+2 oy
224 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (36 puan) tarafından

Tuzlu suyun faydaları nelerdir?

 

Antiseptik, detoksifiye edici, temizleyici ve zengin doğal iyileştirici özelliklere kadar tuzun çok çeşitli faydaları vardır. Saç ürünleri ile tuz, doku oluşumuna yardımcı olur. Vücut peelinglerinde cildin pul pul dökülmesine, nemlenmesine ve arınmasına yardımcı olur. Ve ılık su banyosunda tuz, bedeni ve zihni rahatlatmamıza yardımcı olur. 

Vücudumuzu ılık ve tuzlu su ile yıkamanın, uzun bir günün ardından kendimizi yenilemenin en iyi yollarından biri olduğu kanıtlanmıştır. Tuzlu su sağlığı geliştirir, kasları yatıştırır, cildi nemlendirir, vücudu detoksifiye eder ve iç şişkinliği giderir. Tuzlarda bulunan makro ve eser mineraller sağlığımız için gereklidir ve aslında sıcak bir banyo sırasında kan dolaşımına çekilebilir ve bu da tüm vücudu dengelemeye yardımcı olabilir. Daha ipeksi bir cilt, daha iyi bir gece uykusu veya biraz detoks yapmak istiyorsak, banyo tuzları günlük rutinimizde çok faydalı bir rol oynayabilir.  

Banyomuza tuzları dahil etmeye başlamak için nedenlerimizden birkaçı: 

 

Cildi nemlendirir


Haftada sadece bir kez 15-20 dakika ılık tuz çözeltisi bile cilt fonksiyonunu iyileştirme, cildi nemlendirme ve iltihaplanmayı azaltma açısından büyük faydalar sağlar. Araştırmalar, sedef hastalığı veya egzama gibi cilt sorunlarından muzdarip kişilerin, düzenli tuz banyosu ile durumlarını iyileştirebileceğini gösteriyor. Tuzlu suda bulunan mineraller ayrıca ciltteki kirleri temizleyerek ve cilt nem seviyelerini dengeleyerek daha genç ve parlak bir cildi içten dışa doğru teşvik eder. 

 

Stresi azaltır 


Doğru konsantrasyonda tuz içeren ılık bir banyoda zaman geçirmek, vücuttaki genel dolaşımı artırmaya yardımcı olabilir ve bu da iç sistemlerimizi daha da rahatlatmaya çalışır. Banyo tuzları stresi ortadan kaldırmanın yanı sıra kas sistemlerimizi yatıştırmaya ve hem zihinsel hem de fiziksel yenilenmeye yardımcı olur. Sıcak bir banyo, gergin veya endişeli olduğumuzda rahatlamamıza yardımcı olmak için mükemmeldir. 

 

Uykusuzluğa yardımcı olur 

 

Tuz banyoları daha iyi uyku düzenini teşvik etmede rol oynar. Magnezyum açısından zengin tuzlarla banyo yapmak vücudumuzun minerali deri yoluyla emmesini sağlar ve bu da vücudumuzun iyi bir gece uykusu çekmesine yardımcı olur. 

 

İyileştirici özellikler sunar 


Araştırmalar, düzenli tuz banyolarının en optimum biyolojik ve hücresel işlev düzeyimizi desteklemek için işe yaradığını göstermektedir. Bu ritüel, vücudun elektrolitlerini yenilemeye yardımcı olurken aynı zamanda iç hidrasyona da yardımcı olabilir. Tuz banyosuna girmek ayrıca genel bağışıklığımızı iyileştirmeye ve alkali/asit seviyemizi dengelemeye yardımcı olur. Bu tuzlu sular, yoğun detoksifikasyon özellikleriyle toksinleri kan dolaşımından uzaklaştırır. Ek faydalar arasında kan şekerini düzenlemek, kardiyovasküler sağlığı iyileştirmek, dolaşım ve sinir fonksiyonlarını artırmak yer alır. 

 

Ağrıyı yatıştırır


Ayakları banyo tuzları ile ılık suda bekletmek, eklem ve kasların ağırlığını alarak çeşitli ağrı türlerini hafifletmeye yardımcı olur. Tuz, olağanüstü doğal iyileştirme özellikleri sunduğundan, ayrıca vücudumuzun yaralanma veya ameliyattan sonra daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Kronik ağrı ile, besleyici tuz banyolarının romatoid artrit dahil olmak üzere çeşitli sorunların tedavisinde oldukça etkili olduğu kanıtlanmıştır. Magnezyum açısından zengin tuz, kas spazmlarını ve adet kramplarını da hafifletmeye yardımcı olur.


banyo tuzu


salt


tuzlu su



 

5 Cevaplar

+1 oy
(6,203 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Sunlari da ekleyelim tansiyon,ödem,bobrek,karaciger sorunlari ortaya cikabilir her bunye farkli tepkime gosterdigi icin
-Reklam-
+1 oy
(47 puan) tarafından
Gece yatmadan önce 15 dk ayakları tuzlu suda bekletmek harika oluyor. Tavsiye ederim.
0 oy
(62 puan) tarafından
Güzel bir yazı olmuş teşekkür ederiz.
0 oy
(9,651 puan) tarafından
Güzel bir paylaşım olmuş. Goremeyenlerin görmesi gerektiğini düşünüyorum.
0 oy
(46 puan) tarafından
Çok faydalı olduğunu duymuştum ama bu kadarını bilmiyordum.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 168 göst.
20 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 70 göst.
+1 oy
9 cevap 231 göst.
0 oy
6 cevap 156 göst.
8 Kasım 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde pratik-bilgiler (36 puan) tarafından soruldu

381,297 soru

11,414,549 cevap

34,962 kullanıcı

...