0 oy
1,913 göst.
Diğer kategorisinde (13,702 puan) tarafından
Ben şuana kadar tüm aşıları yaptırdım.

Diğerlerini de yaptırmayı düşünüyorum. 

Bende aşıyla büyüdüm çünkü.

Sizin düşünceleriniz neler?

39 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Bende yaptırıyorum ama 1 yaşından sonra tedirgin olurum heralde büyük kızıma 1 buçuk yaş aşısı yapıldığında geçici menenjit geçirdi 3 gün yürüyemedi çişini dahi yapamadı hastanede yattı 3 gün o zaman ki acil çocuk doktoru 1 yaşından sonra aşı yaptırmayın dedi zaten aşıları bitmişti ama başka doktora sordum hayır aşılarını yaptırın dedi anlamadım ki.. 
tarafından
Evet bende 1 yaşından sonra yaptırmicam eşimle konuştum tamam dedi hatta 1 yaş ı da yaptırmam belki.
(12,856 puan) tarafından
Çok kararsız kaldım ya bı yandan da içimi korku sardı kime danışsam gerçek bir açıklama yapar acaba doktorumuz ve ebemiz aşı karşıtı değil ne aşısı 1,5 yaştaki canım
tarafından
Valla bilmiyorum canım şahsen bende aşı karşıtı değilim sonuçta grip aşısı bile oluyor insanlar o yüzden en basit ağrı kesici içiyoruz bu yüzden karşı değilim ama başıma geldiği için ve o doktor öyle dediği için yapmak istemiyorum 1 yaşından sonra zaten ilkokulda da yapılıyor aşı fln bi uzmanla görüş istersen gerçi her doktorun görüşüde farklı ama yinede belki için rahat eder.
(12,856 puan) tarafından
Aynen canım bı kaç doktorla görüşmek en iyisi çok teşekkür ederim canım
tarafından
Rica ederim canım çünkü ben aşı karşıtı değilim şuan bebeğime de yaptırıyorum ama o olayı yaşadığım için 1 yaşından sonra yaptırmak istemiyorum. Kimisi bunu anlamayıp benim aşının menenjit yaptığını söylediğimi yazmış sonlarda Allah herkese anlama kabiliyeti versin :)
-Reklam-
+5 oy
(1,635 puan) tarafından
Şu aşı karşıtlarının yan etki alerji bilmem ne diyerek aşı yaptırmayıp hastalandıklarında ilaç kullanmalarını kafam almıyo benimde. 

Lan arkadaş yan etkiden korkuyosun aşı yaptırmıyosun ama çocuğun ateşlenince calpol dolven fitil atıyosun. Sen neyi savunuyosun çözemedim diyesim var ama tek tek yazacak vaktim yok. 

İnşallah okurlar bu yazımı 
(38 puan) tarafından
Lmihraceciim mesele su çiçeği aşısı olduğunuzda hastalığı ya hiç geçirmezsiniz ya da hafif atlatırsınız. henüz aşı zamanı gelmemiş bi çocuğa aşı yaptırmamış birinden pek tabii hastalık bulaşabilir.
(7,198 puan) tarafından
Aşı yaptıran insanlardan bulaşmiyor yani öyle bir özelliği de çıkmış vay be :) bir kere aşı olası hastalığı yok etmez senin ikinci dediğin hafif atlatmasina sebep olur virüsü önceden tanıdığı için .  O yüzden asılı asisiz bulaş konusu fark etmiyor . Sen birazda aşı olduktan sonra menenjit olan rota olan çocukları araştır derim .
(38 puan) tarafından
bence okuduğunu anlama ve yeni şeyler türetme konusunda bir problemin var.Ben aşılı insanlardan bulaşmıyor gibi bir cümle kurmadım.Tabii ki bulaşabilir ama o insan önlemini almıştır. İkincisi aşının var olan hastalığı yok ettiğini de iddia etmedim bunu nerden çıkardın onu da bilemiyorum. Olası yan etkiler var doğrudur. verdiğim su çiçeği örneğinde olduğu gibi aşı olan insanlar hastalanabilir. Hastalığı genellikle hafif atlatırlar. Ama kullandığınız ilaçların prospektüsünde yazdığı gibi görülme olasılıkları değişir.Bu riski göze alıp almamak tabii ki insanların tercihidir. Saygı duyarın.Ama benim de tercihim böyle bi insan yüzünden çocuğum hastalanırsa beynini uçurmak olur :) İyi geceler canım :)
(7,198 puan) tarafından
Aşı zamanı gelmemiş çocuğa asi yaptirmams birinden bulaşabilir yazan sizsizniz su çiçeği aşısı olan ya hiç hasta olmaz ya da hafif atlatır diyende sizsizniz. Bence siz önce ne yazdığınızi bilin öyle konuşun. Uzun uzun hikaye gibi yazacağınıza az olun öz olun . Aşı yaptırıp kendinizi garantiye aldınız ya daha da hastalığı ağır geçirirse gidin aşıyı üretini patlatın :) selametle
(38 puan) tarafından
vallahi anlama şekline hayret ettim. Şaşkınlıkla okuyorum. Sanırım anlama yeteneği böyle olan birine fazlaca anlatmaya çalışmış olabilirim meslek hastalığı mazur gör. Haklısın deyip geçeyim bir de sonuna Allah aşılı aşısız bütün çocukları korusun diyeyim. :) tekrar iyi geceler.
+4 oy
tarafından
Bebek bakımında bir kadın yaptırmayı düşünmüyordu bende bunları yazmıştım. 

