0 oy
572 göst.
Diğer kategorisinde (4,589 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Geçen bir arkadaş sormuştu nasıl tutumlu olunur diye, bir şeyler yazmıştım ama bazı şeyleri söylemeyi unuttuğumu fark ettim. Benim de aklıma bir post açmak geldi. Aslında maalesef bende o kadar tutumlu biri olduğumu düşünmüyorum ama elimden geldiğince olmaya çalışıyorum.  Bazı arkadaşlara belki fikir olur diye paylaşmak istedim. 


Mesela ben alışverişe çıktığımda bir liste yaparım ve o liste dışındakileri almamaya çalışırım eğer ihtiyacım yoksa. Gözüme bir şey mi çarptı? O zaman düşünürüm ve kendime sorarım "buna gerçekten ihtiyacım var mı?" 
Ürünlerin muadillerini almaya çalışırım: bazen bakarsınız aradaki fiyat farkına, çok uç bir fark vardır. Birisi aşırı derecede pahalı, birisi daha ucuz olur ama arkasını okuyun aynı fabrikadan çıktığını görürsünüz. Bunu mesela geçen milföy hamurlarına bakarken fark ettim. SuperFresh marka ve Şok'un kendi milföyü aynı fabrikadan çıkma, birisi çok daha pahalı marka olduğu için hâlbuki aynı ürün. Tabii bazı giyim kuşamda ise ucuz ve kalitesiz mal almaktansa daha kaliteli bir mal alıp daha uzun bir süre giymek aslında daha mantıklı ve daha ucuza geliyor. Bunlarda belli olmayabiliyor ama. 


Pazara çıktığımda ise çok fazla meyve sebze almamaya çalışıyorum, 2 kişiyiz zaten ikimize yetecek kadar almaya ve ikimize yetecek kadar yemek yapmaya çalışıyorum ki israf olmasın.
Dışarıda çok fazla yemek yememeye çalışıyorum, hiç yapmıyorum desem yalan olur ama arada sırada.

 
Çamaşırlarım çok kirli değilse deterjanı az koyarım, aynı şekilde bulaşıklarım çok kirli değilse bulaşık deterjanı tableti ikiye böler koyarım.


Kısa mesafelere yürüyerek giderim tabii şimdi çocuk olduğu için biraz zor oluyor ama elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.


Bir de ben kullanmıyorum ama bazı uygulamalar var, bütçenizi yazıyorsunuz ve aylık harcamalarınızı. Böylece bütçenizin altında mı harcama yaptınız yoksa üstünde mi kontrol edebiliyorsunuz. 


Sizin de fikirleriniz varsa alabilirim :)

