0 oy
1,593 göst.
Diğer kategorisinde (134 puan) tarafından
Biraz uzun olacak belki ama içimi dökecek başka kimsem yok. Öncelikle şuradan başlayayım. Ben öğretmenim, eşim de sürekli iş değiştiren serbest çalışan. Evleneli bir buçuk yıl olacak, dört aylık bir bebeğim var. Şu an annemin yanındayım, gezmeye geldik izinde olduğum için. Bizi bıraktı döndü birkaç gün önce. Benim sorunum şu: eşim aldığı maaşla evi döndüremiyor. Kredi kartı borçları var. O borçları da birlikte yapmadık bu arada. Ben ona bir çorap bile aldırtmadım çünkü kendim aldım hep. Çocuğun bütün masraflarını neredeyse ben karşıladım. Kiramız 1400.Evlenmeden önce evim var demişti yalan çıktı. Sattım babam toprağa bağladı dedi. Babası bize ev alacağını söyledi almadı. Kiramızı ödeyeceğini söyledi ödemedi. Oğlunun üç kuruş maaşla bunları yapamayacağını biliyordu. Bana güvendi herhalde. Adam zaten tam bir yalancı. Neyse baktım ki bu işin içinden çıkamıyor hep destek oldum. Destek oldukça nankörlük gördüm ve nankörlük gördükçe de yüzüne vurdum. Daha buraya gelmeden önce kartımı bıraktım. Dün akşam sevmediğim bir arkadaşının yanına gitti oturmaya. Önce bana sordu gitme dedim. Sonra insanlık yaptım git ama erken kalk dedim. Bu erken kalkmadı. Üzerine ben birkaç kez arayınca suçlu oldum ve bana bağırdı. Hatta annende kal gelme buraya dedi. Farklı şehirlerdeyiz bu arada. Şimdi bu adama ne yapayım ben? Ailesi beni arar iki gün sonra çocuk ne yapıyor diye. Sayayım mı yüzlerine bunları. Ben sabahlara kadar dirsek çürütüp meslek sahibi olurken oğulları bir baltaya sap olamamış, resmen benim başıma attılar. Daha bir de bana ses yükseltiyor haddini bilmez. Çevremde çalışmayan, yalnızca eşinin desteğiyle geçinen o kadar örnek varken (başta ablası) benim bunları yaşamak zoruma gidiyor. 

