+1 oy
320 göst.
Aile kategorisinde (74 puan) tarafından
tüm erkek annelerine gelsin______

Her kadının bir oğlu olmalı. Önce koynunda göğsünde büyütmeli sonra boyunu aşmalı. Mutfakta bir şeyler hazırlarken gelip kafasından, tam tepesinden öpmeli annesini. Daha dün altını sen temizlemiyormuşsun gibi “çok fıstıksınız bugün hanımefendi” demeli.

Her kadının bir oğlu olmalı. Bulaşık makinesini açıp yarı dolu, sıyrılmamış tabağı bardak bölmesinde bulmalı her kadın. Terlikleri mutfakta yere yapışmalı, “oğlum şu reçelle kavga mı ediyosun napıyosun?” diye seslenmeli içeri, kocaman bir adam gelmeli karşısına, ağzı burnu reçel içinde kadına bakıp “ne reçeli?” demeli.

Her kadının bir oğlu olmalı, kirlisini, terlisini temizlerden ayırmayı bir türlü öğrenememeli, söylenmeye başlayınca da kucağına aldığı gibi havaya kaldırıp “dünyanın en huysuz ama en güzel annesi” diye annesini sevmeli.

Her kadının bir oğlu olmalı. Yolda yürürken kolunu omzuna atmalı, ilerde yolda kalabalık bir grup gördüğünde annesini diğer tarafına korumaya almalı, sanki düne kadar annesinin kucağında gezen o değilmiş gibi.

Her kadının bir oğlu olmalı. 45 numara ayakkabıları evin ortasında çıkarıp gelip yanına, sanki daha 4 yaşında gibi başını göğsüne koymalı, “yoruldum annem, açım” demeli. O koca herif bir kalemde 4 yaşına dönmeli.

Her kadının bir oğlu olmalı. Düne kadar donunu sen giydirirken bugün “yakamız açık mı biraz hanımefendi?” diye trip atmalı.

Her kadının bir oğlu olmalı. “Ya ilerde karın beni sevmezse” falan diye yol yapmalı kadın. Oğlu da “seni sevmeyen kadını ben ne yapayım” demeli. O işlerin öyle olmadığını bilsen de ses etmemeli. Acı bir tebessüm oturmalı yüze. Canım oğlum, SEN beni sev yeter demeli.

Her kadının bir oğlu olmalı. Arkadaşlarıyla çıkacakken “oğlum paran var mı?” demelisin o cebine bakmadan “var” demeli. Gidip cüzdanına para koyup sonra koymamış gibi babaya “çocuğa harçlık versene” demeli.

Her kadının bir oğlu olmalı. Tam kızmışken, bağırırken gelip bir makas almalı yanağından “kızma annelerin en güzeli” demeli, neye kızdığını unutturmalı.

Her kadının bir oğlu olmalı. Yaşlılığında ziyaretine gelmeli. Ve sanılanın aksine gelinle falan değil, tek başına… Hiç öyle sandığınız gibi ” ay ailecek görüşelim” derdinde değildir erkek anneleri. Oğlum gelsin ve sanki hiç bir şey değişmemiş gibi koklaya kollaya öpeyim, beraber bir şeyler yiyelim bizbize diye düşünürler. Oğullarının annesi olmak isterler eskisi gibi.

Her kadının bir oğlu olmalı. Her kadın hayatının bir döneminde erkek berberinde beklemeli, çok enteresan tecrübe gerçekten.

Her kadının bir oğlu olmalı. Özel gecelerde, yemeklerde, düğünlerde falan zorla dansa kaldırmalı oğlunu. Kazık gibi eğilip bükülmeden durmalı oğlu, kadın dans etmeyi göstermeli.

Her kadının bir oğlu olmalı. Dün ağzının kenarından meyve püresi silerken bugün hesap istemesini, bahşiş bırakmasını izlemeli.

Her kadının bir oğlu olmalı. Evladı “ilerde bana bakacak” ya da “altımdan alacak” diye düşünmeden de sevebileceğini öğrenmesinin tek yolu bu sanırım. Evlat karşılıksız sevilen tek canlı.

