0 oy
108 göst.
Diğer kategorisinde (36 puan) tarafından

Evdeki karıncalardan nasıl kurtulursunuz?


1. Tebeşir

Tebeşir, karıncaları uzak tutmaya yardımcı olan kalsiyum karbonat içerir. Karıncaların giriş noktalarına biraz toz tebeşir püskürtün.


2. Limon

Karıncaların girdiği yerlere limon sıkın veya limon kabukları koyun. Ayrıca içine biraz limon suyu eklenmiş suyla da zeminlerinizi yıkayabilirsiniz. Karıncalar limon suyunun kokusunu sevmezler, bu yüzden uzak dururlar.


3. Portakal

Portakallar limonlarla aynıdır; karıncaları evinizi ziyaret etmekten uzak tutarlar. Portakal kabuklarını mutfak tezgahına veya bu karıncaların girebileceğini düşündüğünüz her yere koyabilirsiniz. 


image



4. Biber

Karıncalar şekeri çok severler ama biberden nefret ederler. Karıncaların evinize girdiği yerlere biber serpin. Bu, karıncalardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Acı biber veya karabiber karıncalar tarafından nefret edilir. Ayrıca biber ve sudan bir solüsyon yapabilir ve giriş bölgelerine püskürtebilirsiniz. Biber karıncaları öldürmez ama kesinlikle evinize girmelerini engeller.


5. Tuz

Karıncaların eve girdiği köşelere tuz serpmek, karıncaları uzak tutmaya yardımcı olacaktır. Sofra tuzu, karıncalardan doğal olarak kurtulmanın en iyi ve en kolay yollarından biridir. Sağlığı artıran kaya tuzu değil, sıradan sofra tuzu kullanın. Tek yapmanız gereken suyu kaynatmak ve üzerine bol miktarda tuz ekleyerek eriyene kadar karıştırmaktır. Bir sprey şişesine dökün ve karıncaların girme eğiliminde olduğunu düşündüğünüz yere püskürtün. 


6. Beyaz Sirke

Karıncalar beyaz sirke kokusuna dayanamaz. Eşit miktarda su ve beyaz sirkeden oluşan bir çözelti hazırlayın. Üzerine birkaç damla esans yağı ekleyin ve iyice çalkalayın. Bu solüsyonu karıncaların girdiği noktalara serpin. Bunu günde bir kez tekrarlayın. 


7. Tarçın

Evin girişine ve karıncaların girebileceğini düşündüğünüz yerlere tarçın ve karanfil koyun.


8. Nane

Nane, karıncalardan kurtulmanıza yardımcı olabilecek bir böcek kovucudur. Karıncalar nane kokusundan hoşlanmazlar ve nane bulunan alanlardan uzak dururlar. Nane, karıncaların tolere edemeyeceği, onları eve girmekten uzak tutan güçlü bir kokuya sahiptir. 10 damla nane esansiyel yağı ve bir bardak su karışımı hazırlayın, karıncaların bulunduğu alanlara serpin. Bunu günde iki kez tekrarlayın. Hatta sıvı karışım yerine kuru nane de serpebilirsiniz.


2 Cevaplar

0 oy
(47 puan) tarafından
Öldürmeden karıncalardan kurtulmak için güzel yöntemler. Teşekkürler.
-Reklam-
0 oy
(3,409 puan) tarafından
Sürekli çamaşır suyuyla sildm bittilr şükür

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 84 göst.
3 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Krtls_01 (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 66 göst.
0 oy
9 cevap 161 göst.
+1 oy
2 cevap 117 göst.

382,179 soru

11,442,808 cevap

35,014 kullanıcı

...