0 oy
121 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızlar ek gıdaya başlamayı düşünüyorum. Eylül'ün 2 sinde 6 aylık olucak kızım. Her gören artık başla ek gıdaya yavaş yavaş diyor. Kararsızım. Sizce nasıl yapmalıyım ? 

Peki ek gidaya geçiş nasıl olmalı ? Mesela sabah öğle akşam 1 kaşıklık mı vermem lazım ? Yada ilk başlayacağm için ağır mı gelir ? Sadece günde bir sefer mi vermem gerek oda öğlen mi olmalı sabah mı akşam mı ? 

İlk ne vermem gerek kızıma ? 

Özel bir tarifiniz var mı ? 

Benimlede paylaşın lütfen <3

Hiç tecrübem yok. Video izledim ama çok uzun oluyor kızda şuan durmuyor ağlıyor halen size yazmaya devam etmem lazım .

Yorumlarınızı bekliyorum <3

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Benimki bugün 6 aylık Funda. 5 aylıkken başladım muhallebi yapıyorum kendim onlardan veriyorum 
tarafından
Tarifini verirmisin canm ?
-Reklam-
0 oy
(310 puan) tarafından
Benimki de 8 aylık beklim şurda evde patlıcan domates biberden başka sebze yok herkeste sebze sebze diyo anladığım kadarıyla almıyorlar arkadaş eve bunları kendimiz ekiyoruz diye deyişik şeyler almıyorlar ben bebeğime bu sebzelerle ne yapabilirim kafam allak bullak dolaşıyor 
(705 puan) tarafından
Kahvaltıda yoğurt verebilirsin alerjisi yoksa, yumurta haşlayıp sarısını verebilirsin yada sarısı ile omlet yapabilirsin zeytinyağı ile, kendin lor peyniri yada labne yapabilirsin, salatalığı ufak ufak verebilirsin.
Öglen için patates vardır bunu haşlayıp ezip verebilirsin. Yada yağda biraz un kavurup üstüne az soğan az sarımsak patates ekleyip varsa organik tavuk yada ilikli kemik suyu ekleyip çorba olarak verebilirsin. Kabak çorbası, mercimek çorbası, tep şehriye çorbası, yoğurt çorbası, sebze çorbaları, tarhana çorbası, bulgur pilavı, pirinç pilavi vs vs zaten 6 aylikken vereceğin doyumluk değil tadımlık olacak. Eve sebze alindikca ayına uygun pişirir verirsin.
Herkes aynı imkanlara sahip olamıyor sebze ile büyüyen sağlıklı sebzesiz büyüyen sağlıksız olacak diye bir kaide yok. İlla ki sebzenin yeri ayrı daha sağlıklı ama elindekilerle bişeyler yapabilirsin inşallah.
tarafından
Valla benimde kafam allak bullak. Günde 1 kere vericem dimi ? Hazır meyve pureleri var sağlıklı mıdır acaba ? Hazir olduğu için taze değildir diye düşünüyorum. Meyve purelerini ne zaman vereceğim peki ? Netten izledim ilk önce meyve pureleri ve sebze ile başlayın diyor. Mesela öğlen patates havuç kabak haşlayıp püre haline getirip verdik diyelim. Aksama doğruda meyve püresi versem ağır mı gelir ? Doğrusu nedir ? Zaten hepsi tadımlık olacak . Yin3de ağır gelir mi diye korkuyorum.
(310 puan) tarafından
Zenan hanım çokkk teşekkür ederim canım bu dediklerinizi yaparım artık benimki 8  9 aylık tadımdan daha fazla veriyorum ben olur mu acaba
(705 puan) tarafından
Queen bee, kuzum ben Elif 63 adlı kullanıcıya yazmıştım. Sebze yok deyince üzüldüm yaziverdim. Hazır kullanma ben de hiç kullanmadim hazirlamasi 5 dakika zaten. Ben pirinç unu falan kullanmadim mesela muzu direk çatalla ezdim verdim ya da elmayi armutu cam rendeden geçirip verdim. Hiçbir çorbami yada yemeğimi püre yapmadim pütürlü yiyor çok şükür şu anda. 11 buçuk aylık.
Birde ben sofra ve birlikte yeme alışkanlığı olsun diye hep biz yemek yedigimizde yedirdim onada.
