0 oy
698 göst.
Aile kategorisinde (707 puan) tarafından
Evet kizlar doğru okudunuz eşim borclarimizi ödemek istemiyor.Şoyle açıklayayım seneler önce eşime kredi kartı al esnaflara yazdırmayalim insanlara ağız eğmek istemiyorum dedim almadı bende kendi adıma başvurdum aldım.

Çünkü para yetmediğin de bir esnafa borcumuz varsa ve o ay odeyemiyorsak eşim bana BEN SOYLEMEM GİT SEN SOYLE diyordu büyük yazdım ki neye cildirdigimi anlayın. Neyse aldım kredi kartını yazdırmamak için burdan harcıyoruz falan.Tabi borç oluyor nasıl esnafa oluyorsa karta da öyle borç oldu.Basladi söylenmeye her kavgada kartı kırdı attı hatta burda bir postumda yazmıştım kurban bayramini zehir etti kartı kırdı eve bir gram bişey alamadım bayram zehir oldu bana ve çocuklarıma.

Neyse şimdi bunlar çalışamadi 2 aydir falan ve haliyle maaş almayacak.Ozel sektörde çalışıyor Yovmiyeli.

Kredimiz var ilk evlwndigimizde kactigimiz için herşeyi kendimiz aldık çektik sonra zor duurmda kaldık yapilandirdik falan filan neyse.

Kredi kira elektirkk su vs derken maaş olmayınca ödenmeyecek.Esime dedim ki bak ya kredi çek yada bir arabamjz var kredi çekince almıştık 12 bin liraya aldık kredi çektiğimkzde geçen sene yine çalışmadılar o yüzden çektik fazla çekti araba aldı neyse.

Bende ya kredi çek yada arabayı sat borçları ode dedim.Vay efendim ben naisl borç ettiysem öyle ödeyecekmisim.Az yiycekmisim.Kredi faizleri yüksekmiş arabada lazımmış cekemezmis.Kaza yaptı yazın onu yaotirmaya verdik sonra araba eski baya sorunlu orasi burası yaptırıldı verildi vergisi falan derken hepsi karttan harcandı eşim hiç maaşa ve evin gelirine giderine karismaidgi için sürekli beni suçluyor.Bana ne b.k yersen ye dedi.Simdj ben napayım benim yerimde siz olsanız naparsiniz.?

14 Cevaplar

+4 oy
(1,908 puan) tarafından
Sana az bile.demis kusura bakma haketmissin 1aileni hiçe sayıp kacmissin 2 adam calismiyorken keyfinize de pek duskunsunuz buarada kredi çekip araba almışsınız ki araba bir lukstur yemeğe ekmeğiniz yok borç harç yiyosunuz arabaya biniyorsunuz kusura bakma çok rahatsıniz bikere senin kocan erkek değilmişki sana git kendin öde borcunu demiş sende hala bu adamın yanında sıkınticekiyosun 
(707 puan) tarafından
Evet o kadar ilerledi normalde de geçimsiz biriydi ama bahane mi ariyoe bilmiyorum ailemin yanina gitsem yatacak yer yok borclari onlarında çok.Napacagimi bende bilmiyorum.
(1,908 puan) tarafından
Ben olsam bu adama.hizmet edeceğime gider çalışırım anneme babama.bakarim kötüde olsa anenn baban sonucta
(707 puan) tarafından
Bende gitmek istiyorum ama 2 çocukla onlar istemiyor.Beni önceden de fazlalık olarak görüyorlardı hala öyle.Babam benim.evimde yerim.yok dedi bir seferinde o yüzden gitmek istemiyorum.
(1,908 puan) tarafından
İşin çok zor ozaman dicek bişey bulamadım Allah yardımcın olsun cikmazdasin
(707 puan) tarafından
Amin :(
-Reklam-
+3 oy
(16,238 puan) tarafından
Daha bakkalın borcunu ödeyemeyen bir adam için kalkıp kredi çekersen olacağı buydu. 
(707 puan) tarafından
Ben kredi çekmedim kendi çekti şimdi yine çekse sorunumuz kalmayacak ama o çekmek istemiyor.
+1 oy
(1,006 puan) tarafından
Ne kadar saçmalık ya esnafa yazdırmamak için kredi kartı almışsın yoksa susar otururum  valla orayi da günü gelince böyle odeyemezsin işte donunuza kadar alırlar. 
(707 puan) tarafından
Neden saçmalık olsun ki.Pazarcidan tut fırınına kadar herkese yazdırıyorduk eşim gidip kendi istemiyor veresiye ben istiyordum.Bankaya borcunu odemezsen en fazla takibe düşer ama esnafa borç odemeyince o dükkanın önünden geçerken başını eğip geçersin utancından.Bunlari yaşamamışsin demekki.
(1,006 puan) tarafından
Canım bankayada ödemeyince donuna kadar alırlar diyorum farkettiysen sende beş kuruşuna koymaz nasıl bir mantık bu
0 oy
(8,081 puan) tarafından
Krediyi bedavaya mi çekicek oda borç 
(707 puan) tarafından
Odeyemiyoruz ki hepsini birden kredi çekince en azından taksit taksit ödeyecek.Simdj borçların hepsi üst üste bindi hiç odeyemiyoruz ve çalışmaya başladılar şirketin sorunu çözüldü ödeyebilir krediyi.
0 oy
(826 puan) tarafından
Arabayı yaptırırken onun kredi kartı olduğu gelmedi mi aklına eşinin 

