0 oy
1,190 göst.
Aile kategorisinde (54 puan) tarafından

Biraz uzun bir post olacak, okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Ben 4 senelik evliyim ve 7 aylık bir kızım var.
Evlendikten sonra vajinismus olduğumu farkettim. Ve tedavi oldum. Bilen bilir, zor bir süreç. Tabi bu durumu ailem ve eşimin ailesi öğrendi.
Sonuçta gergin bir süreç, tedavi olduktan sonra eşimle daha çok yakinlastik. Ve bu olaylardan sonra kayınvalidem ve görümcem bebek konusunda daha da sıkıştırmaya başladılar. Gerçi ben onlar istiyor diye bebek yapacak kişilikte biri değilim. Ama bir gün gorumcemin dediği laf fena dokundu. Eşimle telefonda konuşurken bebek var mı falan diye sordu, akabinde resmen "onu da mı beceremiyorsunuz?" dedi, eşim bunu duyduğumu farketmedi, hemen ablasına kızıp ne saçmalıyorsun sen, düzgün konuş diye çıkıştı. Bir kadının en büyük düşmanı yine bir kadınmış bunu o zaman çok iyi anladım. Çünkü küçük görümcem beni kıskanır, hep üstten bakmaya çalışır, ama ben her defasında onu bastırmayı başarırım.
Her neyse hamile kaldım, tabi bunlar Karadenizli, oğlana pek düşkünler (! Her şey lafta !) Heyecanla oğlan bekliyorlar. Allah biliyor ya sağlıklı olsun gerisi önemli değil diyorum ama içimden de hep kız geçti bu zamana kadar. Ve cinsiyetinin kız olduğunu öğrendik. Kayınvalidem sürekli belki değişir cinsiyeti demeye başladı. Her defasında telefonda bunları dedi, "ya erkek olursa", bende hep sağlıklı olsun da önemli değil dedim. Perinatoloji uzmanına gittim, orada da tescillendi kız olacağı. Ama kayınvalidem her zaman heyecanla erkek olacak diye bekliyor. Neyse doğuma 2 hafta kadar bir süre kalmıştı. Annem, kayınvalidem ve eşimle doktoruna gittik. Kayınvalidem cinsiyetine bakın belki erkektir dedi, doktorumla bakistik uzunca. Israrla kız olduğunu söyledi. Doktordan çıkıp eve gelene kadar tek kelime etmedim, yine erkek meselesi açıldı, kayınvalideme "eğer bir daha erkek olursa muhabbeti yaparsa seninle bir daha konuşmam" dedim, kadın şok oldu resmen. (Umrumda değil açıkçası)
37.haftada çatı muayenesi oldum ve normal doğum yapamayacağımı öğrendim, yapım buna müsait değilmiş, birkaç doktorla daha görüştüm onlarda zorunlu sezeryan olman lazım dediler. Ve biliyorum ki zorunlu sezeryanı doktor demese korkak olmakla itham edilecektim.
Kızımın odasını hep benim ailem yaptı. Bizimkiler için sorun değildi, ilk torunlarıydı ve seve seve yaptılar. Ama eşimin tarafında onların soyadı ile doğan ilk bebekti. İnsan az da olsa bir destek bekliyor.
Ve o muhteşem gün geldi. Güzeller güzeli kızım dünyaya geldi. Her şey çok güzel. Ama o da ne kayınpederim ve kaynanam kızımın kulağına ismini okuyor, sanki benim hiç yakınım anam babam yokmuş gibi ve de hastane odasında.( Çok mu acildi, kulağına ezan evde okunsa olmaz mıydı? ) O an tepki veremedim. İçimde kaldı bunlar hep.
Tam doğum yaptığım zamanlarda covid19 belası ortaya çıktı. Kayınvalidem hiç dikkat etmedi temizliğine, ilk zamanlar ses çıkarmadım, belki dikkat eder diye ama nerdeee. Daha sonra geldiğinde kızımı sevmeden önce ellerini yikamasini söyledim, daha önce bir şey demiyordun dedi, demem gerekiyormuş kusura bakma etraf virüs kayniyorken kimse ellerini yıkamadan kızıma dokunamaz dedim.
Kayınvalidem kızımı çok hor kaldırıyordu haliyle benim için gidiyordu, uyardım "anne nasıl kaldiriyorsun, boynunu tutamıyor daha" dediğimde gorumcenin oğlunu hep böyle tuttum ben dedi, onu tutabilirsin ama benim kızımı tutamazsın dedim. 
Ve birde takı sorunsalı var, çok takı meraklısı değilim ama insan bir şey bekliyor, bana takılan bir şey yok zaten kayınvalidem tarafından, kızıma sadece isimli plaka kolye yaptırmış, durumu olmasa tamam derim ama maddi durumları da iyi, o kolyenin ederi o zaman 2 çeyrek altın yapıyordu. Ki gorumcelerimden tek bir şey görmedim.
Gelelim 40 mevzusuna. Ben İstanbul'da yaşıyorum. Bazı işleri olduğu için annem 25 gün bakabildi bana. Ondan sonra eşim ve ben baktık kızıma. 40inda kayınvalidem görümcem kimse gelmedi, telefon dahi edilmedi. Neyse o kısmı geçtim. 40indan 3 gün sonra geldiler, kayinvalidemin bahanesi takdire şayandı, virüs var malum ondan gelemedik kızım kusura bakma, şöyle bir baktım virüs bitti de benim mi haberim yok dedim.(bu da böyle bir anım.)
Kayinvalidemin lohusa donemimde evime yemekli misafir getirmeye çalışma olayını açmıyorum bile.
Kısacası ben kayinvalidemin ve gorumcelerimin kızıma olan sevgisini yapmacık olarak nitelendiriyorum. Kızım için kendi çocuklarının kıyafetlerini vermekten başka bir şey yapmadılar. Ne bileyim kızımın kullandığı bezi biliyorlar, numarasını biliyorlar, insan bir jest yapar bez alır gönderir, söylemeden kıyafet alır gönderir. Bazı şeyleri söyledikten sonra yapılınca değeri kalmıyor ve bir şey isteyesimde gelmiyor açıkçası.
Ben mi çok gaddarım onlara karşı onlar mı çok vurdumduymaz bilmiyorum. Amacım sadece içimi dökmekti.
(Daha devamı var, zaten epey uzun oldu, onuda başka bir zaman başka bir postta yazarım)