"Yarın mikroplarla daha iç içe olacak. Park salıngac diger cocuklar, tuvalet alışkanlığı, her oyuncagı agzına götürecek ve daha bir sürü şey. 

Eger aşı yapılmazsa bebegin vücudu hiç tanımadığı bir mikropla karşılaşınca savunma yapamaz ve bagışıklıgı düşer. Ölümle sonuçlanabilir hatta ya da kalıcı hasarlar.

Hepatit B aşısını yaptırmafıgını düşün ne olur?

Kanla bulaşan bir hastalık hatta permatik kuaför aletleriyle. Elini kesti yanlışlıkla hastalıklı birinin kullandığı aletle hepatit B hastalığı bulaştı. (Aşısı olsa korunurdu hasta olmazdı ama aşısı yok) hastane hastane gezip care arıyorsun ve sana aşısı olsa bu durum yaşanmazdı diyorlar sende keşke keşke aşı yaptırsaydım diyorsun.Ve emekle büyüttüğün cocugun gün gectikce eriyor sonuc ölüm.

Ve bir cok hastalığı önlüyor aşı sadece bir tanesi bu. Keşke keşke dememek için aşı şart. 
  (1,653 puan) tarafından 
+4
Tetonoz aşısısını yaptırmazsan ne olur? En ufak bir paslı çivide Bebegini kaybedersin.
Yunanca tetanos yani kasılma kelimesinden gelen tetanoz, Clostridium tetani denen bir bakteriden kaynaklanan ve ölümcül olabilen bir sinir sistemi hastalığıdır. tetanozun tam bir tedavisi bulunmadığı için tetanozla savaşın en güçlü silahı aşıdır"

(13,702 puan) tarafından
Buraya da geldiğin için teşekkür ederim:)
tarafından
Rica ederim canım :))
+3 oy
tarafından
Aşı karşıtıyım. Sağlık mezunuyum. 

Bebeğim 7 aylık hiç bir aşısını olmadı. 