Erkek anneleri oğullarını bir şey bekleyerek değil, gideceğini bilerek severler. Hem de öyle güzel öyle çok severler ki…

Anlayabilmeniz için bir oğlunuz olmalı…

8 Cevaplar

0 oy
(285 puan) tarafından
Bende bir erkek annesiyim şuan kızıma hamileyim ikisininde yeri ayrı ikiside evladım evet erkek evlat anneye daha çok  düşkün olur biliyorum ama ben ikisinde çok düşkün bir anne olacağıma eminim Allah'ım herkesin evladını korusun isallah 
(74 puan) tarafından
Evladini kucagina saglikla al insallah
-Reklam-
0 oy
(84 puan) tarafından
2 erkek annesiyim inşallah hayırlı evlat olurlar inşallah eşlerine saygı ve sevgileri eksik olmaz 
(74 puan) tarafından
Aminnn
0 oy
(1,667 puan) tarafından
Bu ddiklerini kiz cocuklariylada yasayabilirsin bu bir ayrimcilik postudur .erkekleri bu kadar yüceltmeyin kadin erkek esitligi ni destekleyin lütfennn 
(928 puan) tarafından
Ahahaa Feriha bayılırım bu espriyeee :)))
tarafından
Kim engelliyo gı ben degil valla :)
(928 puan) tarafından
Engelleme varmı ki kız :)
tarafından
Kisiler yapamiyo moderator admin yapiyo
(928 puan) tarafından
Hii anladım balım
0 oy
tarafından
Ne kirliyi bilir sipam ne temizi anca koklar bu kokuyo der kenara atar banyoya degil bi yemek hazirlar kendine gene dokturdum anne tadina bak der mutfaga bakmaktan tadina bakamam :) berberde beklemekmi resmen adamla beraber tiras ettim oglumu zamaninda cunku bana guvenir tam kizarim gelir bi sarilir oy annem bana kizamiyomu diye saklabanlik yapar bazengelir yanima uzun boylu olmama ragmen beni gectigi icin naber ufaklik der alnimdan öper dugun mevzusuna gelince suan ikna ettim dugun var yakinda dansedicez dans ogreniyo suan anne merak etme odun gibi tutmuycam beline sarilip elini avcuma alip oyle dans etcem der hele su recelmevzusu birebir yasanmistir hep kizsam kizamam ama en iyi arkadasimdir sirdasimdir herzaman ben hastayken oturur aglar bebekken alnindan operdim atesine bakardim sindi o bana yapar :)
tarafından
14e girdi benimkide kiz iyi gidiyoz simdilik :)
(928 puan) tarafından
Ulan duygulandırdın yaa mihrim
(74 puan) tarafından
Hadi bakalim insallahhh hep iyi gider
tarafından
Ay sibelim sorma bende yazarken duygulandim sipanin suan umrunda degil oyunda ahahhaha
(928 puan) tarafından
Benimki de başımda viri viri konuşuyor kafam şişti bütün duygularımı kaybettim şu an ahahaa :)))
0 oy
(7,096 puan) tarafından
Ay çok güzel bir yazı duygulandım oğlumun büyüdüğünü hayal ettim gözümün onu ne geldi ya 
(74 puan) tarafından
❤️❤️❤️❤️
0 oy
(218 puan) tarafından
Ya çok duygulandım gözümden yaş geldi:(Gerçekten çok güzel yazı olmuş Her evladın yeri farklı 1yaşında kızım var inşallah eylülde oğlumla kızımı kucağıma alıcam ❤
(74 puan) tarafından
Insallah canim rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin duygusal hamis anne
(218 puan) tarafından
Hemde nasıl duygusal:(((
0 oy
tarafından

3 tane oğlum var umarım onlarda bana düşkün olur 

tarafından
Nööövarrr beee lan bugün ismi lazım değil birisi bana hoşt dedi ya ahahaaa Allah ım halen gülüyorum iyi giydirdim ama ona da uyarıyı da aldık tabi :)
tarafından
Sen bi yukardaki yoruma baksana Allah askina sinir oldum
tarafından
Gördüm gördüm teee Allah ım yarabbim
tarafından
Çıvdıvıyovuummmm ahahhahah
tarafından
Çıvdımaaaaa ahahaaa
0 oy
tarafından
Bende bir erkek annesiyim şuan kızıma hamileyim ikisininde yeri ayrı ikiside evladım evet erkek evlat anneye daha çok  düşkün olur biliyorum ama ben ikisinde çok düşkünüm  iyi bir   anne olacağıma eminim Allah'ım herkesin evladını korusun  inşallah ❤️❤️❤️
(74 puan) tarafından
Saglikla kucagina al prensesini insallah ❤️❤️ delikanli belki biraz kiskanir ilk zamanlar anneyi paylasmak istemez ama sonra geciyor rabbim hepimizin evladini korusun guzel anne ❤️
tarafından
Tskrler cnm benim amin cümlemizin kini korusun ins rabbim acılarını göstermesin❤️❤️❤️❤️❤️

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 317 göst.
4 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 119 göst.
5 gün önce Diğer kategorisinde Denizela (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 38 göst.
6 gün önce Diğer kategorisinde Bayanmerakli (898 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 256 göst.
28 Mayıs 2024 Aile kategorisinde Mavi-beyaz (1,703 puan) tarafından soruldu

383,440 soru

11,475,155 cevap

35,081 kullanıcı

...