0 oy
839 göst.
Diğer kategorisinde (1,897 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Selamın aleyküm arkadaşlar uyku tutmadı doğum hikayemi anlatmak istedim sanki anlattıkça hafifliyorum o yüzden sürekli anlatasım geliyor. Öncelikle benim ilk doğumumdu hem devlet hem özel hastaneye gidiyordum. Hamilelik sürecim gayet güzeldi sadece 1 kez down sendromu şüphemiz oldu o da temiz çıktı. 

Detaylı ultrason da dahil her şeyi yaptırdık sık sık gidip geldik tabi heyecanlıyız ilk bebek vs. neyse zaman geçti 40 haftam doldu. Sancılarım hafiften başladı artık evde 2 gün çektim sonra önce özele gittim doktorum hiç açılma yok sancı düzensiz 42 haftaya kadar müdahale etmem dedi. 

Daha sonra devlete gittim o da bundan sonrası riskli bebek çok aşağı inmiş ama açılman yok ben doğumu başlatamam dedi geri gönderdi. Ee madem riskli çocuk aşağıda artık sıkışmaya başlamış kalp atışı yavaşlamış zaten 40 hafta 2 gün olmuş niye doğumu başlatmıyorlar diye çok sinirlenmiştim. 

Sonra sancılarım bir anda kesildi. Ertesi gün büyükşehir doğum Hastanesi'ne gittim belki müdahale ederler diye. Gidene kadar yolun sarsıntısından 1 cm açılmam olmuş ve düzenli sancılarım tekrar başlamıştı. 

Yatışım yapıldı, ben sanıyorum ki sancı verecekler sabaha doğurup çıkıcam. Beni bir odaya aldılar içeride 20 kişi 6 yatak var. Telefonum da dahil her şeyimi aldılar kimseyle görüştürmüyorlar. Su dışında kesinlikle bir şey yemek içmek yasak. O kadar kadın hep beraber sancı çekiyor. 

Kendimi resmen ahırda gibi hissettim. Her 10 dk da birinin açılması tamamlanıyor gözümüzün önünde doğumunu yapıyor gidiyor. Her ana şahitlik ediyoruz her şeyi görüyoruz. Ne hijyen var ne mahremiyet. 

Ben burda doğurmam çıkmak istiyorum dedim haftan geçiyor açılma var sancı var seni bırakamam dediler resmen beni rehin tuttular bırakmadılar. Tam 23 saat sürdü benim doğumum.

Pazartesi gece 10 da giriş yapmıştım hastaneye salı günü akşam 8 buçukta doğdu bebeğim. 

O kadar stres oldum ki o ortamda açılmam sancım durmuştu. Akşam 5 de suyumu açtılar ona rağmen sancım gelmedi en son suni sancı verdiler ondan çok korkuyordum ama ben hiç hissetmedim kendi sancım gibiydi. 3 saat içinde açılmam 11 oldu hemen çatala aldılar.

Burda da ayrı bir kabus başladı çıkar çıkmaz daha ıkınmaya bile başlamadan makas attılar 2 yerden. Uyuşuk olmadığı için hissettim tabi o kadar canım yandı ki parmak uçlarıma kadar sızladı. 

İki ebe altta biri üstte bebeği çıkarmaya çalışıyorlar. Benim artık ıkınmaktan halim kalmadı nefes alamıyorum boğazım kupkuru oldu. Üstte duran ebe ben ıkınmayı azaltınca kendisi bebeği itmeye başladı. Bu sefer her şeyi unuttum yaptığı baskıdan belim kırılacak onu düşünüyorum. En sonunda oğlum doğdu. Bu kez de uyuşturmadan diktiler. Doğumdan daha çok canımı yaktı resmen.