41 Cevaplar

+18 oy
tarafından
Haklılık payın var ama egon çok yüksek seninde yok başıma attılar  falan silahmı dayadılar  kafana evlenmeseydin evlenmeden önce eşinin işi belliydi maaşı belliydi sevmiş evlenmişsin şimdi paraya laf ediyosun.  Kusura bakma ama sende de hata var  maddi zorluk çekince kocana laf atacaksan zengin koca bulsaydın. 
(3,426 puan) tarafından
Ev hanımlarını niye küçümseyeyim. Ev hanımlarına maaş bağlanması taraftarıyım. Dünyada kadın olmak yeterince zor olabildiğince kadınların tarafındayım.
Lakin ev hanımı olup eşi tüm sorumlulukları(maddi anlamda) yerine getiren kadınlar var. Bunlardan bazıları yukarda patlama noktasına geldim diyen kadını anlayamaz ama yargılamak kolay gelir.
Anladığım kadarıyla kadın evin maddi intiyaçlarını karşılıyor. Kocasına redi kartını bırakıyor zorda kalmasın diye. Bebeğinin bezine kadar alıyor. Ev geçindirme işini kadın yapıyor ve erkek de bu duruma alışmışsa bu katlanılacak bi durum değildir. Üstelik eşi de manen de destek olmuyor.
Erkek dinen de toplumsal olarak da evi geçindirmekle yükümlüdür. Kadının yapması sadece ikramdır. Teşekkür edilmesi gerekir. Tanımıyor muydun, öğretmenle evlenseydin çok acımasızca. Bazı erkekler kendini çok iyi saklayabilir evlenmeden önce. Huyunu böyle gösterse kim evlenmek isterki evine bakmayan insanla. Annelik zaten yeterince yorucu bir de geçim derdi psikolojiyi altüst ediyor. Sayfalarca yazabilirim fakat vakit yok
(3,426 puan) tarafından
Valla keşke olsam. Kredi borçları olmasa ücretsiz izne ayrılacağım birkaç yıl ama maalesef günümüz şartlarında.
(275 puan) tarafından
Bence sizde anlamıyorsunuz eleştiriyi. Ev hanımı değilim ama olabilirdim de... Hanımefendi ye üslubunu yanlış olduğunu söyleyince pardon ev hanımı mısınız diyerek cevap aldım. Dünyanın en zor işi falan diye düşündüğünğze de inanmıyorum. Öyle olsa ver e kur okuyup yorum yapardınız
(134 puan) tarafından
Ayşe hanım siz beni çok iyi anlamışsınız teşekkür ederim. Bilmeden yorum yapanlarla değil kendini benim yerime koyup olaya o açıdan bakanlarla ilgileniyorum. Aynen de söylediğiniz gibi. Canıma tek etti artık.
(377 puan) tarafından
Cok yanlis konusyorsnuz. Kadin evin yukunu alms omuzlarna adamda keyfine gore hareket edio demk istems kadin. Kmse kavun degil alirken koklayip alasin. Bazi okumus egitim gormsler dengini alr okudum dye ama kadin serbest meslegi olan birni bulmus yuvami kurarim diye evlenmis nerden bilsin boyle olcani.
-Reklam-
+2 oy
(501 puan) tarafından
Burda arkadasa egolu diyenleri anlamiyorum.kadin kadina destek olmalı kostek degil ne dedi de egolu oldu evet arkdsm kadin olarak hem calis sonra gel evde calis çocuk bak ama sorumsuz kocan calismasin sen bi de ustune onun borçlarını ode cok zor bir durum oturduğu yerden elestiri yapanlar bu durumları yasiyor mu bir de ben bazi yorumlarda söyle bir sey hissettim calismayan kadınların calisan bi kadinin hakli isyanini anlayamamasi.ogretmen diye egolu olmakla suclanmak nedir
(134 puan) tarafından
Beni anlamışsın teşekkür ediyorum canım.
+2 oy
tarafından
Ben bu postu okudugumda hıssettıklerımı yazacağım. Herkes lınc etmıs ama ben canına tak eden bı kadın gordum. Elbette evlenmeden meselegınn olmadgnı biliyordur ancak vaatlerı varmıs ve gerveklesmemıs. Yanı kadın statu arasaydı zaten evlenmezdı. Sadece evını sorumluluklarını bılmesı gerektıgınden ve her yuku kendı cekıyor olmasından okadar bıkmıs kı dili sivrileşmiş. Sorumsuz adamı taşımak zordur arkadaslar. Tolerans bıyere kadar gosterebılır duzelmıyorsa iş bu raddelere gelmış olabılıt kımse eşine para muhabbetı yapmak ıstemez. Belliki artık kendını enayı hıssedıyor ve ona kotu konusmaya baslamıs. Benım tavsıyeme gelınce sorumluluk adamda olmadıgı surece duzelmez. Yanı senın calısıp o eve para getrdıgını bıldıgı surece o adam ıflah olmayacak. Maddi destegı kes evın ıhtıyaclarını ona yık. Sorumluluk almayı ogrensın. Duzelmeyecek gıbı ıse kendı hayatına bak evladınla. 
(134 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım çok güzel tanımamışsın.
tarafından
Rıca ederım canım ben okudugumda hıssettıgımı yazdım. Bu sadece para olarak degıl gelecegınızı bır tek sen dusunuyorsan bu yuk agır gelecektır elbette. Zamanla destegını kesmeye bak. Kıymetını ancak oyle anlayacak. Ha ayrılcam dıyorsan evladına paşalar gbı bakarsın oda babasının paçasında yaşasın
+1 oy
tarafından
Evliligin bastan sona yalan uzerine kurulmus zaten

