0 oy
449 göst.
Aile kategorisinde (109 puan) tarafından

Ilk cocuguma annem bakti 3 yasina kadar.ama ilk 7 ayina kadar sadece ben ilgilendim.benim cocugum 1yasini gecer gecmez erkek kardesim 2.cocugu yapti.anneannesi yakin oldugu icin 1sene o bakti cok beceremedi bir akrabayi ayarladik cocuga bir sure kendi evinde o bakti sonra krese gitmeye basladi tabi.benimki de oyle.simdi benim cocugum Aralik ayinda dogacak.Eylulde ise baslayacagim.Annem bana araba mesafesi uzak oldugu icin simdiden bakici lafi ediyor.Nedeni de erkek kardesimin sadece ilk cocuguna bakmasi ikinciye bakamamasi.Simdi benim cocuguma bakacakmi diye actilar gozlerini bakiyorlar.Halbuki annem bakmadi ama cocugun hem bakici parasi hem kres parasi beraber calistiklari icin babam tarafindan karsilandi.Ben simdi kucucuk cocugu bakiciya nasil teslim edeyim.Gelirim ama hergun gelemem diyor biliyorum sık gelmeyecek bile.Çekincesi tamamen erkek kardesim ve esi.Ben ucretsiz izne ayrilsam gecinemeyiz borcumuz var babamin da her ay bakici parasini karsilamasini isteyemem utaniyorum artik.hem karsilasa bile gizli sakli kardesime duyurmadan yapmaya calisacaklar bu gibi durumlardan hic hoslanmiyorum arada esim de eziliyor.Annem sirf cekinceleri yuzunden bakici lafi ettikce uzuluyorum.Bu durumda ben ne yapmaliyim ucretsiz izin alsam en fazla 1sene alirim sonra cocuk yine bakima muhtac.Arsizlik edip cocugu annemin evinde baktirmalimiyim kimseye aldiris etmeden yoksa ucretsiz izin mi almaliyim sirf bazilarinin gonlu olsun diye.borclarimiz olmasa zaten alirdim.

