0 oy
125 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,773 puan) tarafından
Kızlar doğum yapalı 8 gün oldu. Sezeryan oldum ilk bebeğim zorlanıyorum. Benim gibi bu durumları yaşayan var mı? Mesela gece bebeğin karnını doyurmak için uyanıyorum bilincim gitmiş şekilde oluyor neye uyandığımı bilmiyorum bazen ayağa kalkınca biraz biraz geliyor. Uyku da sürekli sıçrama, kötü rüyalar. Kemiklerim çok sızlıyor, baş dönmesi, baş ağrısı aşırı yorgun hissetme. Siz nelerde zorlandiniz?

6 Cevaplar

+1 oy
(712 puan) tarafından

Ah yorumları okuyorumda ben dahil tüm anneler aşşaği yukarı aynı şeyleri aynı duyguları yaşıyor. Bunca zorluğa bunca zahmete rağmen yinede herkes çocuk istiyor yetmiyor insanoğlu unutuyor 2,3,4... çocuk daha oluyor, ve neden? Çünkü aynı anda dünyanın ennnn tatlı duygusu minicik sabii bi varlık senin varlığına muhtaç tamamen sana bağlı ve karşılıksız bi sevgi besliyor sana... 

Benimde lohusaligim duygusallık ile sinir krizi arasında geçti ama şimdi 19 aylık oldu bile ve ilk fotolarına baktikca duygulanıyorum. Kuşum ne çabuk büyümüş daha dün ilk dişi çıktı diye eşimle evin ortasında zıplayıp dans etmiştik <3

(1,773 puan) tarafından
Eşimle şu an tek çocukta kalmayı düşünüyoruz. Ama annelik duygusu çok güzel bir duyguymuş bakıyorum evladım dünyanın en tatlı bebeği olarak geliyor gözüme.
Bende öyleyim komşular habersiz geliyor. Ne zaman boş vakit bulsam uyumaya çalışıyorum. Etraftaki insanların konuşmaları deli ediyor.
(712 puan) tarafından
En güzeli vakit buldukca uyumak. Çünkü senin geçen gündüzün şu anlık düzensiz gitcek ve biri de 2 saatcik bakiversin.
Benden sana tavsiye çokta dert etme herşeyi. Taze anneliğin tadını çıkar.
(1,773 puan) tarafından
Gündüz anneme kardeşime emanet ediyorum. Evet pekte takmamak lazım. Herşey gelip geçiyor.
-Reklam-
0 oy
(7,442 puan) tarafından
Ben hala öyleyim 8 ay oldu bazen niye kalktigimi unutuyorum :D 

