0 oy
1,014 göst.
Diğer kategorisinde (3,769 puan) tarafından

image

dövün' kısmını merak ediyorum ne demek acaba ne anlamda ? Burayami sorulur vs diyip lincleycksnz yazmayın bari de kırılmayaym.

18 Cevaplar

+2 oy
(7,411 puan) tarafından
meal okumak tehlikelidir canim uygun degildir. tefsir oku Kuran-i Kerim mealleri tam olarak dogru sekilde degildir. oyuzden biz insanlar meal okuyup yorumlamaktan aciziz. bu sekilde okumak ve yorum yapmak uygun degildir. sadece arapçasını oku
(3,769 puan) tarafından
Arapça bilmiyorum kuzum bilsem okuyacgm :(
Ama ilkez Kur'an-ı Kerim okuyorum okumakta istiyorum yaa:/
(1,241 puan) tarafından
Sevda arapça öğren ozaman canım meal okuma. Ona harcayacgin zamanı her gün bir harf öğrensen kısa zamanda öğrenirsin insAllah
tarafından
Neden arapçasinda aynı şeyler yazmiyormu meal farklı olarak mı yazılıyor
(612 puan) tarafından
Bu ne demek ya? Arapçasını okuduğumda Türkçe çeviriden farklı birşey mi var? Arapça Kuran olunca uzun uzun tefsir okumuş gibi mi olunuyor? En fazla 3 5 meale bakar nasıl çevrilmiş diye. Arapçasını okuyup anlamasın da bu adam bu dini nasıl yaşasın? Lütfen köhne bakış açınızı bir kenara bırakın.
(7,411 puan) tarafından
hic bir insan Kuran-i Kerimi %100  tercume edemez. yani  yakin anlamini yorum yaparlar. oyuzden direk mealden yorum yapılmaz canim. Kuran-i Kerim sadece Efendimiz Aleyhisselam in anlayacagi sekilde gönderilmiştir. çevirenler oyuzden tam olarak kesin ceviri yapamaz. mesela eger çevirebilseler farkli mealler olmazdi. oyuzd3n tehlikelidir. meal yazan kisinin anladigina gore olur. en dogru kaynaklar tefsirlerdir.
(588 puan) tarafından
Anlamadığı halde neden okusun ki? Önemli olan anlayıp dini ona göre yaşamak değil midir?
(7,411 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
simdi meali okuyunca anlayacakmi? bak en basit arkadasin paylaşımı nereye cekersen oraya gider. bunu kadin olarak farkli yorumlarsin erkek olarak farkli yorumlarsin. zaten dinimizi Kuran-i Kerimi en guzel aciklayan bizzat yasayan Peygamber Efendimiz Aleyhisselam var.  O nun hadisleri var.daha fazla bilgi edinmek istenirse d tefsir okunur.  Cevremde bir cok meal okuyup kendi kendine yorum yapip uygulayan kafayi yemis insanlar var.  oyuzdrn bakis acim kohne degildir.  bu bakis acimda degildir dogruolandir.
(7,411 puan) tarafından
Almi'm yorumum sana degil sevdef arkadasa canim. açıklama yaptim sende demek istedigimi anlarsin insaAllah
tarafından
Nihanimm canımmm yazicagim şeyleri bir bir yazmışsın. Bende bu şekilde biliyorum ki örnek olarak bir çok âlim ve kaynaklar var her alim bir hadis hakkında farklı görüşlerde arapça okuyup kuran hatim edebiliriz ama mealle olmuyor hocalar bilmeseniz de dinleyin takip edin derler bunun gibi bir çok şey var şuana kadar öğrendiğim şeyler bunlar yanlış bir şey söylemekten Rabbime sığınıyorum değilse Kul hakkına girmektende korkarım
(7,411 puan) tarafından
canim teşekkür ederim Allah razi olsun.  Dedigin gibi içtihat makamindaki alimler bile farkli yorumlamislar. biz aciz insanların birebir Kuran-i Kerimi cevirmemiz imkansız. yani. Zaten Peygamber Efendimiz Aleyhisselam dan baskasi tamamen anlamayadigi icin O nun hadisi serifleri yorumlanmis. en buyuk rehber O. inan cevremde goruyorum meal okuyorlar bide guzel yorumluyorlar burda su denmek istenmis burda bu denmek istenmis. sonra dinle alakasi olmayan seyleri uyguluryorlar Kur-an  da yazıyor diye...Allah muhafaza. dini bir konuda yanlis bise demekten cok korkarim kaynağını bilmediğim bir nakil yapmamak icin dikkat ederim.  ki ahir zamandayiz en dikkat etmemiz gereken zaman. dinimiizi yasayalım derken kaybetmeyelim. Rabbim hepimize dinimizi en dogru kaynaklardan ogrenip yasamayi nasip etsin insaAllah.
tarafından
Kuran-i kerimi tam olarak mealleyen hiç bir alim yoktur. Örneğin   Yasin Süresinin başındaki  ELIF LAM MIM'in mealini hiç bir alim yapmamıştır türkçede dahi ELIF LAM MIM olarak gecmektedir.
Ve bu ve bunun gibi bir çok kelime cevrilemedigi için tahmini olarak yazılmıştır. Evet elbette Kuran-i Kerimi anlayarak okumak gerek fakat arapçasını okumak daha iyi olacaktır.
(7,411 puan) tarafından
aynen sibelim. anlamak isteyende bizzat Efendimiz Aleyhisselam in hayatini öğrenmeli tefsir okumali. bunlar kafidir.
tarafından
Amin canım benim inşallah ❤️
(3,769 puan) tarafından
Ne yani benom şuan resmjni paylaştgm bölüm resim hatta Kur'an'ı Kerim dir ben Kur'an'ı Kerim okumayaym mi? Analmdm valla