O kadar acıdan sonra çok fazla da kan kaybettiğim için nöbet geçirdim. Bebek odanın bir ucunda küvezde ben yatakta, tüm vücudum titriyor bütün damarlarım şişmiş altım çıplak 2 kişi içerde kalan parçaları temizliyor, kollarım sıyrılmış iki yana açılmış damar yolu arıyorlar iğneler batıp çıkıyor belki 20 tane denediler. Bilincim yarı açık duyuyorum ama tam göremiyorum hareket zaten yok.

 Ordan kendi aralarında konuşuyorlar kan veremezsek yarım saate kalmaz ölür falan diye. En sonunda bir damar buldular hemen oradan serum vermeye başladılar sonra diğer kolumda da bulundu kan takviyesi başladı tabi 20 saattir de sancı odasında aç bekledim o halde de doğum vs nefes almaya mecalim kalmamıştı derken saat 2 olmuş.

Normal odaya aldılar bizi sabah kadar gidip gelip iğneler serumlar yaptılar ben o arada ne bebeğimi gördüm ne emzirebildim. Sabah da ilk işim ordan imzalı kağıtla çıkmak oldu. Zaten sonra 3 gün yarı baygın geçirdim etkisi devam ediyordu bebeği de emzirmedim sağolsunlar mama vermek de kimsenin aklına gelmemiş çocuğum sarılık oldu o halde bu kez de onun için hastaneye yattık. 

1 ay oldu çok şükür hepsi geçti gitti bebeğim de ben de çok sağlıklıyız bugüne şükürler olsun ama o kadar zordu ki her şey anlattıkça yüküm hafifliyor hala o acıları sırtımda taşıyorum. Belki buraya kadar okumaya sabrınız olmaz okumazsınız ama ben yazarken çok rahatladım  :) 

40 Cevaplar

0 oy
(11,434 puan) tarafından
Hepsini okuyamadım canım Allah analı babalı büyütsün ama doğum korkusu olanları daha da korkutuyorsun 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Keşke kıyameti koparıp çıksaydın. Sizi şikayet ederim falan diyip. Nasıl büyük travma. Çok üzüldüm valla çok korkunç. 
0 oy
(12,748 puan) tarafından
Sağlıcakla buyutun inşallah 

Bende devlette normal doğum yaptım 

Son aya kadar özele gittim 

Sirf normal istediğim için devlete geçtim 

29 saat surdu ama 

Her şey yolunda doğum gayet keyifli geçtı  
0 oy
(340 puan) tarafından
Buna benzer geçen bende paylaşım yaptım cnm eski postum gözüküyorsa baka bilirsin ben aklı dengemi götürüyorsun bence hiç düşünme emin ol düşünürsen daha çıkmaza giriyorsun rabbim biliyor hakkımızialicak onlardan bende çok zor süreçte geçtim hem hamilelik hem doğum dogumdaki en kotusuydu düşünme lütfen bebeğin için rabbim senin gibi meleği korusun seni seviyoruz biz Allah'a sigin dua et bol bol tosunumuzada iyi bak ❤️
0 oy
(1,928 puan) tarafından
Niye böyle şeyleri anlatıp insanları strese sokuyorsunuz. Ne gerek var. Merhametten bahsetmişsiniz ama nşu yaptığınız  merhametli Bi davranış olmadığı gibi empatiden de yoksun. 
0 oy
tarafından
Aa neden öyle yapıldı sana ya korkunç gerçekten 
0 oy
(7,447 puan) tarafından
Sezaryenle doğum yaptım erken doğum olduğu için ama şu an ilk hamileliğim olsaydı dehşet korkardım ki şu sn yine hamileyim ve her kelimesinde çok kötü oldum lütfen kötü hikayelerinizi buraya yazmayın sis hafifliyor olabilirsiniz ama biz çok etkileniyoruz.. ayrıca herkesin doğumu aynı geçicek diye bişey yok insanları korkutmaktan vazgeçin bu yaptığınız bencillik sadece..
0 oy
(1,301 puan) tarafından
Yok artik ya bu devlet hastanesindeki doktorlar is bitsin de nasil biterse bitsin gozuyle bakiyolar heralde
0 oy
(1,361 puan) tarafından
Ay cnm çok geçmiş olsun. Ben olsam şikayetçi olurdum o hemşirelerden ve hastahaneden. Başka kimsenin başına gelmesin diye. 
0 oy
(149 puan) tarafından
Allah'ın belaları neler yasatmislar sana içimden çok kötü sözler etmek geliyo ama susuyorum çok kötü oldum okurken Rabb'im kimseye böyle kötü doğumlar yaşatmasın çok üzüldüm canm senin adına 
0 oy
(590 puan) tarafından
valla okurken sanki ben yasadim gercekden cok korkunc isde benim canim tatli oldugu icin sezeryan oldum ve sezeryanin sadece dikis acisi var
0 oy
tarafından
Bence şikayet etmelisin nasıl oluyoda uyusturmadan kesi ve dikiş yapılıyor? 