Korona aşısı çıksa onu da olmam da yaptırmam da. 
tarafından
Yargıc canm ben hacamat icin diyirum 1 ag once oldum yaparken hissetmiyirsun bile hele kesiyi asla hissetmiyordum beni oandirdi kadin kesi atmiyirum diye korkmim diye sinradan kanlari girunce anladim atmış iyilesmeside kaşındı sadece yanma cok olmadi ki bu bekler allah tarafindan bedenlerinde yara iz hemncecik geciyir kadin bebklerede yaoiyiruz hemde 40 günlük bebklere baliyorz yapmaya dedi bebgime yaotrcaktim esim kizar diye korktm oglumada cocuk anlıyor diye yapmadim korkkar diye ama insallah yapacam bemm gbi olsa oda fsrk etmez bile
(610 puan) tarafından
Kusura bakmayın ama aşı karşıtlığı cahillikten başka bisey değil. Bizde aşıya çok meraklı değiliz ama kâr zarar ilişkisine göre yaptırmak zorunda kalıyoruz. Hicbir aşı ölümcül hastalıklar kadar zarar veremez çocuğa.
(2,634 puan) tarafından
Ben büyüklere hacamat konusunda destek çıkıyorum cidden çok faydası var. Ama bebek ve küçük çocuklara asla. Allah korusun kesiği attığı jilette bir mikrop çıkar falan ömür boyunca çocuk acı çekerken ben vicdan azabi çekerim. Her türlü düşünüyorum ben bunu. Belki hissetmiyor etmiyor olabilir ama %1  de olsa risk taşıyor. Kı etrafta hiç olmayacak şekilde hasta olan insanları biliyoruz görüyoruz. Bir keresinde DMAX adli kanalda bir programa rastladım. Kadın bacaklarını jiletle alıyor. Hafif bir çizik atıyor yaparken yanlışlıkla. Ordan bakteri bulaşıyor ve kadının eti erimeye başlıyor. Araştırıp buluyorlar ki o jilette mikrop varmis ve kadının bütün vücuduna dağılmış. Bunu gördükten jilet kullanirken bile korkar oldum ki bide bebeğimin vücuduna böyle birsey yapacağım...
tarafından
Tecrübeli olduğum için yazıyorum hacamat can yakmaz oğluma 4 kere yaptırdım ilkinde 4 aylıktı asla sesi çıkmadı güldü oynadı gayet mutluydu sanıldığı gibi canı acımıyor yani.
(2,634 puan) tarafından
Sizin tercihiniz.
+3 oy
tarafından
Herkes bebeği için en iyisini ister. Bende yaptırmıyorum 
(13,702 puan) tarafından
Bilgim sıfır bu konuda
Herkes yaptırıyor diye yaptırıyorum.bilgilendirir misiniz beni?
tarafından
Arkadaşım yaptırmıyordu ben o zaman anlam veremiyordum ne zaman ki hamile kaldım doğum yaptim insan kendi evladı olunca gerçekten bi araştırma içine giriyormuş. Öncelikle içeriklerini okudum hiç hoşuma gitmeyen şeylerdi. Daha sonra arkadaşımın iki kardeşinin de bayat aşı yüzünden sakat kaldığını öğrendim (98 2000 yılları arasi)  aslında onlar eskindenmis diye düşündüm. Sonra kaynımın neden otizm olduğunu sordum kaynanam onu mersin 'de bi nükleer profesörüne götürdüğünü, doktorun da aşılar ağır gelmiş dediğini ogrendim. Kaynanam oğlumu görünce hep oğuzhan da böyle anne derdi böyle güler oynardı ne zaman 2 yaşını geçti seslenince bakmamaya başladı sürekli kendi kendine döner ve bağırırdı dedi. (Otizm genetik bir hastalık değildir ne kaynana ne kayınpeder tarafında bir tane bile bu hastalıkta insan yok)
Neyse çok uzattım daha da yazarım da sıkmak istemiyorum ayrıca sen ne okudun da ne mezunusun da bunları diyorsun diyenler için; marmara univ. Mezunu radyoloji uzmanı kuzenim de yaptırmıyor, gaziantep üniv mezunu ebe arkadaşım da yaptırmıyor, samsun da çocuk immünoloji uzmanı doktor alişan bey de yaptırmıyor
(13,702 puan) tarafından
Sıkılır mıyım hiç?
Düz mantık düşünerek yaptırıyorum ve içim hep buruk.
Bilgilenmek istiyorum.
Öğrenmek istiyorum.
Yazan ellerin dert görmesin inşallah
tarafından
Amin canim sagolasin
Ayrıca kadın doğum uzmanı sevilay bozkurt da dediğim görüşte onuda instagram dan takip edebilirsin hayırlı geceler
(7,198 puan) tarafından
Yeminli anne , bora Yavuzer , vitamingiller , sorgulayan anneler ,isuda bunları da ek olarak arasitr derim
+3 oy
(9,626 puan) tarafından

Zaten bu asilar sanirim bosuna var,sirf bebeklerin cani acisin diye falan keyfine yapıyolar bizde seviyoruz bebelerimize eziyet etmeyi o yüzden o iğneleri vurduruyoruz 