(7,411 puan) tarafından
tabiki Oku Kuran-i Kerimi canim. meal okuma diyorum ben. tefsir kitabi al onu oku. yaninda yazan türkçe yeri okuma yani
(612 puan) tarafından
Pardon, bu yargıya varabilmek için ne gibi bir eğitim aldınız?
(612 puan) tarafından
Bakınız, evet herkes farklı yorumladı diyorsunuz. Birbirine en yakın olan yine meallerdir. Tabi ki tefsir de okunmalı. Ama
1. Tefsirler yorumlardır. Kuran'ı kendisi değil.
2. Metaller çeviridir. Ama ana metne daha az yorum katılmıştır. Tercüme tercümanın tekelinde olduğu için seçilen kelimeler değişiklik gösterebilir. Bu nedenle birden fazla meale bakılarak ortak anlama gelen çeviri anlaşılabilir.
3. Her Müslüman ciltlerce tefsir okuyamayabilir. Bu durumda meal de gerekli düzeyde Kuran ne diyor bunun bilgisini sunabilir.
4. En sağlıklı anlama biçimi Arapça dandır. Ama her Müslüman Arapça bilmez, öğrenemez. Öğrense dahi dilin o denli inceliklerine vakıf olamaz. Bu nedenle algı düzeyi yine bir mealinki kadar kalır.
Dolayısıyla, meal de gayet okunabilir ve yeterli bilgiyi sunar. Aksini iddia etmek Kuranın manasını anlamaya çalışan Müslümanlarının zora iterek yıldırıcı sonuç alınmasına neden olabilir. Biz Kuran ı yaşamak, en azından asgari düzeyde anlamak istiyor muyuz? Yoksa bunun ulaşılamaz olduğu mesajını yayıp Kuranla aramıza set mi öreceğiz?
(612 puan) tarafından
Doğru dediğiniz şeyin delillerini sunmanız gerekir.
(69 puan) tarafından
Kuranda bile ilk emir OKU. Bunlar OKUMA diyor
(612 puan) tarafından
Okuma mı diyorum? Siz okurken bi anlar mısınız yazdığımı lütfen? Meal okumak da fayda sağlar, anlayabiliriz Kuran'ı diyorum. Ayrıca o ilk emirdeki OKU, illa sadece Kuran oku, tefsir oku anlamına da gelmiyor.
(69 puan) tarafından
Siz neden üstünüze alındınız? Meal okuma diyenlereydi lafım. Ha siz de dediyseniz o zaman lafım size de. Allah bizi en güzel şeylerle donatmış. Bunlardan biri de akıl. Orjinalini oku. Çevirisini oku ya da yorumlamasını oku. Ne okursan oku ama aklının süzgecinden geçsin...
(612 puan) tarafından
"Âyette Hz. Peygamber’e emredilen okumanın konusu belirtilmemiştir; çünkü başta kendisine indirilen vahiy ve kozmik evrendeki âyetler olmak üzere, okunması yani üzerinde inceleme yapıp zihin yorarak hakkında bilgi edinilmesi, ders ve ibret alınması gereken her şeyi tanıması, hakikatini anlayıp kavraması istenmektedir." buyrunuz en kısa yoldan ulaşabileceğiniz bilgi. Diyanetin tefsiri. Oku emrini farklı perspektiflerle anlamak için iddia ettiğiniz gibi bir de tefsir okumanızı öneririm.
(612 puan) tarafından
Kusura bakmayın. Herkes üzerime geldiği ve benim yorumuma yanıt olarak bildirim geldiği için bana cevap  olarak yazmışsınız gibi oldu. Herşey okunsun, ben zaten tefsir de okunmasın demiyorum. Aynı sizin dediğiniz gibi okuyabilen meal okusun, okuyabiliyorsa kişi tefsir de okusun diyorum. Meal okuma, anlamazsın yargısına karşı çıkıyorum.
(69 puan) tarafından
Son cümlenize özellikle katılıyorum. Hele ki biz aciz kullar anlamayız demek çok saçma geliyor bana. Yaradan sana OKU demiş, sen de ay ben acizim, senin verdiğin akıl bunu okuyup anlamama yetmez, ben başkasının aklıyla gider gelirim demek. Tabi ki bu işin ilmini yıllarca okuyup, çok güzel yorumlayanlar var, onlardan çok şey öğrenilebilir. Ama bir insan neden kendi aklını küçümsesin... Anlamıyorum.
(612 puan) tarafından
Size katılıyorum. İnsan, vahye Allah'ın emriyle değil, teklifiyle muhatap olmuş bir mahluktur. Aklımız, irademiz öyle kuvvetli ki, Allah onu bize sordu ve biz vahyi kabul ettik. Şimdi Allah’ın muhatap aldığı bu türü küçümsemek bna da garip geliyor. Anlayamacağım bir vahyin bana gönderilmiş olması zalimlik olurdu. Anlamak için hangi dilde okuduğumuz pek önemli değil. Arapça da Türkçe de İngilizce de okusam anlayabilirim. Daha detaylı bilgi istersem tefsir de okurum. Ama asla Allah’ın bana tek başına onu ya da tercümesini okuyarak anlamayacağım tabiri caizse anlaşılmaz, yetersiz bir metin gönderdiğini kabul etmem.
(7,411 puan) tarafından
Meal okumanın zararı, faydasından çok fazladır. Hattâ faydası zararının yanında solda sıfırdır. Merhum Nasreddin Hoca, (Bir damla bal için, bir çeki odun yenmez) diyor. Bir damla bal için, bir çeki odun yiyen ölmez, ama meal okuyup yanlış hüküm çıkaran imanını kaybedebilir. Tevbe etmezse, sonsuz Cehennemde kalır. Sonsuzun yanında milyonların, milyarın kıymeti olmaz.

