0 oy
752 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,151 puan) tarafından
Biraz uzun olacak k.bakmayin. 2.hamileligim 33 haftaligim. Ilki 34.haftada acil sezeryanla oldu. Bastan beri devlette bi dr gidiyorum memnunum aslinda ama sezeryan arkasi yine sezeryan yapacak ssvd desteklemiyor asla. Arasi 2 yil oysaki. Ilk kizimin dr asiri desteklerdi ve dun onla konustum 2 gundur ssvd kafami karistiriyor. Sezeryan riskleri tekrar kesilip bicilmek vs. Hemde bu sefer keyfi olarak. Suanlil normal olmasi icin bi engel yok sirf ilki sezeryan diye heba olmak istemiyorum. Ama ssvd yaptiran dr lar hep ozelde ve ozele de esim para vermek istemiyor zaten cok borcumuz var. Bi yandan diyorum saglik soz konusu normal dogum deneyimi olcak anne ve bebek icin daha saglikli bi yandan diyorum acil bisey olsa yine sezeryana gecilirse bosuna paramla sezeryan olmus olcam devletteki bedavaya yapacakken. Zaman yanastikca korktum dogum gelmesin istiyorum esim yok dogumdan sonra gelcek zaten. Sizce hic ssvd isine girmeyip sezeryani kabul mu etsem yoksa acil sezeryan olma riskini goze alip denesem mi. Kafam karisik korkuyorum. Icimi dokup akil almak istedim.

5 Cevaplar

0 oy
(597 puan) tarafından
Ben Normal doğum yaptım ama cook fazla dikisim oldu zor bi doğumdu karnıma çok bastırdılar va bebeği kendim tutamadım emzirirken eşim alttan destekledi 3 gün o yüzden diyorum ki sezaryen gibi normal doğum yaptım ki burada da okuyorum sürekli dikiş sıkıntılarını normal doğumla sezaryen o yüzden çok da farklı gelmiyor bana ağrı acı acisindan
(3,151 puan) tarafından
Avi agri acisindan degilde saglik açısından aklimi çeliyor. Hani diyorlar ya normal dogum daha saglikli anne ve bebek icin bebek narkoz etkisinde kalmamis oluyor sezeryanla dogan bebeklerin basta solunum sorunu oluyor vs vs. Bide sey bu ilk dogumdan sonra karnim hissizlik kaldi uyusukluk var simdi biraz alttan gene kesilcek ordada kalcak karnimin yarisi felcli gibi olcak hissedemicem diye korkuyorum. Bide sey var olurya 3.ye hamile kalirsam ilerde oda sezeryan olursa hepten vucudumun yarisi yamali yamali kalir :(
(597 puan) tarafından
Bildiğim kadarıyla bi sorun yoksa 2. Izi yapmamak için aynı yerden kesiyorlar ama emin değilim bunu bi yerde duymuştum ama nerde duydum hatırlamıyorum
Bence doğumun 2 türlüsü de zor allah tüm hamilelere yardım etsin
(3,151 puan) tarafından
Yani su ana kadar bi sorunum olmadi ilk dr cok iyiydi dikislerim ypistirma zaten estetik tam izi kaybolmak uzere belli belirsiz suan. Bu zamana kadar ne acilma kanama iltihap vs olmadi ama ayni yerden yapilsa tekrar nasil tutar ki o zaman? 2 gunde kafama cok sey soktum ya gercekten zor bu gidisle evde dogurcam diye agliycam esime :/
-Reklam-
0 oy
(3,187 puan) tarafından
Ben yerinizde olsam sezeryan olurdum..

 Bence yanlış düşünüyorsunuz..ilki sezeryan diye heba olmak nasıl bi mantık..kesilip biçilmek ifadeleri falan.. yapmayın..

