0 oy
431 göst.
Aile kategorisinde (707 puan) tarafından
Nerden başlasam bilmiyorum.Sorunlarim o kadar cok ki hangisini anlatsam.Eşimin ikinci eşiyim kacarak evlendik.İğneden iplige herseyi kendimiz borcla aldik.Haliyle her gecen sene yeni ihtiyaclar oldu.Para yetismedikce yeni kredi cektik.Kredi kredi ustune bindi.Yapilandirarak borc 50 bini buldu.Dedigim gibi kactigimiz icin benim ailem hic birsey yapmadı.Onun aileside 1 yorgan 2 yastik eski eşiyle kullandigi fırını ve bir nevresim takimi verdi.Onun dışında hirbirsey yapmadılar.Detayli yaziyorum ki benide anlayin.Gecim sıkıntısını dibine kadar yasiyoruz.Ilk evlendigimiz zamanda aynıydı hala ayni.Maddi olarak yetmiyor aldigi maas.Asgari ucretin uzerinde alsada borc cok oldugu icin yetmiyor.

Şunu da yazayim.Ev bereketine cok inanan biriyim.Evimizin hic bereketi yoktur.Esimin ağzından kufur eksik olmaz.Surekli bagirir cagirir.Duzgun arkadasi yok çünkü kimseyle gecinemiyor.Is yerinde barinamiyor cunku sürekli millete kufur ediyor.Hakli yada haksiz.

Dun ihtiyac listesini verdim eline bak bunlar alinacak diye.Bana tereyaga ne gerek var.Siviyag bitti mi bitmedi 1 litre kadar var dedim oooo seni baya idare eder diyoe bana.Artik cok zoruma gitmeye basladi.Ustume başıma almam alamam yani.Tabak canak alan biri de degilim.Durumumuzun olmadigini biliyorum.imkansiz seyler alip istemem ondan.Ama bogazimiza da alamayacaksak ben neden evlendim.Artik katlanamiyorum.Daha bebegimin yeni kirki cikti.Birde 5 yaisnda cocugum var.Ben onlarin ihtiyaclarini karsilayamacaksam oleyim o zaman niye yaşıyoruz ki.Surekli idare et idare et.Biktim artik.Kurban bayraminda dolap bombostu hic bisey almadi eve.Oglum dolabi acip anne dolap boş biz ne yiycez dedikce oturdum agladim.Sonra artik kendi adima olan karttan kendim alisveris yaptim eve biseyler aldim.Ben haksiz miyim.bisey diyin.Kredi kartiyla yasiyoruz vay efendim niye kredi karti kullaniyormusum da olanla idare etmiyormusum.Borclari verince elimize para kalmiyor kalan borclari yine karttan öduyoruz boyle olan var mi bilmiyorum.Tum herseyi benim.ustume yıktı.Surekli ben ugrasiyorum haksiz miyim ben mi gecinmeyi bilmiyorum.Daha da yazarimda .uzun oldu hakkinizi helal edin.