Her biri de sorumsuz ne denir bilmiyorumkii bir erkekte calisma gotu olmayinca cok zor oluyor
+1 oy
(1,161 puan) tarafından
boyle kocadan hayir gelmez.    erkek deyilmi iki isde calisir ailesine bakmak zorunda.  her seyi sen yapmissin oda oyle alismis.. bence ciddi bir konus. boyle devam etmek zor.
(134 puan) tarafından
Kaç kez konuştum. O üç kağıtçı babasına da toz kondurmuyor
(1,161 puan) tarafından
Allah yardimcin olsun canim..   care bulmak  cok zor.  gercekden.
+1 oy
(275 puan) tarafından
Kusura bakmayın. Ben dışarıdan göz olarak okuduğumda üstüne bastıra bastıra eşinizi aslında mesleği olmayışından vurduğunuzu gözlemledim. Bunu bilerek evlendiğinizi düşünüyorum ben eşler arasında statü farkının vurgulanmasını çok onur kırıcı buluyorum. Baştan bildiğiniz bir durum devam ediyor diye bu size karşınızdakini aşağılama hakkı vermez. Mutsuzsunuzdur, ayrılırsınız,amenba.ama yazdığınızı bir daha okuyun derim. 
(119 puan) tarafından
Sana bu adamın kahrını çek diyen oldu mu hanımefendi? Sen ekonomik özgürlüğü olan bir kadınsın. Her şeyden önce bir çoğumuz gibi çaresiz değilsin boşan ben senin yerinde olsam durmam madem dediği gibi evi var dediler yok çıktı seni sevmemiş zaten maaşını sevmiş. Annenin yaşı genç ise çocuğuna bakacak durumdaysa zaten bir gelirin de var neden çekiyorsun?
(134 puan) tarafından
Siz beni ne kadar tanıyorsunuz ki hayattaki başarılarımı sorguluyorsunuz? Tuzunuz kuru olunca yorum yapmak kolay. Ben egoist filan değilim aksine fazla paylaşımcı biriyim. Beni enayi yerine koyan adama gösterdiğim tepkiyi sanki ev hanımlarına göstermişim gibi lanse etmişsiniz. Adam benim paramla istediğini yapsın, üstüne bana tabiri caizse köpek gibi bağırsın, okuyanları, dirsek çürütenleri enayi olarak görsün ben de eşimdir deyip bağrıma basayım. Okuyan enayiymiş onun için. Bu onun kurduğu cümle. Ben bu adama saygı duyamam. Siz de bilmeden konuşmayın. Karşımda kadir kıymet bilen bir adam olsa ben de bu durumda olmazdım. Babasız büyüdüm annem beni okutabilmek için ayağına çorap almadı. Hergün başka bir akrabanın evinde ders çalıştım. Şimdiye kadar görevimi hakkıyla yerine getirdim. Babası haram yiyen biriyle evlendim. Ben bunları bilemezdim. Evlendikten sonra öğrendiğiniz çok şey olmuyor mu?
(134 puan) tarafından
Ben aynı evin içinde yalnızım. Eşine güvenin sonsuzmuş, şanslısın. Benim durumum böyle değil işte
tarafından
Valla canim haddime degıl ama bu sekıl deyse katlanma derim ben maasın var annem baksın bebegıne mutsuz ortam da cocuk buyıtmektense kendin buyut daha iyi
tarafından
Okuyanlar enayi de,yatıp karı parası yemek çok mu uyaniklikmis.
+1 oy
tarafından
Sen evlenmeden önce esin sana meslegim var diye yalan mi söyledi. Isi opmadigini bilerek evlenmişsin. Simdi para kazandığın icin neden esini küçük görüyorsun ki. Ben çalışmadığım halde kendi ailem veya esimin ailesi harçlık verdikleri zaman eşimin zorlandığını anladığımda elimde ne varsa çıkarıp veriyorum ki zorluk çekmesin diye bu aile olmak demektir. Burnunu bu kadar yukarda tutma bence.