10 Cevaplar

0 oy
(3,753 puan) tarafından
Evin ihtiyacı kendimin eşimin kızımın ihtiyacı dışında bişey almam gereksiz şeylere para harcamam sevmem biri aljrsada kızarım ne gerek vardı var evde aynısı diye yada benzeri diye 
(4,589 puan) tarafından
Benim kayınvalide de sürekli bir şey alır getirir çoğu zaman hiç ihtiyacım olmayan, kullanmayacağım ve evde kalabalık edecek bir şey olur, ama ne yapacaksın düşünmüş de almış diye bir şey de diyemiyorsun ki.
(3,753 puan) tarafından
Doğru vallaha :)
-Reklam-
0 oy
(2,323 puan) tarafından
Valla bende fuzuli şeyler almam. Zaten eşim kirayı annesinin kredisini faturaları verince ve ailesine gönderince bize aylık sabit bi miktar kalıyor onunla idare ediyoruz. Ve bazı aylar bi çok şeyden kısıyoruz o yüzden daha fazlasına gerek kalmıyor. Ki eşimde söylüyor yani biz gerçekten çok kısıtlı yapıyoruz  alışverişi diye. Bu ay abimler yengemler hepsi her gelen harçlık verdi biraz rahat geçirdim kızlarıma istediklerini aldım ama normalde zaten bütçem kısıtlı ve aşamıyorum çünkü yeterince çok borç var fazlası olursa ödeyemem diyor eşim. 
(4,589 puan) tarafından
Evet üstüne bir de borç olunca gerçekten zor oluyor ya. Allah yardımcınız olsun bol rızıklar versin.
(2,323 puan) tarafından
Amin amin inşaAllah canım Allah razı olsun.
0 oy
(2,628 puan) tarafından
Tutumluluk herseyi alışveriş arabasına doldurup bütün magaziyi gezip sonra aldıklarını bırakıp oh hevesimi aldım diyip çıkmak 
(4,589 puan) tarafından
Ahahha o da bir seçenek :D
0 oy
(2,285 puan) tarafından
Kiz zaten iki kişiyi misin çok çok ta birşeye almana gerek kalmiyodur 
(4,589 puan) tarafından
Evet aslında öyle ama bazı kişiler var tutumlu değildir 2 kişi bile olsa yani çok fazla dekorasyona para verebilir mesela veya çok fazla dışarıda yemeğe para harcar... Kişiden kişiye değişir diye düşünüyorum yine ben.
(2,285 puan) tarafından
Takibe de
0 oy
(76 puan) tarafından
Bende senin gibiyim ama eşim hiç oyke değil çok rahat biri bugün olsun yeter onun için, yanlız da oluyir asıl ben ne yapam ona mı uysamki demeye başladım 
(4,589 puan) tarafından
Olsun sen yine de tutumlu olmaya çalış, 2 kişi har vurup harman savurmaktansa bir kişi yapsın ^^
0 oy
(14,039 puan) tarafından
Birşey alırken buna ihtiyacım var mı gerçekten bunsuz da devam edebilir miyim diye bende kendime sorarım ve gerçekten coookk ise yarıyor mesela herkes kartta olunca harcamiyorum der bende tam tersi nakit olunca harcamam :D
(4,589 puan) tarafından
Bende pek etkilemiyor ya nakit veya kart :D
0 oy
(3,832 puan) tarafından
Tutumlu olmak güzel bence ama tutumlu olmak zorunda kalmak zorlayabiliyor eşim kayınpederimin ev kredisini ve onların bütün faturalarını üstlendiği için bütçe zaten küçücük kalıyo ama insan arada bir şöyle gönlünce bir alışveriş yapmak da istiyor arkasini düşünmeden önemli şeylere bile bütçen yetmeyince aklının bi köşesinde hep kalıyor 
(4,589 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun evet arada sırada kendini şımartmak da iyi gelebiliyor insana. Allah yardımcınız olsun bol kazançlar versin.
(3,832 puan) tarafından
Amin cümlemize inşallah
0 oy
(355 puan) tarafından
Kız aynı ben diyorum ki ihtiyacım yoksa o parayı Atayım kenara az çok demeden öyle yapa yapa evine bir televizyon aldm
(4,589 puan) tarafından
MaşâAllah, ben o kadar yapamam maalesef ama takdir ettim. :)
(355 puan) tarafından
Saol kuzum benim elim sıkıdir o konuda mesela Allah razı olsun kaynanamgilden eşimin yanında bana verirler bide o yokken verirler
(4,589 puan) tarafından
Ne güzel gerçekten Allah razı olsun
(355 puan) tarafından
Amin kız arada bozuk atsakda şükür iyiyiz
0 oy
(1,151 puan) tarafından
Burada kalaym da sonra okuyayım 
(4,589 puan) tarafından
Tamam canım :)
0 oy
(196 puan) tarafından
Keşke ben de tutumlu olsam parayı harcamadan rahat edemem bi de lüzumsuz şeyler alırım hep, belki hiç kullanamayacağım şeyler ,internetten bi şey alırım bedeni tutmaz ama iade etmeye üşendiğim için kalır hep mesela
(4,589 puan) tarafından
Anladım. Ben kapalı olduğum için bedenleri hep bol almaya çalışıyorum veya standart bedenler oluyor o zaman iade etmeme gerek kalmıyor :) Istersen ihtiyacı olan birine de verebilirsin kullanmadığın kıyafetleri, iyi geliyor insana.
(817 puan) tarafından
Kız kullanmadıklarını topla hm ye götür alışverişine indirim yapıyorlar :)
(196 puan) tarafından
Hm ne
(4,589 puan) tarafından
Mağaza var ya H&M onu diyor :)

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 238 göst.
7 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
70 cevap 1,665 göst.
0 oy
24 cevap 693 göst.
22 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 299 göst.
23 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Tekcocuk (1,214 puan) tarafından soruldu

381,699 soru

11,426,807 cevap

34,987 kullanıcı

...