Öyle Bi huyu var sen niye verdin ona kartı madem 
(707 puan) tarafından
Yok arabayı yaptırırken demez hiç sonrasında başlar laf söylemeye.Benim s.alakligim ya valla yemin ederim bilmem gerekiyordu böyle yapacağını ama verdim öde ver diye ödedi geri verdi sonra da beni suçladı.
(826 puan) tarafından
Bacım yoğurdu üflerwyek ye bundan sonra ne olacağı bilinmez kartını da sakın verme işine gelince kart işine gelmeyince sen öde valla zor durum
(707 puan) tarafından
İş işten geçti borc birikti ve umrunda değil oturmuş oyun oynuyor.Ben çalışmıyorum çalışsam minnet etmem ama ben az yersem onun tüm sorunları çözülecek.Postlarima bak inan ki sadece gıda alırım eve kıyafet kendime geçtim çocuklara bile çok nadir alırım.Ama karşımdaki bunu anlamıyor.
(826 puan) tarafından
Canım Allah yardımcın olsun inşallah gerçekten zor sanki borcu tek başına yapmışsın gibi davranması
(707 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun.Evet gerçekten öyle.Ben anlamıyorum ki ekstre ortada zaten al.bak diyorum neye harcanmış adam.umursamiyor bile.
0 oy
(808 puan) tarafından
Çocuğun yoksa çalış bir kurusta verme ona
(707 puan) tarafından
2 çocuğum var biri daha küçük.Bakacak.biri olsa calisicam da kimsem.yok.
(808 puan) tarafından
Allah yardimcin olsun canım
(707 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun
0 oy
(3,156 puan) tarafından
Rabbim yardımcın olsun çok zor bir durum ve anlayışsız cahil bir adam 
(707 puan) tarafından
Amin yemin ederim öyle ya bir kere anlayış göstermedi ben napacam diye düşünüyorum şimdi.
0 oy
(2,009 puan) tarafından
O nasil adam ki sana o kelimeyi kullanip borcu herseyi sana yukluyo sen bunları yapiyosan yani kendine ve cocuklarina bakabiliyosan bence onuda degistirme zamani gelmis bostan korkuluğu mu ne isi var o evde 
(707 puan) tarafından
Ben çalışmıyorum onun maaşını idare ettirmeye çalışıyorum tabi maaş alamadıkları için idare edecek bişey de klamiyor ortada ama adama bunu anlatamiyorum.
0 oy
(470 puan) tarafından

Allh kolaylık versin okurken içine bı bunaltı geldi o nasıl eş öyle ya musluktan akan sudan içmiyor mu eve alınan ekmekten yemiyor mu .kredi kartı kullanan geri ödemiyor mu saçmalıklar silsilesi eşinin yaptığı :angry:

(707 puan) tarafından
Evet yiyor içiyor ama.benim yiyip içmem daha çok batıyor sürekli ben suçluyum ona göre.
(470 puan) tarafından
O zamn evlenmeseydi.zor zamanı ben tek başıma atlatacaksam napim ki öyle adamı.evde otururken nasıl maasin olabilir ki senin kimde maaş varsa o ödeyecek
0 oy
tarafından
Her borcu ben odedikten sonra cocuklari ben buyuttukten snra ben napim oyle kocayi anca yanimda yuk 
(707 puan) tarafından
Benim.maasim.yok onun maaşından ödüyoruz ama şuan maasta olmadığı için odeyemiyoruzda.O benim az yememi bekliyor.
0 oy
(148 puan) tarafından
Beni kötü karşılama ama bana iki şey garip geldi. Kaçmana bir şey demiyorum tamam aile evi zormuş kendi evimde zorluk çekeyim demişsin neyse de sana git iste dese bende istemem deyince ne diyor ben olsam bu şartlarda hayır isteyemem derdim sen iste derdim. Bir de ilk çocuk olmuş yokluk içinde hadi sen ikinciyi neye güvenip edindin bu kocayı bilerek acaba benim annem ben küçükken temizliğe giderdi bende yanında otururdum bırakacak yer olmadığı için. Düşüncesizce hareket etmişsin sana güven vermeyen bir eşe sırtını dayayıp evde oturmak senin suçun işe gidebilirdin tek çocukla kendine göre diye düşünüyorum . Ama gelecek sunamayacağın ikinci çocuğu edinmek hata 
(707 puan) tarafından
Bunlar senin düşüncelerin tabiki ama yaşadığım şartlara göre hareket etmem gerekiyor.Oglum çok yalnızdı ben ona hiç bişey veremem ama bir kardeş dayanak verebilirim diye kardeşi olsun istedim evet sikintidayiz ama kim değil ki?
(148 puan) tarafından
İlk çocuğuna destek en önemlisi sensin o yalnız diye düşünüp ona kardeş yapmak. Yaptım bir şey kılıf uydurayım demek mantıklı değil çünkü. Yiyecek ekmek yeri gelince zar zor borçla alınan bir eve çocuğa kıyafet bile alamıyorken ama yalnızdı yapayım demen hiç hoş değil. Okula gidecekler ne ile kıyafet alıp eksiklerini giderip başka çocuklar karşısında özenmemelerini sağlayacaksın yada ben şunu istiyorum deyince ama alamam demek düğüm olmayacak mı boğazına .Üzüle bilirsin bunlara evet herkesin sıkıntıları var tabiki ama bu sıkıntıların temel sebebi senin düşüncesiz bir eşe babalık vasfını iki kez vermen. Kendin işe girip ilk çocuğunun hayatını kurtara bilecek durumda iken iki çocuğunu da aile destekleriniz de yokken dahada yokluğa itmen .
(707 puan) tarafından
Kılıf uydurayim diye değil.Ben çok yalnızdım oğlum yalnız kalmasın istedim.Ben tek çocuklada çok iş baktım ama hiç biri kabul edilmedi.Ogluma bakacak sadece bakıcı bulabilirdim oda maaşın yarısını istiyor zaten.
Biliyorum ihtiyaçları olacağını öyle yada böyle buyuyecekler.Suan bişey yapamıyorum.Ama onlar biraz büyüdüğü zaman ise giricem inşallah bulabilirsem.Ben yan gelip yatayım demiyorum hiç bir zaman da demedim zaten.Ama evet düşüncesiz bir eşe ikinci çocuk çok ama ben eşim için değil hem oğlum hemde kendim için bir çocuk daha istedim.Bana sunulan anne baba figürü gerçekten iyi değildi.Ailemle çok sorunum oldu.Babam öldürmeye kalktı falan bunları yazmak bile istemiyorum işte bu yüzden kendi ailemi kurup mutlu olmayı istiyordum aslında evlilik amacımda buydu.Hani eskiler derler ya bir soğanı kırıp yerdik ama mutluyduk diye yokluk çekerim ama mutlu da olurum dedim.Simdi hem yokluk var hem mutsuzluk böyle olacağını ongoremedim.Cocuklarim şu hayattaki tek iyikilerim onlar olmasaydı şuan hayatta olmazdım eminim.Evimde bir neşe varsa şuan sebebi sadece çocuklarım.Elbet bende çalışır eksiklerini tamamlarım.Allah elbet o günleride gösterir inşallah.
0 oy
(48,910 puan) tarafından
islak odunla dayagi hakediyo sorumsuz esin
(707 puan) tarafından
Hemde ne sorumsuz ben çalışabilsem.adam oturacak evde ise bile gitmeyecek.
0 oy
(1,326 puan) tarafından
Bakkalci borcu bi iki ay idare eder ama banka etmez bunu düşünemedin mi. Ne diyeyim allah yardımcın olsun
(707 puan) tarafından
Amin canım ama bankada erteleyebiliyorsun borcu taksitlendirebiliyorsun
Bakkalin önünden el pençe divan durup geçersin ama bankanın önünden dimdik geçersin ben bu durumları çok yaşadım o yüzden bankayı daha çok seviyorum.Banka bir kişi değil başını önüne egmezsin ama esnaf öylemi yüz yüze bakıyorsun olmuyor.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 284 göst.
19 Kasım 2023 Aile kategorisinde Kerdem (51 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 257 göst.
2 Nisan 2022 Diğer kategorisinde seda21k (117 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 78 göst.
7 Nisan 2024 Aile kategorisinde Herseyhayallebaslar (122 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 524 göst.
17 Kasım 2022 Aile kategorisinde Alectemovik (41 puan) tarafından soruldu

383,641 soru

11,479,421 cevap

35,098 kullanıcı

...