14 Cevaplar

+1 oy
(8,081 puan) tarafından
Başından sonuna kadar okudum yazdıklarını. Bu yaşına kadar görmüş geçirmiş bir insansın belli ki ama ne yazık ki kayınvaliden ve görümcen tam tersi.
(54 puan) tarafından
Bu zamana kadar görmezden geldim çoğu şeyi. Ama artık maymun gözünü açtı.
-Reklam-
0 oy
(758 puan) tarafından
Biraz mııı? Aşağı indikçe gözlerim büyüdü kız valla okuyamadım ama sorun her neyse düzelir umarım ☺️
(54 puan) tarafından
Kafaya takmamaya çalışıyorum. Düzelmezse de duzelmesin bu saatten sonra sadece eşim ve kızım var.
0 oy
(1,309 puan) tarafından
Sıkma canını boşver ne kadar az beklenti o kadar çok huzur 
(54 puan) tarafından
Bu zamana kadar sıkmam kabahat zaten. Tüm hata bende herkesi iyi niyetli sanıyorum.
0 oy
tarafından
Çoğunu fazladan kafana takıyorsun hemen hemen her insan bunu yaşıyor lafa gelince genler soy isim erkek tarafının ise gelince kiz tarafı yapıyor anlamadim gitti bu olayı bunlar sadece seni yorar uzer işine geldiği gibi davran 
(54 puan) tarafından
Sadece aklımdaydı burada paylaşmak, bu zamana nasipmiş. Hamilelik dönemi biraz gözümü açtı diyelim. Ve artık her şeyi paşa gönlüm biliyor.
Az muhattap çok huzur.
tarafından
Aynen öyle görmedim duymadım bilmiyorum
0 oy
tarafından
Sen bayağı dolmuşun :) maalesef ki böyle şeyler hep oluyor ben anladım ki Kayınvalideyle öz anne arasında kıyas bile yapılmayacak fark oluyor

Mesela bende anneme giderim iki tarafta uzakta dönüşte uçakla gelmeme rağmen ellerim dolu dolu gelirim eve 

Kayınvalideme gideriz özel arabayla gidebiliyoruzboraya 2 3 poşetle dönüyoruz :))

Zaten senin bebeğinin senden başkasının sevgisine ihtiyacıda yok boşver :) 
(54 puan) tarafından
Evet fena halde doldum. Bende iki tarafa uzağım.  Babam bir şey lazım mi diye sormaz bile.
Bir kırgınlık ya da kızgınlık var içimde.
tarafından
Çocuk olduktan sonra tek sana kalan çekirdek aile oluyor iyisiyle kötüsüyle.
Kimseden birşey beklememek gerek siz birbirimize iyi bakın yeter
(54 puan) tarafından
Haklısın canım. Eşim ve kızım, yetiyoruz çok şükür. :)
0 oy
tarafından

Burda bi çok post okuyorum ama inan senin gibi tane tane anlatan ne bileyim daha anlaşılır anlatan kimseyi daha görmedim varsa da ben denk gelmedim roman gibi su gibi okudum daha olsa daha da okurdum yanlış anlama yazı içeriği için demiyorum ams derdini çok güzel anlaşılır ifade etmişsin bu çok dikkatimi çekti ve çok hoşuma gitti. Yazının içeriğine gelince dediğin her şey de haklısın anlattığın bazı durumlarla ben de karşı karşıyayım ve seslenmedikçe daha da üste çıkıyorlar onun da farkındayım bu aralar insanlara karşı daha kararlı ve mesafeli davranmayı düşünüyorum herkes artık gözümde ederi kadar :) 