(13,702 puan) tarafından
Aşkım bilgim yok sadece düz mantık düşünerek vurduruyiorum ,
Mesela şey deniyo hani DNA yi etkiliyo icerigi falan
(9,626 puan) tarafından
Valla bizim hala DNA'miz normal hala bi bozukluk yok:))) DNA si bozuk olan varsa onlarda karılarını aldatan eziyet eden kocalar ben etrafta başkada bozuk insan göremiyorum :)  tabi bu işin şakası canim ama öyle bise olsa bulunurmuydu bu aşılar bana göre aşıların cocuklarda tek yan etkisi ateş huzursuzluk başka da bi yan etki göremiyorum bana göre onları koruyan zaten bu aşılar..Yani Allah korusun dilim varmiyo söylemeye ama Allah gecinden versin olucak bise varsa başka şekilde de oluyo
+1 oy
(13,202 puan) tarafından
Ben de takıntılıyım aşı konusuna kesinlikle yapılmalı. Önceki büyük salgın hastalık sorunlarında milyonlarca insan ölmüş. Grip aşısı bile olunca yıllarca grip olmuyorum ben. Şimdi o aşı karşıtları covid aşısı çıkınca ilk onlar koşacak sabırla bekliyorum. 
tarafından
Ama siz neden karsi olduğunu söylemiyorsunuz sizle tartisamam diyorsunuz
tarafından
Kendi yorumuma bakabilirsin bayanelmas
(695 puan) tarafından
Kendi annem hicbir ilac kullanamiyor anestezi alamiyor sf e bile alerjisi var ufak bir grip dahi öldürücü olabiliyor onun icn günlerce gözünü açamıyor anestezi dahi alamıyor sahiden banami inandirilmis saglik diyorsunuz
Çünkü her bedenin farkli oldugunu ve ilaçsız yasamanin zorlugunu biliyorum
tarafından
Daha grip asisinin ne oldugnu bilmiyrsun. Grip bir virustur. Bir kis mevsimnde on kere rna si degir . Frip asisi sadece o mevsimlik korur . Oda belki. . Bu hasta olmaman sadece beslenmene iyi bakmanla alakali. Bu diger asilar icindevgeverli. Tekizligine ve beslnmene iyi bakmanla
(13,202 puan) tarafından
Benim grip aşısı için yorumuma mı dediniz? Aşının her yıl yeni çıkan virüslere tekrar revize edildiğini biliyorum ya o kadar da değil. Sadece alt tarafı bir grip aşısı gibi demek istedim.
+1 oy
(2,267 puan) tarafından
Bununla ilgili bir yazı okudum geçenlerde yurt dışında ünlü bir doktor asi ile ilgili çalışmalarda bulunan, yanlış bir şey yapmış ve onun üzerine asi kotulenmis. Yani bir kişinin yaptığı hata tüm dünyayı etkiliyor suanda.. vurdurmayanlarin vicdanı nasıl rahat ediyor anlamıyorum. Şuan bile şu virüs bi asiya bağlı değil mi ? 
tarafından
Kızım süt alerjik ve rotavirus aşısı olması yasak. Demek ki aşısızlık da göze alınabilen bişeymiş
tarafından
Coķ yanlissiniz siz burda insanlari etkilemeyin sakın birde saglikciyim felan demissiniz.1.si otistik cocuklarla ilgili birseyler demissiniz bunun bir kesinligi yok kanitlanmamis birseyi kesin gibi konusmayin bu bile sizin dusuncenizi cürutmeye yeter.2 ise ölümü göze alarak yasiyoruz hayatta niye sansimizi yükseltmeyelim veya kolayca atlatabicekken bir hastaligi niye hastanelerde sürünelim cok asiri vebal alirsiniz.
tarafından
Peki ya aşı öldürecek ya da sakat bırakacak ise benim çocuğumu? Siz neden vebal alıyorsunuz.
tarafından
Ben size yaptirin veya yaptirmayin demiyorum ama kesinligi olmayan seyleri ben saglikciyim diye kesinmis ispatlanmis gibi anlatmaniz dogru degil.kendi cocugunuza ne istiyorsaniz onu yapin kimse karisamaz ama baskasina yanlis bilgi vermeyin
tarafından
Sunu da soyleyeyim eger bebeginizin alerji vb seyleri yapilip asilarinizi ona göre yaptirirsaniz zaten bir sorun cikmasi cok cok az ve her zaman herseyde bir ihtimal vardir.ama bu bebekler asi olmazda bu hastaliklara yakalanirsa ölüm sakatlik vb. Oranini hic arastirdiniz mi
+1 oy
(592 puan) tarafından
Bence kesinlikle yapilmali.. 
(13,702 puan) tarafından
Bilgilenmek için sordum ,neden mesela?
(592 puan) tarafından
Hastaliklardan koruyor, bagisiklik kazandiriyor vucuda. Ha asi olmadan hastaligi gecirerek de bagisiklik kazanabilirim diyebilirsin ama kucucuk bebekler bu kadar dayanikli olmayabilir. Ayrica aşi yaptirmadan bagisiklik kazanamadigin hastaliklar var difteri ve tetanoz gibi, bunlarin asisini olmazsan ve bu hastaliklara yakalanirsan ölüm oranin cok yuksek. O yuzden riske atmaya hic gerek yok.
(13,702 puan) tarafından
Teşekkür ederim bitanem güzelce açıkladığın için,Allah evladını bağışlasın
(592 puan) tarafından
Amiin kuzum hepimizinkini bagislasin insaallah
+1 oy
(2,634 puan) tarafından
geçmişe bakınca çiçek hastalığını aşıyla geçirmisler. Bununla ilgili bir sürü açıklamalar var makaleler ve belgeler var hatta ve hatta belgeseli bile var. 

