0 oy
196 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi

Nasıl bir başlık yazacağımı bilemedim, yine bir kayınvalide sorunu :D Ya tamam iyi falan da bazen gerçekten çok bunaltıyor beni tabiri caizse biraz eski kafalı ve bazı şeyleri anlamıyor, anlamak istemiyor. Bir aylık bebeğim var ve annem geldi bize uzaklardan bana yardımcı olmak için, kayınvalidem "şimdikiler bizi beğenmiyorlar" dedi annem de beni savunmak için "o çocuk gelişimi okudu" dedi (yurtdışında okudum tam karşılığını bilmiyorum diplomanın ama 0-6 yaş bakım ve gelişim ile ilgili.) kayınvalidem de hemen "benim kızımda okudu" diyor ama kızı ya unuttu ya aynı dersleri görmedik çünkü bazı konulardan bahsedince kızı bilmiyor ve yapılmaması gereken şeyleri yapıyor. Bir kere sarsılmış bebek sendromunu sonrası ölen bir bebekten bahsettim ikisi de "çocuğun öleceği varmış ölmüş" dediler. 

Kayınvalidem de bana hep doktorlar tarafından tavsiye edilmeyen şeyleri yapmamı istiyor.  

-bebeği yastıkla yatır 
-burnunu sık burnu küçülür
-bebek üşür kat kat giydir. 
-emziği tatlıya batır.
-sarı bez ört

Burası çok sıcak ve nemli diye body ile duruyordu bebeğim, "elleri soğuk üşümüş" diyor. "Hıçkırık tuttu üşüyor herhalde" bile dedi. Doktor videosu açtım bu konuda, "bebeğin ellerinin soğuk olduğu üşüdüğü anlamına gelmez kat kat giydirmeyin dolaşım sistemleri daha gelişmediği için elleri soğuk olabilir vs" diye anlatıyor, "DOKTOR SAÇMALIYOR" diyor. Iyi tamam o zaman başka bir doktor videosu açayım dedim, o doktor da aynısını dedi. Yine inanmıyor, " bir insanın üşüdüğü nereden anlaşılır? Ellerinden anlaşılır. " diyor. Hâlâ inat hâlâ inat. 

40'ı çıkınca süzgeçle kafasına su akıt diye dayatıyor, yaptık geçtik neyse iş olsun diye inanmıyorum ama neyse zararı yok. Dayatması zoruma gidiyor. 

Bebek ağlayınca yeni emmiş olsa bile "emecek bu emecek" diye bebeği bana veriyor hâlbuki bazen gazdan dolayı ağlıyor ama anlatamıyorum işte. 

Eşime anlatınca da hemen aldığı ilaçları bahane ediyor ilaçlar huysuzluk alınganlık falan yapıyormuş. Ne yapacağımı şaşırdım kendimi savunamıyorum çünkü ne anlatsam inanmıyor bana. 

Bebek büyüdükçe başka şeylere karışır diye korkuyorum burda okuyorum yok kayınvalidelerin torunlarının poposuna sabun sokmaları, yok gözüne limon damlatmalar yok bal vermeler... Bunları yaşarım diye korkuyorum. 

8 Cevaplar

0 oy
(1,077 puan) tarafından
Kayınvalideniz ile bir mi oturuyorsunuz
tarafından
Yok oturmuyorum ama sık sık gelir veya arar veya biz gideriz
(1,077 puan) tarafından
Anladım eğer sık geliyorsa tavrınızı koyun bence. Her zaman olmasa hadi dinlemeyin ya da zararı olmayanı yapın geçin derim ama sık geliyorsa iş değişir. Kararı sizin aldığınızı bilmesi lazım. Ben her zaman söyledim benim annemde çok karışır çünkü ama ben ne dersem o olur dedim. Şimdi bana sormadan bişey yapmıyor.
tarafından
Ya bir kere bir tavır koydum eşim yok annem alındı falan dedi bende ne yapacağımı nasıl yapacağımı bilmiyorum ya.
-Reklam-
0 oy
(2,070 puan) tarafından
Kendini ispatlamak için resmen tabiri caizse yırtmışsın. Bosver ne anlatıyorsun he de geç sen bildiğini oku ama tabi müsaade etme. O bebeğin annesi sensin ister doğru olsun ister yanlış en doğru kararı sen verirsin.
tarafından
Öyle de işte zoruma gidiyor
0 oy
(424 puan) tarafından
Hangi ilaç alınganlık yapıyormuş ya ben orda takılı kaldım :D
tarafından
Tansiyon ilaçları ahshsh
0 oy
(25,224 puan) tarafından

Hiç büyütülecek şeyler değil valla her bebekli insanın başına gelebilecek şeyler kaynanası tarafından. Bende çocuk gelişimi çıkışlıyım yıllarca da çalıştım deneyimliyimde ama bazı şeyleri bilmek için okumak gerekmiyor. Nice okuyanlar var bişeyden haberi olmayan. Kaynananın söyledikleri de dogru diye savunmuyorum yanlış anlama da çok çok kötü şeyler yaptırmaya çalışıyormuş gibi yazmışsın. :) sen bildiğini oku çokta takma

tarafından
Doğrudur öyle ama sürekli sürekli ard arda söyleyince bir bunalmadım değil. :) Ya öyle olmaz anne diye güzellikle anlatmaya da çalışıyorum inanmıyor bazen tersliyor gibi konuşuyor o da biraz zoruma gidiyor açıkçası :D
0 oy
(5,721 puan) tarafından

Yav yıllardır doktorların çözemediği şeyleri kaynanan çözmüş meğer bizim çocuklar ilaçlardan alınganmış:ermm:

tarafından
Ha ha ha :))
0 oy
(6,136 puan) tarafından

Çocuğun öleceği varmış ölmüş den sonrasını okumadım 

Ne yiyip içiyorlar çok merak ettim :blink:

tarafından
Bende bilmiyorum :)
0 oy
(7,118 puan) tarafından
Baska bie istegin var mi deseydin :)
tarafından
Diyemiyorsun işte ahshs
(7,118 puan) tarafından
Mesela yaniii :))
0 oy
(3,895 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Boşver cnm.Bnm kaynanaminda yanliş bildigi cok sey var yakinlarimda oyle dogru bi sey desen de yine aynilar boşver .. .
tarafından
Zaten boş vermekten başka yapacak bir şey yok maalesef...

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 177 göst.
10 Mayıs 2021 Aile kategorisinde Esra & (209 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 224 göst.
15 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Fatmaalmina (142 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 52 göst.
0 oy
34 cevap 842 göst.
30 Mart 2020 Diğer kategorisinde Ozgen (916 puan) tarafından soruldu

379,036 soru

11,345,294 cevap

34,809 kullanıcı

...