(134 puan) tarafından
Aynı konumda olmadığımız için sana yorum yapmak kolay.geçen ev hanımı bir arkadaş da aynısını söyledi. Bütçemiz ortak dedi. Bütçemiz dediği de eşinin maaşı. Kendisi onca işi reddetti. Aldıysa bakacak bana dedi. Siz bi çalışın, sabah sıcak yatağınızdan kalkıp gidin, hamileyken sancınız tuta tuta ders anlatın, minicik bebeğinizi başkası büyütecek olsun da bir de öyle yorum yapın. Hayat size güzel
tarafından
Çalışmadığımı kim soyledi ki size. Bende çalıştım bende sabah uykusu cekmek varken o kadar insanın agiz kokusunu çektim ama benim param hesabı yapmadım.  Ne kazandiysam ne kadara gucum yettiyse evime yuvama aileme verdim. Bence konum değil zihniyet.
(119 puan) tarafından
Cidden çok üslubunuz çok dengesiz sayın hocam. Burası kople ev hanımlarının olduğu bir site yerinizde olsam derhal giderim burdan çünkü sizinle bizim durumumuz aynı değil. Sizin gözünüzü kör eden bir egonuz var, bizim ise her türden insanla konuşup vakit geçirecek kadar güzel kalbimiz.
tarafından
Ben yüksek lisans mezunuyum eşim lise mezunu. Sevgiliyken benim yarım kadar maaş alıyordu evliliğimizin ilk zamanları da , şuan nerdeyse iki katım kadar maaş alıyor. Ben de 37. Haftama kadar çalıştım her gün işe gittim bir kere bile lafını etmedim abartılacak bir şey de değil zaten bir sürü kadın var böyle ayrıca ev hanımlığı kolay mı hanımefendi hamileyken yine evin yükü sende, şimdi yine iş hayatına döndüm bebeğimize annem bakıyor. Demem o ki hayatta ne olacağı belli olmaz dengeler değişiverir o sizin eşiniz anlaşamıyorsanız yollarınızı ayırırsınız o ayrı ama meslek üzerinden vurmanız pek hoş değil. Okumuş kadınsınız cahil değilsiniz para kazanıyorsunuz ayrılmaya karar vermek buraya yazmaktan daha kolay olmalı sizin için.
+1 oy
(7,441 puan) tarafından
Burda eşinin ailesinin ben bı suçunu göremiyorum koca adam olmus eşin sonuçta işinin olmadigini bilerek evlendin zorla evlendirmediler seni üstüme attılar demen çok saçma sanki kundak ta bebek mi de atacaklar ustune 
+1 oy
(235 puan) tarafından
Başkası yuzundenn acı çekmişsin gitmişsin kendini bu adamla avutmuşşsn evlenmişsin senin herkesin kocası bagırır borcu vardır kimse dört dörtlük degil Allah bilir herkesin yanında adamı byle küçük ezik durumuna getiriyorsun melegin var zaten kimseye minnet etmezsin adamı daha fazla rezil etmeden boşan 
+1 oy
tarafından
Madem bu kadar bilgilisin kendi aklınla davran neden kimsenin olmadığı belli egoist bencil senin gibi insanlar çocuk yetistirmemeli.
(134 puan) tarafından
Bunun kararını sen mi vereceksin oturduğun yerden? Eşime olan sitemim senin neden zoruna gitti onu anlamadım. Adam beni enayi yerine koyuyor yazdım. Sanki lafı sana söylemişim.
tarafından
Burda her yazan kadına saçma spnn hüküm veriyorsun da madem öyleydi kendin gibi biriyle evlenseydin egonu mu pohpohlamaya geldin
tarafından
Başkasını unutmak için adamla evlenmeseydin o zaman ahlaksiz
+1 oy
(1,698 puan) tarafından

