Anlatsam da dinleyen yok, akil fikir veren yok herkes kendi derdine düsmüs. Allahtan bu sayfayi buldum sabah ve üye oldum cidden Allah razi olsun sizden yorumlariniz icin, derdimi o kocaman mesajda okudugunuz icin size minnetarim.  

Konusmaya calisicam bu aksam bakalim ne diyecek. Bir dahaki annesiyle konustugumda da annesine de diyecem yani benden beklemesinler öyle bir seyi diye.

Insallah kalbi kirilmaz ve kötü bir sey demez cünkü ne benimle ne de oglu ile arasi acilsin asla istemem..
+1 oy
(3,276 puan) tarafından
Ayrıl bence evlendikten sonra sınır hastası olup bir ömür ağlayacağına ayrıl 1 gün ağla o evlilikte pek bir hayır gelmez sana yurt dışından gelip köyde yaşamak kolay değil her yiğidin harcı değil giyimin kuşamına laf söylerler rahat oturup kalkamazsın yeni evlisiniz millet bebe bebe diye kafanızın etini yer vazgeç bu sevdadan 
(3 puan) tarafından
Ayak uydurursun diyip duruyorlar. Ama yani ben burda yurt disinda dogudum büyüdüm, köy isinden ne anlarim ve kaldi ki bahce islerinden nefret ederim yani ama beni mecbur zorla yaptirmak istediklerini hissettiriyorlar. O yüzden biraz korkuyorum ve ayrilik konusunda da cok üzülürüm gercekten cünkü cok seviyorum ama seviyorum diye de ömür boyu tarla isleriyle ugrasamam ki..
(3,276 puan) tarafından
Çok zor canım çok yıpranırsın
+1 oy
tarafından
Canım şimdi kararına bişi diyemicem ama düşüncelerinde haklısın. 

Sen yurt dışında yaşamisssin yada  bı şehir merkezinde yaşasanda aynı şey olur. O lar tarla yapan işi warsa köy yerinde yaşıyorlar demek bu. Böyle yerlerdede genelde gelinleri de kendileri gibi çalışzin istiyorlar. He ama sizde ne fol War ne yumurta bı kere senin ortada daha hiç bişi yokkken o kaynana adayıyla konuşman baştan hata çok insan tanıyorum böyle sevgiliyken kaynanaya konuşup konuşup evlendikten sonra dert yanan görüşmek bile istemeyen. Her neyse bnce daha sevgiliyken en azndan konstugunda tavrını ortaya koyarsan onlarda bı adım geri dururlar. Bn insanların her zaman dusuncelerini isteklerini baştan soylemesi taraftarıyım sonradan söyleyince kötü olursun. Sen söyle baktın işlerine gelmiyor vazgeç sen bu işten. Damat adayida sen bisiler söyleyince anasına doğru kaciyorsa zaten hiç bulaşma derim bn sana. İleride çok sknti yaşarsın. Herkes senin düşüncelerinde olmuyor. Onlara anladığım kadarıyla köyde yetişip büyümüş bağ bahçe işlerini seven anlayan bı gelin adayı lazm. Bn kendimden örnek vereyim bn babamın evinde ne bağ gördüm ne bahçe hop evlendik bnmkilerin bahçe bahçe fındığı warmis. Dedim bn oraya asla gelip fındık mındık toplamam bilmemde. İlkten bı yüzler burustu ama bnm kaynanam kiyimsizdir tam o zaman sen evde yemek yaparsin dediydi. Bı fındık zamanı gitttim yemek yaptım öğle akşam ama canm skiliyodi bahçeye gitttim hep yanlarına cay bisiler götürdüm iki üç daldan fındık ta fopladkm sonradanda hamile kaldım bidahada senin ne işin War cocukla deyip hiç lafkni bile etmediler. Ama tabi herkes bnmkiler gibi çıkmayabilir oda var. Ama bu konuları önden konuşmadan sonradan sen bilmiyomuydun bunları bilerek geldin derler hem kocan hem kayınvalide adayın 
tarafından
Wallla bu şartlarda ya sınırlarını ciziceksin yada koşarak uzaklasacaksin canm. Herkesin bı özel hayatı war bir oturcak olsan mecburi birlikte son zaten ama evin ayrı Barkın ayrı ne işin var her hafta her gün enteresan
İnanmazsin bn kendi annnemle 20 dk mesafe War aramda 15 günde 1 bazen ayda 1 görüşüyorum herkez evinde güzel fazla samimiyet tez ayrılık getir ve bunaltir. Wallla çok iyi düşünüp karar ver çok vurursun kafanı duvarlara kaynananın çok bilmişi hiç makbul degill:)))
(3 puan) tarafından
Aynen bende ayri yasiyorum ve ailemi 2 aydir görmedim yani.  Gitsem 2-3 saat oturup dönüyorum.

