0 oy
214 göst.
Diğer kategorisinde (10,903 puan) tarafından
Ailevi bir durumumuz var.

Ben bu durum ve kişi ile doğru yola iletmek için yaklaşık 1.5 senedir cebellesiyorum.Durumda içki ,zina ve yalancılık.Defalarca konuştum ,kavga ettim olmadı.

Allah için sabır et ayeti hurmetine 1.5 senedir sabır ediyorum ve o insani kaderine terk etmiyorum.Ne yaptıysam vaz geciremedim.Hocalarla konuşturdum ayetler açıp okuttum, okuttum.Fakat müthiş bir nankörlük icinde.Senin için bunları bunları yaptım gecelere kadar seni bekledim,uykusuzluktan heder oldum gönlüm aç yatmana ermedi bekledim ,üstünü temizledim hasta oldun baktım,üstünde hiç mi hakkım yok dedim ki annesi kadar hakkım vardir.ne yapayım, yapmasaydin cevabını aldim.yeri geldi doğru yola iletmek için uyardigim için bana hakaretler etti ağıza alınmayacak kelimeler kullandı orp. Bile dedi.arkadaslarim dahil bir çok tanıdığım artık uğraşma ne hali varsa görsün diyorlar.Ben bu güne kadar hep uğraştım.artik benim de mecalim kalmadı .Ben de bu dediğim insanı kendi haline bırakırsam biliyorum ve biliyoruz ki sonu hem ahiret hem de dünyalık için iyi değil.Ve şu an sadece onun için cebellesen benim herkes pes edip arkasını birakti.Fakat ben artık kendimden gectigimi onunla uğraşırken kendimi yiprattigimi hissediyordum.Bende 6 sene önce kanser atlattım.su 1.5 senedir öyle olaylar ve sıkıntılar yaşadım ki bu insan yüzünden artık benim de hastalığım stres ile hortlayacak diye korkuyorum.

Ne olur dini bilgisi olan bayanlar bana yardım edin .Allah için sabır et kavramında ki süre ne kadardir.

Ben sürekli Allah katında sabır etmedin denilecek.diye korkuyorum. 

Not :eş problemi filan değil aile bireyi.

4 Cevaplar

+1 oy
(1,537 puan) tarafından
Peygamber efendimiz annende babanda olsa eğer sana zarar veriyor ise yüz çevir yani mesafe koy demiş kimse için kendini helak etmeye gerek yok bize verilen canda emanet bak kanser oldum diyorsun ne gerek var 
(10,903 puan) tarafından
Yok canım annem değil.ama çok yakın bir aile bireyim.yaklasik 11 sene aynı odada uyuduk.
(1,537 puan) tarafından
Sen elinden geleni yapmışsın artık bırakmanın vakti zamanı gelmiş allah ıslah etsin de bırak zamana bazi insanlar saf kötü ve onlar asla düzelmezler kendini harap etmene gerek yok inan
(10,903 puan) tarafından
Bir gün ya hapiste duyacağım ya mezarda
(1,537 puan) tarafından
Aman bosversene cehennemin dibine gitsin laftan anlamayan insana doğruyu gösteremezsin sal ipini bi toslasin bakalım sen bırakmadığın için o boşluğu tatmadi tatmadigi içinde hatalarına devam ediyor boş ver cidden bosver
(10,903 puan) tarafından
Bazen geceleri sıkıntı ile Allah'ım yardim et diye uyanıyorum
-Reklam-
0 oy
(2,830 puan) tarafından
Not kısmına gelene kadar eşinden bahsediyorsun sandım ve hastalığın falan tekrar ortaya çıkar diye üzüldüm. Çünkü hatırladığım kadarıyla ayrılmıştınız. Bence sen elinden geleni yapmışsın Allah katında bilmiyorum tabi ama sana zarar verme derecesine geldiyse eğer kim olursa olsun bırak artık. Yani senin kendinden çıkarsa arkasını dönüp bakmaz bile belki o kişi. Elinden geleni yaptıysan ve karşılık alamıyorsan kendin için boşver. 
(10,903 puan) tarafından
Yok canım ben eşimi bırakalı 2 seneyi geçti.botle değildi ne oldu vallahi anlamadık.ilk zamanlar vallahi büyü mü yapildi dedik.ickiden korkan namaz kılan oruç tutan söz dedi mi sözüne güvenilen biriydi.ama ne olduysa su 1.5 senede git gide kötüleşti ilk içki durumu başladı.karsi geldik ama hep güzel uyarılarda bulunduk.oyle kavga dövüş yok cehennemde yanacaksın filan değil yani .vücuduna yazık cebine yazık gibi uyarılarda başladık.sonra yalanlar başladı .yakalamaya başladık ilkte yüzüne vurmadik .sonra o yalanlar yalan diyerek barlara gitmeye döndü .uyarmaya başladım .bir iki de olay oldu karakolluk oldu iftira atıldı.defalarca uyardım bak yapma diye en son küfür ve hakaret ile karşılaştım hala daha peşini bırakmadim.bahanelerle aradım hep kontrol etmek için.ama olmuyor
0 oy
(11,074 puan) tarafından
Anlayacak yaşta aklı olana doğruyu anlatırsın, sonrası ona kalmış. Sen kendini yıpratmışsın. Sana zarar verdiği noktada dur demen gerek. Ancak evlat için devamlı sorumluluk halindeyiz ömür boyu uyarmak doğruya yöneltmek için mükellefiz. Ama o bile bizim değil olmazsa olmaz yani. Sen elinden geleni yaptığına inanıyorsan vicdanın rahatsa bırak artık. Allah için sabret ayeti bu durum için değil sanki de kişinin başına gelen imtihanlara sabretmesiyle ilgili. 
(11,074 puan) tarafından
Yalan ağzına yuva yapmış dedikleri türden. Yani canım çok da bilemedim, ben kendi bedenine zarar verecek seviyede zorluyorsa seni bırak diyorum hâlâ. Ama öğrendik ki bırakmamak lazımmış. O zaman ara ver bi süre akışına bırak. Sadece akrabalık bağlarıyla ilgilen naptığıyla değil. Sonra yine uyarırsın. Ama asla kendini yıpratmadan. Sadece uyarı.
(11,074 puan) tarafından
Ha bi de bu kişinin sana nikah düşmediğini varsayıyorum. Nikah düşen biriyse zaten senin işin değil uğraşmak
(10,903 puan) tarafından
Yok canım nikah düşen biri değil.yemek yiyemiyorum ,uyku uyuyamıyorum Allahim yardım et diye kalkıyorum uykumdan yada sabahlara kadar zikir cekiyorum.haftanin 7gunun 7gecesi ağlıyorum.sabir diliyorum.
(10,903 puan) tarafından
Keşke özelden anlatabilecek olsam kim olduğunu .yok derttasim yok anlatacagim kimsem yok.
(11,074 puan) tarafından
Anlatmak istersen dinlerim faydam olmaz belki elimden bişi gelmez ama sen anlatıp rahatlarsın..
0 oy
(2,264 puan) tarafından
Anlattığın kişi kardeşin veya yeğenin değilse bosver artık elinden geleni yapmışsın 

İlgili sorular

0 oy
31 cevap 1,066 göst.
17 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Anneadayadayi (1,557 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 6,709 göst.
0 oy
8 cevap 273 göst.
12 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 264 göst.
7 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Hasret03 (346 puan) tarafından soruldu

379,736 soru

11,367,556 cevap

34,850 kullanıcı

...