0 oy
235 göst.
Diğer kategorisinde (274 puan) tarafından
Lisede o dönemde bilgisayar bölümü baya ünlüydü, evde bilgisayarımız bişe yok ailem beni bilgisayar öğretmeni olmamı isteği için meslek lisesi bilgisayar bölümüme gönderdiler gitmek istemedim ama neymiş müdür yardımcısı bu bölüm çok güzel öğretmen olur demiş bir çocuğuna bak demi neye ilgisi var neyse öyle kısmetmiş lise bitti direk 2 yıllık geçişle devam ettim stajı adliye de yaptım hep katipler ilgimi çekmiştir çok istedim keşke bende katip olsam diye 10 parmak kursuna gittim üniversite bitti tabiki iş bulamadım muhasebe kursuna gittim onun üzerine çalıştım ama aklım katiplikteydi kpss 70 istiyordu hep sınırda 69 da kaldım talihsizlik mi neyse. O gün bugündür bıraktım sınavları. 

Şimdi 30 yaşındayım bir kızım var 2. Ye hamileyim arada bir keşke güzel düzenli severeek yaptığım kendi paramı kendim kazandığım bir işim olsa diyorum ama kısmet ama uzun bir süre sonra seneye kpss ye girmeye karar verdim katipliği denemek için, fakat çalışmak lazım ev işlerinden çocuktan nasıl vakit bulurum bilmiyorum.

Uzun oldu ama öyle işte keşke doğru meslek seçimi severek yapabileceğimiz işimiz olsaydı keşke 

5 Cevaplar

0 oy
(13,945 puan) tarafından
Canim hedefinden vazgecme. Benim kuzenim 32 yasinda katip oldu. Oda hep iş değiştirdi ama istedigi şey katiplikti. Hic vazgecmedi ve basardı. 
(274 puan) tarafından
Aa tam benim için yazmışsınız inşallah hakkımızda hayırlısı
-Reklam-
0 oy
(222 puan) tarafından
Bende geçen sene katip oldum canim 1.5 yıldır memurum şu an doğum iznindeyim. Mesleği düşündüğüm zaman mülakat zamanında yardımcı olurum sana
(274 puan) tarafından
Ayy ne güzel seviyor musunuz bu mesleği. İnşallah kpss den 70 alırsam devamı da gelir. Hangi şehirdesiniz kayseriliyim ama evlenince Sakaryaya geldim
(222 puan) tarafından
Konyadayim ben iş yoğunluğu çok olan bir meslek. Zabıt olsun icra olsun başınızı kaldıramıyorsunuz. Ama özel sektörden bin kat daha iyidir. Öğrenince mesleği bir sıkıntı kalmıyor. Bir de çok dikkat gerektiren meslek. Bir dosya numarasını yanlış girip kişiye yakalama cikarsan soruşturma bile yersin. Önemli olan sevmek ve tabiki maaş getirisi de güzel olunca ben seviyorum
0 oy
(66 puan) tarafından
Ne güzel bakın kpss'ye girmeye karar vermişsiniz. Yaşınız da daha genç, niye yapamayasınız kendinize güvenin. Kendiniz çalışamazsanız online kurslara yazılın. Ücretli ücretsiz bir çok seçeneğiniz var. Kızınız biraz büyükse oturun anlatın ona da. Yanınızda ona etkinlik hazırlayın sizde onunla beraber oturun çalışın. Yarım saat bile çalışabilseniz sizin için kardır. Ki anladığım kadarıyla iyi bir temelinizde var. Bu da sizin için bir artı. Ev işlerini bir günde tamamlamayın, 2-3 güne yayın. Kimi zaman, yakınınız varsa eğer arada bir çağırın kızınızla ilgilensin. O günde 1 saat çalışırsınız. İstediğinizi başarabileceğinizi düşünün yeterli. Bunu düşündüğünüzde beyniniz direkt size bulunabilecek imkanları sunacaktır. Eşinizle oturup konuşun, desteğini isteyin. Benim okuduğum üniversitede evli iki çocuk annesi arkadaşlarım, okurken hamile kalıp doğum yapan arkadaşlarım vardı. Farklı kampüslerde olan arkadaşlarımız sınava girerken çocuklarını bizlere bırakır o şekilde sınava girerdi. Projeleri olduğunda eve bırakır gider ders çalışırlardı. Ne mutlu size ki kpss ile geçiş yapabileceksiniz. Kendinize güvenin. Kadının aklına koyup, inanıp yapamadığı nerede görülmüş :)
(274 puan) tarafından
Çok motive edici yazmışsınız çok teşekkür ederim
İnşallah denicem gerçekten belki şimdi nasibimde vardır kim bilir hakkımıza hep hayırlısı
0 oy
tarafından
Kuzum benim arkadasim da cocugu varken katiplik sinavina girdi .Kazandi.Yotube da benim hocam videolarini izle .Cok rahat kazanirsin .
(274 puan) tarafından
İnşallah bende kazanırım nasip :)
Hangi videolar bende izleyim yazarsanız
tarafından
Kuzucum benim hocam yazacaksin yotube a .Cok guzel videolari var .Her dersten :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 299 göst.
13 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Beyza5 (4,994 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 168 göst.
28 Nisan 2024 Aile kategorisinde mehal (619 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 485 göst.
20 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Zelihanur_80 (792 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 366 göst.
16 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Aycelennn-12 (347 puan) tarafından soruldu

381,711 soru

11,427,518 cevap

34,987 kullanıcı

...