0 oy
442 göst.
Aile kategorisinde (205 puan) tarafından

Daha önce yazmıştım bu konuda. Kısaca özet geçeyim gorumcemlerle aramızda sıkıntı oldu. Eşime saygısızlık yaptılar. Ben eşimi savundum diye kardeş arası bozan yenge muamelesi gördüm. Eşimle de aramız bozuldu. 

BAZILARI olayları kendi açımdan anlattığımı iddia etse de aslında ben olanların yarısını bile yazmadım. 

Eşimle iyiyiz. Sıkıntımız yok şu anda. Eşim de bana kendimi çok ortaya attığım ve ailesinin günah keçisi olarak beni seçmesini istemediği için kızdığını söyledi. Ben de zaten bu kadar tantanadan sonra tamamen kendimi çektim. Artık hiç sesimi çıkarmıyorum. Eşim dertlesirken bile çok yorum yapmamaya çalışıyorum. Mazallah sonra adami gaza getiren ben olurum falan :D

En son gorumcemin çocuklarının doğum günü oldu. Gorumcem eşimi yani abisini kesinlikle aramadı. Davet de etmedi. Ama annesi işte analık hakkına kadar getirip adamı zorla o doğum gününe götürdü. 

Dün de biz bebegimize diş buğdayı yaptık. 

Açıkçası kesinlikle gorumcemin gelmesini istemesem de annesi eşime aşırı baskı yaptığı için çağır madem dedim. Çünkü eziyet ediyorlardı adama resmen. Onların eşime yaptığı saygısızlıklardan sonra yine eşimin onların ayağına gidiyor gibi olması beni çok sinir ediyordu ama ne yapabilirim? Kayinvalidem adamı mahvetti. 

Eşim önce mesaj atmış. Cevap alamayınca aramış. Açmamış gorumce hanım. Eşim de annesine aradım açmıyor deyince "Nasıl bozduysan öyle düzelt" gibisinden şeyler demiş. 

Ben hiçbir şey demedim de. İçim içimi yiyor arkadaşlar. Çok ağrıma gidiyor. Eşimi doğum gününe getirtene kadar analık hakkına kadar laf etti. Eşim kardeşini kendi aradı ama acmayinca sen düzelt deyip yine eşimin üstüne attı her şeyi. 

Resmen evlat ayırıyorlar. Kızlarının yaptığını asla görmüyorlar. Kızlarının egosu tavan. Abisine saygı yok. Zaten ailesi böyle yaparsa kız da onlardan güç alır. Her konuda esimi suçluyorlar. 

Eşimin annesi babası diş bugdayina geldi misafir gibi. Hiçbir yardım yok. Zaten istemiyorum da. Ama surat beş karış. Kayinvalidem ağlayacak gibi. Arkadaşlarımın yanında öyle mahcup oldum ki. Bir de eşimin dayısı falan da geldi. Kayinvalidemin abisi. İşte onun eşi yani eşimin yengesi gelinlerimden çok memnunum demiş. Kayinvalidem de "Ben de memnun olurdum kızımla birbirine girmeseydi" demiş. Bunu duyan da annem! 

Babasının babamı arayıp "kardeşlerin arasına giriyor" diye şikayet ettiğini de öğrendim. 

Hepsini yuttum. Ses etmedim. Ama içime oturuyor arkadaşlar. 

Eşimin psikolojisini bozdular. Çok üzgün. Ne desem olmuyor. Evlat ayirmazlar onlar da sizi bir arada görmek istedikleri için böyle yapıyorlar diye onu teskin etmeye çalışıyorum. Ama içimden geçen o değil. Bal gibi ayırıyorlar. Arada bana da yapıyorlar yapacaklarını. Yorulduk ya. 

Resmen Eşim kardeşinden özür dileyecek hale geldi. Saygısızlık gördük. Onlar yüzünden mağdur olduk. Yine biz haksız olduk.

İyiliklerini bile istemiyorum ya. Yeter ki zararları da olmasın. Gül gibi geciniyorduk eşimle. Bir sürü sıkıntı huzursuzluk soktular aramıza. Adam çöktü Resmen. Benim ailem neden böyle deyip duruyor. 

Beni haksız görenler eşimi dinlese ne der bilmiyorum  da. 

Böyle Yeter artık oğlunuz üvey evlat mı bir kere de ona hak verin bir kere de onu savunun be diye bağırasım var. 