Kur’an-ı kerimi anlamak, murad-ı ilahiyi anlamak demektir. Günümüzdeki meal anlayışı ise, yazarın, âyet-i kerimeden kendi anladığını bildirmesi demektir. Yani mealle, murad-ı ilahi öğrenilmiş olmaz, aksine o meali yazanın düşüncelerine esir olmuş oluruz. Kur’an mealini yazan yanlış yazmışsa, yazan da, okuyup kabul eden de küfre düşer. Kur'an-ı kerimi yanlış anlamak veya şüphe etmek imanı giderir. Mektubat-ı Rabbânî’deki hadis-i şerifte, (Kur'anı kendi görüşüne göre tefsir eden kâfir olur) buyuruldu. (Deylemî)

İşte bundan dolayı, Hazret-i Ebu Bekir Sıddık, peygamberlerden sonra insanların en üstünü olmasına rağmen, (Kur'an-ı kerimi kendi görüşümle tefsir edersem, beni hangi yer taşır, hangi gök gölgeler?) buyurmuştur. (Şir’a)

Muhammed Hâdimî hazretleri buyuruyor ki: Kur’an-ı kerime kendi görüşüne göre verdiği mânâ doğru olsa bile, meşru yoldan çıkarmadığı için, hata olur. Verdiği mânâ yanlışsa, kâfir olur. (Berîka)

Eğer herkes, Kur’an-ı kerimi doğru olarak anlasaydı, 72 sapık fırka ortaya çıkmaz, herkes doğru itikada sahip olur, Ehl-i sünnet itikadında olurdu. Herkes farklı anladığı ve farklı tercüme ettiği içindir ki, 72 sapık fırka meydana çıkmıştır. (Kur’an-ı kerim sağlam olduğu için, mealleri de sağlamdır) demek çok yanlıştır.

