0 oy
760 göst.
Aile kategorisinde (3 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Merhaba arkadaşlar. Yeni üye oldum ama uzun zamandır takip ediyordum. 22 haftalık hamileyim. Zor zamanlardan geçiyorum. Eşim geçen sene ailem ev alırken bir miktar altın borç vermişti. Biz ev alırken de onlar bize tekrar vereceklerdi. Hatta eşim kardeşime dedi biz ev alırken de sen bize yardım edersin. Kredisiz ev alırız biz de. Sana hemen geri dönüşünü yapar sen evlenirken de biz sana yardım ederiz. Böylece kimse bankaya bulaşmamış olur dedi bizimkilere. Ama onlar sonra caydı bu düşünceden. Biz tayine gideceğiz. Ev alacağız istedik altınları. Erkek kardeşim bekar verebilecek durumda. Ama ailem ona daha fazla yüklenmek istemediği için bana karşı tavır aldılar. Ben de eşimle tartıştım bu konu için. Ama eşim de anlamadı beni. Ben de yuvamın huzuru Allah rızası için daha fazla uzatmak istemedim. Şimdi kız kardeşim ailem bana tavırlı. Ben ne evlat ne kardeş olabilmişim. Babam eşine sözün geçmiyorsa boşan demeye bile getirdi. Çok üzülüyorum. Ailemi de zor durumda bırakmak istemem ama ne yapayım böyle bir sebepten dolayı yuvamı mı dağıtayım? Kusura bakmayın uzun oldu hakkınızı helal edin. Anlatacak kimsem yok. 