Ama annesi benden her haftasonu ve her istediginde her yere onunla gitmemi istiyormus yani böyle de olmaz ki.

Konusmam lazim net
tarafından
Yani kimse kusura bakmasın gelin alıyor esir değil. Sürekli yanında tasicak bişi arıyorsa bı tane çanta al sen ona onla gezsin ordan oraya :))) boşver. Ama baştan tavrın ne olursa sınırların ne olursa o sınırlar çizgisinde yaklaşırlar. Gülüp gülüp gecstirirsen wallla önlerini alamazsin tepene çıkarlar.
(3 puan) tarafından
Iste bende yufka yürekliyim, aman insanlar kirilmasin, aman üzülmesin diye düsünüyorum malesef.

Ama haklisin tepeme cikarlar agizimi acmazsam :)
tarafından
Aynen öyle bide evlendikten sonra bizim gelin kötü bizim gelin suratsız bizim gelin şöyle böyle derler. Şimdiden çekersen cizgini bişi söylerken bı adım geri dururlar. Her kaynananın oğlunun başının üstünde yer olması lazm kesinlikle bakım olsun yardım etme olsun ama gereken yerde gereken miktarda. Karısinda ezdirmemesi lazm. Bunu ilk önce damat Bey'le usturuplu bı şekilde anlayabileceği şekilde kırıp dökmeden kons baktın sana konuşmanın hiç bı yerinde hak vermiyor uzaklas uzaklass :) kimse aşkından ölmüyor ama derdinden ölen çok :)
+1 oy
(2,589 puan) tarafından
Zaten bu kaynanalar anamızı ağlatmış nsjsjsjsjs canım haklısın sen valla burda haksızsın diyen biri CIKARSA postları na bak yarısı kaynana şikayeti ile dolu hahahah o yüzden ya bu konuyu sözlünle konuş canım ben tarla vs anlamam de eğer yada telde konusurken sözünün annesine ama ben tarladan anlamam ki ben yemeginizi vs yaparım de. Bu arada canım siz köyde mi yaşamayı düşünüyorsunuz.. Kızzzzz yurt dışındasın miss gibi.. gelip tarlaya girme valla gerekirse sözlün de tarla diretirse yolun başında vazgeç çünkü evlenince huzur bulamazsın. Bu sözlü nişanlı zamanları uzlaşmak için yakından tanımak için var bazi şeyleri bildiğin sana uymadığı halde kabullenme. Şimdiden kurallarını koy yoksa suskunluğum kalp kırmamam vs derken kendini bitirirsin 
(3 puan) tarafından
Cok haklisin.

Ben bi kere bagirdim ona dedim zaten ,, ben senin annenin hizmetcisi degilim gel deyince gel, tarlaya gidelim diyince git, temizlik yap diyince yap gibi seylere gelemem ben"" dedim

Ve bana dedigi cevap.

"Abartma gözünde cok büyütüyorsun o tarla isleri sadece yazin oluyor bir kac ay ondan sonra sorun yok bitiyor" dedi

Tamam da bu sadece tarla isi degil ki,  yemegi yapmasi, temizligi, onunla her yere gitmemi istemesi vs... cok sey var yani bende buna kiziyorum. Ayda yilda bir kere tamam ama her hafta da beklemesinler yani ona kiziyorum
(2,589 puan) tarafından
Canım sen köyde mi ev tutup orda mı yaşıyacaksın
(3 puan) tarafından
Ben acikcasi sevgilimi yurt disinia almak istiyorum yani ne kadar uzak olursak onlara o kadar iyi kaldi ki  burda isim gücüm var yani. Bende bir kiz evladiyim ve bosuna okumadim. Canim cikti okulumu bitirene kadar.  Ama sevgilim türkiyede ailesinin yaninda yasamamizi istiyor. Bi ev var ailesine 10 dakka uzaklikta. Mahvolurum yani 10 dakka mesafede ailesine. Artik isin gücün yoksa her haftasonu ve ya her gün gitmemizi ister
(2,589 puan) tarafından
Kızım aklın varsa vazgeç benden söylemesi aşk artık istediğine saygılı sana hoşgörülü olana ol. Şimdiden seni esir ettiler köyde okul yok ev desen köyde ne kadar lüks olur vazgeç kuzum vazgeç günaha girmek istemem ama sonradan üzülmekten iyidir
(3 puan) tarafından
Yok haklisin abla anliyorum ben sizleri
Ve tüm yorumlarda haklisiniz yani ben bir bosluk icindeyim ve kafam cok karisti yani ondan. Son bir konusma yapicam sonra ne oluyorsa olsun
+1 oy
(16,489 puan) tarafından
Sonuna kadar okudum