14 Cevaplar

0 oy
tarafından
Çok uzun yazmışsın gece gece gözüm acıdı yarın okuyim bari:)
(205 puan) tarafından
Ama mutlaka oku benim biraz yol gösterilmeye ihtiyacım var :)))
tarafından
Gerçekten çok sinir bozucu aileden uzak bir yere taşınma imkanınız yok mu canim
-Reklam-
0 oy
(2,687 puan) tarafından
Ayyyy vallahiii bogucam kaynananiii şirret kariii
tarafından
:)) Kaynanalar niye böyle ya
(205 puan) tarafından
En iyisi bile sonradan bir şeyler oluyor ha
(2,687 puan) tarafından
Vallahi aha bizde olcaz bir kaynana allah vermeyeee akil mantik işi degil hakikaten :)))
(2,687 puan) tarafından
Kizzz bacim şu enisteye deyin hele atsin şunlari başindan hepsini atsin hepsine kussun bu ne beee insani derdi yokken dert sahibi ettirir bunlar
0 oy
(4,447 puan) tarafından
önceki postunu hatırladım şimdide tek tek okudum aşağı yukarı aynı durumdayız eşim amcasıyla papaz oldu ben karıştırmışım ortalığı vs

şimdi canım insanlara verdikçe isterler verdikçe isterler senden önce yerin göğün kötüsüde sen olsan eşin postayı koyup senin arkanda durup kendisine yapılana tepki gösterecek annesi eşini mazlum bulmuş tepesine çöküyor  izin vermeyecek hayırdır yani kardeşin üstünlüğü ne iş sende değil eşinde bitiyor sana gelincede madem ben kötüyüm mikser gibi ortalığı kaırştırıyorum de ne evine al nede evlerine git bu kadar tölerans göstermeyin herkez afedersin eşşek kadar adam herkezin aklı fikri var kimse sizi ***** yerine koyamaz izin vermeyin
(205 puan) tarafından
Diyor ama arsız olmuşlar bacım. Duymuyorlar bile. Eşim gık dese analık hakkı süt hakkı okutmuşlar da emek vermişler de. Bir bunlar emek vermiş çocuğuna sanki. Kızlarına hakları yok mu da bir tek eşime isliyor bunlar bilmiyorum. Ne kadar kızsa da analık hakkı deyince adam ne yapsın çaresiz kalıyor
0 oy
(1,575 puan) tarafından
Önceki postunu da okumuştum ve sanırım yazmıştım. 

Zaten her halde senin adın yavuz olmuş bir kere. Eşini incitmeyecek cümlelerle onunla konuşabilirsin bence. Diğerlerine sesini çıkarma bırak desin dursunlar ama eşinin de onu arayıp durmasına izin verme. Yani ben olsam öyle yapardım çünkü o adam benim ailem ve resmen aileme yapılan bir saygısızlık var ortada
(205 puan) tarafından
Biliyor musun tamamen ayni mantıkta davrandım. Benim amacım ara bozmak değil aksine uzun suredir ara yapan bir insanım çünkü bu ilk vaka değil. Hep eşimi sakinlestirdim alttan aldım. Ama ona yapılanların da sınırı yok. Ne yapayım onu uzsunler dursunlar ben sesimi çıkarmadan oturayım mi? Suclu oldum sonunda. Isin kötüsü hala hiçbir suç görmüyorlar r kendilerinde. Adam hasta oldu umurlarında değil.
(1,575 puan) tarafından
Sen onlara hiçbir şey deme. Onlara karşı eşini de savunma ama eşinle yalnızken onun gözünü aç kullandırmasın kendini
(205 puan) tarafından
Onu da yapasım gelmiyor artık sonra ben eşimi gaza getirmiş falan oluyorum
0 oy
(3,329 puan) tarafından
Kaynanan cok güzel manipule ediyor. Tavsiyem aile manipülasyonu ile ilgili video izlettir
(205 puan) tarafından
Eşim çok farkında ya. Manipülasyon ustası onlar sen mücadele edemesin seni de hasta ederler diyor bana. Gayet farkında. Ama işte ne yazar. Sonunda yine aynı.
0 oy
(7,379 puan) tarafından
eşim ve halası bi ara tartıştı arada kaynadım engelediler gecen eşim ablasıyla tartıştı benide englemiş eşimide arada kaynadım
(205 puan) tarafından
Biz de engellemistik her yerden. Annesi baskı yapınca mecbur açtı aradı
0 oy
(15,183 puan) tarafından
Oluruna birak. Eşin barışmaya çok hevesli. Eşin bişey anlatırsa yorum yapma. Evlat ayirmiyolardir falan da deme. İyi de olsa.kotu de olsa bişey deme. Ama barışır onlar. Goruncen ayak diretiyor. Naz yapiyo. Nazlayani var nasılsa diye. Ama.bindaha biseyinize davet etme. Eşin yanlış hatirlamiyosam gidip oturmuştu onlarin partisinde sen osun değil mi 
(205 puan) tarafından
Evet ben oyum. Sonra bana dedi annem bırakmadı falan diye. Uzatmadım daha kötü olacağız çünkü. Dediğin gibi yorum yapmıyorum ya o konuda zor yoldan öğrendim. Biraz da bundan buraya yazdım çünkü bir şey diyemediğim için doldum artık. Gorumcemi asla davet etmem de eşimin annesi o kadar baskı yapıyor ki eşime. Şimdi arama çağırma deseydim sonra sen izin vermedin annemle kötü olduk falan diyebilirdi o yüzden dedim ne istiyorsan yap sıkıntı olacağını düşünüyorsan çağır gelip felmemek onlara kalmış diye. Iyiki de yapmışım çünkü aradı açmadı gelmediler de onlara iyice kızdı ben doğum gününe zorla gittim onlar böyle yapıyor diye.
0 oy
(3,319 puan) tarafından
Kardeşimle tartışsam veya annemle araya eşimin girmesini istemezdim. Benim annem benim kardeşim bugün kötü olurum yarın iyi. 