Hâlbuki 72 sapık fırkanın liderleri, âlim olmalarına rağmen, yanlış anlayıp sapıtınca, bizlerin ne hâle düşeceğimiz meydandadır.

Eğer doğru meal yazmak dine hizmet olsaydı, Osmanlı, çok meal yazardı. Hâlbuki Mızraklı İlmihâl gibi kitapları her tarafa yaymıştır. Meal yazmayan Osmanlı, İslam düşmanı mıydı? Meale karşı olmayı, Kur’ana karşı olmak gibi gösterenler, bu kadarını da düşünemiyorlar mı? Mübarek ceddimiz, âlim insanlardı. Onlar, dine hizmet etmeyi bilememişler de, meal yazanlar mı biliyor?

Arapça bilen de, Kur’an-ı kerimin mânâsını anlayamaz. Araplar özellikle Suudiler, yanlış anladıkları için (Allah Arş’ta oturuyor. Allah'ın eli var, gözü var) diyerek mahlûka benzetiyorlar. Hazret-i Âdem, Hazret-i Şit, Hazret-i İdris gibi peygamberleri inkâr ediyor, Ehl-i sünnete müşrik diyorlar. Böylece küfre giriyorlar. Bu inançtaki insanlara Vehhabî deniyor. Vehhabilerin kâfir oldukları Nimet-i İslam, Hülasat-ül-kelam fi beyani umerail beledil-haram, Firreddi alel-vehhabiyye, Ed-Dürer-üs-seniyye, Şevahid-ül-hak, Mirat-ül-Haremeyn, Tarih-i Vehhabiyan ve İslam Ahlakı gibi birçok muteber kitapta yazılıdır.

Bir Müslümana lazım olan âyetlerin mânâları, tefsirleri ilmihâl kitaplarında vardır. Yani bir Müslüman ilmihâl okumakla, açıklamasıyla birlikte Kur’an-ı kerim hakkında yeterli bilgiye sahip olur. Allahü teâlânın bize neleri emrettiğini, neleri yasakladığını öğrenir.

İlmihâl okumadan fıkhî hükümleri mealden kendimiz çıkarmaya kalkarsak, 72 sapık fırkanın âlimleri gibi, biz de, bu okyanusta boğuluruz. İmam-ı Şa'rânî hazretleri buyuruyor ki:
Namazların kaç rekât olduğunu, rükû ve secdede okunacak tesbihleri, bayram ve cenaze namazlarının nasıl kılınacağını, zekât nisabını, orucun ve haccın farzlarını, hukuk bilgilerini, Kur'an-ı kerimden anlamamız mümkün değildir. (Mizan-ül Kübra)

Bir örnek verelim: Abdestin farzı, Hanefî’de 4, Şâfiî’de 6, Mâlikî ve Hanbelî’de daha fazladır. Mealden bunları bile öğrenmemiz mümkün değilken, itikadî konuları öğrenmemiz nasıl mümkün olur? O hâlde mealden bir şey öğrenemeyeceksek niye okuyacağız?

Üstelik piyasada tam doğru bir meal de bulmak mümkün değildir. 1986’da İstanbul’da yapılan Kur'an Tercümeleri Sempozyumu’nda 1500’den fazla tercüme incelenmiş ve birbirini tutmayan hükümlerin bulunduğu görülmüştür. Herkes anlayışına göre meal yazdığı için, karşımıza korkunç bir manzara çıkmıştır. Biz, şimdi hangi meali okuyacağız? Her meal sahibi, (En doğrusu, bizim yazdığımız mealdir) diyor. Bir âyetin birkaç mânâsı olabiliyor. Bunlardan biri alınınca eksik kalıyor. Yani en doğru yazılanda bile eksiklik oluyor.