Normal doğum sezeryandan daha zor bunu biliyoruz.. onca saat çekilen sancı kolay mı? Ayrıca nasıl bir normal doğum yapacaksınız onu bile bilmiyorsunuz belki daha zor olacak, daha fazla dikis, hemoroid vs.. bence normal doğum stresi yaşamak çok daha zor..
(3,151 puan) tarafından
Sezeryan daha mantikli diyorsunuz yani. Aslinda dusununce oyle dedigim gibi ssvd icin para verip tekrardan alar topar sezeryana alirlarsa paramda bosuna yanacak. Devlette zaten dr um iyi sonucta.
(3,187 puan) tarafından
Bence + ve - tablosu yapın ama kendinizi değil arkadaşınıza yardımcı oluyormuş gibi dürüst olun.. illaki yardımcı olur . Ben aklım karıştığı zaman denerim işe yarar :)
Ayrıca maddiyata önemli bir gerçek evet ama mühim olan sizin ruhen ve bedenen en iyi şekilde atlatmanız :))
(3,151 puan) tarafından
Cok mantikli bi cikar yol cok tesekkur ederim sayilar esitse de arrik oncelik durumuna bakar karar veririm cok tesekkurler biraz olsun hafifledim bu karmasadan cikma sansi bulacagim icin :)
(3,187 puan) tarafından
Hakkınızda hayırlısı olsun :)
(3,151 puan) tarafından
Amin cumlemizin :)
0 oy
tarafından
Canım bende ikinciyi normal doğurmak istedim ama mümkün olmadı dedim hayırlısı böyleymiş bence hiç kafanı bulandırma çünkü aynı bu yollardan bende geçtim hiç düşünüp kendini yorup uzdugune değmez ol sezaryenini al bebeğini kucağına sağ salim inşallah 
tarafından
Benim için son çare üç aylık igneydi bende yaptırdım artık yapacak bir şey yok "D
(3,151 puan) tarafından
Orasi oyle tabi cocuk olmasindansa. Peki kanama lekelenme oldumu adet duzensizligi falan. Daha yeni bi post acmis bi arkadas kanamasi bitmiyormus.
tarafından
Valla benim vurununca loğusa kanamam vardı kesildi geçen hafta pazardan beridir de adet görür gibi kanamam var bende haftasonu bitmezse pazartesi bi gidip sağlık ocağına sorayım diyordum
(3,151 puan) tarafından
Demek cocugnda oluyor bende cok duydum da o yuzden duzensizlik oluyormus insallah gecer sendekide.
tarafından
Geçer inşallah bakalım
0 oy
tarafından
Ben ikisini de normal yaptım. Ama ilki sezaryen olsam hic riski almaz ikinciyi de sezaryen olurdum. Hem esin yaninda degil normal doğumun ne zaman olacagi belli olmaz. Üstelik tüm doktorlar desteklemiyor ssvd yi. 
(3,151 puan) tarafından
Aynen oda var bide dedigin gibi sadéce ozelde buldum 1 2 tane oda cok pahali esimde diyor dunya para döküp gideceksin ya yine acil sezeryan yaparsa nolcak para yancak devlette bedava olmak varken parali olcan diyor. Nasilsa dr iyi diyor. Ama sagdan soldan duyuyorum okuyorum arastiriyorum avantaj ve dezavantajlari kafam karisiyor.
tarafından
Bende maddi olarak degil de esin yaninda değil allah korusun acil bir durum olsa kim kosturcak diye.
(3,151 puan) tarafından
Iste o zaten apayri üzüyor beni dogumdan sonra gelcek doguma annemle taksi tutup gidicez zaten. O yuzden bi yandan planli sezeryan olmasi daha iyi. Gununu bilicem sabah kalkip hazirlanip gitcem ama iste saglik sorunlari, 3.gebelik korkusu vs ürkütüyor beni.
tarafından
Allah kolaylik versin canim sana. Senin esin su an vatani korumakta. Ve en onemli aninda yaninda olamayacak topragimizi korumak icin. Ben inaniyorum ki Rabbim boyle bir kulunu zorda koymaz.
(3,151 puan) tarafından
Allah razi olsun insallah dedigin gibi olur cok sagol cok rahatladim♡
0 oy
(303 puan) tarafından
Ssvd gerçekten riskli birşey canım.Senin bilemeyip de doktorun gördüğü önemli bir riskin olabilir.Devlet hastanesindeki doktorlar o riski göze alamaz çünkü devlet izin vermez.Adı üstünde 'Devlet Hastanesi'.Hangi devlet, halkının böyle bir riskli doğumu kendi isteğine bırakır ki?Bizim komşumuz 12 sene sonra tekrar hamile kaldı özeldeki doktoru bile Ssvd denemek istemedi.Bana kalırsa hiç riske atma.Normal doğum sırasında iç dikişlerine birşey olursa ne olacak?  Seni tekrar ameliyata alırlar. Ben sezeryanla doğum yaptım iyiki de yaptım yani.Çok çabuk toparladım bebeğimde hiçbir sağlık problemi olmadı allaha şükür ikimizde sağlıklıyız.