Hep kocalara laf ediyoruz da, Allah hanımın da hayırlısını versin :D Meslektaşın olarak söylüyorum sonra beni de kâle almazsın mazallah ajah. Madem bu kadar bilgilisin, madem bu denli eğitimlisin; ayrıca eğitimcisin ve insanları ev hanımı/çalışan diye ayırıyorsun, o zaman sorarlar adama: Sen bunca bilmişlikle burada napıyorsun Allasen kuzum :) Biz cahil cühela takımı takılıyoruz. Sen anneciğinin evinde dur madem, evladına da bakarsın sen her şeyi yaparsın en iyi sensin hadi bakalım

(134 puan) tarafından
Burada senin işin ne o zaman? Birgün yaşarsan benim yaşadıklarımı o zaman anlarsın. Adam benim paramla bana hediye almazken iş yerindeki kızın doğum gününde bir poşet çikolata aldı. Yine benim paramla. Elbet ederim lafını
(1,698 puan) tarafından
Mesele senin kocanın kime ne alıp sattığı değil. Mesele senin sürekli mesleğinle övünüp burada hiç olmadık yerde kadınlara ev hanımı mısın, sen anlamazsın şeklinde sallaman. Bu kadar ağlayacaktın madem kendine bi plaza boy bulsaydın canım. Ne diyelim Allah yardımcın olsuuun
0 oy
(735 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun.
0 oy
(1,048 puan) tarafından
Keske kendin gibi bi memurla evlenseydin 
(134 puan) tarafından
Keşke. Zaten bunu öyle çok severek de evlenmedim. İyi insan dedim o zaman bana sesini yükseltmezdi
(1,048 puan) tarafından
Valla kendini yedirme bence maasini biriktir butun ihtiyaclarini karsilamak zorunda dunyani  bin bir turlu hali var herseyini ona aldir kendi maasina dokunma benden sana tavsiyw
0 oy
(119,461 puan) tarafından
Allah sabir versin
0 oy
(54 puan) tarafından
Evlenmeden önce bunlari bilmiyormusun 
(134 puan) tarafından
Bilmiyordum böyle değildi çünkü. Çok iyi bir insan dedim yalancı olduklarını bilmiyordum
(54 puan) tarafından
Ah tatlim ya severek evlendin demi
(134 puan) tarafından
Hayır canım başka biri yüzünden acı çekiyordum bu da biliyordu. Arkadaşımdı zaten bu benim. Hep yanımda oldu çok anlayışlıydı. O yüzden evlendim
0 oy
tarafından
Gitme canım biraz kal annende o biraktiğin kartida bi iptal ettir anası babası arayincada açma bi tutusssunlar bakalım nolcak gelmeymis öyle deil böyle gelinmez yap görsün gününü 
0 oy
(402 puan) tarafından
Öncelikle bişey sormak istiyorum evlenmeden önceki süreç naısl gelişti hani görücü usulü mu severek mi evlendiniz eşinizin tahsilli olmadığını serbest çalıştığını bilmiyor muydunuz ?
(134 puan) tarafından
Biliyordum canım. Öyle aşık filan da olmadım. Zaten bir acım vardı, bu hep destekçimdi.iyi insan diye evlendim.
(402 puan) tarafından
Tahsil önmli değil aslında üni mezunu olup eşini çoluk çocuğunu boşlayan sorumsuz davranan o kadar eş varki ne diyim inşallah düzelir o bebegin hatrına yuvanızdan huzur eksilmez yazık olur yoksa hepinize ayrı ayrı
0 oy
tarafından
Peki sen ne yapmayi dusunuyorsun. Ailesine  soylemenin faydasi var mi?
(134 puan) tarafından
En azından içim rahatlasın. Bu arada o babası bildiğin zengin ama bir kuruş koklatmaz. İstese oğlunun önüne iş de kurar ev de alır
0 oy
(13,202 puan) tarafından
Görücü usulü falan olduysa çok üzülürüm. Kendi tercihinse yine üzülürüm. Ama kartını mesela bırakmasaydın iyiydi. İnşallah vazgeçer huyundan. 
0 oy
(10,431 puan) tarafından
Kartı kaybettim de iptal ettir canım. Ve içinde tutma bunları 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 159 göst.
0 oy
21 cevap 1,569 göst.
31 Ekim 2020 Aile kategorisinde Acelyaalparslan (394 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 327 göst.
0 oy
6 cevap 289 göst.
7 Ekim 2022 Aile kategorisinde Deniz-133 (55 puan) tarafından soruldu

381,040 soru

11,407,626 cevap

34,943 kullanıcı

...