0 oy
838 göst.
Diğer kategorisinde (1,893 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Selamın aleyküm arkadaşlar uyku tutmadı doğum hikayemi anlatmak istedim sanki anlattıkça hafifliyorum o yüzden sürekli anlatasım geliyor. Öncelikle benim ilk doğumumdu hem devlet hem özel hastaneye gidiyordum. Hamilelik sürecim gayet güzeldi sadece 1 kez down sendromu şüphemiz oldu o da temiz çıktı. 

Detaylı ultrason da dahil her şeyi yaptırdık sık sık gidip geldik tabi heyecanlıyız ilk bebek vs. neyse zaman geçti 40 haftam doldu. Sancılarım hafiften başladı artık evde 2 gün çektim sonra önce özele gittim doktorum hiç açılma yok sancı düzensiz 42 haftaya kadar müdahale etmem dedi. 

Daha sonra devlete gittim o da bundan sonrası riskli bebek çok aşağı inmiş ama açılman yok ben doğumu başlatamam dedi geri gönderdi. Ee madem riskli çocuk aşağıda artık sıkışmaya başlamış kalp atışı yavaşlamış zaten 40 hafta 2 gün olmuş niye doğumu başlatmıyorlar diye çok sinirlenmiştim. 

Sonra sancılarım bir anda kesildi. Ertesi gün büyükşehir doğum Hastanesi'ne gittim belki müdahale ederler diye. Gidene kadar yolun sarsıntısından 1 cm açılmam olmuş ve düzenli sancılarım tekrar başlamıştı. 

Yatışım yapıldı, ben sanıyorum ki sancı verecekler sabaha doğurup çıkıcam. Beni bir odaya aldılar içeride 20 kişi 6 yatak var. Telefonum da dahil her şeyimi aldılar kimseyle görüştürmüyorlar. Su dışında kesinlikle bir şey yemek içmek yasak. O kadar kadın hep beraber sancı çekiyor. 

Kendimi resmen ahırda gibi hissettim. Her 10 dk da birinin açılması tamamlanıyor gözümüzün önünde doğumunu yapıyor gidiyor. Her ana şahitlik ediyoruz her şeyi görüyoruz. Ne hijyen var ne mahremiyet. 

Ben burda doğurmam çıkmak istiyorum dedim haftan geçiyor açılma var sancı var seni bırakamam dediler resmen beni rehin tuttular bırakmadılar. Tam 23 saat sürdü benim doğumum.

Pazartesi gece 10 da giriş yapmıştım hastaneye salı günü akşam 8 buçukta doğdu bebeğim. 

O kadar stres oldum ki o ortamda açılmam sancım durmuştu. Akşam 5 de suyumu açtılar ona rağmen sancım gelmedi en son suni sancı verdiler ondan çok korkuyordum ama ben hiç hissetmedim kendi sancım gibiydi. 3 saat içinde açılmam 11 oldu hemen çatala aldılar.

Burda da ayrı bir kabus başladı çıkar çıkmaz daha ıkınmaya bile başlamadan makas attılar 2 yerden. Uyuşuk olmadığı için hissettim tabi o kadar canım yandı ki parmak uçlarıma kadar sızladı. 

İki ebe altta biri üstte bebeği çıkarmaya çalışıyorlar. Benim artık ıkınmaktan halim kalmadı nefes alamıyorum boğazım kupkuru oldu. Üstte duran ebe ben ıkınmayı azaltınca kendisi bebeği itmeye başladı. Bu sefer her şeyi unuttum yaptığı baskıdan belim kırılacak onu düşünüyorum. En sonunda oğlum doğdu. Bu kez de uyuşturmadan diktiler. Doğumdan daha çok canımı yaktı resmen.

O kadar acıdan sonra çok fazla da kan kaybettiğim için nöbet geçirdim. Bebek odanın bir ucunda küvezde ben yatakta, tüm vücudum titriyor bütün damarlarım şişmiş altım çıplak 2 kişi içerde kalan parçaları temizliyor, kollarım sıyrılmış iki yana açılmış damar yolu arıyorlar iğneler batıp çıkıyor belki 20 tane denediler. Bilincim yarı açık duyuyorum ama tam göremiyorum hareket zaten yok.

