+1 oy
751 göst.
Diğer kategorisinde (10,978 puan) tarafından
Kizlar bize sorabilecegimiz hoca lazım.arkadasim bu fetva hattına sor dedim sormuş ama hoca çok arada derede cevap vermiş .Bize daha eski usul bir hoca lazım böyle tam cevap verebilecek.

 Konu şu benim çok samimi çocukluk arkadaşım var.Hamdolsun ona da tesettür nasip oldu.elinden geldiğince de çok dikkat ediyor.Yaklasik 2 ay filan olmuştur tesettüre gireli.Daha önce eşine sorduğunda eşi hep senin kararın desteklerim filan diyormuş.Fakat son bir buçuk aydır filan dışarı çıkınca kıza sürekli hakaret ediyormuş.iste kurt kadinlarina benziyorsun diyormuş kıza.disari beraber çıkmak istemiyormuş tesettüre girdi diye.mecburi cikarlarsa da önden yürüyormuş tanimiyormus gibi yapıyormuş.Kizla tamamen karıkoca iliskisini bile kesmiş kocası.Yeni daha bebekleri var ufacık. Kız diyor ki ya buna uyup acilacagim ama Allah'tan korkuyorum açılmak istemiyorum ben çok mutluyum diyor .Ya da küçük bebekle boşanma aşamasına gelmek uzereler.Dayanamiyorum hareketlerine diyor. 

Ben fetva hattına sor dedim.Oradaki hoca çok ortada konuşmuş .Ne açıl diyebilirim ne yuvani yik diyebilirim demiş.Bize ne cevap verecek hoca lazim

27 Cevaplar

+9 oy
(591 puan) tarafından
Sadece Kürt kadınları mı tesettürlüymüş ki dengesiz herif onlara benzetiyor.Kürt kadınlarına kurban olsun yobaz..Allah akıl fikir versin onun başka bir derdi vardır da kadını bununla vuruyor aşağılık..
(10,978 puan) tarafından
Kıza söyleyemedim de benim de aklıma gelmiyor degil
(591 puan) tarafından
Yo yo gerçekten onun başka bir derdi var canım yazık o kızın kalbini kırıyor üzüyor Allah sorsun Allah hidayet versin inşallah çocuğun yüzüne baksın Rabbim huzur geçim saygı sevgi hoş sohbet versin.
(10,978 puan) tarafından
Ne diyim ki bacım birşey de denmiyor kiz iki gözü çeşme ağlıyor çok içine oturmuş hakaret.birde sokakta insan içinde sesli diyor diyo.alip çocuğu neden basıp yurumedin gitmedin dedim yapamadım diyor
(591 puan) tarafından
Yazık gerçekten çok üzüldüm.Kadının gidemeyeceğini de biliyor tabi daha da üstüne gidiyor kadını bıktırmaya çalışacak işte Allah fırsat vermesin şu mübarek ay hürmetine
-Reklam-
+4 oy
(809 puan) tarafından

Biz Allahın istediği şeyi yapmazsak, Allah bizim istediğimizi neden yapsın? Arkadaşın elhamdülillah doğru yola girmiş, Rabbim onu hidayetle şereflendirmiş. Kocasının İslam karşıtı bir düşünce sunması kızcağızı 2 arada 1 derede bırakmış ama sözünü dinlemesine gerek yok.

Allahın emrettiği şeyin zıddını isterse kocaya karşı gelinebiliyor. Ama boşanma taraftarı da değilim, o en en en son çare. Biz ilk önce arayı yapmaya uğraşmalıyız.

Her gün cuma suresi okursa eşinin ahlakı biiznillah düzelir. Kesin bilgidir. Denenmiş, onaylanmıştır.

Okumayı biliyorsa arapçasından, bilmiyorsa Türkçe okunuşundan muhakkak okusun. 1 haftaya kalmaz düzelecek.

Üstüne her gün 41 fatiha okuyabilirse okusun. Eşi onu ve kıyafetini sevsin ve hidayet bulsun diye niyet alsın. Her biri besmeleyle olmak kaydıyla ama.

inşallah 1 haftaya kalmadan eşi öncekinden de büyük bir muhabbetle geri dönecektir.


