0 oy
1,035 göst.
Aile kategorisinde (35 puan) tarafından
Kızlar ben üniversite okurken evlendim. Eşimle liseden beri tanılıyorduk. O tabi benden 3 yaş büyüktü üniversiteyi bitirdi işini bulunca beklemeyelim dedik. Bende hazırlık oku sonra bölüm değiştirince ister istemez okulda uzama oldu ama aileme baskıyla okurken evlendim. Evlendikten sonra hamile kaldım. Yarım dönem okuluma gittim ama sonra gitmek çok zor oldu. Ailemde diploma olsun diploma diploma diyip durdular. Babam okuluma devam etmemi istiyor ben ise açıkcası mezun olan çoğu arkadaşım işsiz.  Gıda mühendisliği için de çalışma şartları hep fabrika tarzı yerler. Benim ise hevesim çok kalmadı. Üstelik doğumum ağustos da ekimde okul başlıyor annem sütünü sağ bana bırak yinede git okuluna diyor. Eşim sen bilirsin diyor. Ben ise  bebeğimi düşünüyorum. Ama ailem okuluma devam etmezsem benle küscekler çünkü çok kırgınlar bana. Ne yapcam bilmiyorum. 

34 Cevaplar

+2 oy
(6,136 puan) tarafından
Eşin ve ailen bu kadar kolaylık sağlamışken neyini düşünüyorsun? Esin hayır deyip ailen oku dese arada kalsan daha mi iyi olacak. Fırsatı degerlendir bebeğinde emin ellerde annenin elinde daha ne istiyorsun 
-Reklam-
+1 oy
(244 puan) tarafından

Is yik diye okumamak mi?:O

Ben okuyamadim. Başörtü sorunundan dolayi.

Icimde hep kanayan bir yara idi.

Başörtü sorunu hallolunca yaptigim ilk iş, ortaokula kaydolmak oldu. Ortaokul bitirdim. Imamhatip lisesine kaydoldum. 4 yil boyinca haftanin 2 günü akşam derslere katildim. 

Sirf okuma aşkına bebek fikrini erteledim.

Gecen sene liseden mezun oldum ve universite sinavina kaydoldum. Bekledigimden yüksek puan aldim ve ilâhiyat kaydoldum. Bu senede universiteli oldum ELHAMDÜLİLLAH.

Şuanda 39 yaşında, hamile ve üniversite 1sinif öğrencisiyim :D

Ne için mi okuyorum? Çalışmak fikri aklimda asla yok. Sadece kendimi iyi hissetmek ve içimde kalan sevdami gerceklestirmek adina okuyorum.

Belki ilerde universite mezun olursam şayet, 2ci bir bölüm daha okuyabilirim.

Hem cocuk hemde okumayi ayni anda goturebilirsin.