20 Cevaplar

0 oy
(417 puan) tarafından
Siz altınları verdiyseniz geri istediğiniz de vermedilerse eşiniz çok haklı siz de eşinizin yanında durmalısınız yani haklı olan kişinin 
(3 puan) tarafından
Kız kardeşim o kadar ağır cümleler etmiş ki kaldıramadım. Biz hep birbirine destek olan bir aileydik. Ama hemen bir olayda silmek atmak herşeyi ne kadar doğru ☹️  bu arada yorumunuz için çok teşekkür ederim.
(417 puan) tarafından
Rica ederim ne demek sizin açınızdan zor bir durum eşinize de mahçup hissetmenize neden olmuşlardır. Siz de bu vesile ile insanların gerçek yüzlerini görmüş oldunuz çok ağır olsa da.
(3 puan) tarafından
Kesinlikle öyle oldu maalesef. Yaşım da küçük değil aslında ama bazı durumlar yaşamadan öğrenilmiyormuş.
(417 puan) tarafından
Bazı şeyleri yaşımız kaç olursa olsun acı bir şekilde tecrübe ediyoruz
(3 puan) tarafından
Maalesef öyle
-Reklam-
0 oy
(385 puan) tarafından
Böyle saçmalık mı olur eşinden altınları alıcaklar eşin isteyince geri cayıp seni boşanmaya sürükleyecekler eşin sonuna kadar haklı boş yerede eşinin üzerine gitme eşin haklı 
(3 puan) tarafından
Ben de öyle düşünüyorum. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.
0 oy
(242 puan) tarafından
Ailen neden eşine borcunu vermedi durumları müsait mi degil
(3 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Borcu ödeyecek olan erkek kardeşimdi zaten. Öyle anlaşmışlar. O da bekar ve 3 ayda verebilecek durumda. Ama ona daha fazla yüklenmek istemiyoruz dediler.
0 oy
(350 puan) tarafından
Valla kuzum. Ailedir baş tacıdır ama ailen yanlış yapıyor burda keşke böyle bişey yapacaklarindan birazcik dahi şüphen olmuş olsaydı da hiç vermeseydin şimdi hem ailenle hem eşinle kötü olursun anlıyorum seni ama anladığıma göre  burda ailen hatalı kuzum rabbim yardımcın olsun 
(3 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum. Ben de bilseydim hiç girmezdim böyle bir işe. İyilik yapmak isterken kötülük yapmış oldum. Allah sizden razı olsun.
0 oy
(603 puan) tarafından
Yuva dağıtmak o kadar kolay mı canım ya eşinin kabahati malını geri istemek mi iyi niyet göstermiş vermiş qilenin yaptığı çok ayıp kabahtli onlar sen eşinin yanında dur belliki onlara yaranamıyorsun
(3 puan) tarafından
Değil zaten ailemi hiç tanıyamıyorum. Ben mi yanlış düşünüyorum diye yazmak istedim aslında. Ben de yuvamın mutluluğunu düşünüyorum. Ailemi de hiç bir zaman görmezden gelmedim. Allah razı olsun sizden de.
0 oy
tarafından
Bırak ailenle  aran acılıyosa acılsın. Esın ne guzel bısy soylemıs . Bankaya bulasmadan aıle ıcınde sız bana destek olun ben sıze dıye teklıfde bulunmus. Buna karsılık hala daha sana bosan demeye bıle getırıyosa aılen baya bı mesafenı koy arana. Esınle yuvanı huzurunu tabıkı bozma  boyle seyler ıcn.
(3 puan) tarafından
Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum. Kız kardeşim öyle ağır sözler söyledi ki. Kendimden şüphe ettim resmen. Ama mesafe koymak konusunda katılıyorum size. Çok teşekkür ederim.
tarafından
Hayırlısı olsn hakknzda insallah
(3 puan) tarafından
Amin inşallah Allah razı olsun
0 oy
(1,580 puan) tarafından
Böyle durumda kalmaktansa bankaya kredi borcu ödemek daha iyi. Aile içi bile olsa böyle borca harca karşıyım. Ne kimse bana versin, ne de benden istesin. 
(3 puan) tarafından
Bazı durumlar ders oluyor bana da. Kesinlikle artık asla böyle bir işe girmem. Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin aile içinde bile. Çok teşekkür ederim.
(1,580 puan) tarafından
Haklısınız, neyse yaşanması gerekiyormuş. Bundan sonra umarım aradaki buzlar erir ve bundan sonra tekrarlanmaz.
(3 puan) tarafından
Amin inşallah teşekkür ederim.
0 oy
tarafından
Şu para mevzusu herkesin arasını bozuyor annenler çok ayıp etmiş alırken iyi ödemeye gelince sorun çıkarmışlar eşin haklı bence 
(3 puan) tarafından
Evet maalesef kaş yapalım derken göz çıkarmış olduk. Eşime bu kadarını söylemedim. Yine de ben unuturum o unutmaz diye. Çok teşekkür ederim.
0 oy
tarafından
Eşin haklı. Enayi mi de bedavadan altınları versin,hem başta konuşulmuş zaten. Ayıp etmiş sizinkiler
(3 puan) tarafından