(Meal okumak yanlışsa, Rusya niye mealleri yasakladı?) deniyor. Yasaklanan şeyin mutlaka kıymetli olması mı lazım? Yanlış da olsa İslamiyet’ten bahsedilmesini istemiyor. Hem Ruslar, İslâmiyet'in doğrusunu, yani doğru olanın Ehl-i sünnet olduğunu nereden bilecek ki? Bilse zaten Müslüman olurlar. Rusya’da Şiîlik de, Vehhabilik de yayılmaya çalışılsa önlemeye çalışırlar. Niye (Şu akım sapıktır, bu yayılsın) diyecek? Mesela Türkiye’de, Hristiyan mezheplerinden Katoliklik, Protestanlık yayılmaya çalışılsa, (Bunlar zaten sapık, varsın yayılsın) mı diyeceğiz? Yahut biz bu mezheplerin yayılmasını önlemeye çalışsak, (Bak Müslümanlar bizim mezhebimizi önlemeye çalışıyor, o hâlde bizim mezhebimiz doğrudur) derlerse, böyle söylemeleri yanlış olmaz mı? Rusya’daki meal yasaklamalarına da bu gözle bakmalıdır.

Rusya’nın mealleri yasaklamaya çalışması, meal yazmanın doğru olduğunu asla göstermez. Belki de Rusya’da meal yazanlar Vehhabidir. Çünkü Vehhabiler, dünyanın her yerine, hattâ Türkiye’ye bile ücretsiz meal gönderiyorlar. Her ülkeden hac için gelenlere de veriyorlar. Vehhabiler, niye bir Ehl-i sünnet âliminin yazdığı bir ilmihâli değil de, Kur’andan kendi anladıklarını yaymaya çalışıyorlar? Elbette Ehl-i sünnetten koparmak için yapıyorlar. Kendilerine sorarsanız, (Sizi şirkten kurtarmaya çalışıyoruz) derler. Mealleri yayarak Vehhabiliğe yardımcı olmanın vebalini düşünmek lazımdır.

Asrın tefsiri veya Çağdaş meal adı altında kitapların yazılması daha tehlikelidir. Kur'an-ı kerimin emirleri, her asırdaki insan için aynıdır. Önceki asırlar için başka, sonraki asırlar için başka mânâsı yoktur. Her çağa, her asra göre değişik meal veya tefsir yazmak demek, dini her asırda bozmak demektir. (Çağdaş meal) veya (Çağdaş tefsir) isimli kitaplar, bu bakımdan çok tehlikelidir.
(7,411 puan) tarafından
demek istedigimi simdi anlatabiilmisimdir inşaAllah.  ilk emir oku siz okuma diyosunuz demissiniz. lütfen baska tarafa cekmeyin. okunacak sey var okunmucak sey var. delil kanit soruyordunuz buyrun size delil. sakincali bise olmasa faydasi olsa bu yorumu yapmaz dim. aciziz kelimesine takilmissiniz ama evet ACİZİZ. bizler Kuran-i Kerimi anlayamayiz yorumlamayiz.
(612 puan) tarafından
Kendinizle çelişiyorsunuz. Meal dediğimiz şey tercümedir. Asıl yorum olan tevil edilip yazılan tefsirlerdir. Birbirinden ayrı metaller var da tefsirler yok mu? Osmanlı dan örnek veriyorsunuz, çevirmedi diyorsunuz. Osmanlıca daki Arapça kelime sayısından haberiniz var mı?  Peki bu aciz insan basit bir tercümeyi bile yapamıyorsa ciltlerce tefsir, yorumlar o aciz akılla nasıl anlaşılıp yazılabiliyor? Birbirini tutmayan 1500 meal var da 1500 tefsir yok mu sanıyorsunuz? Daha size verecek çok cevabım var ama analitik düşünme yeteneği gelişmedikçe tartışmaların bir anlamı yok. Esefle bu şekildeki din ve dindarların bu sığlığını izliyorum. Dünya dini olmayı hedefleyeceğiz ama tercümenin tefsir den daha az yoruma maruz kaldığını akledemeyeceğiz. Ayrıca sekteryan yaklaşımız için de ufak bir noktaya değineceğim: Bahsettiğiniz Vehhabi/Selefi söylemin Ehli Sünnetten çok bir farkı da yok. Tarihini okursanız, anlarsanız, meselenin bir ihya hareketi olduğunu ancak Osmanlı karşıtlığı nedeniyle bugün kültürel olarak Vehhabilere bu denli ters bir tutum benimsediğimizi görürsünüz.
(612 puan) tarafından
Sizin gibi benim dediğim doğru demiyorum. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Kimin neye gücü yetiyorsa onu okur. Sağlıcakla kalın..
(7,411 puan) tarafından
vehhabiligin ehli sünnetten farki yok demek peki. daha fazla bende size açıklama yapmicam zaten. cunku anlamak istemiyorsunuz. son kez benim dediklerim kendi yorumum degil hepsi alintidir oyuzden dogru diye savunuyorum kendi yorumum diye degil. sizde saglicakla kalin.
tarafından
Hiloşummm canım başka postlarda görüşelim:)
(612 puan) tarafından
Bir farkı yok değil, çok bir farkı yok yazmıştım. Ayrıca alıntı yapmak değil, alıntılarken mantıksal örgüyü de oluşturmak gerek. Nihai olarak hepimiz Müslümanız. Kırmak değil amacım. İlim rütbelerin en yükseğidir. Rabbim hepimize dünyevi-uhrevi ilim, irfan, amel, ihlas versin.
-Reklam-
+1 oy
(10,617 puan) tarafından
Şöyleki aldatma itaatsizlik olursa dövme hakki var oda şöyle kafa göz değil elinin tersi ile vurmak çünkü kuzum sen eşinin namususun senden o sorumlu 
(174 puan) tarafından
Bu aldatma için degil canım. Çünkü bir kimsenin aldattığı yani zina ettigi şahitlerle ispatlanırsa recim edilir. Bu daha çok namaz kılma ve aile içerisine fitne girebilme ihtimali olan durumlar içindir.
+1 oy
(216 puan) tarafından
Aklima bir anim geldi anlatmak isterim