Hamile ve kundakta bebegiyle okula gelen cok arkadaslarim oldu lisedeyken

(2,634 puan) tarafından
Helaaaaaaaaaaaaaaal :)
tarafından
Helal olsun tebrik ediyorum sizi. Yukarida yorumda yazdim akrabamiz sizin gibi sebeplerle universite okuyamamis. Evlendikten sonra ilahiyat a basladi bes yil disarfa okudu. Bitirdiği yil ogretmen olarak atandi. Bölüm cok guzek ben ikinci üniversite olarak kendimi gelistirmek icin okumayı dusunmustum bir ara. Sizde bilgilerinizi cevrenize aktarirsiniz muthis :)
(244 puan) tarafından
Benim yaş sıkıntılı.
Gençlerin önüne geçmemek lazim. Gençler çalışsın. Bizler torun büyütelim:))
Ben sadece içimde kalan o hayalimi gerceklestirmek adina ve en buyuk sevdam olan okumayi gerceklestirmek adina okuyorum.
Bu sene çok sıkıntılı gecti.
Hamileligim kötü idi. Hastanede falan yattim.
Bakalim önümüzdeki yillarda mezun olunca, hala bu AŞK Devam ederse, 2ci bir üniversiteyi düşünmüyor degilim yani ;))
tarafından
İnşallah.  Ya sizin Bölüm calismasan da kendin icin guzel. Kendine cok cok katki saglayacak bir bölüm. Allah gonlunuze gore versin :)
(244 puan) tarafından
Amin. ALLAH Razi Olsun
0 oy
tarafından
Ne kadar süre okulda kalicaksin canim .Bu süre çok önemli tabi hem bebeğin hem senin açindan
(35 puan) tarafından
Haftanın 3 günü 4-5 saat
tarafından
Yani haftanin 3 günü  4-5 saat biraz uzun yeni doğan bir bebek sonuçta  bebeğin  anneye muhtac oldugu zamanlar bu senin  kararin cnm benim bana kalirsa gitme
0 oy
tarafından
Bu dönem olmaz bence bebişiniz çok küçük anneniz eminim çok iyi bakar ama size ihtiyacı var. Anne sıcaklığı ayrı. Ama bir sonraki eğitim döneminde bencede bitirin bölümümüzü bizim burda çok fabrika olduğu için bana güzel geldi bölümünüz:) bitirin diplomanız olsun, ailenizinde hakkıdır anlamanız lazım ki bence çok haklılar. Bu bölüm sonrası kendi istediğiniz başka bölümü ikinci üniversite olarak okursunuz. 
0 oy
(1,422 puan) tarafından
Is yok deyip okumamak bana dogru gelmio canim tabiki devam etmelisin zamn ne gosterir bilemezsn suan belki esinle iyisin Allah bozmasn ama hayatin ne getrcegide belli olmaz elinde diploman olsun belki karsina bi firsat cikar degerlendirirsn cocuguna bakan da var daha ne olsun
0 oy
(800 puan) tarafından
Ailen haklı  bence canim gitmelisin. Bitirmelisin okulunu. Hatta bitirince bir ise gir calis. O kadar  cok kadın  var ki hem bebegine bakip hem okuyan bence sen de basarabilirsin.
0 oy
tarafından
Yerinde olmayı çok isterdim. Tamam belki bölümünden mezun olunca hemen iş bulamazsın ama başka bir ise giriciek olursan üniversite mezunu olmuş olaxaksin onun çok açık olacak. Bu bebeğin hep öyle kalmiycak. Büyüyecek o zaman masrafları çok olacak belki eşin işten cikicak Allah korusun kaza falan yapicak sen ona bakmak zorunda kalicaksin o zaman onun çok açık olacak. Ben lise 3 den terkim çok pişmanım eşim yollamiyor yollasa durmam koşa koşa giderim. Kuzenim 40 yaşında hemsireydi eşi de polisti eşi bırak dedi diye mesleğini bıraktı. 7 tane çocukları var adam geçen sene fetodan içeri girdi kadın tek başına 7 çocukla kaldı. Şuan yeniden üniversiteyi bitirmeye çalışıyor 40inda sonra. Hayatın ne getiricegini bilemezsin. Elinde dursun zararı olmaz ki. 
0 oy
tarafından
Iyi ama canm.bu okul konusi senin kararin kimse karisamazki hani illede istiyorlarsa aciktn oku senin icin annen babandan bile daha onemli bebegin bnde aciktan okuyacam esim okumak istyrsan oku dedi evde bos durmassn dedi bnde aciktn yapacam  temmuzda dogumum olacak sinav gunlerindede esimle kaynanam bakacak bebegime ben sinavdn cikana kadar ama hic bisy bebegmden daha onemli degil bakarm yapamasm bebegimle ilgilenmektn zorlanrsan birakirm yani burda senin bebegn onemli kararn onmli ailendn once ailem bana boyle bisy deselerde illede olsn bebege bi skilde bakarz diye kabl etmzdm
0 oy
tarafından
Kesinlikle okulunu bitirmelisin canim. Bjzim bir akraba evlendikten sonra universite kazandi. Cocugu daha bebekken baska ilde bes yil boyunca okudu. Esiyle bes yil farkli sehirde yasadilar. Okul bitince baska bir ile atandi yine bir yil ayri yasadilar. Sonra tayin istedi esinin yanina gitti. Senin yaninda annen varmis farkli il degil ayni il. 
0 oy
tarafından
Bnce okulu sana dedikeri anda bitircektin şimdi o çocuk doğunca senin okula gitmen saçma olck 

Bende evli gttm unuberteye hatta hamileydim ama okulu bitirip diplomami aldım. Ne kdr erken o kdr iyi 

