0 oy
160 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (36 puan) tarafından

Hamsi, sağlık açısından önemli faydalar sağlayan birçok vitamin ve mineral içerir. Hamsinin faydaları arasında en çok beyin ve kalp sağlığını destekleyen omega-3 yağ asitleri yer alır. Hamsi ayrıca düzenli olarak yenildiğinde bazı kanser türlerinin riskini azaltabilen selenyum içerir.

Hamsi genellikle küçük, tuzlu su, Engraulidae ailesinin Pasifik, Atlantik ve Hint Okyanuslarına yayılmış 100'den fazla farklı türü olan toplayıcı balıklardır. Hamsi yağlı bir balıktır ve diğer yağlı balıklar gibi çeşitli, faydalar sağlayabilir. İyi bir protein kaynağıdır ve sağlıklı omega-3 yağ asitleri bakımından yüksektir. Raporlar, hamsilerin LDL kolesterol miktarını azaltarak kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Hamside bulunan birçok vitamin ve mineral ayrıca güçlü kemikler oluşturmaya ve kemikleri zayıflatabilen bir durum olan osteoporozu önlemeye yardımcı olabilir.

Hamsinin faydaları hakkında daha geniş bir bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.


 

image


İşte hamsinin faydaları:

 

Kalp sağlığı

 

Hamsi, kalbiniz için güçlü faydalar sunan omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Araştırmalar, trigliserit seviyenizi düşürebileceklerini, atardamarlarınızda plak oluşumunu yavaşlatabileceklerini ve kan basıncınızı düşürebileceklerini gösteriyor. Ayrıca kan pıhtılaşmasını azaltarak inme riskinizi azaltabilirler.

 

Tiroid Koruması

 

Bir porsiyon hamsi 31 mikrogram (mcg) selenyum içerir. Gençler ve yetişkinler günde 55 mcg selenyum almayı hedeflemelidir. 1990'larda yapılan bir araştırma, selenyumun tiroidi aktive edebilen bir enzimin parçası olduğunu vurguladı. Ek araştırmalar selenyum eksikliğinin tiroid sorunlarına yol açabileceğini düşündürmektedir.

 

Göz Sağlığı

 

Uzmanlar, erkeklerin günde 1,6 gram omega-3 yağ asidi almasını, kadınların ise 1,1 gram almasını tavsiye ediyor. Bir porsiyon hamsi, eikosapentaenoik asit ( EPA ) olarak bilinen 0.45 gram omega-3 ve 0.77 gram dokosaheksaenoik asit ( DHA ) içerir. Araştırmalar, bu omega-3'lerden zengin diyetlerin, görüşü bozabilecek makula dejenerasyonu geliştirme şansınızı azaltabileceğini gösteriyor.

 

Alzheimer Önleme

 

Harvard Tıp Okulu araştırmasında, araştırmacılar, en fazla omega-3 yağ asitlerini yiyenlerin, Alzheimer hastalığının bir belirteci olan protein beta-amiloid düzeylerinin daha düşük olduğunu buldular.

 

Güçlü kemikler

 

Yirmi gram taze hamsi, önerilen günlük magnezyum alımının yüzde 2'sine, yüzde 3 kalsiyuma ve yüzde 5 fosfora sahiptir. Her üç mineral de güçlü kemiklerin büyümesi ve bakımı için gereklidir. Kalsiyum ve fosfor, hidroksiapatit adı verilen kemikleri oluşturmak için kullanılan birincil minerali yapmak için birleşir. Magnezyum, hidroksiapatiti destekleyen matrisi oluşturur.

 

Cilt Sağlığı

Daha önce de belirtildiği gibi hamsi, “iyi kolesterol” olarak da bilinen omega-3 yağ asidi gibi esansiyel yağ asitlerinin yanı sıra E vitamini ve selenyum gibi mineraller için harika kaynaklardır. Tüm bu besinlerin sağlıklı cildi teşvik ettiği gösterilmiştir; bu yöntem, hamsiyi diyetinizin düzenli bir parçası olarak dahil etmenin, pürüzsüz bir cilt korumanıza, sivilceleri önlemenize ve hatta erken yaşlanmaya bağlı kırışıklıkları geliştirme şansınızı azaltmanıza yardımcı olabileceği anlamına gelir. E vitamini ayrıca güneş yanığına karşı korunmaya böylece cilt kanseri olasılığını azaltmaya yardımcı olur.

 

Değerli okuyucularımız hamsinin faydaları hakkında tecrübelerimizi sizlerle paylaştık. İsterseniz siz de hamsi pişirme tarifleri hakkında postlar açarak katkıda bulunabilirsiniz.


image


6 Cevaplar

0 oy
tarafından

Fiyatı nedir daha önemlisi fiyatı faydalı bşey biliyoruz zaten :D

tarafından
Gecen hafta 35 tl idi eşim aldı 2 tane cupra 60 falan levrek ona yakin balik et zaten pahali şeyler ama faydalı haftada bir yemeğe çalışmak lazim
tarafından
Ohoo yok arkadaş bu kışta balık et yiyemicez belli oldu
-Reklam-
0 oy
(62 puan) tarafından
Tam da mevsiminde bir paylaşım olmuş. Hamsinin faydaları çok fazla ama en çok gözlere diye biliyorum.
0 oy
tarafından
Bilgiler için çok teşekkür ederiz
0 oy
tarafından
Çok sağol canım benim zaten fiyatı da almış gidiyor :-)
0 oy
(119,758 puan) tarafından

hamsi sevmeyende ne bilim :D

0 oy
tarafından
Ayy cok severim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 71 göst.
+1 oy
9 cevap 234 göst.
+2 oy
5 cevap 226 göst.
6 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde pratik-bilgiler (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 344 göst.
18 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Mucizelerim... (4,988 puan) tarafından soruldu

382,882 soru

11,461,460 cevap

35,049 kullanıcı

...