+1 oy
1,468 göst.
Diğer kategorisinde tarafından


Önceden post açmıştım evden gidicem bosancam diye.

Eşim sevgi göstermiyor diye.elinden telefon düşmüyor tatlı sözü yok herşeye kadın gibi karışır ki biz kadınlar onun kadar burnumuzu sokmuyoruz. Annesine laf soyletmemesi. Yanımda hiç bir zaman olmaması. Agladigimda bile sana iyi aglamalar ben uyuyorum diyip cidden gidip uyuması. Düşmanım bile olsa dinler dök içini der. Vs.vs bir sürü sıkıntım var evlendiğim günden beri.

Diyeceksiniz ki neden ozaman bosanmadin ? Hem seviyordum hem yeni evliyiz sorumluluk(ev kirası,su,elektrik vs.) Ağır geldi diye düşündüm. Bir kiyafet bile aldırmadım. Eşime yük olmayım diye. Siz eşlerinize yük olduğunuzu hiç düşündünüz mü ? 

Eşim kaynanami arayıp söylemiş Funda boşanmak istiyor anne diye oda beni aradı kızım gitme yapma etme kayninda gelecek hataydan hepimiz oturur konuşuruz bir yol buluruz. Yıkma yuvanı dedi. Eltim bana gelip kalacaktı. Kız ortada kalmasın diye tamam onlar gelip gitsin ondan sonra konuscam bu konuyu eşimle tekrardan dedim. Kaynimgilde Hatay'dan geliceklerdi. Siirt'e tayini çıktı oraya tasincaklar. Ankara'ya gelip 1 -2 hafta kalıp gittiler.

Neyse kaynimgil geldi aradan zaman geçti birlikte oturuyoruz kaynanamgilde. Kayinbabamda rahatsiz beyninde tümör var. Eltimde anne babam ölünce sen ne yapacaksın? Hadi biz yardımcı olduk diyelim ama nereye kadar yengemgilin durumuda belli bizim durumumuzda belli diye konuyu açtı. Laf lafı açtı derken kaynanam annemle ilgili konuştu. Dunurumle baba ogul bulur evleniriz diyip kahkaha atti bende annemi karıştırma bu tür muhabbetlere sevmiyorum diye uyardım. Esimle kaynım geldi mutfaktalardi. Noluyor diye sordu eşim kaynanamda hiç öyle evlilikle ilgili konuşuyor kızlar takılıyor bana dedi eltim için diyor ben konuşmadım bile genelleme yapıyor. Sonrada eşim dedi ki bizim bir müşteri beni evlendirirseniz bir kadın bulursanız 10 milyar veririm demiş. Eltimde bana bakıp kaynanami gosterip güldü bende güldüm. Laubali bir gülmede değildi uzunda gülmedim. Kaynanam bana bakıp ananı ver sen dedi ve kahkaha attı. Bilmeyenler için soyleyeyim. Babam öldü . Annem yalnız yaşıyor. Bende eşime bakıp tartiscam şimdi zor tutuyorum kendimi dedim gülümseyerek. Kaynanamda hep güle oynaya laf vurur onun gibi olayım dedim. Sonra mutfağa gittim su içmeye sabır çekiyorum. Baktım kaynanamda koridordan gelip geçiyor bi baksana anne dedim. Birdaha benim annemle ilgili böyle konuşma sen kendin bu tur muhabbetleri yaptığın için (eşim ölse evlenirim) sana takılıyoruz bana de ki bende rahatsiz oluyorum bizde böyle konuşmayız seninle dedim. Baktı ki kaynım ve esim ordan dinliyor zaten tam kalkmak uzereydik herkes kapının oraya geliyor golgeleri görünüyor bende görüyorum. Duygu sömürüsü yapıyor ben ne dedim ki kızım valla kötü niyetle demedim dedi. Benim için niyet önemli değil herkesin içinde yapılacak bir şaka değil bunun şakası bile olmaz dedim. Sonuçta benim annem yalnız sen evlisin . Bu muhabbetleri sen yapiyorsun hep dedim. Kaynimda noluyor sorun ne dedi . Bende anlattım abi şöyle böyle diye. Bana isaret parmağıni sallayarak ikinizde birdaha birbirinize şaka yapmayacaksiniz duymayacam diyor. Eşim dururken sana ne olurda kadın kavgasına karisiyorsun dedim. Eşim o an kaynimi kolundan tutup çıktılar dışarıya. Bende arkasından bağırdım. Terbiyesiz bu ailede benim yerim yok saygı bile duymuyorsunuz boşanıp gidicem sizinlemi ugrascam dedi. Kaynanama bakıpta sana hakkımı helal etmiyorum bizi şu hale getirdin yaa sana yazıklar olsun dedim. Eve geçtk. Fazla uzatmayım. Ertesi gün kaynım gelip ozur diledi. Beni dinlemedi hep kendi konuştu. Bu aile zaten dinleme ozurlusu...