Normal kuzum yeni bir hayat yeni bir birey zamanla alışırsın 
(1,773 puan) tarafından
İnşallah:)
0 oy
(663 puan) tarafından
Ben duygusal olarak zorlandım. Eşim dibimde ama onu aşırı özlüyordum, ağlıyordum özlediğim için. Bebekten önceki özgür hayatımı çok özlüyordum, kafama göre yaşamayı tatil yapmayı. Kendimi çok suçladım bakamayacaktın neden yaptın diye. Gece bir kez karabasan yaşadım. Kabuslarımda da hep bebeğimizin yataktan düştüğünü görüyordum. 4200 bebeği normal doğumla doğurdum, bana 5 kez normal doğum mu 2 saat lohusalık mı deseler hiç düşünmem 5 normal doğum derim. O kadar kötü bir dönemdir benim için :)))
(1,773 puan) tarafından
Bende özledim ama bebeğimi çok seviyorum. Bende ikidir üçtür karabasan oluyor. İlk iki gün zaten hastanede annem refakatçimdi o yorgun ben yorgun dikiş ağrılari kendi başıma kalkıp bebeğe bakmak zorunda kalıyordum o gün çok dua ettik Allahım yardim et ben zorlanıyorum hem ameliyat ağrıları hem bebeğe bakmak için iki saatte bir uyandım eve geldim gözlerime bir baktım aşırı çökmüş. Gerçekten zor. Rabbim bütün kadınlara kolaylık versin.
(663 puan) tarafından
Amiiin inşallah. Desteksiz çok zor gerçekten. Benim birkaç ay sürdü. İyi bir sarstı. Bizim evde her şey yolunda giderdi, sakin sessiz kütüphane gibi huzur dolu bir evdi. Bir anda bebek ağlaması, bebek dağınıklığı, anneanneler dedeler teyzeler amcalar, uykusuzluk, hormon kokteyli, süt kokusu, bebeğin gaz sancıları, endişeler, mutsuzluklar derken güzel şoklandım ama üçüncü aydan sonra tamam dedim kendime. Bu kadar müsaade yeter, dön artık hayata bebeğine evine adapte ol dedim. Şartladım kendimi. Öyle böyle geçti Allah'a şükür. Şimdi 16 aylık, en yakın arkadaşım oldu. Onsuz saniyem geçmesin diyorum :)
(1,773 puan) tarafından
Annem yanımda Allah'tan yoksa hiç bir işe yetişemem
0 oy
(2,262 puan) tarafından
Lohusa doneminde anlayışsız akrabalardan cok cektim. Sezeryanli olmama ragmen erkekler saatlerce bebek sevmeye gelmeleri, kadinlarin memeni niye tutmuyor diye bir sürü eleştiride bulunmalari beni cildirtti hatta sirf başkaları yüzünden öfke patlaması yaşamıştım. Agrilarimda 10 gün sürmüştü 
(1,773 puan) tarafından
Aynen bizde de komşular habersiz geliyorlar saçma sapan konuşuyorlar
(2,262 puan) tarafından
Bu dönemde yapilmasi gereken tek şey duymazdan gelmek. Hepsi geçiyor canim sağlıkla büyüt
(1,773 puan) tarafından
Amin inşallah teşekkürler ♥️
0 oy
(2,385 puan) tarafından

kız iki çocuk annesiyim ben bile unutuyorum ne için kalktigimi bugun ne yedigimi :D eşin bakiyosa eger biraz o baksin bebise yada annen kayinvaliden lohusalik zor çünkü bide ilk bebekse dahada zor ama bu günler geçicek 

(1,773 puan) tarafından
Eşim yardımcı oluyor gece kalkmaya, annemde ev işlerine yardımcı oluyor. Yinede vücudum sızlıyor, yorgun hissediyorum.
0 oy
(440 puan) tarafından

Canim yaşadıkların çok normal. Benimde ilk çocuğum 6 aylık hala daha alışabilmiş değilim düzene. Gece kalkıyorum kucağımda emzirirken  uyuya kaliyordum bazı zamanlar. Hala gece uyandigimda yatakta bazi gunler cok yoruldugumda ne yapacaktim ki simdi ben diye afalliyorum

 Sürekli uykun bölünüyor zaten ağrılarında var berbat hissediyorsun kendini. Zaman ilerledikçe ama öğreniyorsun bazı şeyler ile bas etmeyi fakat bu sefer yenileri ekliyor bebek büyüdükçe sende yeni şeyleri tadiyorsun. Ek gıda sürecindeyiz simdi ne yapsam ne yese nasıl yese diye düşünüyorum mesela. Diş çıkarıyor ateşini kontrol et vs. Telaş bitmiyor ama alışıyorsun kısaca.
(1,773 puan) tarafından
Rabbim kolaylık versin her dönemin farklı bir zorluğu var. Eşim şimdiden başka çocuk yapmayalım diyor
(440 puan) tarafından
Benim eşim 3 tane çocuk diyordu kendisi çok kardeş olduğu için bende sacmalama diyordum kiziyordum. Çocuk oldu kendisi demeye başladı bize 1 tane yeter diye :)))
(1,773 puan) tarafından
Ahahaha bizde bir kız bir oğlan olsun yeter diyorduk şimdiden bıktı.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 100 göst.
20 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde clk38 (1,374 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 109 göst.
10 Mart 2023 Diğer kategorisinde Ayşe sinan (887 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 194 göst.
12 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Eylem Asya (333 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 96 göst.
19 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Mehmetcan Emir (886 puan) tarafından soruldu

384,273 soru

11,496,587 cevap

35,138 kullanıcı

...