0 oy
288 göst.
Diğer kategorisinde (61 puan) tarafından
Kızlar Halk Bankasında altın hesabı olan var mı? Açmayı düşünüyorum ufak ufak birikim yapmak için de bu konuda bilgisi olan biraz aydınlatabilir mi? 

4 Cevaplar

0 oy
(1,720 puan) tarafından
post üste cıksın
(61 puan) tarafından
Sağolun
-Reklam-
0 oy
(3,821 puan) tarafından
Canım aynı altın alır gibi oluyor ama hesaba para yaptırıyorsun altın atınca artıyor bu para ama düşünce düşüyor bunun için sürekli takip etmen lazım mesela çok yükseldi aldın uzmanlara düşecek diyor o zaman bozdurup normal hesaba alıyorsun altın düşünce tekrar altına çeviriyorsun kar yapmak istiyorsan yoksa parayı yatır altın hesabına dursun ihtiyacın olunca bozdurursun en kötü aynı parayı alırsın 
(61 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim peki bunun için banka kendine para kesiyor mu
(3,821 puan) tarafından
Yok kesmiyor diye biliyorum hesap açılacak ya belki ona cüzi bir miktar alır oda 50 TL yi geçmez ama onuda almaya bilir
Vadeli aldın hesabı mı yoksa vadesiz mi düşünüyorsunuz
(307 puan) tarafından
Is bankasi almiyo ama halk alir mi bilmiyorum fakat gram başına  5 tl gibi bi fiyat daha aliyo 450yse altin 455 aliyo
(3,821 puan) tarafından
Kuveyttürk almıyor diye biliyorum ben
0 oy
(174 puan) tarafından
Ben caiz degildi diye hatırlıyorum canım bence diyaneti arayıp Bi sor. Helal parana haram karışmasın 
(3,064 puan) tarafından
Kız bu şans işi değil ki. Altın döviz yada borsa bunlar haram değil. Hatipler ilahiyatçilar helal diyor. Hiç haram diyeni duymadım. Zaten haram kavmamına da uzak. Şans oyunu değil içinde zar yok kumar yok. Altın almak haramsa o zaman düğünde takılan takılarda haram olur. Sonuçta onların da değeri artıyor.
(7,441 puan) tarafından
Somut olarak altın alıp evine koyarsan haram değil ama para olarak altın hesabı açıp beklenti içine girip yükselip düşmesini beklersen faiz işlediği için harama giriyor çünkü banka sana somut olarak eline altın vermiyor ben hiç bı ilahiyatcinin sizin dediğiniz gibi dediğini duymadım o kadar video izledim okudum.
tarafından
Ya ben de yapiyorum bizim hocalara sordum hiçbir şekilde sıkıntı yok dedi ha kuyumcu da kalmış ha bankada aynı işi görüyor benim bir kısmı bankada bir kısmı kuyumcu da ve aynı ordanda alsam aynı bankadanda alsam aynı. Yada evde kaldı yanında biriktirdin gün geldi bozdurun farkı yok böyle denildi iş ticaret olunca sıkıntı yok yanı
(174 puan) tarafından
Ben olabilir hatırlamıyorum demiştim. Şimdi Fatih Kalender hocadan açtım dinledim. İslam hukukunda bazı şartları bazı bankaların yerine getirmediği ve hangi şartlarda caiz oldugunu anlattı. Yine sıkıntılı bir iş dedi. Bu kar payı, havuz işlemi, İnternet üzerinden işletim bu gibi durumların sakıncalı yönlerini anlattı. Tam olarak yüzde yüz safi bir helal de demedi. Araştırın dedim kızlar sanki ne dedim. Bende araştırıp ögreniyorum.
(3,064 puan) tarafından
Altın hesabında parayı faize yatırmış olmuyorsun. Faiz daha farklı bir kavram. Paran kadar gram altının oluyor altın yükseldikçe paran artıyor. Yani altının gramı yükselmiyor. Örneğin 100 gr altının aynı kalıyor. Borsa da da aynı sekilde hisse senedi yada farklı şeyler alıyorsun. Aldığın ürün değer kazandığında sende kazanıyorsun. Borsanın da haram olmadığı söyleniyor. Öyle olsa borsa da haram olurdu.
tarafından
Buda bir nevi ticaret olduğu için pek bi hoca bunun üzerine net konuşamıyor. Elifinevi biz zaten bişey demedik doğruyu yanlışı öğrenmeye çalişiyoruz :)
0 oy
(291 puan) tarafından
Altın hesabımı banka kendisi açmış bana ve şuanda da 15 tl var

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 167 göst.
9 Ocak 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Alyakus (2,379 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 201 göst.
26 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Nalankt (1,104 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 56 göst.
17 Ekim 2023 Aile kategorisinde Fatma1234 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 128 göst.
25 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde kbrazhra (1,465 puan) tarafından soruldu

383,699 soru

11,481,205 cevap

35,106 kullanıcı

...