0 oy
348 göst.
Aile kategorisinde tarafından
düzenlendi

Bence bana faydalı idi. :)<3 

Yani herkes gitmeli. Evet doğum kısmı süpriz oldu biraz sıkıntılar oldu zordu ama olsun. Bebekimle ilgili şeyler öğrendim. Ve hamileyken cok enerjim düşük ve moralsiz idim. Eğitimlerde bir sürü anne ile tanışmış idim. Tabi o zamanlar koronavirüs  yoktu. Eğlenceli zamanlardı. 

Bir de herkes şey derdi bana o aldığın eğitimler sonrasında hiç fayda vermiyor canlısı gibi olmuyor diye. Yoooo aksine harika yaradı bana çünkü yanımda kimsem yoktu doğum esnasında ve sonrasında. Banyosunu altını biberondan emzirmeye döndermesini her şeyini tek yaptım allaha şükür. Elbette canlısı gibi olmaz ama bilinç kazanmak da lazım. 

"Her anne kendi yavrusunun cocuk gelişim uzmanıdır" 

10 Cevaplar

0 oy
(13,732 puan) tarafından
seçilmiş
 
En İyi Cevap
Gittim.

Çok değerli arkadaşlarım oldu.
tarafından
Çok güzel bir deneyim di mi :) hrle bi de arkadaş edinmişsin oooo Harikasın
(13,732 puan) tarafından
Girdiğim her ortamda bulurum kendi frekansından insanlar:D
tarafından
Ne güzel :) burcun neyse artıkk şeytan tüyü burcundan :D ben de ikizlerim ben de ortamların aranan mizahi yüzüydüm :D ehehe
(13,732 puan) tarafından
Koç burcuyum abim de ikizler :D siz çok daha fenasibuz
tarafından
Hele öyleyizdir öhöm öhöm :D :) :) :)
-Reklam-
0 oy
(2,982 puan) tarafından

Bende gitmeyi çok isterdim ama bu virüs yüzünden gidemedim :ermm:

(2,982 puan) tarafından
Yok canim kimse bilgi falan vermedi Allahtan kardeşlerime baya baktığım için hiç zorlanmadım her gören sanki ilk değil de üçüncü çocuğun derdi :)
tarafından
Hey maşallah heyyyy.. yavrum sana allah tarafından zaten güç bahşedilmiş :D sen ben misin ben cahil cüheylalığım gitsin diye eğitim aldım.  Sen zaten tecrübeli imişsin :D
(2,982 puan) tarafından
Teşekkürler şekerim :))) öyle deme kız benim hayat felsefem ne öğrensem kârdır olduğundan belki ekstra birşeyler öğrenirim diye gitmek isterdim :)) aslında sen gibi olsam iyi olurdu çünkü heycani yok ağlasa şunu var diyorum elim ayağıma dolanmiyor iyi birsey illaki ama gene de o telâşları yaşamak isterdim ilk çocuğum olduğu için herşey zamanında güzel demisler :)
tarafından
Ooooo tecrübeli hatun başka tabi :) evet canım öğrenmek güzel farklı şeyler eklemişler bir de. Sanki Çocuk gelişimi üni okuyorsun öyle detayli eğitimler. :)
(2,982 puan) tarafından
Eğitimin her türlüsü çok güzel valla böyle şeyler çok yararlı bilincli anneler her daim favorim :)
0 oy
(6,202 puan) tarafından
Gitmedim cunku tum bilgileri biliyodum ve cook uzak oraya gidene kadar:D
tarafından
Vayyyy o da iyiymiş :D kız ben ne bilem ailemden evlenen çocuklu yoktu. Ve ben çocukları hiç sevmezdim. Bi de ilk altını değiştirdiğim bebek kendi bebekim oldu düşün :D
(6,202 puan) tarafından
Allah seniii:D Yok ben lisede cocuk gelisimi okudum coook severim cocuklari simdi de hemsirelik her yonden donanimliyim :D
tarafından
Vauuuuvvvvv :) etkilendim kız. Helal olsun sana vallahiiiii.
(6,202 puan) tarafından
Napalim hep bosluktan bunlar :D simdi de ogrendiklerimi bebisime uyguluyorum tabi okullar acilana kadar
0 oy
tarafından
Ben hamileyken virüs yoktu ama uzaktı hastane internet ten baktım gayet başarılıydı yani doğum da çünkü önceden başına ne geleceğini bilmek önemli :))
tarafından
Aynen bide daha kolay oluyor yani nasıl ikinacagini bile öğrenmek lazım çünkü bilmiyorsunki o an dediklerini de anlamiyorsu n açıdan zaten önceden araştırmak kimseyi dinlememek lazım çünkü bazıları abartıyor korku geliyor o zaman da
tarafından
Onu deme zaten. Hamileyken her kadın bi tecrübesini aktarma peşinde idi. :/ kendi annem de dahil. Daha da strese sokarlardı. Biraz onlardan uzaklaşmak adına da gitmek güzeldi.
tarafından
Aynen öyle herkesin farklı ya hiç dedikleri gibi olmadı benimki ama suni sancı gerçekten kendi sancinin 10 katı o mahvetti beni kız yoksa kendi sancimla olsa 10 tane daha doğurdum:))
tarafından
:( bana yüksek dozda verdiler. Suni sancı çekmedim. Doktor diyor bunu başkasına versek şimdiye doğurmuştu. Çıkar artık şu çocuğu demişti :D diyorum ya eğitimlerdeki bazı şeyler malesef öğretilmez görmen yaşaman lazım ki her kadında farklı.  Süpriz olur doğum şekli de zamanı da.
tarafından
Hayırlısı ya sonuçta sağlıkla doğdular bin sukur
0 oy
tarafından
Bir de fizyoterapist psikolog diyetisyeni vardı bizim aile sağlığı merkezimizin. Pilatese giderdim. Valla eğlenceli imiş düşündüm de :) 
0 oy
(528 puan) tarafından
Gitmek istedim ama calisiyodum. 32. Haftada gitmedim açıkcası. Ikinciye kısmetse:)
tarafından
Benim 2 çocuklu arkadaşım var ikincide gitti. Aralarında yaş farkı vardı 5 yaş. . Iyi ki gitmişim demişti eğitimlere :) güzel bi durum. Inşallah gidersin canım♤♡hayırlısı ile.
(528 puan) tarafından
Umarim ki 5 yil sonra ben de giderim.
tarafından
Inşallah canım.
0 oy
(18 puan) tarafından
Gittim çok da faydasını gördüm. Hatta eşimle birlikte gittik, gelen çiftler de eşliydi. Çok güzel geçti.
tarafından
Nasıl şanslısın anlatamam. Çoğu kadının eşi gelmiyo bile. Bizimki gelecekti işten izin alamadı malesef.
(18 puan) tarafından
Evet evet çok şükür
0 oy
(8,461 puan) tarafından
Tek kazancım oradakı arkadaslsr oldu grubumuz var bısey oldugunda fıkır alırız.Onun dısında işime yaramadı
0 oy
(4,668 puan) tarafından
En büyük iyikim. İyi ki gitmişiz eşim bile o kadar çok şey öğrendi ki. Bna sormadan bebeğin bütün bakımını yapabiliyor yeni doğduğu zaman bile rahatlıkla bakıyordu.
tarafından
Ne güzel
tarafından
Ben de öğrendiğim bilgileri eşime aktarmıştım :) o da bilir alt değiştirme banyo vs önemli şeyleri. .
(4,668 puan) tarafından
Bazen gerçekten çok iyi oluyor bebekle başkasının ilgilenmesı hele ilk doğduğu zamanlarda. Cok yorgun oluyor anne.
tarafından
Eşim hayran kalmıştı iyi ki gitmişsin bak yardım edecek kimsemiz de olmayacak imiş dedi. Ben dikişli halimle çok beter idim. Sağ olsun ondan başka kimsem yoktu :) 10 gün kuveze gidip geldim ağlayarak baygın düşüyor idim. Eşim hep destek oldu ağlama o yaşlar süte dönüşsün derdi :D
(4,668 puan) tarafından
Ne güzel hep destekçinmiş eşin :)
0 oy
(990 puan) tarafından
Son zamanlarda kendim için yaptığım en güzel şeydi. Çok güzel insanlar tanıdım, iyi geldi bana. Üstelik 2. Çocuğumdu. Önceden deneyimliydim yani. Amaç zaten sadece öğrenmek değil, sıkıntılarını endişelerini azaltmak.ayrıca eğitim gördüğüm hastanede doğum yaptım. Önceden odaları gördük, tanıdık. O da bir avantaj oldu 
tarafından
Doktorunu önceden tanımak güzel evet. Bana normalsin demişti  :/ fakülteye bi test için  gittiğimde durumun kritik deyip almışlardı doğuma. Tanımadığım doktorlar ve sert tavırları vardı. Kısmet işi doğum kısacası  :) neyse şükür atlattık. Gebelik okulu bana sonrası için çok şey kattı. Üstesinden geldim şükür ki :) :)

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 718 göst.
10 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Mürüş (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 141 göst.
11 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 194 göst.
0 oy
3 cevap 111 göst.
26 Kasım 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu

383,671 soru

11,480,318 cevap

35,104 kullanıcı

...