9 Cevaplar

+1 oy
(1,862 puan) tarafından
Bu kadar sıkıntıdaken neden 2çocuk. Allah yardım etsin. 
(707 puan) tarafından
Gecen sene bu kadar kotu degildik bu sene daha da kotu oldu.Bide oglum cok yalnizdi.Bizim.ailede kardes sevgisi baglilik falan yok.Benim ailem beni insan yerine hicbir zaman koymadi.Bende bir kardesi olsun ilerde bana bisey olursa birbirlerine destek olsunlar istedim.
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Hayır benim anlayamadığim şey bu ikinci evlilik yapanlar neden birşeylerden ders almıyorlar aynısını yapmaya devam ediyorlar senin eşin rahatlığına düşkün yarın bjr gün oturur eve çalış sen doyur bizi der Allah yardımcın olsun böyle olduğunu bilip onunla bilerek evlendysen başına gelen herşey senin suçun yok değişti evlendikten sonra diyorsan Allah onu ıslah etsin 
(707 puan) tarafından
Amin.Yok ben pek tanimadan kactim desem yalan olmaz.Babam cok doverdi.Ailemde baya sorunlar vardi.Esimide cocuk aklı sevdim dedim belki sıkıntılardan kurtulurum dedim kactim.Boyle oldugunu bilmiyordum.Son zamanlar daha da kotu olmaya basladi.Evine bisey almak istemiyor adam.Ben çalışacak durumda olsam.hic otur demez eminim.
0 oy
tarafından
RABBIM yardimcin olsun 2. Cocuk icin biraz daha bekleseydin keske
(707 puan) tarafından
Amin.Gecen sene bu kadar kotu degildik bu sene daha da kotu oldu hersey.
0 oy
(43 puan) tarafından
Bizde de durum değişik eşim borcunu saklıyordu ben telefonunu oynarken rastgele denk geldi maillerden kredi borcunu öğrendm. O günden beri ihtiyacım olsa da almamaya çalışıyorum eşim alsana nie almıosn diyo ama daha da borçlancak altından kalkamıcaz diye almıyorum. Ama kendi çok güzel harcıyo acımıyo ben daha çok acıyorum. Ben mi değişmeliyim o mu bilemedm. Geçim sıkıntısı gerçekten zormuş. Bnde kaçarak evlendm annemde babamda borcumuzu ödeyecek miktarı rahat alablrm ama isteyemiyırm. Babamla daha barışamadk anneme de söyleyemiyorm. Hatanın kmde olduğu belirsz valla..
(707 puan) tarafından
Oyle bisey olsa bende alirim.Acima acinacak duruma.dusersin derler.Bence acima.Alacaklarin varsa al.
(43 puan) tarafından
Ayy saflığımdan mı salaklığımdan mı önümde bir çok örnek var akıl veren var al diye ama alamıyorm
0 oy
(582 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun canım ne diyeyim ki
(707 puan) tarafından
Amin Insallah.
0 oy
tarafından
Eş kısmında değil ama geçim kısmında geçen sene bizde aynıydık yeni yeni düzeliyoruz diyebilirim  Rabbim yardımcımız olsun çok zor 
(707 puan) tarafından
Amin.Insallah bizde duzelebiliriz yoksa bu gidişat hic iyi degil.
tarafından
Biliyorum çok zor oluyor. Hele markete vs gitsen doya doya istediğini alamamak. Buzdolabı açınca boş raflara bakıp Allahım ne yemek yapacam demek çoooook zor çok iyi biliyorum bizde öyleydik inan şurda bir kaç aydır doluyor o raflar. Eşimin maaşı hacizli 170 milyar kadar borç oldu dahada artar. Eşimden yana sorun yk. Hikaye uzun ama çok iyi anlıyorum ve bu aylar hürmetine Rabbim bize tez zamanda yardım etsin diyorum
(707 puan) tarafından
Amin insallah.Gercekten cok zor.Oglum surekli biseyler istiyor.Insaniz nefsimiz bisey cekiyor.Alsan kavga gürültü almasan gözün kaliyor.Allah sizede yardim etsin cok zor.
0 oy
tarafından
Arkdaşım yanlış anlama gerçekten kusura bakma ben bu durumda olsam ilk çocuğu bile yapmam.  

He yalan yok benim esimin esya değil ama bekarken olan borçları vardı toplam 60 70 yakın vardı he ama bizim yani benim ailem arkamizdaydi onun ailesinin durumu yoktu ama rahmetli kayivalidem sigara sarardij esimin borçlarına biseylerine yardım ederdi esinden firsat buldukça.  

Şuan durumum ikinci cocuga musait esim iyi kazanıyor öyle fazla borcumuz yok ailem yine yanımızda şükür 

