0 oy
211 göst.
Aile kategorisinde (189 puan) tarafından
Merhaba kizlar suphesiz her insan guvenmek ve guvenilir bir insan olmak ister. Bazen yanilsada hep guvenmeyi seçer ihtiyac duyar..

Bazen bazi ortamlara girince insan gercektn paylasabilcegi dost ihtiyaci duyabiliyor..

Buzamana kadar kime guvendiysem kime sir verdiysem sirrim yada davranis seklimle vuruldum.. cevremde soeunlari olan insanlari baristirmak icin cabaladim sonra kotu olan ben oldum..

Bazen herseyi icime atmaktan cok yorulur oldm ruh halimin etkisiyle guvenebilcek birini arama piskolojisiyle bazen karsidaki insana o anlik guven duyup sonra ertesi gune ne yaptin sen niye paylastin gibi bosluga dusebiliyorum belkide karsi gercektn guvenilir biri olsa bile icimde bu korku olusumu oluyor. Bole bile olsa guvenmektn inanmaktan sevmektn vazgecemiyorum.. simdi bicogunuz belki kimseye guvenmeyin zaman kotu vs vs diyeceksiniz belki ama insaniz ve cevremdeki insanlarin cogunlugu yakin akrabalar.. aklim la gonlum arasindami savasiyorum cozemedim bana fikirleriniz bu anlamda yardimlarinizi bekliorum kizlar gercktn surekli ayni sey neden yasanir uzun soluklu guvenmeye ihtiyacim var..

2 Cevaplar

+1 oy
(7,886 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Güven çok hassas bir konu. Şu zamanda haberleri gördükçe insan anasına, babasına güvenemiyor, geçtim ki eş, dost, akraba. Yani güveneceğimiz tek kapı Allah'ın kapısı olmalı. Ne derdin varsa içine atma. Mesela şu saatte buraya yazmışsın ya. Kalk, abdest al, niyet et ve Teheccüd namazını kıl. Ardından secdede yalvar, yakar. O kadar rahatlıyor ki insan orada ağlayınca, tüm derdini aktarınca. Ve en hayırlı vakitte de yalvar yakar anlattığın dertlerinin devası geliveriyor karşına. LA TAHZEN İNNALLAHE MEANA. Üzülme, Allah bizimle beraber.
(189 puan) tarafından
Soylediklerine katiliyorum seccadede o samimiyeti Allahla paylasmak en guzeli ama bazen sorunlarini dinleyebilcek yada seni yonlendirebilcek insanada ihtiyac duyabiliosun bu defalarca kafama vurulsada hic vazgscsmiorum.. belkide dedigin gibi yanlis yerde ariyorum ama insanin Allah icin guvenilcek dostlarida olamazmi.. iyiye tesfik eden yeri geldi bu yanlistir yapma dense.. ama bunu samimi yapsa insaniz elbette nefis sahibiyiz hatalarimiz kusurlarimiz elbette var..dua edermisiniz benim icin kardeşim..
(7,886 puan) tarafından
Ben senin için bir dost olabilirim. Bana mesaj atabilirsin buradan. Her zaman seni dinler ve destek olurum, yardımcı olurum. Ben senin yanındayım inşaAllah. Ama daha da kötü durumdayım diyorsan da bir destek almalısın. Belki de o şekilde iyi olacaksın
(189 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Cok tesskkur ederim sağolasin destegin icin. Sorun buda degil bn sadece kendimde olan dueumu merak ediorum once guvenip sonra birden guvenememek bi ruh degisimimi niye bi anda guveniorum ve bi anda degisiyor aslinda o paylastigim kisi kotu bir insan dgl biliorum misal.
(7,886 puan) tarafından
Duygusallığından ileri geliyordur muhakkak. Duygularınla hareket ediyorsun ama bilişsel hareket etmiyorsundur.
-Reklam-
0 oy
(1,060 puan) tarafından
Ben kimseye özel sırlarımı paylaşacak kadar güvenmem. 
(189 puan) tarafından
Yani ole olabilmeyi isterdim ama icsel bi istek olabilior bazen her insan farkli

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 333 göst.
0 oy
2 cevap 99 göst.
12 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (2,833 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 201 göst.
3 Haziran 2021 Aile kategorisinde Mekiye (1,216 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 690 göst.
25 Mart 2020 Aile kategorisinde Beyza5426 (309 puan) tarafından soruldu

383,286 soru

11,470,907 cevap

35,076 kullanıcı

...