Geçen.sene nisan aylarında çalışırken bir müşteri gelmişti adam çok kötü şeyler söyledi 

Kısaca kuranda kadinlarinizi dövün yazıyor .

allah.... .demek istemiyorum bunları hafizamndanda sildim zaten.

inanmayin felan dedi yaşlı birde adam ramazan ayıydi galiba. .içimdeki fırtınayı tahmin edebilirsiniz. Bir an icin neden bsy bilmiyorum da bu adama cevap veremiyorum dedim.yorum yapmakta istemedim. 

O akşam. Yada ertesi günü eşime ben tam kuranikerim alalım meali olsun diyecektim ki lafı ağzıma tıktı. Sana bisey vercem bi dakka dedi ve elime tutusturdu bişey. 

Birde baktım ufak kuranikerim! ! 

Rabbim çok büyük çok şükür 
(3,769 puan) tarafından
Elhamdülillah ❤️❤️❤️
0 oy
(25,223 puan) tarafından
Anlamadım ki nereyi soruyon
0 oy
(2,492 puan) tarafından
Yıldız işareti var. Sayfanın altında açıklaması yok mu? Benim Kur'an'ımda öyleydi.
tarafından
Yıldız açıklaması veya engelleyin diyor hemen aşağıda
(3,769 puan) tarafından
Hayır yok açıklaması
(3,769 puan) tarafından
Veya engelleyin demek ayrı dövün ayrı dglmi anlamlri
(2,492 puan) tarafından
Yanlış bilgi vermeyeyim canım ama vardır başka anlamı. Kur'an direkt hanımlarınızı dövün demez. Kadınlar size Allah'ın emaneti diyen bir Peygamberimiz var çünkü.
0 oy
(622 puan) tarafından

Benim de anladığım dövün diyor :ermm:

0 oy
(19 puan) tarafından
Açıklama olarak yıldız lı altta haşiyesi vardır mutlaka ama asıl ifade hafifçe vurun şeklinde bu da ilkinde değil 3.sünde farkında iseniz önce uyarın sonra yatağınızı ayırın sonra dövün olarak geçmiş ama yanlış açıklama olur mealleri daha detaylı açıklamalı olanlardan okumanızı tavsiye ederim 
(1,307 puan) tarafından
Aynen bencede öğrenim derken günaha girlr Allah korusun
(19 puan) tarafından
Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. Eğer itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah, çok yücedir, çok büyüktür
(19 puan) tarafından
Diyanetin mealinden aynı ayet
0 oy
(1,307 puan) tarafından
Dövün derken kafa göz girişin değil onn Bi inceliği var sebebi ylnş anlmayn lütfen yorum lrkn bile nolur dikkat edin Bn biliyorum bu meseleyi de daha açıklayıcı anltablmm için tekrar arştrp sormm lazım 
(3,769 puan) tarafından
Araştırıp söylermsn cnm
(1,307 puan) tarafından
Tamm canm söylicem
0 oy
tarafından
Canım bu yazıyı biliyırum 