Ama evlenme o adamla asla mutlu olmazsın 
(3 puan) tarafından
Seviyorum ne diyim
(16,489 puan) tarafından
Sevıosan annesı baştan söylüyor neler olacağını katlanacaksın mecbur
Çünkü anladığım kadarıyla adam annesı ne derse onun sözü ile hareket edip
Senın arkanda durmuo
(3 puan) tarafından
Katlanamam da iste yani sorun da bu.

Ikisi arasinda kaldim hem seviyorum hemde bize, benim aileme kimse karismasin herkes isine baksin istiyorum yani bana dokunmasinlar. Evleniyorum diye beni kullanmasinlar.

Sonucta evlilik mutluluk icin var, ama bu düsünceler beni lac aydir öldürüyor gercekten.  :(
(16,489 puan) tarafından
Hayırlısı olsun diyelim
(2,589 puan) tarafından
++++++++++++ KESİNLİKLE KATILIYORUM
+1 oy
(27,351 puan) tarafından

Evlenince pişman olursun bacım demedi deme ..


(3 puan) tarafından
Sanirim gercekten pisman olucam
(27,351 puan) tarafından
Kısa yoldan dönüş hayatına bak bu siteyi az çok takip et dediğimi anlarsın kaynana basta o niyetle olunca huzur falan kalmaz
0 oy
(10,302 puan) tarafından
Hayat hikayen güzelmiş. 2 paragrafta bıraktım
(5,721 puan) tarafından
Bende okuyamadim ya
(3 puan) tarafından
Saglik olsun derdimi anlattim ,okuyanlar yeter bana
0 oy
(7,791 puan) tarafından
Bnm esimlerinbde elma ve ksyisiliklari var ben en baştan dedim ben asla tarlaya bağa bahçeye gitmem diye hatta benden önce annem dedi :D Neyse kaynanam bı şey demedi ama bı kadın var ortak tanıdık işçi getirtceklermis de ben yemek çay yapcakmisim onlara da... Benden önce kaynanam verdi cevabını o bahçeyle ugrasmicak diye zaten bahçe kiradaymis keza temizlik vs konusunu eşimle kinusurken ben seni hizmetçi olarak almıyorum da demisti 

Yani demem o ki en baştan konuş anlaş ferekirse kır aksi takdirde senin bu düşünceyle bu evlilik yürümez çok üzülürsünüz 

Eşin dese ki o konuşur konuşur susar neyse ama eşin de senden iş bekliyo kaynananın istediği gibi olan kızlarda var ama sen öyle değilsin baştan konuş anlat ben buyum buna buna gelemem diye evlilik oyuncak değil anlasirsaniz ne ala anlasamazsaniz yol yakınken ayrilirsiniz
(3 puan) tarafından
Iste tam da bu.

Benden bekliyorlar. Ama neden? Yani bir insani neden bir seye zorlamaya calisiyorlar neden birseyler bekleniyor ki gelinlerden hep?

Severim ailesini iyi insanlar ama üstüme cok geliyorlar bu konuda. Kirmakta istemiyorum yani ne bilim
(7,791 puan) tarafından
Canım postları okursangorursun milletin en büyük boşanma sorunu kaynana yani bu sorunu çözmeye bak
(7,791 puan) tarafından
Bak evlenince aşk olur bilgin olsunher ask değil aman kavagali aşklar biter
(3 puan) tarafından
Malesef günümüzdeki iliskiler böyle bitiyor..