Eltim bende 3-4 gün kaldı. Ve arkadaş gibiyiz herseyimizi anlatırız birbirimize. Balkonda otururken çok mutsuzum annemin evine gitsem yapamam orda kızımla birlikte .. anneme nasıl mama , bez al derim. Para yetistiremez biliyorum dedim. Siirt'e gittiler eltimler. Sonra eşimde bana 2 hafta önce eltine çok güveniyorsun ama senin anlattıklarını herkesin içinde söyledi dedi annem için dediklerimi. Eltime mesaj attım musait olunca ara diye ertesi gün aradi misafirim gelecek diye temzlk yapıyordum sonra donecem sana diyip hiç dönmedim. Eltimde beni 2 gün önce aradı yenge 2-3 haftadır konusmuyoruz ne kabahatim oldu diye. Bende anlattım eşim böyle böyle dedi ikimiz arasinda kalması gereken şeyleri neden herkesin içinde söyledin dedim. Yenge yemin ederim ben bunları demedim kendileri senin arkandan bunları dedi ben hep seni savundum. Kaynım sormuş eşime abi yengem neden bosancam dedi bir sıkıntımı var demiş. Esimde yok ya öyle der ama gidemez nereye gidicek annesinin rutubet kokan kümes gibi evine mi demiş. Kaynanamda oglum boşanmak isterse bosansin ne diyim. Aman dikkat et kapıyı kilitler seni beni eve almaz evden çık derse sakın çıkma demiş. Eltimde neden öyle diyorsun abi yengem niye gidemesin annesinin evine neyine güvenipte böyle konusuyorsun diye sormuş. Eşimde Funda bizim evdeki konforu annesinin evinde bulamaz demiş. Eltimde annesi sürekli yengeme alışveriş yapıyor elektrikli supurgene kadar demekki alıp yapabilir annesi demiş. Eşimde ben laf etmeyim diye anası alıyor herşeyi demiş. Ve yenge senin karakterine kadar neler neler konuşuldu daha onlarida söylemiyorum dedi. Akşam oldu eşim geldi sigara içip sakinlesmeye çalıştım. Gel otur karşıma konuscaz dedim. Yine noldu noldu diyor bozulmuş plak gibi. Eltim böyle böyle söyledi siz arkamdan bunları mı konusuyorsunuz nasıl ailesiniz dedim yemin ederim biz değil o kendisi söyledi bunları bizim üstümüze niye atıyor hatta eltim demis ki eşimin söylediğine göre yengemin amacı annesiyle bu evde ikisi yasamak abi sende kirayı odeyecekmissin demiş. Hemen eltimi aradım ki kendiside abim inkar ederse beni ara yenge yüzleşirm demişti. Aradım Gencer böyle böyle diyor sen demissin benim amacım bu mu dedim. Eltim bile aayy yenge bu nasıl bir insan nasıl bir yalancı ben daha fazla dayanamiycam eşime soyleyecem dedi. Kaynimda aramaya başladı eşimi açmıyor teli. Al eltimle yüzleş kız yüzleşirm ben demedim bunları diyor dedim. Sen niye kaçıyorsun al konuş .. yok nafile. 

O gün bayağı tartıştık bağırdım çağırdım. Ne zaman adam olacaksın ? 1 ay sonra mi? 5 yil sonra mi ? Ulan hiç mi olamiycan söyle yaa söyle diye delirdim. 

Eger ki annemin durumu hakkında bu sözler konusulduysa Allah sizi annemden dahada bin beter etsin dedim. Kapıcı bodrum katında oturduğunuz günleri unuttunuz mu lan diye bağırdım. Canımı yakanın canını yakarım !! 

Ben babamı toprağa verdim onun dışında hiç birşey canımı yakamaz dedim :woot:

Ertesi gün eşyalarımı topladım anneme gidicem(annem çalıştığı için mecbur aksam 6-7gibi evden cikicaktim) saat 5 te kaynanam geldi. Aa bu cantalar ne dedi bilmiyormussun gibi sorma oğlun arayıp anlatti ki bugün buraya geldin yoksa neden bugun geldin .. sorun ne kızım dedi anlattım oglunun sevgi vermedigi kadın yerine beni koymadığı yetmiyor gibi birde arkamdan konusmussunuz. Siz nasıl ailesiniz bunları hak edicek ne yaptım dedim. Vir vir konuştu konuştu hatirlamiyorumda konuyla ilgisi olmayan. Sonrada dedim ki anne lafı uzatma sen arkamdan bunu bunu dedin mi ? O anlık belki demiş olabilirim hatirlamiyorum dedi. İşine gelmeyince hayirlamiyorsunuz dedim. Sonra konuyu bize gelip gitmiyorsun torunumu getirmiyorsun otobüse binip gel beni bi kez insan yerine koy dedi. En sonunda bağırdım ben sizi ne yerine koyuyorum dedim. Hastasın diye kaç kere geldim temizliğini yaptım yemeğini yaptım hamile halimle bile gelip evini temizledim. İnsan yerine koyamadığımi halen utanmadan söylüyorsun yazık siz cidden nankorsunuz dedim. Sonrada lafı kıvırıyor yok bunaldın hava al diye dedim diyor. Ben seninle hava almak istemiyorum seninle kafa dagitmak istemiyorum eşimle istiyorum ama oğlun birak bi çay icmeyi dışarı çıkmayı. Hiç bir düğünde benimle dans bile etmedi dedim. 

Lafı çok uzattım. Kaynanam gidince çok ağladım. 

En çok sana gönül koyuyorum Allah'ım dedim. Hiç birseyden yüzümü guldurmedin. Ne kendi ailemden nede aile diye seçtiğim bu insanlardan yana :'(

Kendim gidemiyorum anneme dediğim gibi akşam çıkmam lazım esimde o zamana kadar geliyor. Ayrica 4-5 canta valiz var. Birinin yardim etmesi lazım asansorden bile inip gidemem tasiyamam. Annemi arayıp anne işe gitme bugün sana gelicem desem annemin günlüğünden adam para kesiyor her gelmedigi gün için. 

Şuan yine bu evdeyim... 

Bazen şeytan dürtüyor çocuk için gitmemi istemiyorsunuz dimi alın kizimida size bırakıyorum (1 gün bile birakamiycaklarini biliyorum) 

Bir yanımda diyor zamanında annem bana maddi acidan bakamıyor diye babama bırakmıştı 5-6 yaslarindaydim. Anneme çok kızmıştım içten içe beni nasıl bırakıp gider diye:'(

Şimdi aynısını kızıma nasıl yaparım :'(

Ha birde eşim bana planlı hareket ediyorsun boşanmak için dedi ne planı ben senmiyim ne plan yapmış olabilirim soylesene arkamdan dedikodumu yapan sen .. başkası laf etse bile senin koruman lazım karım burda yok hakkında konuşulmasını istemiyorum diyebilmeliydin dedim( sozde eltim demis ya bunları)  savunsaydin arkamdan.. 

Kafam okadar dolu kii kızlar.. dahada bir çok şey var ama sonuna kadar herkesin okumayacagini biliyorum uzun yazdım diye. Hepsini anlatmadım.

Ama çok yorgunumm. İlk defa caresiz hissediyorum kendimi:'(

Hersey için çözüm bulan ben kendimi kadere bıraktım ..

Bakalım kader beni nereye sürükleyecek başıma daha neler gelecek ..??

Allah'a emanet ettim kendimi, kızımı ve annemi <3

Geri kalanlarida havale ettim :angry:


45 Cevaplar

0 oy
tarafından
Rabbim yar ve yardımcın olsun ister boşan ister boşanma ama yavrunu asla asla kimseye bırakma asla 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sonuna kadar okudum. Annenle durumu konuşsan sana gel kızım doyemezmi annen çocuğa bakar sen calisirdin 
0 oy
(3,527 puan) tarafından
Ah kuzum cok üzüldüm, halbuki ne kadar da neseliydin burda, cok gulen insanın cok derdi olurmus derler.

Rabbim kızının yüzü suyu hurmetine hayırlı kapılar acsın insallah
0 oy
tarafından
Sonuna kadar okudum. Eşin ve anası boş boğaz insanlar laf olsun diye konuşuyorlar oysa ikisinin de sana ihtiyacı var aslında. Hakkında hayırlısı olsun. Esin olacak insan müsvettesi birşeyler dank eder belki düzelirse kurtulur bu yuva affedilir belki sözler ama durum da hiç de onu göstermiyor. İsyan etme Rabbim elbet yüzünü güldürecek 
0 oy
tarafından
Ah kuzum ah kuzum neden böyledir bu insanlar dost gibi gelip düşman gibi vurur ne diyeyim Rabbim öyle bir ferahlık versin ki inşallah kuzum 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 221 göst.
11 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Sertuğ (345 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 137 göst.
18 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Melek annesi 71 (1,750 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 127 göst.
26 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 416 göst.
26 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

383,176 soru

11,468,593 cevap

35,071 kullanıcı

...