Aynen öyle şimdi diyorlar yok biz bilmiyorduk. Niye hemen ev alıyorsunuz bile diyorlar. Tanıyamıyorum gerçekten. Ve çok zormuş insanın bunları kabullenmesi. Çok teşekkür ederim size de.
tarafından
Ay valla çok degisiklermis,niye ev alıyorsunuz denir mi Allah'ım ya ne zaman müsait olursam o zaman alırım kime ne.
(3 puan) tarafından
Değil mi ya? Böyle şeu söylenir mi? İnsan sevinir. Böyle bir zamanda yatırım yapabildi evladım diye. Aksine destek olmaları lazımken köstek oldular. Çok üzdüler beni bu hamile halimle. Ve normalde birbirini çok seven bir aileydik. En çok üzen de bu. Kabullenemiyorum.
tarafından
İşte bu yüzden akrabayla ye iç alışveriş yapma canım. Ben hep öyle diyorum en mantıklısı bu gerçekten
(3 puan) tarafından
Gerçekten öyleymiş. Bazı dersleri ancak acı tecrübelerle çıkarıyormuşuz.
0 oy
(9,626 puan) tarafından
Şu durumda eşin cok haklı ve mutlaka onun yanında dur ailen içi sakın yuvani bozma 
(3 puan) tarafından
İçimi çok rahatlattınız. Allah razı olsun hepinizden. Çok teşekkür ederim.
(9,626 puan) tarafından
Senden de Allah razı olsun canim benim umarım ailenle de iyice kötü olmadan altinlarinizi geri alabilirsiniz..ama ailenin düşünmesi lazım kızımız ellerin elinde yarın öbürgün cok mahcup olur o istemeden bizim vermemiz lazım diye düşünmeliler..benim ailemle aramda böyle bise olsa hemen geri verirler lütfen yanlış anlama amacım nispet yapmak değil kesinlikle..eşimi cok severler kendi ogullarindan ayırt etmezler yani kardeşlerimden ayırt etmezler esimde onlara karşı öyle cebinde tek kurusu kalsin tereddüt etmeden verir anneme babama çok düşkün ama ben mahcup olmayayim diye ellerinden gelenleri yaparlar
(3 puan) tarafından
İnşallah öyle olur ama aramız açıldı şimdiden maalesef. Bunu bile dedim ben. Beni mahcup etmeyin dedim. Arada kalıyorum dedim. Ama kendi açılarından baktılar. Kardeşlerim bekar onlar yardım ettiler hep. Ondan dolayı sanki ben hain evlat konumuna düştüm. En büyük derdim ailemin hepimiz üzerinde emeği var. Ben de elimden geldiğince her türlü destek olmaya çalıştım ama onlar kadar olmadı tabi. Sonuçta evliyim. Kesinlikle yanlış anlamadım. Ben de ailemi hep öyle biliyordum. Beklemediğim bir durum oldu. Allah mutluluğunuzu daim etsin.
0 oy
(3,419 puan) tarafından
Esin haklı hiç arada kalmana gerek yok eşinin arkasında dur mecbur verecekler 
(3 puan) tarafından
Değil mi? İnşallah bir gün anlarlar ne kadar haksızlık yaptıklarını. Çok teşekkür ederim.
0 oy
(3,508 puan) tarafından
Evlendikten sonra insan eşinin yanında olmalı bence verdiğinizi geri isteyip alamadiysaniz eşin haklı sende ailene karşı mesafeli ol onlar için eşinle kötü olma çünkü hiç Bi şekilde savunulacak tarafları yok
(3 puan) tarafından
Ben şimdiye kadar hiç bir zaman onlara saygısızlık yapmadım. Biz mutlu birbirine destek olan bir aileydik. Kabullenmek zor geliyor sanırım şu an. Çok teşekkür ederim.
(3,508 puan) tarafından
Neye alismislarsa onu beklemişler zorlarına gitmiş orası belli sende kimin tarafında olduğunu belli et bundan sonra senin ailen eşin
(3 puan) tarafından
Dün artık yine kırmadan ama sert bir şekilde babama dedim bunu. Ben eşimle mutluyum. Burada da bir ailem var artık falan dedim. İnşallah anlamışlardır.
(3,508 puan) tarafından
İsterse anlamasın bosver sen yuvanın mutluluğuna bak
(3 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim.
0 oy
tarafından
Aile için herşey yapılır ama ailede senin için herşeyi yapmalı. çok saçmalamışlar eşin haklı sonuna kadar evini yuvanı bozma ailene de mesafeni koy. böyle saçmalık olur mu hem suçlu hem güçlü derler böylelerine.
(3 puan) tarafından
Öyle bir konuşuyorlar ki. Beni düşüncesiz insafsız bir insan yaptılar. Kardeşlerim yapıyor en çok bunu. Hiç beklemiyordum ama demek ki bu dünyada her durumu görüyormuşuz. Çok teşekkür ederim.
0 oy
(7,319 puan) tarafından
Burda sıkıntı aile canım sonuçta altın vermiş adam geri istemekte de haklı onların uzatmayıp biran önce borcunu ödemesi gerekirdi 
(3 puan) tarafından
Beklentileri çok yüksek. Benim bir ailem var sonuçta. Bekar kardeşlerim gibi olamam. Onu beklediler benden. İnşallah bundan sonrası iyi olur. Çok teşekkür ederim.
0 oy
tarafından