3 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Esimin ailesi de kendi ailemde her zaman cocuk konusunda arkamdaydi. Bakarlar her sekilde biliyorum. Ama buna ragmrn ben 3 yil bekledim calisyrm diye kimseye güvenmedim. Snra baktm calisinxa da ayni calismaynca da biraktm 1 yildir calismiyorum. Senin baskasina guvenerek bu yola cikman basli basina bi hata zaten bence. Ailen kardesinden dolayi degilde kendi istemedigi icin bile bakmak istemese hakli. Zorunda degil çünkü. Herkes sirtlandigi zorluğu kendi taşımak zorunda diye düşünüyorum. Bu ailenin yada esinin ailesinin degil senin sorumlulugun. Ki ilk cocuguna bakmis zaten hatta kres parasina kadar vermis ailen. 2.yede onlari zorunlu kilmak büyük haksızlık diye düşünüyorum. Ben ailemi boyle bi skntiya sokucagima kendim daha az kazanir daha az yer kendi cocuguma kendim bakardim. Yada en basindan hic 2.yi yapmazdm. 
tarafından
Bu arada özel sektörde çalıştığınızı düşünmem benim önyargım da olabilir bilemiyorum belki siz de devlet memuruydunuz ayrıldınız işinizden o zaman saygı duyarım bu fedakarlığınız için.
(109 puan) tarafından
Kimseye guvenip yapmadim tabiki cocugumu bakacak kimse olmasa da yapardim.ben ogretmenim ha deyince birakilacak bir is degil Allaha sukur.Ne emeklerimiz var. Kaldi ki kendimiz icin calismiyoruz cocuklarimiza daha iyi bir gelecek icin tek nedeni de budur zaten.kres paramizi ailem vermedi yanlis anlamissin orayi.calismasam krese de veremezdim 3 yasindaki cocugumu orasi da ayri mevzu.Annem hep yanimdaydi erken dogum riskim oldu destegini hic eksik etmedi.her anne yapmayabilir tabii.benim annemden suphem yok.bakmak istemeyecegini bilsem zaten dusunmem bile.ama nedenini bildigim icin o yasadigi ikilemi bildigim icin dile getiriyorumya.
tarafından
Haklisiniz ben özel sektördeydim. Bu yüzden belki isimden vazgecmem kolay oldu çünkü belki daha iyi bi iste istedigim zaman is bulma imkanim var. Lakin annelere "cocuga bakmak zorunda" gözüyle bakmak bna yanlis geliyo. Hamileyken iyi bi is firsati vardi kayinvalidem cok istedi olsun diye. En on kez sordum emin misin bakmak zorunda degilsin ben oyle düşünmüyorum sende oyle hissetme diye. Annen 2 cocugu arasinda kalmak istememis. Bu ikilemdn bakamam sonucuna varms. Kirmadan bu durumu sana anlatmaya calisiyo diye düşündüm. Bu durumda da her ne iste calisirsam calisiym onu ikna etmek icin caba sarf etmezdm ben olsam. Hak vermeye calisirdm.
tarafından
Bence kimse annesinin fikrini bilmeden zaten ona "çocuğa bakmak zorunda" demez ki. Arkadaş sanırım annesinin normal huyunu düşüncesini bildiği için şuan öyle davranmasını şaşırıyor gibi geldi bana. Sağlıklı gebelikler ve doğumlar dilerim :)
(109 puan) tarafından
Tesekkur ederim canim :) evet dogru cocuguma bakmak zorunda diye dusunsem zaten bakacaksin derim ama annen bile olsa kimse hicbirsey yapmak zorunda degil.anneler eli ayagi tutuyorsa zaten elinden geleni yapiyor cocuklari icin.he calismayi istememek gibi bir durum soz konusuysa zatn ayni sekilde kimse de sizi zorla calistiramaz.evinizde cocugunuzu buyutur her an yaninda olursunuz.iste bu da bir tercih meselesi ve bu zamanda da aslinda elin ayagin tutuyorsa ve imkanin varsa neden calismayasin ki cocuk bir sekilde buyur anneleri calisarak buyuyen arkadaslarimin hicbir eksigi yok calismak ne ayip ne suc degil isleyen demir pas tutmaz derler ;) ve hersey cocuklarimiz icin bunu da cocugumuz buyudukce daha iyi anliyoruz :) herkese saglikli dogumlar hamileligin sonlarina yaklasip doguma da biraz daha yakin olunca artik bu dusunceler kemirmeye basliyor tabi neyse bakalim zamani var bununda
-Reklam-
+1 oy
tarafından

Arkadaşım annenle açık açık konuş bence dinle, anla. Gelin de şöyle bi kenarda dursun. Zaman ve şartlar neyi gerektiriyorsa işler öyle yürür. Bugün belki senin çocuğuna bakamaz yarın öbür gün başka torununa bakar. Kısmet işi bu kimse kimsenin üzerinde böyle bi kıyaslama ve talebe gidemez yani. Eğer annenin böyle bi çekincesi varsa da abinizle konuşun derim. Dediğim gibi gelinler yengeler az ötede dursun. Arabanız varsa sabah götürür çıkışta alırsınız hem zahmetli de olmaz. Yada cüzi bi ücret de susturabilir karşı tarafı  

(109 puan) tarafından
Aynen sanirim konusmak en dogru yol cekincesini ben biliyorum.ustune gitmek istemiyordum oyuzden arada kalmasin diye ama sabah arabayla birakip okuldan cikinca cocugu almanin kimseye bi zarari olmaz gibi.gozum arkada kalmaz en azindan.onlarin sık oldu cocuk benim cocuk 5yasina geldi tabi kim bakacak meselesinden degil.ne laflar edildi ne tavirlar yapildi anneme karsi.kizina kiyamiyorsun demeler.simdi o da gereksiz yere cekiniyor.ucretsiz izin alabilecek durumda olsam yine hic dusunmem eger alirsam akli erdigi zamanlar yani 1yasindan sonra almak isterim alacaksam

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 486 göst.
11 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 394 göst.
22 Mart 2020 Aile kategorisinde Berna bora (449 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 522 göst.
14 Ağustos 2019 Aile kategorisinde Alyakus (2,355 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 64 göst.
12 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde WhiteSwaN (12,881 puan) tarafından soruldu

377,234 soru

11,289,404 cevap

34,699 kullanıcı

...