(303 puan) tarafından
Neden sezeryanla ilgili bu kadar olumsuzsun.Sezeryan dünyanın sonuymus gibi konuşuyorsun.Yok kaderime razı olmak filan.Önemli olan sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alman ha normal ha sezeryan ne farkeder.Normal doğum sırasında bir terslik olsa bu kadar ısrar ettiğine değecek mi?
(3,151 puan) tarafından
Olumsuzluk degil sezeryan daha once yasadim bebegimde bazi sikintilar oldu. Sezeryanla dogan bebekler normale gire 1-0 yenik basliyor vs tarzinda tonla yazi goruyorum internette sezeryandan sonra sezeryan kaderiniz degil falan diye ssvd savunan yazilar. Normal doguma tesvik edici. Bide sezeryanla dogan bebeklerde ilerde bazi hastaliklar olabiliyormus. Aslinda zaten saglik acisindan normal dogum aklima girdi suan 33 haftaligim bastan beri zaten dr sezeryan dedi diye oyle alistirmistim kendimi 2 3 gundur bu tarz yazilar vs kafami karistirdi. Sezeryan daha sagliksiz mscbur kalmadikca yapmayin vs. Ee benimde suan normale bi engelim yok gibi gorunuyor o yuzden yani.
(303 puan) tarafından
Hiçte öyle birşey yok canım.Benim ablamın oğlu 13 yaşında, kızı 9 yaşında ikisi de sezeryanla doğdu hiçbir sağlık problemleri yok.Ben 73 gün önce sezeryanla doğum yaptım allaha şükür bebeğimde solunum da dahil olmak üzere hiçbir sağlık problemi yaşamadık.Senin çevrende gördüğün her sezeryanla doğan bebek hasta mi? Kafanı o yazılar hiç kurcalamasin.Çünkü çoğunluğu gerçekten para tuzağı.Önceliği anne ve bebeğin sağlığına değil de para ve şöhrete bakıyorlar.Ssvd yaptırınca çevredeki herkes ondan bahsedecek.Böylece daha çok tanınacak ve para kazanacak.Bir gebenin ssvd deneyip deneyememesi doğuma kısa bir süre kaldığında belirlenmesi gerekir.O da hamileliği boyunca hiçbir sağlık problemi yaşamadıysa, bebekte herhangi bir sağlık problemi yoksa, çatısı uygunsa, bebeğin suyu yeterliyse, önceki sezeryanda iç dikişleri gerçekten düzeldiğine eminse ve bunun gibi birkaç önemli noktada daha eminse o zaman ssvd deneyebilir doktor.
(3,151 puan) tarafından
Cok haklisin aslinda zaten bende buna kizdim devletteki dr ilk hamile kaldigimda normal olurmu dedim asla dedi 15 sene bile gecse o riski alamam dedi. En azından bi baksaydi uygunmuyum degilmiyim diye ama sanirim catim uygun cunku ilkinde normal yolla geliyordu basta bebek. Ee su ana kadar bi sorunumuzda yok haftayla uyumlu suyu vs normal ic dikislerin durumuna bakio muayne edip diyebilmesi lazimdi yapabilirsin yapamazsin. Bastan niye kestirip atiyolar onu anlayamadim devlettekilerde kendini dusunuyor gibi geldi bana yani. Ama senin dediginde mantikli para tuzagi falan ssvd yaptirdigi icin taninacak cevrede itibar yapacak vs aklima gelmemisti bu hic. Ben yine bildigimden şaşmayayım o zaman hayirlisi boyleymis demekki rabbim ilkini oyle nasip etmis. En azindan anne olabiliyoruz ne sekilde oldugumuzun onemi yok halbuki. Kucagi bos tonla kadin varken.
(303 puan) tarafından
Tabii ki.Rabbim aratmasın yokluğunu göstermesin kimseye.En önemlisi sağlıkla kucağımıza alıp anne olabilmek.Hayırlısı neyse o olsun.İlk bebeğin 2 yaşında mi ?

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 367 göst.
9 Kasım 2021 Aile kategorisinde Emn_mhn (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 244 göst.
20 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Ozgen (925 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 159 göst.
2 Şubat 2024 Aile kategorisinde Deryavn (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 191 göst.
28 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Es-Es (817 puan) tarafından soruldu

381,298 soru

11,414,549 cevap

34,962 kullanıcı

...