0 oy
852 göst.
Aile kategorisinde (1,271 puan) tarafından
Kızlar eşim iki kardeş bir abisi var. Kayınpederimin de iki tane evi var. Biri köyde biri şehirde. Kaynanam iki evi de kendi kullaniyor birinde evlatlarım otursun demedi. Köyde yaşamak istemiyormuş ama iki senedir ordalar burdaki ev bomboş inatla bize vermiyor kendini düşünüyor. Biz de eşimin abisi de kirada oturuyoruz. Neyse şehirdeki evin satılma durumu oldu kaynana diyor bana kucuk bir ev alacak parayı alırım içinden kalanını iki kardeş paylaşsın. Satılmadı daha da. Köydeki ev değerlendi onu satmak istediler yine diyor kaynana bana bir ev alacak para alayım gerisini iki kardeş paylaşsın. Bu arada evlerden biri satılacak satılırsa yani her türlü elinde bir ev oluyor bu ikinciyi istiyor evlatlarını hiç düşünmüyor sorsan çok iyi fedakar anne.aşırı sinir oluyorum bir gün dayanamayıp yüzüne vurcam bu durumu.

25 Cevaplar

0 oy
tarafından
bu konuların miras bırakanların hayattayken konuşulmasına tartışılmasına cok karşıyım. istediği gibi kullanabilir istediğini yapabilir hayattayken neden bunu sen düşünüyorsun bırak da esin düşünsün bence öldüklerinde bile sana söz hakkı düşmüyor eşin ve kardeşi ile olan mesele bence Yanlis düşünüyosun bırak istediklerini yapsınlar 
(1,271 puan) tarafından
Yani miras olduğunu kim söyledi kimsenin aklımdan ölüm falan geçmiyor. Sadece sana soruyorum senin fazladan evin varken evladın sıkıntı çeksin ister misin. Ben şahsen her şeyin en güzeli evladımin olsun . Bnm olmasın her şeyin en iyisi onun olsun isterim.
tarafından
evler öldükten sonra evlatlara kaldığı için miras oluyor. kiz sana tut kaynanani öldür mu dedim herşeyin zamanı vardir bekle  

herkes evladının en iyi şekilde yetişmesini ister evlat ayrımı yapılmadan
(1,271 puan) tarafından
Tamam ben de onu diyorum bnm fazla evim varsa evladımin olsun her şeyin en iyisi onun olsun isterim . İşte herkes ister demek ki sözde ister elinde varsa vereceksin cekinmeden
-Reklam-
0 oy
(375 puan) tarafından

Ben sizi anladım. Ama bir soru soracağım? Diyelim ki sizin aklınızdaki gibi yaptı kadın. Şehirdeki evi sattı size parayı bölüşturdu.  Kendi köyde yaşamaya başladı. Gel zaman git zaman hastalandı, başka biseyler oldu köyden şehre gelmesi gerekti. Gelip aylarca sende kalsa kabul eder mısın?

Veya yine aynı şekilde evi bölüşturdu size ama sonra tekrar şehre dönmeye karar verdi. Oğullarına dedi ki: ben zamanda size evimi bölüşturdum şimdi sizde bana birleşip küçük de olsa bi ev alır mısınız dedi ? Kabul eder mısın? 
Bunlara evet kesinlikle yaparım diyorsan beklentine hak verebilirim. Ama yok bunlara da gelemem diyorsan kayınvalidenin yaptığı son derece mantıklı bir hareket. Takdir ettim. Gelinlerin yanında durmaktansa hem köyde hem şehirde küçük de olsa bi evinin olması gerektiğinin farkında.
(1,271 puan) tarafından
Tamam kendi sefa içinde yaşasın o zaman. Şahsen ben fazladan evim varsa evladıma veririm ki sıkıntı çekmesin kendimi düşünmem düşünen anneligini sorgulasin
(2,291 puan) tarafından
Bu sefa icinde yasamak mi herkesin koyde ve sehirde evi var yanlis dusunuyorsunuz bence
(375 puan) tarafından
Ayrıca bizim bi tanıdığın da durumu aynı. Kaynanasının babadan kalma köyde tarla ve ev var. Şehirde de evleri var. Oğlu kirada ama ona rağmen hiç sizin gibi düşündüklerini duymadım. Yazın gidip tarla falan ekiyorlar kışın dönüyorlar. Bu fedakar anne olmamakla alakalı bir durum degil. Öldüklerinde hepsi sizin olacak zaten.
(375 puan) tarafından
Bence de bu sefa durumu değil. 2 ev haricinde 2 3 araba varsa,evde temizlikçi hizmetçi varsa, her yıl tatillerde geziyorlarsa bu sefadr. ona rağmen siz sıkıntıdaysanız o zaman hak görebilirim sizde. Böyle mi yaşıyor kayinvalidenler ?
(1,271 puan) tarafından
Yahu çok basit bir şey soruyorum. Senin iki tane evin var. Evladın karısıyla çocuğuyla kirada geçim sıkıntısı yaşıyor. Sen evlerden birini ona vermez misin. Ben varımı yoğumu evladıma verirdim..
0 oy
(5,949 puan) tarafından
Size vermek  zorunda değil ki  kendi  kazanmış almış  kadının  evi  sizi  neden  gerdi   kadın  belki  köydeki  evde  sürekli  oturmaktan  sıkılacak  şehirdekide  oturacak  koyede  ayda  bir  gidecek   walla  haklı  yani  ben bile  vermem 
0 oy
tarafından
Kadının kocası çalışıp yapmış, sizinde kocanız çalışsın yapsın. Vermek zorunda sanki, öyle bir mecburiyeti mi var
(1,271 puan) tarafından
Senin fazladan evin olsa evladına vermez misin
tarafından
ben ölünce zaten çocuğumuna kalacak,bana güvenip evlenmiyor sonuçta
(1,271 puan) tarafından
Çok saçma sana eşinin ailesinden ev falan gelirse alma o zaman :D
tarafından
Kaynanamların da iki evi var birini satın diye darlamıyoruz siz gibi :) adamla borçla almışlar hazıra konmak iyi tabii

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 518 göst.
4 Şubat 2022 Aile kategorisinde Fikose24 (101 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 224 göst.
0 oy
8 cevap 277 göst.
30 Mayıs 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 280 göst.
1 Nisan 2024 Aile kategorisinde GnlRenat (10 puan) tarafından soruldu

382,142 soru

11,441,517 cevap

35,011 kullanıcı

...