(54 puan) tarafından
Devamı gelecek ona da beklerim :)) Son cumlen hoşuma gitti, "herkes artık gözümde ederi kadar"
tarafından
Devamını sabırsızlıkla bekliyorum :))
0 oy
(377 puan) tarafından
Cnm yasadigin seylerin aynisi ap aynsni yasams gbiz cinsiyet meselesi hele birebr ayni bnm kaynanamlarda karadenzli erkk olsn erkk olsn dedi. Kz oluncada kymete bindi kendi dogrms gbi davranir bana sa la k muamelsi yapar hc bsey anlamyomsm gbi ona bakamyomsm gbi akil verp durur hc cvp bile vermem. Boyle insanlardan uzak durcaksn en iy kesin cozum
(54 puan) tarafından
Allah bize sabrını veriyor demek. ;)
0 oy
(1,165 puan) tarafından
Bence biraz fazla ayrıntıları buyutmussun. İdare edebilmeyi öğren geçiştir. Eşinle iyiden kafana takma. Açıkçası elle tutulur ciddi bı sorun görmedim ben. 
(54 puan) tarafından
Bakış açısı.
Emin ol, idare etmesem böyle olmazdı hiçbir şey. Eşimle aram iyi çok şükür ama çoğu şey üst üste gelince insan göz ardı edemiyor.
0 oy
tarafından
Benimkide aynısı beni sinir eder nefret ediyorum kendisinden Allah benden uzak etsin istiyroum alt katta oturuyor sevgili gorumcelerim ve o kadın kimse tutup da o kadın deme o senin eşinin annesi demesin ana boule olmaz kim oğlunun eşinin mutluluğunu kıskanır ki catlasada patlasada oğlu beni seviyor ne yaparsa yapsın cekemiyor ama bunlar aynı bacım ** gibi kovmazsan kapıdan evinde huzur muzur kalmaz Diyecek bişey bulamıyorum bu yapmacık insanlara
0 oy
tarafından
Tek sorun dünya kendi etraflarında dönüyormuş gibi hiç olmiycek gibi yaşıyor olmaları. Allah korkusu olsa bir nebze kız erkek muhabbeti yapmaya korkarlar. Adaletsizlik yapmaktan korkarlar. Külfet olmaktan endişe ederler   ... Ama sen öyle değilsin cirkinlesmemissin ve de o kırılan kalbini Allah'a emanet et kötü duygularla bas etmek için mücadele et sonra otur izle arkandan iş çevirenler konuşanlar bos muhabbet edenler fırsatçılık yapanlar neler yaşıyor ... Bide bilmezler başımıza bu iş geldi gidelim gelinden helallik Alalım diyemezler akılları ermez. Çok takma kim ne yaparsa yapsın kenidne yapıyor
0 oy
tarafından
Çok uzun omuyamadm inşallah sorununuz çözülür
0 oy
(468 puan) tarafından
Daha şimdi mi anladın kadjn kadın düşmanı ben daha 19 yaşındayken gördüm kadınların böyle olduğunu.Ben yeeni evlendim çocuk bahsi açıldı kaynanamda vardı hiç laf vermedim ağzına desim ben şimdi çocuk düşünmüyorum oda bir şey diyemdi ama sonra bi baktım hamileyim ahhaha büyük konuşmamak gerekmiş.:)))) 
0 oy
(1,981 puan) tarafından
Canım insanları olduğu gb kabullenip beklenti içine girmeyince kafana takacak birşey olmuyor herkes kendine yakışanı yapar kız çocuğu rahmettir bilene sen eşinle geçimine bak boşver bunları 
0 oy
tarafından
Nasıl bir zihniyet nasıl bir kafa anlamıyorum kiiii. Insanların tedaviyle bile yıllarca çocuğu olmuyor bulmuşlar bunuyorlar bidee. Ne yalan söyleyim bende pek haz almam kaynanamgilden ama hamile kaldığım günden beri sağlıklı olsun yeter dediler, cinsiyetini öğrendik kız diye çok sevindiler çünkü belli etmeselerde kız istiyorlardı. Takma kafaya canım böyle kendini erken yaşlandirirsin onlara emin ol hiçbirşey olmaz 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 616 göst.
1 Ağustos 2019 Aile kategorisinde Efenin annesi1 (207 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 982 göst.
0 oy
19 cevap 318 göst.
19 Ekim 2023 Aile kategorisinde fatos18 (710 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 355 göst.
8 Nisan 2023 Aile kategorisinde Rabiae (192 puan) tarafından soruldu

378,378 soru

11,325,753 cevap

34,778 kullanıcı

...