0 oy
146 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (51 puan) tarafından

Selam kızlar. Daha önce hiç yoğurt yapmadım ama artık öğrenmek istiyorum. Önce yapmadığım için evde sadece normal yoğurt var. Yardımcı olur musunuz? Nasıl güzel yapa bilirim? Ve en önemlisi ekşi olmasın. Kaynanam yapıyor nasıl ediyorsa her seferinde ekşi oluyor onu da ben yiyemiyorum. Hem bebeğim 5 aylık şimdiden öğrenmek istiyorum  :) .

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Sut cok sicak olursa eksi olur canim elinle kontrol et ne yakacak ne soguk olacak ben hep yaparım marketdeki gibi oluyo
(51 puan) tarafından
Peki yoğurt yapımı nasıl oluyor? Daha önce yapmadım bilmiyorum
-Reklam-
0 oy
(15 puan) tarafından
Sut sıcak olursa hem eksi olur hem sulanır gayet ilik olsun yaz mevisimindeyiz daha hava sıcak sogusun biraz 1 yemek kaşığı yoğurt koyup mayalayip üstünü kapat 4 veya 5 saat sonra ağzını aç bir saat da öyle sonra dolaba yarin yersin afiyet olsun
(51 puan) tarafından
Teşekkür ederim :)
0 oy
tarafından
Sütcuden yada satan marketten mayasını iste. Sütü kaynat kapağı açık soğusun serçe parmagin yanmadigi zaman mayala.sonra sar bı güzel sıcak yerde 5 6 saat beklet. Çıkar dolaba at. Ertesi gün al kullan.

Hayalimdekiyemekler diye sayfa var YouTube oraya bak.

Bende onun tarifi ile yapmaya başladım. Çok güzel oluyor 
(51 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim :))
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Sütü kaynat iyice sonra ılınmaya bırak parmağını içine sokunca 5 saniye yakmadan dayanacak seviyede olsun sıcaklıgı. 1 kilo süte yarım tatlı kaşıgı maya, 2 kilo süte 1 tatlı kaşıgı maya koyulur, maya bir kaseye alınır ılıyan sütten bier kepçe mayanın üstüne koy ve karıştır sonra bidaha süt koy karıştır maya iyice karışsın sonra o harcı kaynamış süte dök karıştır bir kere sonra kavanozlara doldur kepçeyle yada tencerede kalsın farketmez., kavanozda daha güzel tutuyo. Sonra sofra bezine sar güzelce ve 6-7 saat sıcak ortamda dursun. Aonra dolaba koyucaksın ama mutlaka kapagı açık koy. 1 gece kapağı açık beklesin sonra kapagını kapa. Ben böyle yaparım hep 
(51 puan) tarafından
Tamamdır. Çok teşekkür ederim :))
0 oy
tarafından
 kaynattigin Süt serçe parmagini  koyduğunda ısırır gibi sıcaklığa geldiğinde mayalanma ısısına gelmiştir birde ev mayası yoğurdun yoksa marketten küçük kaselerde satılan 250 gramlaik yoğurt ile mayala canım daha güzel oluyor YouTube de bakabilirsin canım 
(51 puan) tarafından
Teşekkür ederim :))
0 oy
(7,791 puan) tarafından

Activianin probiyotikli togurtlari varaya olarak onları tercih ediyorum bulursam sonra o yogurda cay kasiginin ucuyla tuz ve şeker ekkiyorum biraz.. 

Süt ilik olacak ama parmagini yakmali 7-8 sn boyunca serce parmagin süte dayanmalı 7-8 sn sonra yakmali biraz.. bi kasede ilik sut ve yogurfu cirpip temcereye aktar karistir. 

Ben cam kavanozlara döküyorum sonra da furini onceden ısıtıp kapatiyorum ve firinda 6 saat kadar bekliyor kapağı acikken.. 

Sonra da buzdolabinfa 4 saat kadar kapağı acik bekletiyorum. Sonrada kapaklarini kapatiyorum ve afiyet olsun. Hayatimda yedigim en güzel yogurt kendi yaptığım yogurttu cnm :))

image


(51 puan) tarafından
Peki canım fırını kaç derece de ısıtıyorsun? Ve içi sıcakken hemen koyuyor musun içine? Yoksa biraz soğuyor?
(7,791 puan) tarafından
Kuzum ben son ayara getiriyorum 5-8 dk da firin sicacik oluyor sonra firini kapatiyorum ici socakken hemen yogurtlari ginderiyorum genelde gece yapiyorum sabaha kadar firindalar uyaninca dolaba aliyorum sonra da kahavalti vs fasli hitince hepsini kapatip yerleştiriyorum..
(51 puan) tarafından
Anladım canım çok teşekkür ederim :)))
(7,791 puan) tarafından
Rica ederim canım taş gibi oluyo ters cevirsen dökülmez..
Bugün gorumcem de bi restoranin yogurdumu övdü dedim benimki daha güzel ne anlattiysa aynı şekil benim yogurt :D
0 oy
(2,330 puan) tarafından
Serçe parmağı dmdsysnacak kadr sıcaklıkta yaktiyakmadi arası olacak her hazır yoğurt tutmuyor hani birsah marka a101in tutuyor .bir iki yemek kaşığı mayayı hazrmirla küçük kasede mayanın icine biraz şeker ve bal koy dok sütun içine ve direk buz dolabina koy bir gün içinde oluyor ve hiç eksimiyor

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 651 göst.
0 oy
7 cevap 184 göst.
27 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Papatya-ya (513 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 279 göst.
19 Ocak 2022 Aile kategorisinde Cansu33 (59 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 539 göst.
24 Haziran 2019 Güzellik-Bakım kategorisinde Berilnur (1,151 puan) tarafından soruldu

379,453 soru

11,359,204 cevap

34,836 kullanıcı

...