Nacizane tavsiyem olan olmuş ama böyle durumlarda hiç karışmamak. Yorum yapmak gerekse bile eşin annesine kardeşine olumsuz bişey dememek. Çünkü bugün aynı fikirdeymiş gibi olsa da yarın barışır canı kanı sonuçta. 

3 günlük dünya... 
(205 puan) tarafından
Ben artık karışmıyorum. Yorumsuz. Sadece eşime destek oluyorum onu güldürmeye çalışıyorum konuyu dağıtıyorum. Başka bir şey yapsam kötü olacak. Ama konu söyle. Gorumcem eşinin abisine saygısızlık etmesine asla ses çıkarmadı. Ben bu konuda katılmıyorum.  Benim eşim kardeşime kötü bir şey yapsa hakaret etse Ben asla sessiz kalamam. Biri canimsa diğeri kanım. Kocam kocam deyip ailemi atamam. Gorumcem yaptı ama. Kocası eşime neler dedi. Gorumcem Ben kocamın ne yaptığına karışmam bir şey demem dedi çıktı. Üstüne bir de kocasını savundu. B
0 oy
(91 puan) tarafından
Valla assa yukarı aynı ama tek fatkimiz bizimkiler gorumceler olsun anne babaları olsun eşimi ayırt edemezler gelinlerle torunları ayırt ederler el görürler pek içlerine.almazlar ne olursa olsun eşimden deyil benden bilirler alakam olmasa bile ben yapdirmisdir ben dedirtmisimdir neyse senin sorununa gelince eşin ailesine saygılı baya aferin ona olması gerken lakin kardeşini arayipda onun açmaması bile bana çok koydu sanki o anı yasadim ben abilerime çok saygiliyimdir mutlaka haklida olsam konuşuruz biryerde olumluya bağlarız mutlaka sizde geride durmaya caliyosunuz tabi siz byle yapmaya devam edin cnku oğluma abisine acimayan sizi çok kötü harcar bianda oğulları iyi olur sen hep kötüsunya düşman görürler bile yani hiç Karisma ama eşinde bı abi olarak o doğum gününe gitmemesi gerekirdi aranmadim yere asla gitmem isterse annem oluyom desin oluyosun git ozaman o senin abin ara diye öl derim asla yani eşinin ilk hatası orda oldu için hata üstüne hata olmuş doğrular gtmis eşin yalvaran hanfendi yalvartan ne kadr ayıp abi baba demekdir başına kötü bişey olsa herkezden önce o koşar kısacası eşin byle herkezin lafıyla hareket ederse bütün doğruları gider dahada çok uzülür gururuyla hareket edsin o gurur kırılır iki taraflı olursa belki haklı olabilir diyelim ki gorumcenin yapdi ayrı ayıp kaynanim ayrı ayıp ve maydanoz sanane yada çok istiyorsan git kizana söyle o senin abin cagir diye ay çok sinir oldum 
(205 puan) tarafından
Ben daha önceki postumda zaten yazmıştım. Eşime bu yüzden kızdım aramız ondan bozuldu. Gitme demedim o doğum gününe ama annenin gönlünü et dön dedim. O kaldı. En azından annesine kendisi arasın davet etsin geleyim demedi. Ama analık hakkımı jelal etmem dedi kadın. O da çaresiz kaldı. Onu da anlıyorum. Ama doğum gününe getirmek için annesi O kadar laf etti ama bizim diş buğdayına hiç karışmadı. Daha kötüsü kızı gelmedi diye tüm gün gerkesin önünde surat astı. Arkadaşlarımız ailem hep oradaydı. Bunlarda cidden evlat ayırma var. Düşün kızları zaten bunların evinde kira vermeden oturuyor. Ev çok eski ben orada oturmak istemem zaten ama eşime dokunuyor. Çünkü biz kiradayiz. Ve evden çıkarıldik 5 aylık bebekle. Asla yardım etmediler azıcık destek olmadılar. Üstüne bir de bizi mağdur ettiler böyle eziyet ettiler.
0 oy
tarafından
Sen yorumsuz kal konunun disinda dur böyle devam et zamanla daha da çok anlar neyin ne olduğunu 