Bu aşıyı geliştiren bulan bileşenlerini oluşturan da doktor. 

Hastalık ise başka şeylerden bulaşıyor. Mesela kuduz bir köpek seni ısırdığında kuduz aşısı olmazsan, sen sıkıntı çekiyorsun seni ısıran köpek değil. Ki o hayvanların bile sağlıkları için aşıları var. 

Bunun üstüne birsey diyen olursa ağzına kürekle vururum.
(48,703 puan) tarafından
☺️☺️☺️☺️
(13,702 puan) tarafından
Aşkım inan nötr um.
Hani herkes yaptiriyo diye yaptırıyorum merak ediyorum herkesin fikrini ve en çok sebeplerini..
(2,634 puan) tarafından
Valla merve, babam eski ambulans şoförü. 35 yıl hastanedeydi. Bende yanındaydım hep. Doktorlar hemşireler hep ablam abim oldu. Hep sorardım sebeb sonuç ne olur diye. Bu adamlar boşuna 6 yıl okumuyorlar. Evet bazi ilaçların bileşenleri sıkıntılı. Her ilacın da yan etkisi de var. İyileşmek için yada hastalık kapmamak için yaptırıyoruz biz bunları keyfi değil.
Benim sebebim ise tedbirli olmak. Ben tedbirimi alayım da, veren de Allah alan da. Boşuna yok çünkü bunlar. Amerikada aşıları tam olamayan çocukları okula bile sokmuyorlar. Türkiyede bazi okullarda var bu uygulama. İlerde ben degil çocuğum hasta olur, yada olucak ,2 kat vicdan azabı çekeceğim.
(13,702 puan) tarafından
Sağlıkçı babanın güzel kızı,çok teşekkür ederim;)