Keske herkes etrafindaki insani sustursa ve ücüncü insanlari araya sokmasa o zaman bu kadar sorun olmayacak
(7,791 puan) tarafından
İş eslerde biter senin sevgilin de bunu yapmicak sanırım ben eşimi ona göre seçtim konu bensem milleti konuşturmaz mesela bende öyle... Konusturdugumuzdada hiç sekmez kavga ederiz
0 oy
tarafından
Canım bence şimdiden tavrını koy kırmadan syle yani ben alışıkk değilim bağa bahçeye giremem bçcekten korkarım de. Temizlk knusunda eşin olcak kişiye söyle ben muhtaç olmadığı sürece sürekli gidip temzlk yapamam de. Şuan tavrını koymazsan ilerde dha çok üzülürsün. Sevgilinle knus bunu açık açık beni bu söylemler evlilikten uzaklaştırıyo kafamda soru işaretleri oluyo de. Anlat herseyi ki bilsin ilerde yapmam dediğinde gitmem dediğinde neden diyemesin. Evlenince köyde yaşamazsan zaten sorun olmz onu da knus şehir merkezinde iste yaşamak. Uzak olursan arada gidersin. Ben İstanbul'da evliyim ama giresund köydekiler eşimin annesine diyodu hep gelinin elnden çay içelm gelsin diye o seni görmek istedikleri için ben gttim ilk evlendiğim yıl gelip gördüler köyde gezerken knustuk flan ama kmseye öyle hizmetçilk yapmadm safece nrmal misafr gelnce de verirsin çay yani onu yaptım iki sohbet ettim darladıklarında eşime kaş göz yaptım aldı beni bahaneyle. Bide diypdu benm eşim istediğini söyle diye yaşlı insanlar ben bişe dememiştim kırmamak için iyikide dememişim o an braz kızdım bazı laflarına( evleneli 6ay olmştu hani niye brbek yok diye tanımadığım insandan baskı yemiştim:D) ama şuan bakıyorum yoklar yani bikaç gün güler yüz gösterdm o kadar. 
(3 puan) tarafından
Vallaha cok sansliymissin. Bizde karadenizliyiz ve bu tarla findik bahcelerinden hic anlamam yurt disinda büyüdügüm icin yani elimden gelen bir sey degil.

Ayni senin dedigin gibi bu aksam konusmaya calisicam bakalim ne diyecek

Gerce bu sefer hep kavga cikiyor ama üzülmesini de istemiyorum cünkü o da bana gecen dedi,, bende senin anneni cok seviyorum ve o beni cagirsa her seyi yaparim" diye..

Ama kiz tarafinin annesi damattan ne isteyebilir ki? En fazla tamir edilecek bir sey varsa o kadar ayda yilda bir kere.

Ama erkek tarafi gelinden, sofrayi kur, cay doldur, tarlaya gel, alisverise gel, torbalari taşi, temizlikte yardim et vs.. gibi cok seyler buyuruyorlar o yüzden bu kiyaslanamaz bence..
tarafından
Kesinlkle öyle canım. bence en başından konuş kavga etcekseniz de şimdi edin ilerde bilin düşüncelerinizi. Yoksa ilerde bitmez o işler bende anlamam da sevmem de bağ bahçe işlerini huylanırım dediğin gibi ondan eşim bilir bunu zaten sağ olsun ezdirmedi beni hiç kmseye bugüne kadar.sende konuş bilsin sana değerini göstersin ilerde sorun yaşamayın. Hakkında hayırlısı olsun canım.
(3 puan) tarafından
Haklisin :(

Konusucam bugün insallah ve net bi karar alicam yani yoksa böyle gitmez cünkü cok üzülüyorum lac aydir agizimi acamiyorum kalpleri kirilmasin diye ama bende insanim. Bir insan daha evlenmeden bu kadar gözü korkutuluyorsa evlilikten yani sonra neler olur bilemiyorum cidden.
tarafından
Aynen öyle canım biz hep evlenmeden konuştuk eşimle bildik tanıdık birbirimizi. En iyisi her seyi açık açık konusmak hakkında en hayırlısı neyse o olsun.
(3 puan) tarafından
Tesekkür ederim
0 oy
tarafından
Valla yarisinda biraktim okumadim tamamini ama suan kalp kirmayim diye sustugun seyler evlendiginzde diline dokulucek soyliceksin. Ayrıca hitabin filan da hosuma gitmedi kadin seni hizmetci olarka kullanmak istemiyo ama sen esinden esim hizmetci degil demesini bekliyosun. Evlensenizde surekli bu konular cikar ve surekli olarka tartisma yasarsiniz. Basindna belli yani ne olcagi
0 oy
(7,186 puan) tarafından
Hayatını karartma daha söz nişan olmadan darlamis seni aklın varsa gurbete de gitme
(3 puan) tarafından
Gözümü korkuttu diyelim.

