0 oy
434 göst.
Aile kategorisinde tarafından
sacim ucun kesdrmek istiyorum tesetture girersemde zaten napicam saci evde olunca topuz oluyor yukarida disari cikincasa basim kapali olucak.

uzun yumasi kurutmasi taramasi zor oluyor.nerden kestrsem iyi kalir basimi ortduyumde? boyu yani nasil olmali 

10 Cevaplar

+1 oy
(13,725 puan) tarafından
En azından omzunda olmalı ki toplayabilesin
tarafından
bide kalin benim sacim .omuzda olursa iyi olurmu .cok kisa olmazmi oyle sizde nerden saciniz?
(13,725 puan) tarafından
Benim kalcamdaydi saçım,popolu geçmişti en son.
Boya falan yaptım, yaktım saçımı yani yıprandı.
Omzundan daha kısaydı kestigimde.
Sonra gene uzadı.
Omuzdan kestim.
tarafından
benimde popodaydi kecen sene omuzdan kesdim suan popodan biraz yukari biraz uzarsa popoya dusecek yani. siz topuz tokasi kullaniyormusunuz peki omuzdan oldugu icin saciniz
(13,725 puan) tarafından
Topuz tokası kullanıyorum cnm üstüne de bonemi takiyorm
tarafından
anladim sagolasin kuzum .en iyisi bende kestrmek
-Reklam-
0 oy
(319 puan) tarafından
Kisa kestirmek istiyorsan toplanacak kadar kestirebilirisn. Yukardan toplayip su buyuk bone tokalari var ya ipli ipli ya da tullu tullu. Onlardan takip topuz yapabilirsin. 
tarafından
siz toka kullaniyormusunuz yoksa kendi sacinizimi topuz yapiyorsunuz?
(319 puan) tarafından
Benim  toplanacak kadar uzun canim hep toka kullanirim. uzun da olsa  ince topuz yapip toka takardim. Oyle alistim gidiyor  :)
tarafından
nerenizden saciniz sizin
(319 puan) tarafından
Omuzumda canim
tarafından
tamam sagolasin kuzum
(319 puan) tarafından
Rica ederim demek canim
(69 puan) tarafından
Tesetturde topuz yoktur canım. Toplayabikecegin uzunlukta olmalı ve dikkat çekecek şekilde örtü olmamalı topuz tülbent vs. Ve renktedir olmamalı.  Yanlış yönlendirme yspip günah almayalım ve yanlış yolda gitmesine öncülük yapmayalım
(319 puan) tarafından
Kadin saci dinde gogusleri kapatacak uzunlukta olmali . Kisa kestirmek de iyi degil ona bakilirsa. Yanlis bilgi vermeyelim derken daha da yanlis bilgi  verdiniz. Ben hukum boyledir demedim fikrimi soyledim.  Dine gore kesim yada ortu yapmak isteyen zaten burdan fikir almaz ki yeri burasi degil.
(69 puan) tarafından
Kadinin örtüsü göğsünü ve omzunu örtecek kadar olmali. Toplandığında da dikkat çekecek tarzda olmamalı. Ha uzun saç kısa saç kişiye kalmış birsey diyemem ama belirtilen belli ustune birsey diyemem.
tarafından
Haklısın canım Allah razı olsun
(319 puan) tarafından
Bende diyorum ki dinen saç kadina özgüdür uzun olmalidir.  Evet ortu de dedigin sekilde kapatmalidir ona yanlis demiyorum. Ha herkes uyguluyor mu hayir uzun saca herkes bakamaz ugras ister.
(69 puan) tarafından
Bu konuda hassasım canim olabildiğince hakkıyla yasamak istiyorum. 2 yil olacak kapanali ve hakkıyla tesettürü  yaşıyorumdur insAllah. Rabbim kabul eder. Korkarım çünkü.  Gördüğüm ve araştırıp bildiğim birsyi paylaşmak istedimSadece tlfndan degil gerekmiyor gerek Hocalarımızdan bilgi aldım Görüp sessiz kalmak yakışmaz çünkü belki öbür  tarafta biliyordun da neden söylemedin gibi bir durum olmasin. .
(69 puan) tarafından
Saçın uzunluk ve kisalik nasil olmali bilgim yok ama bu konu hakkında da bilgi sahibi olacağım. Benim takıldığım sadece bone kısmıydı. Bende tesetture girdiğimde sacim uzundu. Ve kullanım şeklim saçımı dipten örer kiyafetimin içine koyardım yaz ayıydi  zordu ama önemli olan mükafatıydi.  Doğumundan sonra ilgilenemedim icin kestirdim bende ha rahatlık tabiki orası ayrı.
(319 puan) tarafından
Dinde topuz olmadigini nasil ortunmek gerektigini biliyorum yeni tesetture girdim bnde gerek kuran kursu gerek yazlari camiye gittim .  Insaniz vardir her birimizin kusuru.  Su sac boyu konusunu biraz daha arastir derim. Ki kadin erkege benzer seyler yapmamalir (pantolon, kisa sac vb)