İsmailağa fetva hattı: 0850 811 7777
(293 puan) tarafından
Nur ay canim gerçekten çok istiyorum evliyim 3 yıl olacak evlenmeden önce de evlendikten sonra da hep çalışıyordum.Acik öğretim olarak arapça ilahiyat kazandım dedim arapçayı iyice öğreneyim .Ilk mülakat sorularına girdim 2 yıl boyunca her soru arapçaydi yani her şey hic bir şey yapamadım bu arada arapça öğrenmeye çalıştım bir hocadan online ders aldim ama yeterli olmadi maalesef mülakatı geçemedim üniversite iki yıl sonra mülakatı geçemeyince normal ilahiyata dönecekti.Sonra bu sene hamilelik bebek derken su an ne oldu hic bilmiyorum bile.ogrendigim az cok arapça kelime vardi online ders alırken onları da unuttum online dersi de bıraktım 12 saat iş yerinde çalışıyordum hafta sonu da dahil hic bakmaya firsatim olmuyordu.kitap falan da aldim oyke duruyir.ama şimdi evdeyim bebiş büyüsün tekrar başlayacağım inşallah
(3,120 puan) tarafından
Rabbimin izniyle içinde bu ilim aşkı var iken öğrenirsin sadece biraz zaman:)
(293 puan) tarafından
Teşekkür ederim inşallah çok istiyorum çünkü Allah razı olsun
(3,120 puan) tarafından
Ben teşekkür ederim Allah sen den de senin sevdiklerinden de râzi olsun
(293 puan) tarafından
Teşekkür ederim
+2 oy
(2,168 puan) tarafından
Allahın farz kıldığı emri istemiyosa boşanması hak tır o kadına. Açıldığını varsayalım ömrü boyunca o koca kapanmasını gene istemicek ve kadın kendi kapanmadığı sürece hem açıklık haramını işlicek hemde başkalarının günahına girmiş olacak ki o koca adam olmaz  deyyuss lar giremez yazcak mış cennetin kapısında bunlarda karısı açık olan erkekler miş. Valla kimse benim başıma çöreklenmesin ben hadis söylüyorum beni alakadar etmez kim açık kim kapalı yazdıklarıma karşılık polemiğe girmesin kimse. Kadın boşanmak istiyosa boşansın kesinlikle açılmasın maşallah rabbim nasip etmiş güzel kapanmış. Bu arada ilk evliliğimi bu yüzden bitirdim açılmamı isteyen ve bi sürü harama beni sürüklemeye çalışan biriydi allahınn emri önemli bana kocam allahın emrinin tersini istiyosa orda kocaya itaat bitiyo. Bu arada arkadaşına söyle ismail ağa fetva hattını arasın diyanetinkini aramasın
(10,978 puan) tarafından
Aaa dur orayı diyim arasın.nereden bulacak bacım onun numarasini.direk acil demiyormus.korkudan diyemiyor onu bende anliyabiliyorum .adamın ailesi annesi filan türbanlı.topa tutarlar onu.arkadasim kendi annesine demiş anne böyle böyle diye.annwsi de ufak bebeğin var diyormus
(2,168 puan) tarafından
Google dan İsmail ağa fetva hattı desin o numarayı arasın canım. Doğrudan açıl dese daha az incitir kadını gerzek herif. Yani ortada bebek var bi aile var çok zor ama en azından kocasına ders olsun diye ayrılacağını söylesin. Benim abim de öyle kafasız sevgilisi var evlenecek g.tü başı açık giymesini istiyo göbeği açık flan bi erkek nasıl karısına başka göz değsin ister anlamıyorum.
+1 oy
(1,251 puan) tarafından
Günahını vs bilmem ama kocası için açılmasın boşansın daha iyi mantık yürütmeye çalışıyorum bunu isteyen buna karşı çıkan koca açıldı diye dahada günahkar şeyler talep edebiliri aklıma getiriyor bu resmen ya dinin ya ben gibi bişey demiş resmen yuva yıkmakta günah olabilir ama adam şeytan gibi resmen Allah akıl fikir versin eşinin huylarını bilemem ama bu adam elinde sonunda boşanılacak bir adammış gibime geldi bunun içinde günah işlemezdım
(10,978 puan) tarafından
Kızda aslında boşanma taraftarı.annene şöyle fikir al dedim.annesi kocan istemiyorsa yıkma yuvani bebek var acil diyormus
(1,251 puan) tarafından
Geçmiş olsun vallaha çok zor bir durum ama dünya hali adamın garantisi yok kız mutsız olacak o yuva mutlu bir şekilde ilerliceğine inanmıyprum malesef
+1 oy
(3,758 puan) tarafından
Dini boyutunu geçtim bu adam karaktersiz bir adam boşanırdım net. Ya bu kadın açık olsa kilo alsa veya bir kaza girip yüzünde deformasyon olsa adam utanacak belli. Kadını fiziki olarak yanında taşıyor, karısı ile gurur duyuyor. Eş olmak bu değildir. Burada tartışılacak şey tesettür değil adamın karakteri.
(10,978 puan) tarafından
Bende öyle dedim.dilim varmadı ama bence başka birşey de var.bir kapandı diye bu derece yapılmaz.hadi dışarıyı anlamadim ya anladım diyelim utanıyor.evde ne alaka yatakları ayırıyor.
+1 oy
(726 puan) tarafından

