0 oy
1,079 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Soru biraz tuhaf olabilir :angel:

Ama benim için önemli bir konu.

Cevap verirseniz sevinirim.


Ben mesela bir ara islam hakkında şüphelerim vardı. Allaha ve peygambere inancım vardı ama islamiyet konusunda tereddütlerim vardı. 


Bu şekilde düşünen ya da düşünmüş olanlar var mi acaba.

26 Cevaplar

0 oy
(5,134 puan) tarafından
Elhamdülillah müslümanın öyle geldim öyle de gidecegim 
-Reklam-
0 oy
(7,972 puan) tarafından
Seytan sana vesvese veriyo cnm başka açıklamasi olamaz dini sorguladigin müddetçe iyi bi yere varmazsin içindeki şeytani yen...
tarafından
Canım ben önceden demistim zaten
0 oy
(392 puan) tarafından
Müslüman ailede doğuyoruz. İllaki müslüman oluyoruz. Sorgulama hakkımız olmuyor. Yanarsın çarpılırsın gibi sözlerle bizi korkutuyorlar. Büyüyünce eğer biraz arastirmaciysan kurcalıyorsun ve aklına yatmayan şeyler oluyor. Ama öyle bir korkutulmuşsun ki aklına yatmayan şeyler olmasına rağmen o dine mensup gibi davranıyorsun. Allah korkun olsun diyorlar. Niye Allahtan korkayim ki onu severim. Onu sevdiğim için yerine getiririm isteklerini. Şimdi linç e başlarlar. Yanacaksın edeceksin filan. Fikre düşünceye saygı yok çünkü. İnsanı insan olduğu için değil müslüman türk yada hemcinsimiz olduğu için seviyoruz veya saygı duyuyoruz. 
tarafından
Ay sorma bi düşünceye saygı düzgünce anlatmak olmaz zaten yanacan bilmem ne Allahi farklı tanıtiyorlar.
0 oy
(449 puan) tarafından

Yanlış sularda yüzüyorsun cnm

Sorulmaz burada  bu soru

0 oy
(365 puan) tarafından

Kâinat ağzına kadar Allah’ın varlığıyla dolu. Mantıken bir eser varsa, mutlaka bir ustası olacaktır.Duymak istemeyen kadar sağır, görmek istemeyen kadar kör bir kimse yoktur. Bunların karşısına melek gelse, hatta gözleriyle Allah’ı da görseler yine kabul etmezler. Çünkü bunların kalpleri, vicdanları ve akılları tamamen bozulmuş, çürümüştür.Allah’ın varlığını kabul bir iman meselesidir. İman da ferdin cüz-i ihtiyarisini sarfından sonra Allah’ın ilham ettiği bir nurdur. Yani fert önce kendisine ve çevresindeki varlıklara bakacak, bunların bir yaratıcısı olması gerektiğini düşünecek ve O yaratıcıyı anlamaya ve bilmeye gayret edecek, sonra Allah lütfederse, o kişiye imanı nasip edecek. İman olmazsa Allah’ı kabul mümkün değildir.Hem bir şeyi ispat ettikten sonra ona iman denmez, o ilim olur. Oksijenle karbon birleşince karbon dioksit meydana gelir. Bu ilmen bir meselenin ispatıdır. Buna inanılmaz. Bu ilmi meseleyi de zaten aklı olan herkes kabul eder. İman, inanmaya dayanır. İnandıktan ve kabul ettikten sonra o meselenin ilmi bir açıklaması varsa anlamaya çalışırsın.Bir kimsenin önüne yemek sofrasını koyduğunuzda şayet o insanın midesi bozulmuş, hastalanmış ve vücudu rahatsızsa, değil o sofradaki yemekleri yemek, onların kokusundan dahi rahatsız olurİşte manevî iman sofrası da böyledir. Bir kimsenin kalp midesi, aklı ve vicdanı bozulup çürümüşse, ona Allah’ı anlatmak mümkün değildir. Onlar Allah’ı ortaya koyan sözleri duymaktan fevkalade rahatsız olurlar.Hiç kimsenin bir başkasını imana getirmek, Allah’a inandırmak gibi bir görevi olamaz. Allah’ı bilme ve tanıma bir hidayet meselesidir. Konuya böyle nazar edilmesi gerekir. Cennet adam istediği gibi cehennem de adam ister.

tarafından
Yazı iyi de bunları kime yazdın onu anlamadim ben Allaha inanmıyorum demedim ki.

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 1,012 göst.
20 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 870 göst.
22 Haziran 2023 Kültür-Sanat kategorisinde misafir5 (226 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 975 göst.
29 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 642 göst.
2 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,769 puan) tarafından soruldu

381,591 soru

11,423,610 cevap

34,981 kullanıcı

...