Ellerinden öpüyorum babaciginin.
(2,634 puan) tarafından
rica ederim ne demek
+1 oy
tarafından
Kızım 2 yaşında. Hamile olduğumu öğrendim ne kendime ne ona hiç aşı yaptırmadım. 2. Gebeliğim. Yine yaptırmayacağım inşaAllah.
(13,702 puan) tarafından
Ah kuzum.. ne çok bilgilenneye ihtiyacım var bi bilsen..
tarafından
Pek çok aşı karşıtı anne baba çocuğunun aşılar sonrasında otizm olduğunu söylüyor. Bir değil üç değil beş değil. Raslantı değildir birçok çocuğun otizm olması.
tarafından
Senin ilk yapacağın samimiyetle Allah'a dua etmek olmalıdır. Doğruya erişmek hidayete kavuşmak için. Ve O'ndan yardım dileyerek araştırmandır. İlim bir denizdir. Bir gemiye bin ve o denizde yol al. Sonu gelmez, sen çok şey öğrenmiş olursun. Koca denizde küçük bir gemi ol. Yolunu bulursun elbet.⚘
tarafından
Çok endisilendim şuan
(7,441 puan) tarafından
Üç bes kişi dışında çoğunluk asi yaptırıyor yani yaptırmayan lar devede kulak bile değilken yaptıranların çocukları sizin deyiminizle hepsi otizm li çocuklar o zaman otizm in neden olduğu kanıtlanmamış Ken neden aşıya bağlıyorsunuz ve araştırmalar sonucu otizmin sebepleri arasında teknoloji geliyor çocukla ilgilenmemiz geliyor elimize alıp telefonları TV karşısına geçip çocukla iki kelime konuşmamak geliyor geçen burda bir arkadaş ta paylaşmıştı sırf iş yapmak için çocuğumu TV karşısına yatırdım çok pişmanım otizm belirtileri var diye kız doktor doktor geziyor şu anda neden bu lar göz ardı ediliyor da tek sebep aşıya bağlanıyor bende bunu anlamıyorum mantık olarak düşündüğümde asida secicilik yok hepsi aynı içerikte geliyor bı çocuğa olup diğer çocuğa otizm olmuyorsa demekki altında başka sebepler aramak gerekiyor
+1 oy
(48,703 puan) tarafından

asi karsiti olanlari asilamak istiyorum ☺️☺️☺️ özel aşılarını bile yaptırdık ☺️❤️

kız mervos ben dört sene alerji aşısı oldum benimde asilarim tam zararsizim ☺️☺️☺️❤️❤️❤️


(48,703 puan) tarafından
burdakiler bizim.posta geleydi ya ☺️
(13,702 puan) tarafından
Aşkım sen bana geleydin ya :))
(48,703 puan) tarafından
geldim ya iki postunada ☺️
+1 oy
(33 puan) tarafından
Babam bizim aşılarımızı yaptırmamış çok şükür bi sıkıntı yaşamadık bu yaşımıza kadar. 

Ben de yaptırmayı düşünmüyorum. Aşının gerçek içeriğini aşıyı vuran doktor bile bilmiyor. Bütün aşılar yabancı menşeili ve katkı maddesi içeriyor. Araştırdım yaptırmayanlar hep halinden memnun. Yurt dışından gelen aşıya güvenmediğim için çocuğuma vurduramam.
(13,702 puan) tarafından
İşte bende bu yüzden soruyorum aşkım,
Mesela içinde ne olduğunu bilmediğimiz aşıyı vurduyoruz ama içinde katkı maddesi var diye çikolata bile vermek istemiyoruz:/
Aklım karışık
(33 puan) tarafından
Işte ben o konularda da çok sıkıyım. Ambalajlı ne varsa uzak durmaya çalışıyorum kimyasal deterjan kullanmıyorum. Niyetim bebiş olunca onu da öyle büyütmek.
Bana göre nerden ne kadar kurtarabilirsek bizim yararımıza. Mutlaka kimyasal katkı maddelerine maruz kalıyoruz elimizde olmadan. Ama elimizde olanları bile bile kabul etmemeliyiz. Mücadele edebildigimiz kadar etmeliyiz.
tarafından
İyide canım benim yurt dışından gelen aşıya güvenmiyorum demişsin eee çoğu ilaç oralardan geliyor yani anlamadığım diyelimki hastasın hiç ilaç kullanmıyor musun
(7,198 puan) tarafından
6 aydan önce sağlıklı gıda bile verilmesi katı suretle yasaklanirken ne hikmetse içinde alüminyum, cenin DNA si,  civa ,glifosat  vs vs olan aşılar bol bol veriliyor ..
(33 puan) tarafından
Kullanmıyorum desem yeridir. Çok şükür ağır bi hastalık geçirmedim. Hasta hissettigimde bi rahatsızlığım olduğunda doktora gider teşhisi koydururum. Verdiği ilaçların prospektüsünü de internetten aratırım içinde zararlı madde olduğuna emin olduklarımı almıyorum diğerlerini alıyorum. Çoğu zaman da teşhise göre bitkisel tedavi uyguluyorum. Geçirdiğim en ağır rahatsızlık mide iltihabı ve bel fıtığı. İkisinde de önce doktorun verdiği ilaçları kullandım uzun süre. Baktım tekrarlıyor iyileşemiyorum, alternatif tıbbı denedim ve şifa buldum hamdolsun. Ama ben kimseye ilaçlar tü kaka kimse kullanmasın demem bunun fetvasını vermem. Ben böyle yapıyorum isteyen istediğini yapabilir kafasındayım.
+1 oy
(6,203 puan) tarafından
Tum asilarini yaptiricam icerigini biliyorum zirt,pirt diyenler doktora sorsan o bilmiyor ben hemsireyim ben bilmiyorum onlar nerden bilecek:D Sadece biri ortaya bi laf atmis herkes pesinden kosuyo.Asi yaptirmayinca cocugu rota,menenjit,su cicegi vs gibi hastaliklar olunca da herkes hastane kosesinde ah vah ediyor
(2,634 puan) tarafından
Ama aşının bir tedbir olduğunuz herkes biliyor.
(6,203 puan) tarafından
Sonucta %50bile olsa koruyuculugu var aşi zehir olsa saglik bakanligi onaylamaz
(6,203 puan) tarafından
Amin.Sende seviliyosun bebegim❤
(3,274 puan) tarafından
bacım aşının tabiki de %100 koruyuculuğu yok az bir miktar o virüs veriliyor ki bağışıklık hastalığı daha önceden tanısin asıl virüs geldiğinde bağışıklık ben bunu daha önce de görmüştüm deyip bilinçli olarak savaşsın yine hasta olursun ama hafif atlatırsın yani
(7,441 puan) tarafından
Başlarına gelince doktor hemşire ihmalsizligi oluyor canım kimse kendinde suç aranıyor
+1 oy
(10,531 puan) tarafından
Her aşısını yaptırdım 

