+3 oy
1,355 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Yani kimseyi kınadığım için demiyorum ama benimde 2 bebeğim var ekimde oğlum 1 kızım 2 yaşına girecek. Şimdi biraz duruldular ama ilk oğlumun doğduğu zamanlar çok çektim. Kızım hiç durmazdi sürekli ağlardı hep kendine zarar verecek eylemlerde bulunurdu. Diğer oğlum ne kadar küçük olursa olsun onunda karnı doyar altı temizlenir hasta olduğu zamanlar olurdu. Hatta bütün hastalıkları ikiz gibi aynı anda geçiriyorlar diyebilirim birisi gripse diğeride oluyor hala. Ama şöyle bir gerçek var ki ben çocukların hijyenik ortamda büyümesi taraftarıyım. Günlük parkeleri siler süpürürüm evi. Çünkü oğlum emekliyor kızımda gün boyu yerlerde oynuyor. Çoğu kadını anlıyorum ama bazıları çocukları yaramaz diye hiç bir iş yapmıyor bende 2 tane büyütüyorum şuan için kolay olsada çok zor zamanlarım oldu. Ama yinede hikyenden taviz vermedim çünkü ben bir bebek büyütüyorum en temiz ortamda en güzel şekilde büyümesini istiyorum. 10 günde bir dipten bucaktan yapsamda günlük yerleri silip süpürme işim vardır özelikle gündüz yapıyorum çünkü çocuklar gündüz uyanık. Kızımda benden göre göre 2 yaşında olduğu halde asla evi dağıtmaz. Kirlentlere bile dokunmaz yerdeki oyuncaklarıyla oynar kalkar gider uykusu varsa koltukta uyur. Kısacası ben hiç bir şey öğretemedim kızım kendi kendine bana bakarak bu tarz bir şey öğrendi. Asla dağıtmıyor. Ben her şeyin annede bittiğine inanıyorum bir YouTuber var yeni doğum yaptı kadın evini her vlogda silip süpürüyor bir bebek yaşıyor bu evde temiz olması gerekiyor diyor. Sizin düşünceleriniz neler bu konuda bende bebeklerin yaşadığı evde hijyene önem veren insanlardanım. Onlar yokken bu kadar yapmazdım ama onlar varken günlük yapıyorum. Linç edecekler bir gelmesin lütfen kendi görüşümü yazdım. saygı çerçevesi içinde düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim 