Erkeğin karısını 3 defa uyarmakla yükümlü 

3 ten sonra erkeğin karısına itaat etmesi için 3 kural 3 gün ceza verme yetkisi var 

Ama şöyle bi gerçek var ki hz.peygamberimiz

S.a.s eşlerinizi sevin değer verin gözünüzden bile koruyun demiştir

Bildiğim bu yanlış biliyorsam düzeltin 
0 oy
(121 puan) tarafından
Eşiniz haksızsa önce uyarın, hatasını anlamıyorsa yatağınızı ayırın, hatasında ısrar ediyorsa hafifçe vurun. Düzelmiyorsa boşanma hakkı doğuyor erkeğe. Ayetin tercümesi böyle aslında dövmekten kasıt şiddet uygulamak değil ama böyle tasvir etmişer bende anlamadım kimin tercümesi bu
0 oy
tarafından
Bence herkes anladida anlamamzliktan geldi yani bunu bilmicek bisey yok allah nasil ekrediyirsa odur 

Ha bu arada dövün derken agzini burnunu kirin demiyir hafifce dövün oda 3 haktan sonra
0 oy
(5,314 puan) tarafından
Dövmek derken  bir mendilin ucunı baglanıp yüzüne ve belden aşagısına vurulmayacagımı belirtmişti tevsirde bakabilirsin ben orada okumuştum eşimden de aynı bilgiyi almıştım 
0 oy
tarafından
Ya bak bir hocamiz demistiki genelde cevirenler erkek oldugundan kuranı kerimi bu sekilde çevirmişler bazi yerdede tesbihle vurun felan denio baya tartışma konusu olmuştu bu ayet 
0 oy
(6,825 puan) tarafından
Eş aldatırsa eğer bu var onda da zarar verip yüzü gözü morartıp dgl de zarar vermeden uyarı amaçlı yapılablr diye yazıyordu özetle bn okumuştum bi kere merak edip de.
0 oy
(5,406 puan) tarafından
Bak ne diyor itaatkar olmayan şüphelendiğiniz kadınlara önce öğüt verin yine aynısını yaparsa yataginizi ayırın yine yaparsa dövün uyarı amaçlı (engelleyin kısıtlayın) çok açık canım 

"Nush ile uslanmayani etmeli tekrir; tekrir ile uslanmayanin hakkı kötekdir " bu da bu konuyu açıklayan bir atasözü kuran dan önce acaba atalarımı yargılasak 
tarafından
Katılıyorum cnm çok doğru
0 oy
tarafından
Tefsir okumani tavsiye ederim sadece meal okuyarak daha cook yeri sorman gerekebilir. 
(3,769 puan) tarafından
Nereden bulablrm kitap olrk da satiliormu cnm
(894 puan) tarafından
Tefsir kitapları var canm
(3,769 puan) tarafından
Kur'an i kerim okumayaym mi yani canım?
(894 puan) tarafından
Okuyabilirsin oku onu da okursun .Nureddin yıldızin açıklamasında Orta bir kültür için Mahmut Toptaş’ın Şifa Tefsiri’ni alabilirsiniz.deniliyir her kitabın içeriği kültürü anlatımı farklı sanırım bende araştırayım alıp okuyacagim.insallh
tarafından
Kuran-i mecid tavsiye ederim. Tefsir olarak. Mesela şöyle yapabilirsin hergun bir sayfa kuran-i kerim oluyo ardından o sayfanın tefsirini okuyabilirsin. arkadaşın dediği gibi tefsir o surenin neden indiğini ne anlatmak istediğini açıkça yazar
0 oy
(18,105 puan) tarafından
Cok guzel bi konuya değindin bunu bende merak ediyorum 
0 oy
(460 puan) tarafından
Hayırlı akşamlar canım hangi meal kitabı acaba tam resmini atabilirmisin kitabın yüzünün kurana dokunamıyorum şuan bakamıyorum ama bakabilseydim net bisey derdim vurmak uyarmak niteliğindedir 
(3,769 puan) tarafından
Kur'an dan çektim canım resmi Kur'an'ı Kerim okuyorum meal kısmını

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 255 göst.
0 oy
7 cevap 135 göst.
19 Eylül 2023 Diğer kategorisinde dertli.anne (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 323 göst.
22 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Havva4545 (761 puan) tarafından soruldu
+6 oy
5 cevap 301 göst.
28 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

383,790 soru

11,483,463 cevap

35,111 kullanıcı

...