0 oy
292 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar dün kaynanama kahvaltiya gittik bi tanidigi eve cagirmis payini veriyim diye kahvalti esnasinda kapi caldi geldi kaynanam baktim elinde 2 kucuk parca et var kahvaltida da simit vardi simitlerin kese kagidina koyuyo hepimiz birden anne olur mu oyle sey sen boyle mi pay dagitiyosun ayıptır gunahtir biraz daha koy dedik mutfaga gitti ne kadar daha koydu bilmiyorum ne yalan soyleyim. Kahvaltidan sonra bana buzlukta dondurma var getir de yiyelim dedi buzlugu bi actim oyle et basmış ki ustume atliyodu yani o derece. Kaynanamin evinin camı caddeye bakiyo tam karsida market var dışarı bakayim dedim millet koca koca legenlerle siraya girmis. Kiyma sirasina.. Ne bileyim içim burkuldu herkes icin konusmayim ama cogunluk ibadet icin degil de et icin kesmis kurbani. Hakkiyla yapanlarinkini Allah kabul etsin tabi ki. Ben evleneli 2 kurban bayrami gordum ikisinde de kesemedik esimin canı sagolsun seneye durumumuzu toparlayabilirsek kesicez insallah. Benim bildigim kendine ayirdigindan daha fazlasini yoksullara yetimlere evine kurbandan kurbana et girenlere dagitirsin he yanlis anlasilmasin benim derdim et degil hatta kaynanama bize fazla verme dedim ki gecen sene verdigi etlerin çoğunu geri verdim yemiyoruz diye. Of ne bileyim canım sıkıldı işte(kaynanami cekistirmek icin yazmadim gozumun ondan ornek gosterdim sadece)

6 Cevaplar

+1 oy
(7,118 puan) tarafından
Aynen öyle canım. Millet et yeme derdin de. Kendi payıma düşeni dolu dolu dağıttım. Rabbim kabul eder InsaAllah. 
tarafından
Allah kabul etsin canim
(7,118 puan) tarafından
Amin canım insaAllah . Inan ki dağıtdıkça Allah daha da bereketi artırıyor çok şükür. Benim annem de öyle malesef.  Dagitacaklarini kıymalık olandan koydu. Anne bu doğru değil yapma dedim kızdı:)
-Reklam-
0 oy
(3,895 puan) tarafından
Aynen oyle maalesef.Çok şükür biz kesiyoruz.Allah durumu olmayanlara da nasip etsin inşallah ..
tarafından
Amin canim insallah. Allah ibadetini kabul etsin
(3,895 puan) tarafından
Gönül ister herkes eşit olsun ama imtihan dünyasindayiz kiminde var kiminde yok.
0 oy
(4,589 puan) tarafından

Peygamber efendimiz (s.a.v.) Hz. Aişe'ye "Ey Aişe, kurban etini ne yaptın?" diye sorunca, Hz. Aişe "Bir but hariç hepsini dağıttım." demiş.

Peygamberim efendimiz (s.a.v) buyurdu : "Desene bir but hariç hepsi bize kaldı."

tarafından
Bunu yazacaktim ama cumlesi cumlesine aklima gelmedi yanlis yazmak istemedim Allah razi olsun canm ben de dogrusunu ogrenmis oldm
(4,589 puan) tarafından
Allah senden de razı olsun. :)
0 oy
(496 puan) tarafından
Bu da bi imrihan canım Allah kazanabilmek basip etsin hepsini 3-5 binlik hisseyi komple dagıtana helal olsun ancak benm bildiğim 3 e bölünür biri komşu hakkı biri akraba misafir biri de ev halkınındır . Belki hayvanları büyüktür belki arkalar kemik ön tarafta et koydu öyle gözüne çok geldi kimsenin niyetini kimse bilemez böyle konuşmaları ben doğru bulmuyorum . Hatta bazı bilir hocalar da şöyle söylüyo adamn yıl boyunca evine et girmiyo ama marketten pazardan gezme vs. Den kısop kumbarasına kurban niyetiyle para koyuyo bu kişi durumu oldugu için kesmiyor sırf Allah rızası için kurban vazifesi için kesiyor hiç vermese de olur . Peygamberimiz de demiş verdiğin senindir yarın ahirette terazide tartılıcak sen de böyle görüyosun Allah sana kesmeyi nasip ettiğinde fazlasıyla dağıtmak nasip etsin inşallah .
tarafından
Amin canim insallah Allah razi olsun tabi niyetleri Allah bilir hakkiyla yapan herkesinkini kabul etsin insallah
0 oy
tarafından
düzenlendi
islamiyetin ilk döneminde peygamber efendimiz s.a.v h.z aişe annemize eti ne kadar verdin demiş. oda bi parça hariç hepsini fakire fukaraya verdim demiş. efendimiz demek o parça hariç hepsi bizde kaldı demiş. velhasıl evde ki değil dediğin sende kalandır. bende çok görüp duyuyorum millet kurban diyor ama dondurucuya dolduruyor akrabaya veriyor halbuki asıl niyet evine et girmeyene vermek değil midir aylarca evine et girmeyen insanlar var. bizim durumumuz yok vermedik eşim çok istiyor ama borç ödüyoruz nasip olursa kurban kesmek inşallah gerçek ihtiyaç sahiplerine verebiliriz.
tarafından
Kaynanm dun diyo ki gorumcemin kizina da vericm anne onlar kesti onlara niye veriyosn evine et girmeyenlere versene dedim onlar keci kesmişler kiz da keci sevmiyomus o yuzden bizim etten vericm dedi sasirdm onemli olan kan dökmek degil mi yani
tarafından
herkes istediği gibi yapıyor malesef
0 oy
tarafından
Bizde eşimle bu konuda konuşmuştuk. Bizde kurba kestik çok büyük değildi koyun ama Bn dağıtma taraftarıyım. Kayımvalidem demez mi siz dağıtmayın diye Bn gerçekten şok oldum. Olur mu anne neden kesiliyor kurba değil mi bu Allh için kesiyoruz Allh için dağıtalım dedim. Bn yine kesmeyenlere verdim işte. Yemin ediyorum danaya gitmişlerdi kaynanamlar eti bizimkinin 3 katı vardı. Kendi kızıyla beraber 3 kişiye verdi kayınbabamın demesiyle iki aileyede verdi. Kayınbabamın demeseydi onlarda vermeyecekti. Kayınbabamın dönüp niye hepsini siz mi yiyeceksiniz dedi kayımvalideme. Kayımvalidem de evet hepsini biz yiyeceğiz dedi. Tabi çevremizde herkes kesmişti akrabalardan dahil. Bn eşime Bi sor soruştur kesmeyen varsa verelim dedim kayımvalidem in yanında. Sorup soruşturmak lazım böyle durumda,... 
tarafından
Allah ibadetinizi kabul etsin canim evet cogu zihniyet boyle malesef

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 225 göst.
13 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Halideeslem (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 833 göst.
0 oy
5 cevap 258 göst.
4 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 163 göst.
15 Temmuz 2021 Aile kategorisinde Musmutlu anne-16 (494 puan) tarafından soruldu

381,017 soru

11,406,814 cevap

34,943 kullanıcı

...