0 oy
210 göst.
Diğer kategorisinde (7,271 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kizlar günaydın  oğlum hemen hemen herşeyi anlıyor ama anlatmaya kalkınca biraz zorlanıyor .......anne ,baba,dede,Dila(hala) ,bib bib(araba),gıga,kedi,mee,emzik,giy, kız,amca,hadi,git,mama,no, çay,cici..... şuan fazlada aklıma gelmiyo bunları soyluyor ama herşeyi anlıyor patates getir diyorum misal getiriyor anlaması gayet iyi ama konuşması nasıl sizce ve neler yapabilirim konuşması için herkes diyo konuşamıyor senin oğlan filan yardım edin nolur 

5 Cevaplar

0 oy
(3,419 puan) tarafından
Bence sorun edilmemeli her çocuk aynı değil cnm güzel kelimeler çıkarıyor şuan 
-Reklam-
0 oy
(749 puan) tarafından
Daha iki yaşında  yani  3 kadar vaktin var 3 kadar konusmadim kork gayet iyi benim oglanda iki yaşında baba nerede. Der  bişey doktumu ne yaptinn der sanki yapan benim :)) dayı amca. Tyze hepsni diyor anne anne falan  su falan aç faln. Üçe kadar rahat konusr  yazın konuşurlar yani tam olarak . Geceleri masal oku yada tlfndan aç beraber izleyin. Bide araba  de dut dut deme onların seslerinden  ismini şöyle. şimdi bizimki tüm hayvanları biliyor görünce seslerini yapıyor ismini söylüyor  hayvanları tanıyalım diye bişey var youtubede yeminle iki defa izledi hepsoni öğrendi 
(7,271 puan) tarafından
Benimkide biliyo ama söyleme tarzı biraz bide Türkçeyi birakrik ingilizce  var :D bişey istemeyince no no diyo :)
(749 puan) tarafından
Şarkıları söylüyor ama Ali babanın ciftlgi  s baba parmak falan onları söylerken söylüyor bnde inglzce aciyom  şarkıyı söylemeye çalışıyor:)))
(7,271 puan) tarafından
Şarkı yi bnmkide mirildaniyo arada cizgifilm izlerken filan soyluyo
(749 puan) tarafından
Ee tam hiç kelime ckarmasaydi ozaman korkcksn  7 ay smra dillenir sende yardımcı ol işte eşyaların isimleri falan şöyle öğrenir oda kolayca
(7,271 puan) tarafından
Demi bencede çok teşekkür ederim canım ya içim soğudu vala
0 oy
(12,954 puan) tarafından
Doğuştan mı konusacak bu çocuklar anlamıyorum. Yavaştan öğreniyor işte zorlanmamali bir sorun varsa zaten sen farkına varirsin. 
(7,271 puan) tarafından
Bencede bide oğlum küçükken hastalanmış ti fazla zorlayamiyozda bişey olur diye
(12,954 puan) tarafından
Yok canım zorlayınca zaten olmaz ya
(7,271 puan) tarafından
Demi arada lafı aciliyo evde hemen suçlu ben oluyom sizdende bı akıl alım dedim
(12,954 puan) tarafından
Suçlu olacak bir durum yok kuzum sen elinden geleni yap
(7,271 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım benim
0 oy
(1,043 puan) tarafından

Canım benim oğlumda konuşmuyor doktora götürdüm. Oğlumun daha az kelimesi var o yüzden biz konuşma terapisine başlayacağız. Doktorda nasıl  davranmam gerektiği uzun uzun anlattı ama yazmaya zamanım yok şuan. Bir de kitap önerdi bana doktorun anlattıklarının çoğu var. Eğer alırsan çok yardımcı olur sana. Ben aldım çok açıklayıcı. 

Çocuğunun yanında kimsenin bunu demesine izin verme sende bunu konuşma. Doktor anladıklarını yanında bunun konusulmasinin daha da çocuğu kapatabilecegini söyledi. 

Bir de konuşturmaya çalışmak için zorlama veya ısrarla her söylediğine anlamadım anlamıyorum deme bu çocuğa anlaşılmadığını hissettirip daha da hırçınlaştırıyor. 

Sonra bir de yanlış söylediği veya kendi çıkardığı sesler olan kelimeleri hayır bu yanlış deyip düzeltme bu da çok yanlış. Başka bir cümle içinde doğrusunu söyle. Kendi oğlum üzerinden ornek vereyim. Oğlum suya nunu diyor. Anne nunu dediğinde hayır su demek yerine suyu verirken al oğlum su diyerek doğrusunu söyle ama ona yanlış yapıyormuş gibi hissettirme. 

Gün-de 4 veya 5 defa en az 20 dakikalık oyun zamanlariniz olsun. Oyun oynarken oğlunun kelime sayısına gore konuşun devamlı. Mesela yine oğlumdan örnek vereyim. Oğlumun bir kelimesi var cümle kuramıyor. O yüzden ona tek kelime üzerinden gitmeliyim ve uzun cümleler kurmamalıyım. Konuşurken sen de daha kısa ve tek kelime üzerine cümleler kurup yavaş konuşmalısın. Konuşurken gözgöze olmaya veya aynı mesafede olmaya dikkat etmelisin. Mesela oğlum arabaya düt diyor. Diyorum ki araba gidiyor. Araba dut dedi. Araba kırmızı. Bu şekilde gidip önce kelime sayısını yükseltip sonra uzun cümlelere geçmelisin. Uzun ve karmaşık cümleler hatasını ben çok yapıyordum bilmediğim için ama doktor söylediğinden beri dikkat ediyorum 

Sen de için rahat etmiyorsa çocuk gelisimcisine götürebilirsin 

image

 
(7,271 puan) tarafından
Yorumun için çok teşekkür ederim canım benim ellerin dert görmesin beklicek biraz daha duzelmese götürürüm bende saol canim:)
0 oy
(119,204 puan) tarafından
normal kiz 2 yas daha baby

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 145 göst.
0 oy
11 cevap 330 göst.
2 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 98 göst.
0 oy
4 cevap 176 göst.

378,825 soru

11,339,205 cevap

34,803 kullanıcı

...