+1 oy
78 göst.
Diğer kategorisinde (3,769 puan) tarafından
KORKULARIMIZI YENMEK - Her insanın korkuları vardır. Korku, kontrol edilebilir düzeydeyse bazı önlemler alınabilir. Önce korkunun kaynağını bulmak gerekir. Kişi, nerede bu olumsuz hisse yakalanmış olabilir? Örneğin evlilikten korkan birinin yaşamına baktığımızda, bu kişinin anne babasının evliliğinin mutsuz olduğunu görebiliriz. Korkunun kaynağından sonra onu artıran faktörleri bulmak gerekir. Ne olduğunda kişi, korku hissetmektedir? Bundan sonra korku ile ilgili kişinin aklına gelen olumsuz düşüncenin tespiti gerekir. Örneğin kişi, “tehlikedeyim, aklımı kaçıracağım, kendimi kontrol edemem” vs... diyebilir. Bu olumsuz düşünceyi fark eden kişi korkusunun üzerine giderse onun kontrol edilebilir bir şey olduğunu anlayacak ve onu yenebilecektir. Korku uyandıran durumu aşamalı olarak ele almak da kişiyi korkusundan kurtarabilir.##Mücadeleye en az korku uyandıran durumdan başlanıp daha korkutucu olana doğru ilerlenebilir. İlk denemelerde sıkıntı olabilir ve bu durumdan kurtulmanın yolu ancak yüzleşmektir. Bir diğer yöntem olumlu düşüncedir. Olumlu düşünebilmenin en etkin yolu, olumlu telkinler yapmaktır.

1 cevap

0 oy
(826 puan) tarafından
Tam üstüne bastınız bugün oturup ağladım resmen dışarıya çıkmak fobi yaranıyo bende oğlumu hastaneye götürücez randevu almak içjn hastenyi aradım stressten ölüyodum korkuyorum dışarıdab sanki dışarı çıkarsam herkes bana düşman kimseylee baş edemem gibi geliyo bana. Ömceden böyle değildim aslında okudum uni bitirsim işe girdim evlendim oğlum oldu ondan sonra korkularım başladı oölumu koruyamam dışarda hergün bişeylet duyuyorum dışardan iftiradan korkuyorum. 

Evden dışarı çıkmak istemiyorum bugün bununla ilgili post açaşmak istiyprum dertleşmek istiyorumdun aslında ama ne yazacağım bilemedim. 

Bi defada böyle olmuştum İlk gebeliğimde kürtajla sonlanmıştı 1 hafta işe gidemedim sonra gittiğimde arkadaşlarımdan korkar oldum ağlayarak gittim işe sonra lıştım tabi şimde 1 senedir evdeyim gene aynı şeyler oluyo bi dükkana gideyim laf tutmuyo ağzım konuşamaz oldum konuşmamı bile kaybediyorum yaa Allah hakkımızda hayırlsını nasip etsin 
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 361 göst.
14 Aralık 2020 Diğer kategorisinde linosun anasi:) (2,241 puan) tarafından soruldu

383,268 soru

11,470,610 cevap

35,075 kullanıcı

...