Ama hala diyorum suan olmaz daha var oglum 1 buçuk yaşında ama 2 3 de olsa o an ki durumuma bakarak yaparim dogurmak önemli değil onun hayati önemli ileriye dusunmem lazim gelecegi önemli ona bir ev birseyler bırakmam lazım ve ikinciyi yaparak digerini egitmiyle ilgilnemem anannasiyle buyumek zorunda kalicak. Bence bu durumda biraz daha beklemeniz lazımdı hele ki esin böyleyse hepten beklemen lâzımdı. Geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun. Yanlis anlama lütfen böyle seylere gercekten üzülüyorum size degil o yavrucuklara üzülüyorum. 
(707 puan) tarafından
Amin.Yok yanlis anlamam.Ben elestiri alacagimi bile bile yazdim zaten.Anlatacak dertlesecek pek kimsem yok etrafimda.Cocuk konusunda haklisin ama ben cok yalnızım oglumun yalniz kalmasini istemedim.ilerde birbirlerine destek olsunlar istedim.Ve gecen sene bu kadar kotu degildik.Ama.gun geçtikçe daha da kotu oluyoruz.
tarafından
Aynen oyle valla dunyanin ne olucagi yarun oburgun benim esimim ne olucagi belli olmaz onun için önemli.
Sagol canim yanlis anlamadigin için olsun keske bir iki daha bekleseydin belki cocugunu krese verir sende bir is bulur çalışırdın ne bilim 8 6 falan bir is bulsan ne kocanin senin.yedigine karsiirdi ne nede böyle zorluk çekerdin. Simdi bazi erkekler vardir borcu kaldiramaz ona gore ekip biciceksin belki bende borc yapmaktan cok korkuyorum esimin odeyemez iste soyle olur böyle olur diye bir borcu bitiyor onda baska borca giriyorum he yalan yok esimi borcsuz kalirsa cok harcar ailesine yedirir yani babasna bunuda istemiyorum baska sebeplerden. Esimede söylüyorum seni ne fazla borca ne seni az borca sokarim borcusz bırakmam seni diyorum. Esim eskiden faza borcunu bilmezdi bilirdi ama calisirak bitemz sanıyordu sukur ki öyle bir ise girdi fabrikaydi ama cok yuksek aliyordu 12 saat calisyordu en.evlilik yildonumu ne hamileyken beraber dışarıya çıkmak mı 9 ay icinde 2 kere zarla zorla oda. Hep çalıştı babama getirdi oyle böyle diye diye bitir sukur aileminde cok yardimi var haklarini yiymem. Bence suan yapman gereken bazi şeylerden kisicaksin gerekirse yemedende yani evde ne varsa onu.yapicaksin mesela ogun patlican yapicaksin ogun gidip alincak. Yani aslinda biliyorum benim anlattığım söylediklerim gibi olmaz senin hayatın ama eminim hayatina gore bir yol bulursun kendin biseyler düzene sokabilirsin. Ilk evlendik millet balayına gider balayima gitmese ilk hemen yemek falan yapmaz ne bilim disaroyda yer yada sipariş verir ben yeme yaptım balayina gitmedim altımda vardi param da vardi ama dedim 5bim suan vermem herşeyim yolluna girsin giderim dedim. Allahim yardimcin olsun
(707 puan) tarafından
Amin canim Allah razi olsun.Evet kimse kolay bisey yaşamıyor biliyorum.Sende zorluk cekmissin.Her zoluktan sonra bir kolaylik vardir derler sende bu kolaylığa ermissin cok sukur ki Insallah rabbim bizede nasip eder o kolaylığı.Cok yoruldum.Evet belki erkendi cocuk icin ama aralari ne yakin ne uzak olsun anlassinlar istedim.Ben cok yalnizim oglum yalniz kalmasin dedim.Calismak icin hamile kalmadan once cok yere basvurdum hep torpille millet ise girdi ben kaldim.Bende bari kardesi olsun evde onlara bakarim dedim.Ama baskasinin eline bakmak kadar kotu biseu uok su hayatta ne yazikki.Bende ailemden yana da yuzum gulmedi ne yazikki ailem hic bir zaman destek olmadi aksine kostek oldu.Hayatimi herkes daha da zora sokuyor ve her gecen gun daha da dibe batiyoruz ne yazikki.
tarafından
Haklisin sende arkadaşım ne diyim valla zor bu hayaaat eskiden bu kadar zor değildi bence. Allah hepimizin yardimcisi olsun iyi insanlarla karşılaştırsın
0 oy
(1,337 puan) tarafından
Seni çok iyi anliyorum kuzum ya borc insani bitiriyo borcun varsa kari koca çalışcan anca biter yani bizimde borcumuz vardi 15 bin filan eşim çalışmama izin vermedi kıskanc biri oda asgari ücret alıyo sağolsun ailesi cok yardım etti ama ben takıntili insanim baba evinde böyle borc muhabbeti duymadim hic calışırdım parami babama verirdim bekarken cok borcumuz vardi ama babam bize hic yansıtmazdı ve borclarını 1 gün bile geciktirmezdi ama kendi evimizde öyle değil sürekli eşimle hesap yapıyorduk sukadar bu takside gitse şu kadar yemeğe şu kadar faturaya filan gibi elimizde para kalmazdi psikolojim bozuldu sürekli kavga eder olduk eşimle borc yüzünden o borç bitti eşime acil biseyimiz yok borc acma nefes alalım dedim dinlemedi 20 bin tl kredi çekti terasi odaya çevirdi üstüne bebeğimiz oldu şuan ay sonunu cıkamıyoruz delircem bide araba alıcaz onuda kredi cekicez esim aylık 2300 aliyor mesai parasıyle 2500 anca ama aylik giden para 2000 tl ee geriye 500 kalıyor oda cocuk hasta oluyo ilaç alınıyor ben hasta oluyorum derken sıfır valla borç herkesde var geçim sıkıntısı psikoloji bozuyo aile düzeni kalmıyor
(707 puan) tarafından
Bizimde oyle iste.Bende dusune düşüne hasta oldum.Birde bizde hep borclari ben düşünüyorum.Hep ben ugrasiyorum.Hic ben ugrasayim demez.Kafasina takmaz bile.
0 oy
(237 puan) tarafından
Allahım yardımcınız olsun.

Bizde evlendikten sonra 2 yıl borç ödedik. Eşim bedelli askere gitti, az bi altınım vardı. Onu da bedelli askerliğe ödedik. Birde her ay ailesine de para gonderir. Ailesinde çalışan yok malesef

Çok şükür daha geçen ay borcumuz bitti. Ilk bu ay paramız bize kaldi.  Inş güzelce biriktirir de araba aliriz.

Bol bol kureyş süresi okuyun, vakıa suresi okuyun. Allahım ferahlık versin 

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 462 göst.
31 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Emel Azra 07 (143 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 419 göst.
14 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Hatice061987 (1,358 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 145 göst.
7 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Rabia.12374 (196 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 541 göst.
4 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Eslemmhatununannesi (340 puan) tarafından soruldu

383,120 soru

11,467,023 cevap

35,069 kullanıcı

...