0 oy
371 göst.
Aile kategorisinde (612 puan) tarafından
Hanımlar, vallahi annedir hakkı ödenmez ama beni dehşet yoruyor boğuyor annem. Herşeyi her hareketimi her sözümü çarpıtıyor. Sonra oturup ağlıyor. Ve bunu kendi istemediği şeyler olunca yapıyor. Bir nevi çarpıtarak kendini haklı çıkarıp istediği şeyleri yaptırmaya çalışıyor. Artık sıkıldım bu gereksiz tavırlarından. Annem olarak kendisine hep sonsuz sevgi ve saygı duydum ama şimdi bu sözüm ona stratejik halleri beni kendisinden çok soğutuyor. Yani bilemiyorum ki çözmeye çalışmak bile gelmiyor içimden. Şu an bizde kalıyorlar babamla. Çalışıyorum diye bebeğime bakıyor. Bakıcı kadın da gelecekti normalde istemedi gelmesin dedi. Ama zaten zorla gelmişti. 4 yıldır evliyim evime istediğini çağırdı istediğini yaptı etti. Şimdi ben burada sığıntıyım, abileri çağıramıyorum bi şeyler diyip duruyor. Yoruluyor sun sen gitseydin bebekle bi de misafir ağırlayacaksın dedim. Bu lafımı döndürdü dolaştırdı benim evim burası demişime getirdi. Vallahi artık bıktım usandım.. Akıl mı istesem teselli mi sizden bilemiyorum.. 

6 Cevaplar

0 oy
(405 puan) tarafından
Ayy çok zor bazı anneler. Her şeylerin saygı duyamayız ki. Onun da sana saygı duyması lazım. Seni istismar ediyor gibi. Üzmek istemeyeceğini bildiği için duygusal olarak sana kendini kötü hissettiriyor. 
(405 puan) tarafından
Bunu güzelce bi anlat. Bak sen böyle yapıyorsun belki farkında değilsin ama herkesi üzüyorsun diye. Sana yanlış gelmiyor olabilir ama yaptığın çok yanlış de. Örneklerle açıkla. Eğer hâlâ devam ederse çok takma ve istediği şeyleri elde etmesine izin verme. Herkes istediği şeyleri duygu sömürüsüyle elde etmesine karşı çıksın. Üzülür biraz ama değişir sonradan.
(612 puan) tarafından
Değişeceğini sanmıyorum canım. 55 yaşında kadın. Hoş konuşulmuyor da ağlıyor bayılıyor bi haller. O yüzden susuyorum. Benden duymak istediği şeyleri de asla söylemiyorum. Kendi kendime içimde didinip duruyorum işte böyle.
(405 puan) tarafından
Numara mı yapıyor kız koca kadın :D ayy canım Allah sana sabır versin
(612 puan) tarafından
Numara yapmıyor aslında ciddi ciddi bayılıyor. Yani gerçekten uydurduğu senaryolara kendi inanıp sinirlerini bozduğunu düşünüyorum.
(405 puan) tarafından
O zaman daha kötü. Kırmızı odaya gitmelik olmuş.
-Reklam-
0 oy
(806 puan) tarafından

Bu virüs de ne misafirliği canım ya bide buna mı trip atıyor ay Allah'm. Her anne kız arasında olur bazı çekişmeler ama sizinkide değişik bir anne modeli. Alıp karşına konuş istersen kendi bildiğini değilde senin dediğini anlasa ;)

(612 puan) tarafından
Misafirin de değilim. Biz de evden çıkmıyoruz dayımlar da çıkmıyor. Gelmelerinde sorun yok bence de. İnan hiç ona takılmadım. Konuştuğumu da anlamıyor o nedenle ağzımı açmadan dinliyorum. Bi de iyi dediğimi kendine malzeme yapıp çevirip anlatıyor lafı. O yüzden kilit vurdum artık ağzıma. Kendi söylüyor kendi ağlıyor kendi susuyor..
(806 puan) tarafından
Ama bu şekilde de sen kendini çok yıpratırsin. Onun psikolojisimi bozuk acaba yardım mı alsa. Normal değil okuduklarıma bakılırsa yorumlarda da bahsettiğin gibiyse eğer çok zor bir durum bu şekilde daha fazla birlikte duramazsin ki dursan da birgün çok fazla dolar patlarsin oda daha kötü olur içine atma sende canım konuşmayı dene belki anlar ama tekken değil biri varken konuş carpitamaz hiç.
0 oy
tarafından
Kaynanam bı tanedir çok seviyorum ciddi anlamda 

Annemle anlasamam 
(612 puan) tarafından
Yani gerçekten kayınvalidem bir ay kaldı. Kadın beni hiç üzmeden gitti. Bi tane işe elini de uzatmadı ama beni psikolojik olarak hiç de yormadı.
0 oy
(48,710 puan) tarafından
anneler bazen duracagi yeri bilemiyor
0 oy
(1,501 puan) tarafından
Bebekle corona dönemi eve misafir çağırması yanlış bence her şeyi geçtim de yapmayın yani
(612 puan) tarafından
İnan bu konuda en başından beri çok titizim. Bi dayım bi eşi. Onlar da hiç evden çıkmıyorlar. 60 m2 salon herkes bi köşeye otururdu yani ben onu sorun yapmadım ki. Dışarı adım atmaktan korktuğum halde gelme demedim kimseye. Yine mutlu değil kadın.
(1,501 puan) tarafından
Anladım. O zaman annen ters anlamaya baya müsait biri. Her cümleyi seçerek konuşacaksın. Maalesef benim ailem de farklı açıdan zor. Bizim de kader böyle yazılmış galiba..
0 oy
(678 puan) tarafından
Ewet anlıyorum seni çok zor işte çocuk bakımı olduğu için mecbur yoksa birlikte yaşamaya başlayınca çok zorlaşıyor işler allah kolaylık versin bu yaştan sonra düzelmez daha da değişir huylari  bende kara kara doğurunca gelicek onu düşünüyorum vallahi çok yoruyor lohusa ben mi onu oluyor belli değil niye yüzün asik  niye konuşmuyosun  bunun gbi şeyler kendi evlerinde daha farklı oluyorda onlar bizde kalınca  çok ilgi bekliyorlar herşeye karışıyorlar sanırım 
(612 puan) tarafından
Ya inan karışsın bak tüm evi ona bıraktım. Yardımcımız var gelsin kadın da dedim. Onu da istemedi. Ben onu mutlu edemiyorum. Dediğin gibi zaten evimde kalamıyorum diye stresle geldi şimdi de böyle patlıyor işte.

İlgili sorular

+1 oy
20 cevap 457 göst.
5 Ocak 2022 Aile kategorisinde MARMELAT -_- (556 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 674 göst.
19 Temmuz 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 740 göst.
27 Mart 2021 Diğer kategorisinde Elgo (580 puan) tarafından soruldu
0 oy
56 cevap 910 göst.

380,747 soru

11,399,729 cevap

34,929 kullanıcı

...