Baya kafayi taktim cünkü her telefon görüsmesinde YARDIM konusunu aciyor yani gercekten HER konusmamizda.

O yüzden artik deliye dönüyorum konusasim bile gelmiyor onunla
(7,186 puan) tarafından
Bunlar sadece fragman canım o yüzden ders cikartman lazim
(3 puan) tarafından
Belki de bi işaret diye düsünüyorum ama gercekten bilmiyorum yani sevgilimi de cok seviyorum. Ama basindan beri dedim ücüncü şahislar karismasin bize diye ama nedense karisiyorlar.. yani buna izin veriyor bey efendi .. simdiden izin veriyorsa sonradan biliyorum cok üzülecegimi :( ama sevdigimden dolayi da birakamiyorum cünkü cok iyi bir insan yani vok üzülürüz ikimiz de cünkü olan bize olur ailelerimize degil ..
(7,186 puan) tarafından
Öbür türlü de olan sadece sana olacak kocana değil . Aşk karın doyurmuyor valla
0 oy
tarafından
Valla yurt dışında yasıyormuşun ne guzel sartlarda yaşıyorsunuz eminm. Senin yerinde olsam asla gelmem niye keyfimi bozayım burda cok zorlanırsın hele ki böyle bi ailenin içinde yıpratırlar seni
(3 puan) tarafından
Tamam peki yurt disinda kaldik diyelim bu sefer sürekli her tatilde ailesinin yanina gitmek istiyecek?

Yani her tatili de orda geciremeyiz ki
(7,791 puan) tarafından
Öyle biriyle olmaz dayimlar halamlar hep Fransa'da gelirler 1-2 ay süreye göre değişir ama en az bı hafta otele giderler sürekli memlekette durmazlar yada uzakta kardeşi vs varsa ona da ugrtaalar kafana göre biri olmadan yapamazsın kaynananin istediği gibi gelin de var yok dehil senin istediğin gibi koca da var bnce herkes kendine iygubla olsun birbriinizin hayatını karartmayin :) benide götür yurtdışına :D
(3 puan) tarafından
Gel komsu olalim bence iyi anlasiriz :)

Yani aslinda kimse aramiza girmese, cok iyi anlasicaz da iste onun ailesi sorunlu bu konuda.
Benim ailem hic karismiyor bile..
tarafından
Sevgilin anladıgım kadarıyla fazla anacı. Seni savunabileceğini düşünmüyorum ailesine karsı. Sonradan pişman olup üzülmektense... Bn senin yerinde olsam ordn biri ile evlenirdim :)
(3 puan) tarafından
Evet ailesine cok düsgün bir insan.  Yani kimseye zarari olmaz. Benimde ailemi mesela cok sever ama beni savunmamasina kiziyorum yani
0 oy
tarafından
Annesi sana herşeyi anlatmış işte canım biz böyleyiz demiş bastan en baştan 
(3 puan) tarafından
Evet dedi ama ben de dedim sevmiyorum o tarla bahce islerini diye ama dinleyen yok..

Yani ben ne yapim? Seviyoruz da bir birimizi ama sevgilim agizini acamiyor annesine karsi..

Yani tek istegim onunla mutlu olmak baska bir sey istemiyorum ki
0 oy
tarafından
Hizmetci degilsin tabi ama insan bekler gelsin yardim etsin diye yapmak istemedigin biseyde susma yapamam edemem de sessiz kalirsan kabul ettigin anlamina gelir 
0 oy
tarafından
Evlenmeyi bir daha gözden geçir eşin olacak adam bile daha şimdiden seni savunmuyor orta yol bulmuyorsa çok çekersin benden demesi bir ömür çekeceğine gerekirse ayrıl 1 2 gün ağla daha iyi ben eşimle evlenmeden konuştum ben anlamam tarladan inekten diye evde durur yemek falan uğraşırım dedim oda zaten eskiden kadınlar gidiyordu şimdi yok zaten dedi bunlar evlenmeden konuşulması gereken şeyler seni eş aşıyor ailemin işini gör diye değil ki zaten bilmediğin şeyler iş hiç görmemişsin
(3 puan) tarafından
Konusucam bugün sakin sakin yani tekrar .. söyledigi seylere bagli kararimi vericem yavastan :(
tarafından
Ailenle de konuş istersen fikirlerini alabilirsin zaten hayırlısıysa olsun bu iş hayırlı değilse olmasın hiç
(3 puan) tarafından
Ailemle konustum.

