0 oy
469 göst.
Aile kategorisinde (2,628 puan) tarafından
Bişey diyor cevap veriyorum tersler gibi tepki veriyor. Küfür bağırma yok ama çoğu dediğim canını sıkıyor sanki. Üzülüyorum yüzüm asılıyor istemeden. Bu sefer de yüzüm asıldı diye kızıyor.

Böyle değildi. Bi çocuğumuz var 1 yaşında nerdeyse. Çok huysuz. Hele bu ara sürekli paçalarımda. Gün içinde yemek çamaşır işlerini zar zor hallediyorum. Onun dışında evin genel yer silip süpürme işlerini o yapıyor. Bebeğim uyurken yapamıyorum çünkü çıt sesine uyanıyor nerdeyse.

Bu ara katlanacak çamaşırları bile ortadan kaldıramıyorum. Acaba bunlar mı birikti içinde de patladı bilmiyorum.

Ağlasa da etse de akşama kadar lokma da yiyemesem kendim yapıcam bundan sonra. Sebep bu gibi :(

12 Cevaplar

+1 oy
(8,589 puan) tarafından

Valla hasta olmadığım sürece işimi gücümü kendim yaparım.  Kocaya ağız göz eğmem.. 

Ki Allah razı olsun esim asla işime karışmaz 
(2,628 puan) tarafından
Ben rica etmiyodum kendiliğinden yapıyodu sen bebeğe bak diyodu
(8,589 puan) tarafından
Baska bir sıkıntısımı var acaba o zaman
(2,628 puan) tarafından
Bilmem ki aklıma bişey gelmiyo. Acaba büyüdü artık yapabilmen lazım falan diye mi düşünüyo acaba. Oysa iyice yapışık oldu bebek. O da biri gelirse evimiz temiz görünsün diye yapıyo galiba. Birinin yapması lazım ben yapayım bari diyerek.
(8,589 puan) tarafından
Aman cocuklu ev sonuçta. Gelen de bi zahmet süzmesin
-Reklam-
0 oy
(3,457 puan) tarafından
Sonradan böyle olduysa acaba canını sıkan bir durum yada sıkıntısı falan mı var cnm
(2,628 puan) tarafından
Düşündüm ama aklıma bişey gelmedi. Bikaç haftadır böyle.
(3,457 puan) tarafından
Borcu iş sıkıntısı falan varsa oda olur inşallah düzelir cnm
(2,628 puan) tarafından
Evet biraz borcumuz var. Ben çalışmıyorum işsizlik maaşım var ama o da yakında bitecek. Para konuları da etkileyebilir haklısın.
(3,457 puan) tarafından
Herşey çok pahalı cnm geçim sıkıntısı olabilir destek ol kendisine sıkıntısını öğrenmeye calis
0 oy
tarafından
Erkekler çocuk gibi ilgi istiyordur canım 
(2,628 puan) tarafından
Evet olabilir belki ayrı yatıyoruz bebeğin yanındayım ben. Yaşında odasına geçicek inşallah.
tarafından
Ayrı yatmayın küs bile olsanız kesinlikle ayrı yatmayın çocuk beşikte yatsin ayrı olanın arasına soğukluk girer şeytan vesvese verir yapma bunu
0 oy
(2,047 puan) tarafından
Eşinle birbirinize özel vakıt ayır yaptıgı şeylere tesrkkur et Allah razı olsun de sevdiğni söyle hususi kahve yap götür film acın izleyin sizin birbirinize ihtiyacınız var bebekten bırazcık kendınıze vakıt ayıramamış olabilirsiniz. 
(2,628 puan) tarafından
Teşekkür ederim deniycem.
0 oy
tarafından
Çöpü çöpün üstüne koymaz benimki hastalıkta sağlıkte telefon elinden düşmez..
0 oy
tarafından

Eşinin sana yardımcı olması çok güzel benim eşimde sağolsun çoğu şeyde en iyi yardımcımdır ama ev işleri gerçekten bi erkeğe göre çok sıkıcı bi iştir bıkarlar karşılığında övgülerle karşılanmak isterler mesela benim eşim bana hep der benden bişey isterken tatlı dilli ol ve yaptığım işi beğenmesen bile azarlama beni der aksine öv ki hem işi severek yapayım hemde daha iyi yapayım der yaptığı işde elimin yetişmediği yerleri silmek perde takmak ağır bişeyi kaldırmak halı yıkamak gibi şeyler ☺️ Belki senden güzel laflar duymayı bekliyodur yada onunla ilgilenmeni istiyordur trip atıyodur belki .d

0 oy
(289 puan) tarafından
Kusura bakma lütfen belki biraz ağır konuşabilirim özür dilerim şimdiden.