Mesela sabah yumurta sarısı haşliyordum birlikte kahvalti yapiyorduk. Öğlen olunca yoğurt veriyodum akşam oldu mu ailece masaya oturuyoduk çorbasını yada yemeğini veriyordum bizimle beraber yiyordu. Bazen öğlen yoğurt yerine meyve veriyordum. 6 ve 7. Ay sebze meyve tadımlarla geçti. 8. Aydan itibaren sabah öğle akşam yediriyorum arada yerse meyve veriyorum. Aşırı iştahsız benim kızım yani her öğünde anca 1-2 kaşık yer. Umarim senin çok iştahlı bebişin olur. Yumurta beyazini 9. Ayda verdim çünkü aşı öncesi dene dedi hemşire. Kırmızı meyveleri ve ceviz badem fındık gibi yemişleri de azar azar 3 gün kuralı ile 1 yaşından önce verdim alerjisi olmadığını görünce vermeye devam ettim. Senin sorduğuna gelecek olursak öğlen 1-2 kaşık sebze puresi verdin diyelim akşam meyve püresi verebilirsin yine 1-2 kaşık. Yani 6. Ve 7. Aylar tadım ayları azar azar ver canım 8. Aydan sonra herşey rayına oturuyor. Ben kızıma meyve hazırlıyorum yesin diye. Misal üzüm veriyorum önüne illa benim ağzıma vericek bende onunla yiyeceğim paylaşmayı öğrendi birlikte yiye yiye :)
Ben ek gıda serüveninde hep doktorumuzla ilerledim bana söylediği tek şey şu oldu "kendini kasma, bir kaşık yedi 3 kaşık yedi fazla yemesin yada aman şu son lokmayı yesin diye zorlama o seni yönlendirecek" öyle de yaptım. Annelik içgüdüsü zaten seni en doğrusuna yönlendirecek. Sen elinden geldiğince hazır paketli şeylerden uzak dur. Mama kavanozları var e bebekte falan onlardan alabilirsin m dışarıya çıkacağın zaman ek gıdasını hazırlayıp içine koyar götürürsun. Ben öyle yapiyorum hiç hazır yedirmedim daha çok minikler sağlıksız beslenmesinler ❤️
(705 puan) tarafından
Elif 63, evet canim seninki büyümüş artık öğün öğün ver gitsin :),
(310 puan) tarafından
Tşkrler canım öyle yaparım ❤️❤️
tarafından
Teşekkür ederim canım ayrıntılı bir şekilde anlatmışsın zaman ayırıp. Çok sağol. Dediklerini uygulayacağım. Doktorunun dedikleri benimde kulağıma küpe olsun ❤️❤️☺️
0 oy
tarafından
Yoğurt ver bi yemek kaşığı ölçüsü ile başla hergün arttır. En mükemmel başlangıç yoğurt bence. Sonra sırayla patates, havuç, kabak haşla ez ver kabız olmasın diye azıcık zeytinyağı bi çay kaşığı ile ver rahat çıkarsın. Denemeleri yaptıktan sonra bebek muhallebileri var öyle devam edersin canım. 
tarafından
Saati fark eder mi canım ? Günde 1 kere mi vericem ?
tarafından
Önce günde 1 defa deneme yap zamanla 2 öğün 8 aylık falan olunca 3 öğüne çıkar. Yani aslında benim ilk bebeğim aşırı iştahsızdı şuan 3 yaşında hala yemez onda öğün falan yapamadım ilk zamanlar. Ama şuan ikinci bebeğim 8 buçuk aylık sabah kahvaltı bebe bisküvi muz pekmez labne karıştırıp yer bazen yumurta sarısı da koyuyorum içine öğle uykusundan sonra meyveli yoğurt yada çorba sonra akşam 6 gibi muhallebi yer uyur sonra gece 10 buçuk gibi yine gece maması muhallebi yer uyur ve bunlar dışında sürekli emer iştahı var bende bunda tecrübe ediyorum yemek olayını. Ve biz yaklaşık 1 buçuk aydır böyleyiz. Ek gıdaya erken başladım ben
tarafından
Ne güzel canım Allah bağışlasın ❤️ denemelere başlayım bende. Muhallebiyi nasıl yapıyorsun canım ?
tarafından
Amiin cümlemizin evladını inşallah canısı ❤️Canım valla hazır arı mama muhallebisi alıyorum ben. Gündüz için sütlü olanı akşamları da gece arı mama var onu alıyorum benimki çok seviyo tadını

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 51 göst.
17 Nisan 2024 Diğer kategorisinde ebrararslan (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 61 göst.
3 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 67 göst.
24 Ağustos 2023 Aile kategorisinde Meleniko (698 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 72 göst.
20 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Lilim (292 puan) tarafından soruldu

381,816 soru

11,430,802 cevap

34,991 kullanıcı

...