Öyle bir sey yaptiramazlar dediler ama arkamda durmuyorlar, benim onlara söylememi bekliyorlar yani..
tarafından
O zaman konuş sevgilinle benden böyle şeyler beklemeyin böyle bir niyetiniz olmasın eğer beni zorlayacaksanız evlendikten sonra bu iş ilerlemeden bitsin de belki sevgilin evlenmek için yok yapmazsın falan da diyebilir evlendikten sonra yine değişebilir buna engel olmak senin elinde senin içinden gelmedikten sonra hiç birşey yapmak zorunda değilsin unutma canım
0 oy
(1,466 puan) tarafından
Benden sana tavsiye eskiden ben de yaptım tarla işi evlenmeden  önce tabi belliki bilmiyosun  hicbisey aklın varsa kaç  onlardan  yoksa burda bidahaki  postun  ya bana sunu  yaptiriyorlar  bunu yaotiriyorlar  eşimle aram açıldı bosanmayi  düşünüyorum  olur belli yani beklentileri  hic mi anlamiyosun  adam seni köye gelen isdiyor he şehirde yasarsaniz  bile seni izin günlerinde  köye  isterler koye gidersen  halin duman buna emin ol sen bole şeylere gelemezsen  kimseye vebal olma her kız kabul etmiyor  artık bole seyleri mesela bend e kabul etmem   genede sen bilirsin 
(3 puan) tarafından
Aynennnnnn!! Tam da o

Tatillerde oraya gitmemizi istiyor, evlerinde kalmami istiyor evlenince..

Ya anlamiyor bu erkekler ,, kaynanaya tatile evime gitmek  tatil degil, köle olmak. Bunu anlamiyorlar iste.

Bizler de severek gitmiyoruz cünkü bizden hizmet bekleniyor sabah erken kalk, sofra kur, yemek yap, temizlik yap.

Eee yasli bi kaynana dururkende biz yapmazsak ayip oluyor, terbiyesiz oluyoruz.

Yani bu kadar mi zor bunu anlamak, tek istedigimiz mutlu olmak ve kapimizi dünyaya kapatmak bu kadar basit yani.
(1,466 puan) tarafından
Evet ama o o aileyle  çok zor malesef düşünme bile
0 oy
(48,617 puan) tarafından
ne olursa olsun este is biter benimde esimin ailesinin zeytinligi var cok gideyim istediler ama ben taviz vermedim esim israr etmedi bir iki kere gelsen iyi olur dedi simdi lafi bile olmuyo. sevgilinle enine boyuna konuşmalısın koydekilerin soylemleri normal hep denir gelinin nasıl diye. diger konularda haklisin acele karar verme evlilik icin ve telefonda soyle annesine ben tarlaya aliskin degilim gelemem diye
(3 puan) tarafından
Ne güzel esiniz size saygi göstermis.

Keske bende agizimi acabilsem ve söyleyebilsem kirmadan icimdekileri..
(48,617 puan) tarafından
kirmana gerek yokki güzel bir dille söyle ne diye hitap ediyosan bak diyosun hep ben bilmem tarla isi gelemem beklemeyin de ha yazları belki kendin gitmek istersin orası ayri
(3 puan) tarafından
Demeye calistim ki zaten ama orali olmadi yani alisirsin diyip duruyor yani alismakta istemiyorum kaldi ki alismam zaten yani anlatamiyorum kadina

İlgili sorular

+1 oy
23 cevap 818 göst.
21 Ocak 2022 Aile kategorisinde Miss.namaless (1,464 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 556 göst.
2 Mart 2021 Aile kategorisinde Birdilektut (1,271 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,274 göst.
13 Temmuz 2019 Diğer kategorisinde Adasun (130 puan) tarafından soruldu

378,993 soru

11,344,345 cevap

34,809 kullanıcı

...