Kasap mi ne bu gerçekten okurken korku filminde hissettim kendimi ya neler olmuş öyle Allah'ım

Bende normal doğum yaptım ikinciye hamileyim yedi aylık olacak yani ilkinde zor gecsede tabiki böyle olmadı inşallah rabbim bı avazda kurtarsın hepimizi ne diyim
0 oy
(3,113 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun maalesef çok kötü bir hastaneye denk gelmişsin.. birdaha çocuk düşünürsen özele git
0 oy
(1,795 puan) tarafından
Ahh okurken bile içim fena oldu sen bir de yasamissin bunları..geçti gitti düşünüp de kendini bunaltma uzme, bebeğinle mutlu bir ömür dilerim 
0 oy
(189 puan) tarafından
Çok üzüldüm sizin adınıza. Çok geçmiş olsun. Nasıl yaparlar bunu? Neden şikayetçi olmadınız. Eşiniz polis getirseymiş keşke. Üstünden de çok vakit geçmemiş. Böyle bi şeye asla izin vermezdim. Ne demek o halde bir kadına bunları yapmak rehin tutmak. Ebeler de tam bir caniymişş
0 oy
tarafından
Canım çok geçmiş olsun ama buranın çoğunluğu hamile çoğu ilk doğumu yaşama korkusunda ister istemez etkileniyorlar benim ücüncü gebeliğim ama bu okuduklarımdan sonra içim acıdı çok kötü oldum lütfen yazarken bu kadar korkutucu açık anlatmayın herkesin bünyesi bir değil 
0 oy
(1,030 puan) tarafından
Sezeryanın gözünü seveyim canlı canlı senimi kestiler ay inanmıyorum çok geçmiş olsun canım 
0 oy
(390 puan) tarafından
Valla sonuna kadar okudum bacim oncelikle uzuldum evet keske boyle olmasaymis senin yerinde olsam asla dogum yapmam bidaha ama ister kiz ister kizmada bisey takildim niye bi oraya bi oraya gidip durdun ki ya ozeldekiyle ya devlettekiyle tek doktorla devam etseydin belkide(buyuk ihtimalle) bunlar basina gelmicekti ne anlami var kendinide bebegide yormuşsun ordan oraya ordan oraya.2 kez dogum yaptim her ikisindede tek doktorla yoluma devam ettim..gecmis olsun gule gule buyut
0 oy
tarafından
Okumadım cok uzun du 3 doğum yaptım anam bende icimi doksemm o ooo ooooooooo
0 oy
(10,470 puan) tarafından
Yaptığın hiç etik değil. Yani sen kötü doğum yaşadın gebe olan herkesin ödünü koparma hakkın mı oluyo böyle olunca? İyiyse paylaşın kötüyse tutun içinizde yakın çevrenize dökün içinizi hamile dolu olan bir ortama değil

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 149 göst.
26 Aralık 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 188 göst.
3 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Nare88 (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 61 göst.
0 oy
6 cevap 136 göst.

381,689 soru

11,426,335 cevap

34,985 kullanıcı

...