47 Cevaplar

0 oy
tarafından
Elbette ki evin temizliği çok önemli canım , ama her şeyin çoğu zarar demişler, hijyen derken aşırıya kaçmayalım. Çocuğun toza toprağa da karışması ve o bağışıklığı kazanması lâzım ki, en ufak şeyler de hastalık kapmasın canım .
-Reklam-
0 oy
(2,593 puan) tarafından
maşallah ne mutlu size ama maalesef her bebek bir olmuyor yaklaşık 6 aydır çalışıyorum oğlum 8.5 aylıktı işe dönüş yaptığım da o zamana kadar bende hergün yapmaya çalışırdım oğlum kolikti 1 yaşına kadar gazı devam etti kayınvalideme verip yapardım ama şuan sabah 6 7 gibi kalkıyoruz oğlumun kahvaltısını hazırla toparla giyin derken 8.30 da evden çıkıp 7 de eve geliyorum yemek ye topla oğlumu uyut ortalığı topla derken saat zaten geç oluyor ve bu haftanın 6 günü böyle sadece pazar günü tüm gün evdeyim ve oğlumla eşimle zaman geçiriyoruz akşamları yapabildiğimi yapıyorum duştan sonra banyoyu silmeye çalışıyorum gün içinde ya da oğlum uyuyunca robot süpürgeyi çalıştırıyorum sürekli zamanla yarışırken temizliğe çok vaktim olmuyor ne yazık ki linçleyecek olan gelmesin demişsiniz ama siz temizlik yapamayanları linçlemişsiniz bir nevi maalesef herkesin koşulları vücut dirençleri bir değil 
0 oy
(1,077 puan) tarafından
Yaşanan ev dağınık olur. Pisliği sevmem evet ama çocuklu ev dağınık oluyor açıkçası. Ve ben bu konuda kızıma hiç karışmayı da düşünmüyorum. Dağıtsın oynasın çizsin kırsın asla umursamam. Hiç bir şey ondan önemli değil. Temizliğe gelirsek 2 günde bir dip köşe siler süpürürüm bazen olur 3 gün. Temizliği çok severim önceden takıntımda vardı ama çevremde çocuğu büyümüş olan tecrübeli kim görsem bana dediği tek şey bebeğine odaklan fazla temizlik yapıp kendini harap edersin, b3beğinin bu zamanları bir daha gelmeyecek dediler ve bende hak veriyorum doğrusu. Bazen olur yemek bile yemediğim günleri bilirim kızımı kucakta taşımaktan tabi o dönemlerde temizlik çokta yapamadım eşim sağolsun o tuttu ben yaptim. Bana o dönem şöyle diyenler oldu kucağa alışmış, bırak ağlar bir iki gün ama alışır ana kucağına yürütece alma kucağına dediler. Dinlemedim iyi kide dinlememişim. Bu da benim düşüncem. 
0 oy
tarafından
Bende her gun supurup silrem tualet banyo her gun temizlenir 3 cocugum var sonu um 5aylik. Amma temizlik hastasi diyilim disarida kumda oynuyorlar kirleniyorlar. Arkadasim varher gun domestosla elleriyle siler parkeleri banyoyu. Mikropla savasmasini oyrenmeleri lazim. 
0 oy
(65 puan) tarafından
Merhabalar. Ben psikolojik danışmanım. Niyetim kesinlikle sizi linçlemek değil. Temizlik konusundaki fikirleriniz sizi ilgilendirir saygı duyarım. Ama çocuklarinız hakkında yazdıklarınız beni düşundürdü naçizane fikir belirtmek istedim. Çocuklar çogunlukla görerek taklit ederek öğrenir. Sizi her zaman derli toplu düzenli olarak gördüğü için o da normal olanı o kabul etmiş ve öyle olmus haliyle. Ancak cocuğunuzda şu düşunce kalıplarının tohumunu attığınızın farkında olun : " dağınıklık, kirlilik çok kötü bir şey, her zaman toplu düzenli olmalıyız, öyle olmazsam annem beni sevmeyebilir... vb..." Size tavsiyem elbette temizlik düzen çok güzel ve elzem. Ancak bir tık daha esnek ve toleranslı olmak çocuklarınız adına daha rahatlıcı olabilir. Temizliğin aşırısı tehlikeli bir eşik. Çünkü bir yerden sonra katı bir takıntı halini alabiliyor. Sevgiler..
0 oy
tarafından
Her gün siliyorum ama.elimden gelse 2 3 kez silsem ancak. Siliyorum arkamı dönüyorum oğlum geliyor dizleri hep toz  evimiz çok eski yerler taş. Şuan yaz olduğu için hali da sermiyorum heryer açık. Elimden geldiğince dediğiniz gibi siliyorum yeni doğduğu zamanlar koltukta yanıma alırdım o yüzden her gün koltuk silerdim. Şimdi oğlum 19 kızım 6 aylık elimden ne gelirse eşimde yardim ediyor sağolsun..bazen yeri geliyor 2 kez banyo ediyor. Yine de toz dan kurtaramıyorum kapatsam yanıyoruz bu seferde.
0 oy
(222 puan) tarafından
Kendi acınızdan düşünmüşsünüz sadece benimde 1 yaşında oğlum var ve elektrik süpürgesi dahil ses çıkaran elektrikli aletlerden çok korkuyor. Allah korusun sanki ruhunu teslim ediyor öyle bir korku. Maalesef bende isterdim hergün temizleyeyim ama bu durumda olmuyor 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 214 göst.
5 Temmuz 2023 Aile kategorisinde Havin06 (2,156 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 235 göst.
10 Eylül 2022 Diğer kategorisinde 2prensesannesiii (161 puan) tarafından soruldu
+1 oy
46 cevap 624 göst.
15 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 216 göst.
5 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aygün24 (1,337 puan) tarafından soruldu

381,950 soru

11,434,937 cevap

35,002 kullanıcı

...