(319 puan) tarafından
Bak iste kisa uzun fark etmez derken istemeden yanlis bilgi vermis oldun. Dinen diye sorsaydi ben de dinde bildiklerimi aktarirdim tabi . Fikir amacli sordugu icin oyle söyledim
(69 puan) tarafından
Kadinin erkeğe benzeme konusunda haklısınız tabiki. Sac konusunda da dusuncem soyle tesetturde topalnabilecek kadar sa olsa sorun olmaz diye düşünüyorum ama açık bir bayanın kisa kestirmesi zaten erkek görünümüne benzer ama Peygamber efendimiz ( sav) saçları omzundaydi yani erkek için de uzun saç oluyor o zaman. Haşah kotu bi4sey söylemek istemedim ama kafama takıldı şimdi neyse araştırayım  bi :)
(69 puan) tarafından
Yanlis bilgiyi nerede verdim halen anlamadim. Ben topuz tokası hakkinda fikrimi söyledim. Sac olarak kısa ya da uzun tesetturde arkadaş kolaylık açısından sormuş. Fikir amaçlı söylediniz ama topuz toplama durumunda tokası oluyir sanirim ondan bahsetmediniz mi yoksa bir lastikle toplanıp sac toplarsın tel tokası takarsın bu şekilde mi ?
(319 puan) tarafından
Canim sen topuz yok  diyorsun dinde ben bunu inkar etmiyorum ki sen orda takili kaldin. Kisa uzun sac fark etmez diyorsun.  Bende dinde kadin  uzun sacli olmalidir diyorum sadece
(319 puan) tarafından
Yani uzun kisa sac farketmez derken yanlis bilgi veriyorsun diyorum
(69 puan) tarafından
Anladim canim erkek kadin arasındaki fark olsun diye kadinin saçı  uzun olmali. Yine de tesetturlu bayan için bir araştıracağim  ama yanlış birsey bilmek istemiyorum.
(319 puan) tarafından
Kiz allah seni :) muslumanlikta acik yada kapali kadinlar icin ayri kurallar yok ki . Neyse herkes guvendigi kaynaklardan arastirsin ona göre yasasin.
(69 puan) tarafından
Ya sadece  kisaliktan kastim tesetturde  boyunda olsa ne olacak onu anlayamadım.
0 oy
(15,816 puan) tarafından
Toplayabilmek gerek ve eğer topuz olarak kullanmayacaksan yeterli olur 
tarafından
siz topuz tokasi kullaniyormusunuz?
(15,816 puan) tarafından
Toka değilde topuzlu bone kullaniyorim
tarafından
ha anladim
0 oy
(1,595 puan) tarafından
Şu an koltuk altıma kadar geliyor ben topuz tokası falan kullanmıyorum kendi saçım yeterli oluyor 
tarafından
anladim sagolasin
0 oy
tarafından
Geçen annemin sacini topladim dibinden kestim toplanacak sekilde 
tarafından
tesekkur canim
0 oy
(337 puan) tarafından
Benim saçım tam omuzlarımda toplaniyo fazla yukardan toplanacak kadar değil istediğim oydu bide eşarp yazma yaglandiriryo saçı uzun olunca zor oluyo bide kat kat deve horgucu gibi gozukuyo omuz hizasi iyi rahat olunuyo topuz bonesi var hafif aşağıdan baglarsın güzel olur
tarafından
tamam kuzum sagol kestim simdi bende
0 oy
(2,493 puan) tarafından
Daha iki gün önce kestirdim. Omuzların biraz daha altında. Kısa saç hafiflikmiş. Açıkken hep belimdeydi çok rahatım şimdi. İstediğim gibi toplanıyor da zor olmuyor
tarafından
tesekkur kuzum
(2,493 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
tarafından
Benimkisi omuzunda gayet de güzel topuz oluyor ama benim saçım çok çok ince olduğu için topuz tokası kullanmak zorundayım 
tarafından
anladim sagolasin
0 oy
tarafından
Istedin yerden kestir 
tarafından
tesekkur

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 190 göst.
6 Nisan 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 447 göst.
15 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Umutherzamanvar (194 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 457 göst.
14 Mart 2020 Aile kategorisinde ☻❣îpek❣kozalağı ❣☻ (12,264 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 75 göst.
17 Haziran 2023 Diğer kategorisinde nehir2020 (813 puan) tarafından soruldu

382,469 soru

11,450,637 cevap

35,027 kullanıcı

...