Keşke böyle bir şeyle tecrübe edinilmese ama maleseff kız tarafı bunu hep yapıyor ve arada biz kalıyoruz bende boyle arada kaldım eşimi zor durumda biraktilar iyi niyetim suistimal oldu sonuç olarak benimde eşime sözüm geçmiyormus 

Velhasıl 4 inan kiii eşinden başkası yalan he ailemiz canımız ama onlar eşler kadar bizi düşünmüyor
(3 puan) tarafından
Demek ki bu durumlar hep oluyormuş. Aile de olsa kimse anlamıyor yeri geliyor. Allah sizin de yardımcınız olsun. Çok teşekkür ederim.
0 oy
(6,047 puan) tarafından
Tabiki de eşiniz haklı. Aldıkları altınları geri vermiyorsa ailen çok suçlu resmen paranın üstüne yatmislar bunun adı aslında başka bişey. Ailenize de geri odemek zor geliyor ki boşan diyorlar. Asla ailene uyma. 
(3 puan) tarafından
Geri vermemek değil de çok daha sonrasında vermek istiyorlar. Daha doğrusu biz onları sıkıştırdık gibi bakıyorlar olaya. Ama biz de ev alacağız, tayine gideceğiz, çocuğumuz olacak. Bizim de şu an ihtiyacımız var. Eşime ne diyebilirim ki? Dişimizden tırnağımızdan artırdık biz de. İkimiz de çalışıyoruz ama sırf yatırım yapmak için sıktık dişimizi.
(6,047 puan) tarafından
Canım üzgünüm ama ailen o parayı hiç vermeyecek sana boşan gel diyebiliyorlarsa sen o parayı unut. Eğer sonra ödeyecek olsalardı kızlarına boşan gel demezlerdi . Hiç bu durumda eşinizi yalnız birakmayin eşinize daha da sıkı sarılin çünkü çok haklı.
(3 puan) tarafından
Artık vicdanlarına kalmış gerisi. Ama dediğiniz gibi artık eşime daha sıkı sarılacağım.
(6,047 puan) tarafından
Valla vicdanları olsaydı eğer imkanları varken ödemek yerine kızlarına boşan gel demezlerdi.
0 oy
(9,778 puan) tarafından
Eşin haklı ailenin tanrı da çok yersiz alırken iyi istediğinde kötü oldunuz eşini tebrik ederim güvenmiş vermiş... ama ailene de kusura bakma da kimse evladının yuvasını dağıtmak istemez çok anlayışsızlarmış
(3 puan) tarafından
Ben de buna anlam veremedim. O kadar yüklendiler ki bana. Beni arada bıraktılar. Çok kırgınım. Ailem tabi ki konuşmam diyemem ama mesafe koyacağım artık. Bunu da acı bir dersle öğrenmiş oldum. Çok teşekkür ederim.
0 oy
tarafından
Ben yazsam bu kadar olurdu emeklilik için 67 gram altin verdik bizden iyisi yoktu ev için eşim istedi ne laflar söylediler teyzem annemi gaza getirip getirip durdu ama eşim haklıydı sonuçta borç namına verilmiş iş gorurken iyisin ama sonrasında kötü oluyorsun birdaha kim olursa olsun asla vermem buda bize ders oldu üstelik alırken annem kocanla benim aramda sen karışma dedi ama arada kalan ben oldum 
(3 puan) tarafından
Demek ki tek değilmişim. Aile de olsa iyiyken herkes iyi oluyor. Sonra dönüşü neden böyle olmak zorunda anlamıyorum. Allah yardımcımız olsun. Dediğiniz gibi iyi bir ders oldu. Çok teşekkür ederim.
0 oy
tarafından
Ailenin yaptığı yanlış 
(3 puan) tarafından
Teşekkür ederim.
0 oy
(1,395 puan) tarafından
Nediim Rabbim yardımcın olsun inşallah herşey yoluna girer Allah'a emanet olun...
(3 puan) tarafından
Allah razı olsun amin inşallah. Siz de Allaha emanet olun.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 359 göst.
3 gün önce Aile kategorisinde Eda-HiraNur (408 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 925 göst.
+2 oy
11 cevap 326 göst.
15 Mart 2022 Aile kategorisinde Nagihannnnn (82 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,012 göst.
22 Ekim 2021 Aile kategorisinde _erkenci_kus (473 puan) tarafından soruldu

383,437 soru

11,475,135 cevap

35,080 kullanıcı

...