Selamünaleyküm. Boşanma kelimesini düşünmemeye çalışın. Örtünmek Allah'ın emridir. Allah'ın emrini kimseye çiğnetmemeye çalışın. Mü'min olmamız bunu gerektirir. Açılmayı asla kabul etmeyin. Uğrunda boşanmak gerekirse hiç tereddüt etmeyin.


Fetva meclisi Nureddin Yıldız 

(809 puan) tarafından
Selamün aleyküm güzel kardeşim nurettin yıldıza dikkat etmek gerekiyor, görüşleri ehli sünnete muhalif olabiliyor.
(726 puan) tarafından
Aleykümselam bende fetva meclisi sitesinden alıntı yaptım tabi yine teyit etmesinde fayda var
0 oy
(1,215 puan) tarafından
Cevabı bilmiyorum ama Allah kocasını bildiği gibi yapsın.. 
(10,978 puan) tarafından
Tamam öyle dinine bağlı bir adam değil ama bu derece de yapacagini dusunmezdim
0 oy
tarafından
Ben varya tek kurt kadinlarina benziyorsuna takıldım 
tarafından
Irk üzerinden hakaret etmek nedir kurban olsun gerizekalı arkadaşının aklı varda bosar
(10,978 puan) tarafından
Bu arada kocası da kurt
(163 puan) tarafından
Kürt kızları çirkin miymiş dbevdbdbdbrb neyse bir Kürt kızı olarak susuyorum
(10,978 puan) tarafından
Öyle hakaret ediyormuş kıza.defalarca demiş sokakta diyormus
(3,758 puan) tarafından
Kurt kadın deyince kurt anladım kürt kadınlar çok güzel be kurban olsun. Kürt değilim vallahi çok güzel kürt kadınlar var.
0 oy
(492 puan) tarafından
Allah o eşe hidayet versin pis adam insan eşine hakaret edermi önce kendine baksın kendi acaba neye benziyor
(10,978 puan) tarafından
Ne diyim ki tamam dini bütün biri degildi ama bu eziyet yani
0 oy
(2,516 puan) tarafından
Bunun kararini hic kimse veremez. Bu arkadasin ile Allah arasinda. Bahsettiginiz kisiler kocan istemiyo acil dese acilacak mi? Ya da kocani bosa acilma dese bosayacak mi? Ne denmesini bekliyosunuz ki?
(10,978 puan) tarafından
Kiz arada kalmış ne yapacağını şaşırmış bana sordu.bende oraya yönlendirdim ama sonuç bulamadık.
(2,516 puan) tarafından
Es dedigin kisi her halde insanin yaninda olmali. Arkadasin boyle mutluysa ve esi de onu seviyosa kabul etmeli, etmek zorunda. Varsayalim hasta oldu yataga dustu veya yuzunde bi hasar oldu guzelligi(arkadasinin esine gore) gitti arkadasin es kisisi napicak? Daha kilik kiyafette boyle davraniyosa hastaligi dusunemiyorum. Esin karsisina alip duygularini acikca konusmali esiyle. Kavga dovus ile is cozulmez.
0 oy
(48,731 puan) tarafından
giyim tarzi ni mi toparlayamadi acaba tesettur olup cok guzel giyinenler var hafsa almisti ferace cok güzel duruyo 
(10,978 puan) tarafından
Ben gördüm kizi tesettürlü bence çok güzel giyiniyor.ama öyle dar pantolon üstüne esarp değil ferace giyiyor.
(48,731 puan) tarafından
cocugun anne babasi etkilemiş olabilir mi
(10,978 puan) tarafından
Sanmam ikbalim onlar da ailecek tesettürlü ki .oğlanın ailesi tamamen tesettürlü bayanlar .ben evdeki halini de sordum .evdeki halim aynı üstüne daha güzel giyinip susleniyorum diyor kiz .bir kere hakaret etmiş ses etmemiş ama sürekli ediyormuş.
(48,731 puan) tarafından
baska biri vardır yoksa da illa kafasini karistiran biri vardır
0 oy
(6,103 puan) tarafından
bu kişinin verebileceği bir karar. erkekler bu konu hakkında konuşmasa, işe karışmasa be kadar güzel olacak. 

