0 oy
690 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Bazi hocalar israrci olun der bende israrciyim hep hayırlısı  olani nasip  et derim rabbime ilk once oyle dua ederim ama olmuyor Rabbimin gicune gitmesin asla isyan etmiyorum  asla haşa haddim bile degil.. ama bakiyorum en yakinimda 2 yüzlü  sahtekar kötü  insanlara onlar ne dilese ne dua etse oluyor insanlari kiskandiriyolar hava atiyorlar ona ragmen ne isterseler oluyor buna çok  üzülüyorum  kimseyi kirmiyorum kimseye kötü  davranmiyorum bana kötülük  yapanlari bile hemen affedip onlara hep iyilik yapiyorum vicdanim kabul etmiyor çünkü kotulukten kimse bişey  kazanmaz Allah da sevmez zaten ama iste niye kotuler hep kazaniyor buna çok  üzülüyorum  çok  agliyorum cevremde herkes tarafından  sevlirim anlasirim ama niye benom duam kabul olmaz ki niye yani cok dert ediyorum kendime bunu napsam da duam kabul olsa namazlarimi da kılan  bi insanim ama olmuyor iste 

Uzun oldu kusura bakmayin icimi dokmek istedim :(

27 Cevaplar

0 oy
tarafından

İçeriği okumadım başlığa göre yorum yapıcam bak canım neden olmuyor diyip isyana girme elbet ki Allahın bir bildiği var nerden bile biliriz dualarımızın kabul olduktan sonra o şeyle sınanmayacagımızı bile bilirmisin yalnızca yüce Rabbim bilir elbet ne yapıyor sa en güzelini en hayırlısını o yapar öyle kötü şüphelere düşüp vesveseye girme olmuyorsa bekle sabret elbet karşina çıkar.

Bi dua zaten hayırlı ise istenir hayırsız ise istenmez 
tarafından
Evet bende hayırlısı ise olsun diye dua ediyorum asla isyan  etmiyorim ama iste bazen üzülüyorum okadar :(
-Reklam-
0 oy
(252 puan) tarafından
allah ona sığınan yardim dileyen kullarını geri çevirimi hic .diyorum sadec e 
tarafından
Asla cevirmez hayirlisi demek ki buymus
(252 puan) tarafından
sen allaha sığın kötüleri boswer. allah gönlündeki en hayirli sekilde sana nasip etsin canim
tarafından
Amin insallah hayirlisiyla yaaa insallah
0 oy
(22 puan) tarafından
Ne kadar da ben :)) ayni fikirdeyim bende bazen sinirden agliyorum,kötülerin dualari kabul oluyorda ben nerede yanlis yapiyorum diye.
tarafından
Evet bende bunu düşünmekten aglamaktan harap oluyorum ama rabbim sevdigi kullarını  sinarmis
0 oy
(52 puan) tarafından
Canım önce bakış açını değiştir lütfen. Şeytanın vesveselerini dinleme lütfen. Bu şekilde vesvese veriyor sana hatta hepimize onun düşündürdükleri bunlar niye duam kabul olmuyor ki ben iyi biriyim ama dualarım kabul olmuyor bunlar hep vesvese. Allaha isyan etmiş oluyorsun. Bu düşünceler içinden geçse sadece ama pişman olsan mesul olmuyorsun ama ne zaman ki dilinden çıkarsa bundan mesulsün. İsyan etmiyorum diyorsun ama ALLAH NİYE BENİM DUAMI KABUL ETMİYOR bir isyandır. Daha önce çok baktım çok okudum sordum bu konuları. Allahın yaptığı hiç bir işte niye neden aranılmaz. Koşulsuz şartsız Allaha teslimiyettir İslam. Firavunun ki ömür boyu bir başı bile ağrımamış Allahın sesini duymak istemediği biriymiş bide Peygamber efendimizi (sav) düşün hayatta kimsesi kalmamış. Tüm sevdikleri tek tek vefat etmiş hepsinin acısını yaşamış. Üstelik tek bir günah işlememiş. Bir kan damlası yer yüzüne düşse yüce Allahın yeri yerinden oynatacağı Resulünü bile bir çok acıyla sınamış Rabbimiz seni beni mi sınamayacak. Hz Hızır la Hz Musanın beraber çıktığı yolculuğu okumanı tavsiye ederim. Lütfen silkin ve şeytanın vesveselerine teslim olma. Biz insanız aklımız ermez teslim ol Rabbimize ben bu konuda sana teslim oldum. Yarab şüphesiz sen herşeyin en hayırlısını bilensin de yüreğin feraha kavuşur inşaallah. Mümin kardeşin olarak sana dua edeceğim kabul olur inşaallah. Sende bu düşüncelerinden sıyrıl kardeşim. Allaha emanet ol 
tarafından
Çok  tsk ederim hayirlisi insallah gercekkten bende bundan kurtulmak isyiyorum artik surekli kafama takiyorum Rabbim herseyin en iyisini bilir tabiki Hayirlisiyla kabul etsin insallah duami hayirlisiyla
0 oy
(4,305 puan) tarafından

Dua bir ubudiyettir. Bizim dualardaki ana prensibimiz ibadet kastı ve gayesi hakim olmalıdır. Yoksa duayı sırf kabul edilmesi gereken ve ihtiyaç dilekçesi olarak görmek yanlıştır.

Bazen bir şey için dua edilir. Fakat istediğimiz bu şey, zahiren kabul edilmez. Buna rağmen bizim duayı bırakmamamız lazımdır. Şayet istediğimiz şey elde edilse ve Cenab-ı Hak duamızı kabul etse nurun ala nur. Ama zahiren kabul edilmese bile biz “Duam kabul olmadı.” demeyeceğiz. Aksine “Allah bu duamı ahiretim için veya dünyada daha iyi bir şekilde kabul etti.” denilir. 

(4,305 puan) tarafından
DUA BİR İBADETTİR
 
Hem, dua bir ubudiyettir; ubudiyet ise, semeratı uhreviyedir. Dünyevi maksadlar ise, o nevi dua ve ibadetin vakitleridir; o maksadlar, gàyeleri değil. Mesela, yağmur namazı ve duası bir ibadettir. Yağmursuzluk, o ibadetin vaktidir; yoksa, o ibadet ve o dua, yağmuru getirmek için değildir. Eğer sırf o niyet ile olsa, o dua, o ibadet halis olmadığından, kabule layık olmaz.(Risale-i Nur)
tarafından
Allah razi olsun canim tsk ederim
0 oy
tarafından
Zamanı var demek ki 
tarafından
Demek ki :( hayırlısı insallah
0 oy
(10,591 puan) tarafından

image

bekle kuzum sabır 

Allah'ım hayirlisindan versin 

tarafından
Amin insallah hayirlisiyla kabul olsun duam insallah

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 483 göst.
23 Haziran 2023 Aile kategorisinde sebnem77 (1,010 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 926 göst.
0 oy
18 cevap 603 göst.
31 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde Zhlfrk (6,918 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 232 göst.
12 Mart 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,769 puan) tarafından soruldu

383,040 soru

11,465,647 cevap

35,066 kullanıcı

...