 Ordan kendi aralarında konuşuyorlar kan veremezsek yarım saate kalmaz ölür falan diye. En sonunda bir damar buldular hemen oradan serum vermeye başladılar sonra diğer kolumda da bulundu kan takviyesi başladı tabi 20 saattir de sancı odasında aç bekledim o halde de doğum vs nefes almaya mecalim kalmamıştı derken saat 2 olmuş.

Normal odaya aldılar bizi sabah kadar gidip gelip iğneler serumlar yaptılar ben o arada ne bebeğimi gördüm ne emzirebildim. Sabah da ilk işim ordan imzalı kağıtla çıkmak oldu. Zaten sonra 3 gün yarı baygın geçirdim etkisi devam ediyordu bebeği de emzirmedim sağolsunlar mama vermek de kimsenin aklına gelmemiş çocuğum sarılık oldu o halde bu kez de onun için hastaneye yattık. 

1 ay oldu çok şükür hepsi geçti gitti bebeğim de ben de çok sağlıklıyız bugüne şükürler olsun ama o kadar zordu ki her şey anlattıkça yüküm hafifliyor hala o acıları sırtımda taşıyorum. Belki buraya kadar okumaya sabrınız olmaz okumazsınız ama ben yazarken çok rahatladım  :) 

40 Cevaplar

0 oy
(2,922 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
♥️☹️☺️ Benzer acıları yaşadım benimde kötü bı doğumdu buraya yazmakla iyi bişey yaptın bence herkes doğumu anlatılanlar gibi pozitif sanıyo hayır böyle insafsızlarda var ve bu yaşanılanlar normal değil okuyun böyle durumda gerekli cevabı verin yada şikayet edin imkanınız varsa gidin. Her doğum aynı değil ama 5 kadından 3 u bunu yaşıyo ona göre araştırın doğum yapacağınız yeri her doğum zor kimse kolay demesin iyi insana denk gelince ekstra acı yaşanmıyo sadece bu .
-Reklam-
+4 oy
(171 puan) tarafından
Hamilelik grubundada anlatmışsın aynısı herkesi korlutıyorsun normal doğumdan 
0 oy
tarafından

Canim öncelikle geçmiş olsun Allah bebeginle mutlu bir hayat nasip etsin bende konyada devlet hastanesinde dogum yaptım Allah razı olsun  çok rahat bir doğumun oldu. Her hastane bir olmuyor. Allah kimseyi bu yolda koymasın. Dogum sırasında sürekli bu duayı dedim durdum.  :'(

(1,893 puan) tarafından
Hiç böyle hayal etmemiştim hep olumlu hikayeler dinlemiştim ama kısmetimiz böyleymiş
tarafından
Hangi hastanede yaptın komyada
tarafından
Doktor Alikemal Belviranli hastanesi ne yaptım çok memnun kaldım
0 oy
(2,132 puan) tarafından
Allah'ım ben ne okudum. Canım çok korkunç şeyler yaşamışsın. Benzer bir durumu arkadaşım yaşamıştı. Aynı şekilde çıkarmamışlar, ortam korkunçmuş. Kapıdan gizlice kaçmış, özele gitmişti.

Yani seninde özele görme imkanın varken mahsur kalman çok kötü. Hem bunlar nasıl insan yani nasıl sana bunu yaptılar ben gerçekten çok üzüldüm. Hangi hastane gerçekten merak ettim. Rabbim size sağlık sıhhat versin, o zalimlerden de hesap sorsun.
(1,893 puan) tarafından
Gaziantep Doğum Hastanesi'nde yaptım doğumu ve gerçekten iğrenç bir yer orda resmen ****** muamelesi görüyorsunuz eşim de dışarda beklerken beni çıkarmak istediğini özele götürmek istediğini söylemiş müsade etmemişler resmen rehin tuttular
tarafından
Bende kemal bayindir da yaptım sezeryan oldum acil şekilde plesenta ayrılmıştı yoksa normal olacaktı çok güzel geçti sürecin bazen böyle normal dogum lari dinleyince iyiki sezeryan olmuş diyorum
0 oy
tarafından
Ay okuurken bile içim urpererek okudum . Ay Allah belalarını versin ya . Bence bu postu silmelisin canm ya. Daha ilk doğumunu yapacak bir sürü bayan var . Psikolojileri yaşamadan alt üst olur canm . 