(205 puan) tarafından
Anlayacağı kadar anladı da elden ne gelir. Adamin psikolojisini bozdular.
0 oy
(12,985 puan) tarafından
Sen işin içine karışırsan evet haksız olursun. Eşine haksızlık yapılmış ama eşin de beş yaşında çocuk değil kendini savunabilir sen de onun avukatı değilsin. Aile normal değil eşini manipüle ediyor eşinde hemen gaza geliyor. Bu anne baba tutumuna çok gülüyorum çocukların arasında sürekli taraf tutup onları yönlendiriyorlar baskı ile güya iyi tutuyorlar sonra onlar ölünce kardeşler düşman oluyor eşinin ağzı var aklı var savunsun kendini 
0 oy
(1,627 puan) tarafından
Şahsen eşimi uyarırım yapmıyor mu bana dahil olmamı diyor ne hali varsa yesin bitirsinler derim harama eşim farkında tepki koymak istiyor yapacağı şeyi söylerim doldurmaksa doldurmak eşimin kullanılması en sevmedim şey benimkinde saf arada bizimde kayırma var ama sağolsun hiç sesi çıkmıyor ne halin varsa gör diyorum banada birşey dedirtmez bana dokunan şeyleride yazdım eşimin olmadığı yerde iyilik adı altında burunlarindan getireceğim iyi birşey söyler gibi deyip huzur bırakmayacam nasıl bana yaptılarsa 
0 oy
(1,131 puan) tarafından
Aynı durumu bende yaşadım ama şöyle çocuğumun doğum gününe kadar aramızda hiçbir şey yoktu doğum gününde bir geldi kaynanam ben kahvaltı da herkese aynı bardağı koydum ayrım olmasın diye eşimde sofrada benim anneme anne sen bu bardakta çay içmezsin diye fincan getirmiş vay efendim hanım köylüymüş bir olay çıkardı kıskançlıktan oğlumun ilk yaş doğum gününü rezil etti sonra gitmiş ektim 2 görümcem kendisi dedikodumu yapmışlar doğum gününe gelmeyen  görümcem hesap sormak için aradı beni annem yanımda bu süreçte tabi benle ilgisi olmayan bir konuda ben hesaba seçildim annem eşime dediki senin ailenin ayağına verecek çocuğum yok benim ya sahip çık ya da ben götürürüm evladımı çünkü benle ilgisi olmayan bir konuda burnumdan getirdiler ve çocuğum o gğn narkoz alıp mra gircek zaten psikolojik olarak kötüydüm kocamda aradı ailesini bir daha nr brni ne eşimi aramayın kendinizi düzeltip kapıma gelip özür dileyene kadar da görüşmeyelim eşim öyle rest çektiği için görüşmüyoruz korkularından arayamıyorlarda senin eşininde tepki koyması lazım
0 oy
(10,333 puan) tarafından
İki postunu da şimdi okudum. Sana tek tavsiyem, muhtemelen yaşça Büyüğün olarak, hiç dahil olma mevzuya. Eşinle ailesi arasında olan kısımdan bahsediyorum. Çünkü kardeş kardeşi bıçaklar döner yine kucaklar olan sana olur ki olmuş da. Onlar senin kadar öfke ile istese de bakamaz duruma. Annesi babası bir kez seni göz önüne almış ne olsa senden bilirler. Bence bundan sonra beni ilgilendirmez de ve geç. Eşin de çocuk değil. Psikolojisini bunun için bozmasına gerek yok çok daha şiddetli ailevi mevzulara şahit olduk inan hepsi geride kalıyor. Anne babasına da kendini izah etsin. Bunun saygısızlık ile ilgisi yok. Kardeşinin adım atması gerektiğini açıkça söylesin 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 169 göst.
29 Ocak 2024 Aile kategorisinde dunyali _birisi (205 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 445 göst.
0 oy
30 cevap 547 göst.
+1 oy
9 cevap 332 göst.

379,457 soru

11,359,125 cevap

34,835 kullanıcı

...