Keşke sende okulu iyi kötü zamanında bitirseydin
0 oy
tarafından
Bnce ailen haklı 
0 oy
(9,651 puan) tarafından
Kesinlikle okuluna devam et hayatının hatasını yaparsın bırakmakla..  gida  işi yapıyoruz catringmiz var ve gıda mühendisine çok ihtiyaç oluyor böyle bir fırsat varken eğer bırakırsan çok pişman olursun
0 oy
(2,634 puan) tarafından
Eşimle evlendiğim sene altta kalan derslerim vardı. Okulumu bitirmem için uğraştı yeri geldi kızdı hatta:D evlendik bide çocuk okutuyoz diye dalga geçmişliği bile var :D bitirdim canim. Benimde bölümümde iş yok ama elimde diploma olsun en azından bi yere girerken rahat edeyim diye bitirdim okulumu. Sende öyle yap :) bebegin küçükken daha kolay biter işin ama büyüyünce sorumluluklarda arttığı için devam edemezsin bile bunu düşün 
0 oy
(4,668 puan) tarafından
Ailene bu konuda gerçekten hak veriyorum. Okulunu bitirmen gerçekten çok iyi olur senin için. Ekmeğin elinde olsun istersen çalışmazsın. Günlük 4 5 saatin çok olduğunu düşünmüyorum sütünü biriktirip bırakabilirsin. Sen gelene kada en fazla iki kere süt içer zaten. Yani bu benim şahsi fikrim yine de karar senin.
0 oy
(3,798 puan) tarafından
Bence okuluna devam etmelisin aileni kirma annende bebegine bakicakmış gider gelirsin bu senin icin firsat şansen ben olsam giderdim bende aciktan okuyorum annemler cok destek durumumuz olmasina ragmen harc parami babam vermeye kalkiyo onlar mutlu oluyo biz biseyler yaptikca böyle düşün 3 gunlük dünya kırmaya gerek yok heleki söz konusu anne baba ise
0 oy
(7 puan) tarafından
Bende okulum devam ederken evlendim. Okulum uzadı ama bitirdim. Sende bitir okulunu asıl çocuğunu düşünüyosan bitirmen lazım bence. Hayat bu kocana ya da herhangi birine ne kadar güvenebilirsinki. İlerde ne olacağı hiç belli olmaz. Ailen haklı onca emekleri vardır senin de aynı şekilde bunca emeğine yazık etme. 
0 oy
(1,722 puan) tarafından
Bence okumalısın şimdi değil ama ileride keşke okuyup üni mezunu olsaydım dersin işe gider gibi gidip.gelirsin annende bakarım diyosa gitt yerinde olsm okurdum.. Yarın bşrgün işe girecek olırsun daha kolay iş bulursun 
0 oy
(3,187 puan) tarafından
Hayatın ne getireceği belli olmaz kesinlikle devam etmelisiniz.. en azından denemelisiniz..kaybedecek birşey yok.. ilk zamanlar zaten gününün çoğunu uyuyarak geçirecek bebeğiniz. İlerleyen zamanlarda sizin eğitim temponuz düzene girer ayarlarınız. 

Benden sizi kardeş tavsiyesi muhakkak devam edin.. bende doğum yaptım 15 gün sonra finallere girdim.. acikogretimdi ama olmayacak şey değil.. ihmal etmeyin..
0 oy
(1,310 puan) tarafından

Kesinlikle okumalısın ailen çok haklı eğitimin tamamlamalısın ki yarın bebeğin büyüdüğünde ona güzel bir örnek olasın her çocuk annesinin babasının kültürlü güçlü başarılı olmalarını ister

0 oy
(2,931 puan) tarafından
İlerde hayatin sana ne getirecegini bilemezsin bence git bitir elinde olsun. Bende atanamadim okulu bitirdim evlendim ama ozguvenim var Allah korusun ilerde bisey olsa kendi ayaklarm ustunde durabilirim ben senin yerinde.olsam giderim. Bu kdar imkani bana saglasalar ya 2. Bolumu okurum yada yuksek lisans yaparim

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 415 göst.
16 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Sesese12 (86 puan) tarafından soruldu

382,980 soru

11,464,060 cevap

35,058 kullanıcı

...