Ben asla atlatamazdim. O hemşireleri de yırtardim valla . Uğraşmamak için hemen makas kullanmışlar . Allah'ın cezası pislikler 
(3,495 puan) tarafından
Doğuma 12 gün kaldı gerçekten psikolojim bozuldu :)
tarafından
Öyle yapma . İyi düşün iyi olsun . O kadar rahat doğum yapan kadınlarımız var ki . Sen de onlardan birisin belki de .
0 oy
(1,048 puan) tarafından
AH AH bende çektim hemde çok nickime girip doğum hikayemi okuyabilirsin şu an yine hamileyim ve durumum pek yok ki ozele gidim doğum yapim çok stresliyim 
0 oy
(2,537 puan) tarafından
Sene kaç diyecektim 1 ay öncesiymiş şoktayım resmen 
0 oy
(13,834 puan) tarafından
Su gibi okudum çok üzüldüm Allah'ım merhamet versin  bazılarına zor şeyler yasamissin şükür ki geçmiş bebeğine sağlıklı mutlu bir hayat geçir☺️
0 oy
(1,369 puan) tarafından
Bu ne ya? Sanki 15.yüzyıl ingilteresi. Bu nerde oldu hangi hastanede nasıl başlarına yikmadin. Allah güç versin kardeşim inşallah tamamen unutursun sana yapılan muameleyi. Hemde sneinle kaç kadın aynı muameleyi görmüş. Ama ben senin yerinde olsam asla yakarini birakmazdim
0 oy
tarafından
Abooo şikayet etsydn canım ya , şükür kizmi aldkca herkze dua ediyorm doğumun cok guzledi devlte 
0 oy
(27 puan) tarafından
Bacim nerde dogum yaptin bi de cevap vereydin iyiydi herkes sormus kimseye cevap vermemissin
(1,893 puan) tarafından
Gaziantep Doğum Hastanesi'nde
0 oy
(1,043 puan) tarafından
Bu kadar detay anlatmak doğru değil zor bı süreçten geçmişiniz ama hamileler korkabilir her doğum kendine özeldir sizinki zor geçmiş 
(3,495 puan) tarafından
Korktum bile okuduklarım bana fazlasıyla yetti
(1,043 puan) tarafından
Bende sezeryanla doğum yaptım o kadar şey anlattılar hiç benim yaşadıklarımla alakası yoktu kimseyi dinlemeyin herkesin süreci farklı ilerliyor
(3,495 puan) tarafından
Herkes sancı zor diyo ama ben doğum anından çok korkuyorum sancıyı cekicez mecbur ama ne muamele görürüm nasıl davranırlar onu daha çok düşünüyorum
(1,043 puan) tarafından
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
0 oy
(169 puan) tarafından
Canım yazdıklarının hepsini ben de yaşadım kan kaybetmek dışın da kaç tane kadınla aynı odada sancı çektik zamanı gelen gidip doğuruyor doğum hane yan oda çığlıklar kulaklarımız da neyse beni doğuma aldılar senin bebeğin prematüre dediler direk cart cart kestiler hani insanın bütün vücudu sizlarya resme saçlarıma kadar o acıyı hissettim hemde beni makatimdan kestiler makatim yarışı gitti yani neyse ben doğum yaptım o dikiş Varya doğumdan zordu ağlaya ağlaya dikiş atıldım kendimi sıkıyorum yani neyse dikişi attılar gittiler benim her tarafım Kan hava buz gibi kesenin suyu belim karnım her tarafım ıpislak odalarda yer kalmamış doğum yapan biri taburcu olunca seni yukarı alicaz dedi beni o halimle 12 saat çatı yatağın da bıraktılar öldüm resmen ben o haldeyken bebeği getirdiler emzir diye soğuktan titriyorum zar zor bebeği emzirdim götürün dedim bebeği lütfen burası çok soğuk götüremeyiz ağlarsa emzir dediler gotrmediler telefon yok hiçbir şey yok aldılar bizden dedm ki o zaman yalvarırım aileme haber verin bebeğin kalın battaniyesini versinler bebeği sarıçam dedim kendi derdimi unuttum resmen o.cocuklari aileme haber vermedi 13 saatin sonunda yukarı çıktık ben doğum yapalı 1 sene oldu ayıptır söylemesi hâlâ büyük abdestimi lavman yapmadan yapamıyorum ufak bir ıkınsam dikiş yapılan yer yırtıliyor aşırı gergin dikmişler doğumdan sonra 2 defa dikişlerim açıldı bidaha dikiş yapıldı 2. Hamileliğe korkar oldum :(
