0 oy
279 göst.
Diğer kategorisinde (612 puan) tarafından
Kızlar 26 ay civarın oğlum. Bi iki haftadır bezini cidden çok çok zor değişiyoruz. Az önce de ben bez istemiyorum dedi. O zaman tuvalete gitmen lazım annecim dedim. O da gidelim, karnımda hala çişler var dedi. Bir iki damla da yaptı. Sonra yine bezini bağladık zorla. Çünkü sabaha kadar bazen 2 bez dolduruyor. Sabah çıkarabiliriz dedim. Tamam dedi. Ben napcam nasıl bir yol izlicem tuvalet eğitimiyle ilgili tek bir fikrim tek bir hazırlığım yok. Çalışan anneyim şu sıralar hiç takatim de yok. Oğlum hazır mı? Ben napcam.. 

10 Cevaplar

0 oy
tarafından
Allah yardımcın olsun. Olmuş o iş can sıkma azcık üstüne düşsen öğrenecek 
(612 puan) tarafından
Bana güç dile :/
-Reklam-
0 oy
(14,043 puan) tarafından
İzin alma sansin yok mu 15 gün falan 
(612 puan) tarafından
15 gün müüü? 15 dk alamıyorum :(
0 oy
(14,428 puan) tarafından
Evet çocuk hazır canım kim bakıyorsa ilgilensin çabuk alışır 

Bi kaç defa altına yapar normaldir kızmadan bağırmadan ilgilenilmesi lazım
(612 puan) tarafından
Yok kızmam da mesela bi alez bi tuvalet adaptörü bi iç çamaşırı yok. O beni çok panikletiyo. Ne almam gerektiğini bile bilmiyorum.
0 oy
(1,140 puan) tarafından
Ayy maşallah ya karnında cinsler mi varmış kıyamam :) araştır bacım eğitim ver ne güzel hazırmış ta.beyfendi yakında kendi yemeğini kendi yapıp yiyip bulaşıkları da yıkar :)
(612 puan) tarafından
Ay çok güldürdün beni sen de gülesin :)))
0 oy
(4,875 puan) tarafından
Kim bakıyor ise konuşun. 

Yatmadan önce sıvı alımını kes. Gece su içmeye kalkıyor ise mutlaka öncesi tuvalete götür. 

Bir kaç gün sıkıntı olabilir kaçırma vs sonrası alışır. 
(612 puan) tarafından
Gece bişey içmiyor. 1 saat önce yemek yiyordu uyumadan. Onu da erkene çekmem lazım sanırım.
0 oy
tarafından
İlk kural Çokça sabır 

Sonra ilk bi hafta sürekli altına yapacak 

2 kuralda geceleri asla bezleme dirayetli ol 
(612 puan) tarafından
Yatağı filan nasıl koruyacağım? Gece her kaçırdığında üstünü değişince uyku düzeni bozulmuyor mu bir de? Zaten düzeni yok gerçi de :))
tarafından
Naylon ser battaniye ser uyur üzerini değişince mecbur geri uyutmayı deniycen
0 oy
tarafından
cocuk kendi istiyor ogretmenin en zor yerini kendisi asmis. malesef ki biraz emek lazim. gunduz baglama tuvaletini soylesin yaosin gunduzu ogrettiten sonra geceye gec gece de baglama ama ilk basta saat basi kaldir tuvalete gotur zamanla kaldirican saat azalacaktir 3 saatte bir gece bir kez ve hic kalkmadan vs.. 
(612 puan) tarafından
Saat başı ben mi kaldırmalıyım? O zaman da uyku kalitesi çok düşmez mi?
tarafından
evt cnm cunku ilk etapta tuvaleti icin uyanma egilimi olusmuyor altina kacirmasin die saat basi kaldirdim ki ona ragmen arada kacti ama ogreniyorlar cabukca.. yari uyur posisyonda gittiklerinden uykuyla ilgili bir sorun yasamadik biz o donemde.
(612 puan) tarafından
Benimki zaten uykusuz.. Gazamız mübarek olacaktır eminim :)
0 oy
(932 puan) tarafından
Tamamen hazır,  bezi bırakın artık.bence klozet varsa aparat al bakan kişi belirli aralıklarla götürsün birkaç gün sonra kendisi söylüyor zaten, gece için de sıvı alımını erkene çek 
(612 puan) tarafından
Bugün sabah bezi çıkardık. Tuvalete yaptı. Sonra külot giymek istemedi bezimi bağla dedi. Bağladım. Ama bakıcısına dedim ara ara teklif et götür diye. Hiç gitmek istememiş. Beze yapmış. Akşam da ben teklif ettim. Yine oturmak istemedi. Tekrar onu mu beklemeliyim yoksa artık başlamalı mıyım? Gerekli malzemeleri sipariş verdim bugün. Çarşamba günü gelir kargolar muhtemelen.
(932 puan) tarafından
Bezden rahatsızdı, bence teklif etmeyi sürdürün
(612 puan) tarafından
Tamam, çok teşekkür ederim
0 oy
(10 puan) tarafından
Biz de bezi yeni bıraktık. Size tecrübemizi paylaşım belki yardimci olur . Bı kere ilk günler her 10 15 dkda bir lazimligina oturtum az da olsa her oturduğunda yaptı  ve sonrasinda alkış tebrikler yapıyorduk onunda hoşuna gidiyordu. İlk hafta gece bez taktım. Gündüzü alışınca gece de bağlamadim. Akşam 9 yatar sabah 8 de kalkar iki kere tuvalette kaldırıyorumdum şimdi bı kere kaldırıyorum.
(612 puan) tarafından
Ya işte 1 lazımlığa oturmuyor. Klozete oturmak istiyor. 2 uykusu kuş uykusu resmen. Gece altını bağlamaya kalksam hemen uyanıyor. Hani belli etmeden bez bağlamam imkansız :/ tebrik ederim sizi bu arada. Darısı bize..
(10 puan) tarafından
Ben kilot bez takiyordum geceleri yatırmadan hemen önce yani uyurken takmadım.bu bez filan diyince annecim bu kilot diyorudm .hem gece hem gündüz ikisin i aynı anda alıştırmak bana zor geldi .daha gündüz tutmayı bilmeyen çocuk gece nasıl tutacak diye düşündüm.hic de gece altına kaçırmadı .bezi dolu dolu olurdu sabahlari ben gece alismaz beni çok uğraştırır diye düşünüyordum . Siz tedviren bir sıvı geçirmez bir Alez  serin  yatağına üstüne bı çarşaf yeter.
 Ozaman önce lazimligi oturmaya alistirin öce isterseniz klozet şeklinde olanlar var yada onun sectigi lazimligi beraber alabilirsiniz motivasyon olur onada
 İlk günler hiç alisamiycak gibi geldi. Çünkü ben  yaptırmadan hep altına kaçırıyordu. Ama 4 günden sonra yavaş yavaş  tuvaletini tutma süresi arttı soylemesede her dkka tuvlate gitmek durumunda olmadık bir hafta sonra kendi de söylemeye başladı. Hala arada dalınca kacirdigi oluyo ama alıştık çok şükür.
(612 puan) tarafından
Yazdıklarınızı dikkate alacağım. Oğlumun da bezi çok doluyor gece. Olmadı biz de gece öyle deneriz.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 194 göst.
12 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Ashshhshs (996 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 192 göst.
30 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 391 göst.
18 Haziran 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 88 göst.

382,083 soru

11,439,221 cevap

35,007 kullanıcı

...