Şu düşüncedeyim o adamlar boş yere 6 yıl çalışmıyorlar elbet bildikleri vardır her hasta olduğumuzda doktora güvenerek gidiyor isek onada güveniyorum galiba 
(13,702 puan) tarafından
Galiba diyisini severim senin :)
Hayırlı geceler kuşum
(10,531 puan) tarafından
Canımsın;))) ay suratını yazan ellerini yidiğimmmm;))) hayırlı geceler tatlım
+1 oy
(25,224 puan) tarafından
Herkesin kendi bebeği kendi canı. Paşa gönüllerimiz bilir :) ben yaptırıyorum aheey aheeyy
(13,702 puan) tarafından
Bilgilenmek için şaaaptim :D
+1 oy
(418 puan) tarafından

Tüm aşılarını yaptırdım, aşı karşıtlarını asla anlamıyorum. Gereksiz bir paranoya. Kimsenin onları öldürmeye falan çalıştığı yok, sadece toplum sağlığını riske atıyorlar. Aşının önemini biraz tarih bilgisi olan bilir zaten, orta cağın karanlık zamanlarından hastalıklarindan nasil kurtulduk.. aşı bulundukça, yapıldıkça... 

Şunu da ekliyim şuraya: "aşı karşıtları şu anda aşısız bir dünyanın fragmanını izliyor." 

dr. özgür özmen


Mantıklı buluyorum.

+1 oy
tarafından
Aşı karşıtı olanlara karşıtım 
0 oy
(2,840 puan) tarafından
ben agliya agliya yaptirdim o agladi ben agladim ama onun sagligi icin mervomm tabiiki karsi degilim da
(13,702 puan) tarafından
Askısı naber ya
(2,840 puan) tarafından
sinirliyim mervom cok son postuma bak az kaldi katil olmama
0 oy
(1,292 puan) tarafından
Gerekli olmasa yapılmazdı diye düşünüyorum ve hepsini yaptırıyorum 
(13,702 puan) tarafından
Aşkım Belçika'da nasıl durumlar,herkes yaptırıyor mu

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 374 göst.
18 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde ❤️❤️Mrvnr❤️❤️ (13,702 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 605 göst.
14 Haziran 2021 Diğer kategorisinde 2prensannesi1 (2,523 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 889 göst.
0 oy
15 cevap 239 göst.
6 Aralık 2021 Aile kategorisinde Lesrugg (169 puan) tarafından soruldu

380,322 soru

11,387,442 cevap

34,889 kullanıcı

...