0 oy
542 göst.
Aile kategorisinde (18 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Merhaba, 

Su an hamileyim ve dogumum yakin.Biraz uzun olacak maalesef kafaya takmiyorum desem de inanilmaz derece de beni mesgul ediyor bu konu.

Ailemden kimse kalmadi vefat etti.Bir abim var.Yengem ile de hic sorunumuz yok.Gayet iyiyiz.

Bundan 1 yıl once abimin bebegi oldu ve yurtdisina dogumuna gittim.( Bunu cok onemsedigini aileden tek ben oldugum icin bebegi olurken yaninda olmami istedigini soyledi.) 1ay yanlarinda kaldim esimi evimi birakip...(Su an farkli bir ilde Turkiye deler)

Bu sene ise, Corona oncesi " Bebekleri oldugu icin bana bakamayacaklarini, Kayinvalidenin bakmasi gerektigini soyledi".Cok sukur kayinvalidem cokta iyi bakar.

Simdi ise corona sebebiyle bebegimin dogumuna da gelemeyecegini soyluyorlar.Daha sonrasi icin geleceklermis ki ben acikcasi corona nin bahane oldugunu dusunuyorum.Zora gelmeyi sevmez.Bencildir kendisi.Evime geldigi zaman bas kosede oturup hizmet beklerler.Hizmet etmek onlara gore degil.

Dogumdan sonra gelip ben ayaklaninca evimde hizmetlerini ettirecekler.

Ben artik bu ve bunun gibi konular yuzunden bagimi koparmak istiyorum.Dogru mu bilmem lakin sabahtan beri agliyorum haksizliga ugramis hissediyorum kendimi.Yigenim icin gecelerce uyumayip magnet doktugumu, bebegim olmuyorken heyecanla yigenimi bekledigimi dusunurken enayiymisim diyorum.

Bana bakmalari konu degil beni yapayalniz birakmalari beni cok incitiyor.

3 4 ay sonra ben toparlaninca evime gelmek isteyecekler.O zaman evime gelmelerini istemiyorum.Siz olsaniz ne yapar ne ederdiniz ? 

6 Cevaplar

0 oy
(403 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Haksızlığa uğramışsın tabi.o gelmeni önemsiyorda sen onların gelmelerini önemsemiyormsun sanki.onlarda gelince bizde kayinvalidemlere kalmaya geldik evde yokz de.koronadan dolayı kimseyi almiyoruz de.bende herksin her isine koştum bütün işlerini yaptım.bana kimse gelmedi baya aptalmısım diyorm.ben deger verdm yardma kostm hep tek kaldm her işimde.şimdi kimseye gitmiyorum ben hallediyosm her işimi herks yapsn diyorm.artik ne eşimin tarafına ne kendi tarafıma kosmuyorm.düğün dernk mi var mevlüt mü yapılacak ne is ne güç.artk umrmda degil en son gidip oturanlrdanm.alışmışlar tabi kızıyorlar ama valla dünya varms be bi keriz benmisim önemsemiyorum artk
(403 puan) tarafından
He bu arada bağlarını koparma sadece mesafeni koy herksle en güzeli.ben kimseyle bağlarımı koparmdm ama artk eskisi gibi de degilm mesafemi koruyorm o konuda
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben doğumdan beri kendim baktım sezaryen olmama rağmen. Kimseden menfaat bekleme. Böylesi daha iyi. Ne kimse karışır, ne hizmet bekleyenin olur. Ben çok rahat büyüttüm. Oğlumu doya doya öpüp kokladım. Yok kucağa alışır bırak ağlasın diyen olmadı başımda. Bence tek büyütmek daha güzel. Insan daha çabuk adapte oluyor bebeğe. 6 ayımız geçti 7 ye doğru gidiyoruz. Iyiki de kimse yoktu diyorum hep burdaki postları da okudukça 
(18 puan) tarafından
Aslinda bu yuzden de hicbirsey demedim.Biliyorum ki faydalari olmadigi gibi bir de ustune huzurumu bozacaklardi.Benim dusuncem ben toparlandiktan sonra da evime kabul etmek istemiyorum.Baglari koparayim bitsin istiyorum.
tarafından
O vakit gelsin belki fikrin değişir. Fazla da takma bu konuyu bence. Senin stresin bebeğe geçer. Doğunca çok stressli sürekli ağlayan bebeğin olur. Sakin ol ve sadece bebeğini düşün ;) Hayat herşeyi kafaya takacak kadar uzun değil. Hamileliğin keyfini çıkar..
0 oy
tarafından
Senin iyiliğin sana onunkisi ona en azından yaptığından pişmanlık duyma ki hayrı yerinde sağlam kalsın.. ilerisi içinde kesinlikle arama mesafe koyardım ben olsam. Allah yardimcin olsun 
(18 puan) tarafından
3 4 ay sonra gelelim diyecekler.O zaman  ne yapardiniz ?
0 oy
(7,208 puan) tarafından
Şuan gebeliğin verdiği hormonlar ile biri beş yapıp düşünüyorsun doğumdan sonra zaten evde erkek olması senin için hiç iyi olmaz bir kere bebek sürekli göğsünde olacak sen sürekli terleyeceksin lohusa teri diye bir şey var rahat şeyler giyinmek isteyeceksin vs vs erkekle olacak iş değil ama abin ayıp etmiş mi evet etmiş ... 

Bağını koparman dinen caiz değil . Sila i rahim farz. Ve hayatın sana ne getireceğini bilemezsin şuan yanında kocan ailesi vs var diye abin rahattır hele bir sahipsiz kal o zaman görürsun   bırak arkanda zayifta olsa bir dalın olsun kırma onu zamanı gelince ise ise yarayacaktir
0 oy
(1,126 puan) tarafından
Şuan çok hassassin. İnsan bu donemde arıyor gerçekten. Benim doğumuma da annem gelsin istiyordum abim son ana kadar annem gitsin istememişti çok gücüme gitmişti. Ama ben hep boyle düşündüm.. Abim veya ailemde kizdigim birisi kanser olsa yada kaza geçirse kaybetme korkusu yasar miyim ? Cevabım evet ise ölüm lu dünyada boşver ne olursa olsun sev sarıl kabullendi diyorum. 
0 oy
tarafından
Sıla-i Rahim yani  akrabalık bağını koparmayı gerektiren durumları araştırıp ona göre adım atabilirsiniz 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 439 göst.
0 oy
3 cevap 99 göst.
0 oy
3 cevap 113 göst.
0 oy
11 cevap 199 göst.
31 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 1bebe1anne (273 puan) tarafından soruldu

381,006 soru

11,406,669 cevap

34,943 kullanıcı

...