Çocuğunu yetiştiren sensin o duruma getiren de sensin.

Annem şehir kızı okumuş gezmiş etmiş neyse.

3 çocuk doğurmuş 1er yaş ara ile hazır bez yok bulaşık makinesi çamaşır makinası yok. Ana yok baba yok babam personel müdürüymüş beyaz gömlek giyermiş hep yakalarını elinde kolalarmış ütülermiş hepsini.

Koca ev 3+1 bal dök yala bize desen gül gibi bakardı yedirir giydirirdi tertemiz Okula giderken 3'müz de jilet gibiydik.

Annem hepimizin babamın bile ayakkabısını boyardı dışarının alışverişini yapardı babam 2 vardiya çalışırdı öğlen gider ertesi sabah 6 da işten gelirdi vs.

 Bunları niye yazdım size biliyormusunuz bende annem gibiyim. Sizde biraz tembellik demeyelim de sinamekilik var. Çocuk paçaya yapışıyor uyurken çıta uyanıyor vs bunların sebebi sizsiniz hiç kusura bakmayın. Erkekler kadınlar gibi değil bir yere kadar dayanıyorlar.

Kocanız değişmemiş aslında siz iyice salmışsınız kendinizin de farkındasınız bu sebeple kocanızın her dediği size ağır geliyor.

Kendinize ve çocuğunuza acilen bir düzen kurun. 

2 çocuk büyüttüm paçama yapışmadı ikiside.