ama bence tek sorun bu olmamalı. sadece kapandı diye bunlar olur mu emin olamadım. 
(10,978 puan) tarafından
Bende bilmiyorum ki canım.simdi ozelidir anlatmadigi varsa bilemem.
0 oy
(813 puan) tarafından
Farz olan bir emir sünnet olan bir evliliğe karşı direncini kendi düşünsün önemli ne istediği o eşle ömür geçmez ayrıca 
(10,978 puan) tarafından
Ailesi de annesi yani acil diyormus . boşanma diyormuş kıza.benim annem olsa parçalar sanirim
0 oy
(3,097 puan) tarafından
Eşi açılmasını mı istiyormuş ? Neden bu kadar karşı ki belki beğenmeyebilir ama hakaret edip böyle uzak kalınacak kadar uzatması saçma. Bence eşiyle görüşüp beraber beğenebilecekleri alışveriş yapmayı denesinler. Bu soru çünkü çok arada bir soru ne boşan denir ne açıl denir yani 
(10,978 puan) tarafından
Ne boşan deniliyor ne acil deniliyor
0 oy
(1,389 puan) tarafından
Bugün kadın açılır , yarın adam yetinmez buna, ters ilişki ister. Oda yetinmez bide grup Sexs ister. Bu tarz insanlar bu kafa yapısına meyilli. En iyisi boşasın en azından ahiretini kurtarır 
(10,978 puan) tarafından
Bosansa keşke ama insanın dili varmiyor bebek var diye
0 oy
(970 puan) tarafından
Allah'a sığınsın Allah cc ona bi çıkış yolu nasip edecektir. Allah için tesettüre giren birini Allah cc yolda bırakmaz
(10,978 puan) tarafından
Sabır ediyor ama içine çok oturmus
(970 puan) tarafından
Tabii ki çok zor bi durum Rabbim yardımcısı olsun
0 oy
(4,997 puan) tarafından
Tesettür farzdir ve Allah'ın emridir bu kocanın isteyip istemesiyle değil   sen Allah'ın izniyle tesettüre girdiysen kocan buna alışacak ötesi yok bu arada

O koca biz Kürtlere Kurban olsun karisinada Kurban olsun cahil insanla uğraşmak çok zor çok çok... Elhamdülillah kürdüm tesetturluyum feraceliyim. Terbysz adam
(10,978 puan) tarafından
Bende feraceliyim şükür çok mutluyum ama kizcagiza yapılan haksızlık terbiyesizlik
0 oy
(426 puan) tarafından
Kesin gözüne başka birini kestirdi şimdi de karısını bu tür davranislarla kendinden soğutmaya çalışıyor 
0 oy
(104 puan) tarafından
Yani cnm hersey bu dünya icin degil ebedi hayatimiz daha önemli adamın yaptiklari resmen dine dusmanlik ve boyle bi insanlada yasamak zorunda degil bence bosanmali acılıp da gunaha girmemeli elbet ilerde kendisine uygun bir es bulur ama acilirsa bugunleri bidaha geri gelmez 
0 oy
(7,981 puan) tarafından
Sorunun cevabını bilemiyorum ama şunu yazmadan geçmiyecem Kurban olsun inşallah Kürt kadınlarına ahlaksızz adam

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 389 göst.
6 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde ozgecangursoybursa (10,978 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 189 göst.
23 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 250 göst.
8 Haziran 2021 Diğer kategorisinde aysegulguleryuz (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 234 göst.
5 Nisan 2024 Diğer kategorisinde prenses.11.12 (65 puan) tarafından soruldu

381,014 soru

11,406,748 cevap

34,944 kullanıcı

...