(1,893 puan) tarafından
Rabbim hepsinin hakkından gelsin inşallah neler yaşatmışlar içim sızladı okurken insan değil bunlar gerçekten. Ben de şimdi ikinciyi hiç istemiyorum gözüm korkuyor aynı şeyleri yaşamaktan
(1,275 puan) tarafından
Allah bunu bile bile yapanlara sorsun inşallah hesabını yazık gunah
(169 puan) tarafından
Hakkımızı helal etmiyoruz biz kuzum yaşattıklarini yaşasınlar inşallah
(169 puan) tarafından
Amin amin
0 oy
(4,651 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun kuzu geçmiş de çok şükür. Ben direkt yaşadığım yerde büyükşehir doğum Hastanesi'ne gittim 5 6 saat sonra doğum yaptım açılma ve ve sancı olmadığı için acil sezaryen a aldılar kalp atışı yavaşlamış diye.çol şükür istemediğim görüntüler ve seslere şahit olmadım.ama sarılık başladı 4 5 günde yoğun bakımda yattı bebeğim çok şükür çabuk toparlandı.her hastane ve çalışanları doktor bir olmuyor maalesef.
0 oy
(3,039 puan) tarafından
Canım çok geçmiş olsun neler yaşamışsın böyle be okuduğum yerde korkudan içim geçti.Allah tan size birsey olmamış.
0 oy
(469 puan) tarafından
İnsanı hamilelikten soğutur böyle sağlık çalışanları. Benim doğumumda da doktoru beklemediler. Ben İstanbul'da Çam ce sakura devlet hastanesinde doğum yaptım sırf orada doğum yapmak için kontrollerini orada yapmaya başladım. Hayatımda verdiğim en iyi karar mı desem şansım mı desem artık bilemiyorum. Ben doğumhaneye girmeyi beklerken beklediğim odada özel hastaneseymiş gibi hemen çatala alındım. Doğumda ebeler vardı. Ben onlar için projeydim gibi hissettim. Güzel dikişler atıp güzel iş çıkarırlarsa doktor takdir edecekti belli ki. Yine de doğumda çekmediğim acıyı dikişte çektim. Uyuşturan olmadı bebeğimi yanıma koyduklarında gözüm bebeğimi görmedi. Sen kalçanı kaldırmasaydın yırtılma olmayacaktı dedi ebe. Sonrasında da ilgilendiler gelip gittiler sürekli. Hastaneden çıkış işlemi yapılınca kendini bir şey sanan hemşireler gelmeye başladı. Yüzüme bakmadan azarlar gibi konuşanlar vs. Ben kimseyi takmadım öyle çok bir sey de olmadı. Benim refakatçim kaynanamdı zaten Rabbim bana daha fazla yüklenmedi çok şükür :D
0 oy
(171 puan) tarafından
Geçmiş olsun cok 
0 oy
(1,524 puan) tarafından
Ay inanmıyorum ben ne okudum böyle. Canım çok geçmiş olsun ya çok üzüldüm gerçekten 
0 oy
(286 puan) tarafından
Canim cocuguna kavuşmuşsun sagsalim coj sukur saglikla buyut insallah ama bu kadar olumsuz hikayeyi okuyan  ozellikle ilk gebeligi olan ilk kez dogum yapacak kisiyi dusunerek yazsaydin keske zaten korkuyolar biraz tuz biber olmus sanki  
(1,893 puan) tarafından
Her zaman iyi olmuyor biraz hayatın gerçeklerinden bahsetmek lazım ben de hep olumsuz hikayelerden kaçtım yaşayınca da ne yapacağımı bilemedim
(286 puan) tarafından
Haklisin da biraz korkuda daha cok zorlastiriyo cunku her dogum birbirinden çok farkli
0 oy
(7,765 puan) tarafından
Van Erciş te mi doğum yaptın yoksa 
(1,893 puan) tarafından
Gaziantep Doğum Hastanesi'nde
(7,765 puan) tarafından
Erciş te de buna benzer vakalar çok yaşanıyor ordaki hemşireler doktorlar çok acımasız

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 149 göst.
26 Aralık 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 188 göst.
3 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Nare88 (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 61 göst.
0 oy
6 cevap 135 göst.

381,234 soru

11,413,267 cevap

34,957 kullanıcı

...