Kusuru kendinizde arayın derim.
(289 puan) tarafından
Başkasını eleştirirken derken?
Şimdi benim ailemle yaşadığım sorunların burada yapmış olduğum yorum ile alakası nedir?
Oğlum yanım da çünkü o daha 4 buçuk yaşında benimle yaşıyor burada ki anneler genelde küçük çocukları için fikir istiyor.
Bende oğlum yanım da hazır bulunduğu için yorumlarımda oğlumdan bahsediyorum.
Lakin 178 cevap yazmışım bunların en az 50 tanesinde kızımdan da bahsetmişimdir. Siz görmemiş olabilirsiniz tabi.
Ayrıca oturup burada 24 yaşındaki kızımın neyini anlatabilirim ki?
(289 puan) tarafından
Pardon canım Gaz vermem pohpohlamam gereken bir üyeye dürüstce bir yorum yapmışım özür dilerim.
Sizlerin ismini yazdım bir daha ki haksız olarak açtığınız postlarınız da "Sen Haklısın" der geçerim.
tarafından
Canım sen ve ben biraz geri kafaliyiz bunlar yeni yetme ne bilicekler şimdi hepsi eşitlik diyecek aman bosverr
(2,628 puan) tarafından
Maşallah Allah bana da sizin becerilerinizden nasip etsin. Ben yapamadım paçama yapışmayan bebek. Peki bebeğiniz ayaklarınıza dolanmıyodu da ne yapıyodu neyle oyalanıyodu naçizane bi söyler misiniz?
tarafından
Canım benimkiler dolaniyodu sim kızım var beş aylık uyurken koynumda uyaniken kucakta ayakta emiyo 40gunlukten  beri ben oturunca kıyamet kopuyo ama yinede evimi kimse silmesi supurmedi iki büyük oğlum var ne ütüleri bitiyo ne yemekleri baya büyükler asker olcak yaşta nasıl yapıyorum ayağımda sallarken çamaşırlar yanımda katliyorum aşarken bebek arabasında bahçede yanımda iki yanında iki çamaşır asıyorum ben ev süpürür Ken çok mutulu yerde duruyo silierken kanguruda boynum da yemek yaparken yeni uyanmış olmalı soğanın sesinden bile gıcık aliyo uykusu varsa sonra market bebek arabasında uyurken pazarda öyle nevresimleri o yatak odasında bı oyana  bı buyana oyunla değiştiriyorum oyun saniyo camlarimi silemedim bayadir banyomu akşam eşim gelince bı oyun oynarlarken ilaçla yıkıyorum bebek etkilenmesin diye başka halıların yıkamaya gidiyo zaten evde toz sayı o uyanıkken yapıyorum ben dönerken bana bakiyo oyun gibi arada sebeklik filan sonra oyun halısı da biraz oynuyo keyifliydi filan heee bide akşam hep ondan iki saat sonra yatarım sabak ondan bazen bir saat önce kalkar kendime vakit ayırın ve eşime bunu her bebeğimde yaptım nerdeyse ilk oğlum yürüten bombaydi sanki pimi çekilmiş de bı yerde batlicak iki dakika gözümü ayirsam başına bişey getirecek gibiyda onu yaptığım hiç bı işe dahil edemedim çünkü gerek görmedim kaynanamla oturuyordum evi silsem kumandayı kovaya atardı ikinci oğlumda yanlız büyüttüm. Ve her işime dahil etim beni hiç yormadi canmi silsem camsil o simardi hep bı oyun gibi ama beraber bırak deyince anliyodu şimdi inşallah kızımda öyle olur bende deneyimleyip ogrenicem bebeğin kendinden mi yoksa bizmi bu şekilde yönlendiriyoruz sana kız diye biseyler demedim yani demişim geline Allah sabır versin aynen versin çünkü ben bukadar uğraşırken oğlum ilerde utusuz gömlek giyse üzülürum evde yemek yok peynir ekmek yese üzülürum şöyle yapamamak ayrı olabilir bende bazen kahvaltı sonrasında kurarım ve çocuklarım çok sever ama bunu alışkanlık haline getirmek sinir bozucu yani bide bana  sürat asiyo ve sen evi siliyo evi süpürüyor bundan ola bilir dersen burda bı sıkıntı var ben bunu söylemek istedim yani bunu kendi görevi gibi gördüyse zaten daralmıştır desek istedim sen güçlüsün gecicek bu günler çok kasmadan atlatmaya bak iş ayrımı yapman lazım inan tepsimi yanıma hazırlıyorum kızım sallarken keyif yapıyorum beni bazen bı kahve bazen bı çikolata mutlu ediyo sende bı an önce düzen kurmaya bak canim naçizane fikrim bak bu saatte ayaktayım yani napican anneyim benn istemesemde mecburuyetlerim varrr
0 oy
tarafından
Kesinlikle ondandır ilk cocuksa seni eksik filan görüyordur bence hiç bişey yaptırma bine yaa bende eşine iş yaptırana ayar oluyom valla niye yalan soyliyom insalah gelinlerin oglularima yaptırmaz ben bu konuda geri kafalıyim baya bı lütfen muhalefet olmayın cevap filan yazmaya uğraşamam bu benim düşüncem
(2,628 puan) tarafından
:)))) Allah size dayanıklı gelin nasip etsin :)))
0 oy
(13,202 puan) tarafından
Evet benimki de 6 ay idare etti adam en son patladı ama yine yaptı. 
0 oy
(1,539 puan) tarafından
Canım eşinin iş yapma konusu illaki yapacak supurmese silmese bile bir ucundan tutması gerek o evde birlikte yaşıyorsunuz yapmalı zaten yaşadığı yeri temiz tutmali soğuk vs davranmasına gelince ilgi bekliyorduk afedersin cilve vs bekliyordur erkekler arada evde eşleriyle flortlesmek ister kendinize biraz zaman ayırın düzelecektir bunalmış olabilir birde yardımı sürekli üst üste yapıyorsa o yzuden de olabilir bunalmistir
0 oy
(2,380 puan) tarafından
50 günlük bebeğim var esim hiç anlayisli degil malesef ona firsat vermemek icin elimden geleni yapıyorum yetişebildigim kadar
(2,628 puan) tarafından
Halbuki bazen bebek bakmak onların yaptığı işten kat kat yorucu oluyor

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 98 göst.
18 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 146 göst.
31 Ağustos 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 174 göst.
5 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,085 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 300 göst.
17 Şubat 2022 Aile kategorisinde cileklikurabiyem (37 puan) tarafından soruldu

381,819 soru

11,431,012 cevap

34,992 kullanıcı

...