0 oy
703 göst.
Diğer kategorisinde (707 puan) tarafından
Hamile bölümündeyim genelde.Ama burayida takip ediyordum üye olup bir konu hakkinda yazmak istedim yoksa patlardim.

Devletin vermis oldugu 1000 lira paraya basvurmustum cok sukur birkac hafta once çıktı ve dogacak bebeğime biseyler aldim.

Neyse dun arkadasla konusuyorduk.Ben kimseye dememistim çıktığını ama esim soylemis (eslerimiz ayni yerde çalışıyor) dedim evet bizede cikti bebege biseyler aldim diye.Hemen diyorki ya bize niye cikmadi acaba diyip hasetlendi ve bunu yapan kadinda bankada 100 bini geckin birikimleri var.Hala daha devletin verdiği 1000 lirada gözü var.

Bu insanlar neden doymuyor anlamiyorum.Allah gozlerini doyursun.O kadar sinirlendim ki anlatamam verseler parayi utanmadan alir.Ama ihtiyacı yok biliyorum.Cok sinirlendim kizlar sizinle paylasmak istedim.

16 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Boyleler yuzunden durumu olmayanlara cikmiyor  zatn toprak doyursun gozlerini ac mahlukatlar
(707 puan) tarafından
Valla oyle ya.Hayir niye basvurma ihtiyaci duyup bide cikmasini bekliyorsun doğru degil mi.Demiyorki ihtiyaci olan alsin benim ihtiyacım yok demiyor.Gelsin hep bana gelsin derdinde.
tarafından
Valla cevremde evi olana bile cikti canim ne evimiz var ne birikm  es duzenzsiz clsiyor bide bebek var gecm zor ona ragmen cikmadi  Allah yardimcimiz olsn
(707 puan) tarafından
Allah yardimcin olsun canim bizimde aynı.Yok pandemiydi yok baska biseydi diye diye maas duzeni olmuyor.Bizde kiradayiz birikim yok.Ihtiyaci olmayanlar basvurdugu icin olmamistir.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Senin cebinden verilmeyecek yardim sen niye bu kadar sinirlendin
(707 puan) tarafından
Mavikolata evet buda kul hakki oluyor doğru.Ama benim takıldıgım nokta farklı.Simdi evime bisey alsam hemen gozu kalir ama kendi gidip almaz sırf biriktirmek için.Biz iki kurus biriktiremeyiz ama o ailesinden bol bol ihtiyaçlarını bedava alie gelir Allah dahq cok versin gozum yok ama bu kadar bolluk icinde olupta daha ihtiyac sahipleri için verilen seyleri ist2mesi tuhaf degilmi.
tarafından
Ya boyle siyasi tartismalari fln hic sevmem burasi da yeri degil dayanabildigm noktaya kadar uzak durmaya çalışrm ama devletin ettigi yardimi fitre zekatla da bir tutmayin. Illa kiyas yapmak istersenz diger pandemi ülkelerine goz atin. Bi arastirin devlet yardim ederken nasil bi yol izlemis hangi vatandaşını maddi gelirine göre ayirmis diye. Ben neden vergi veriyrm benim zir zamanimda bana yardim etsn diye. Senin şükür noktan evinde ekmek bulunmasidir onun meyve bulunmasidir. Kimi kime savunuyorsunuz
(27 puan) tarafından
Başka ülkelere mi bakalım :))))) devlet size ateşli meyve tabağı gönderse ateşini az bulursunuz. Allah farkındalık nasip etsin. Devletin hayrını görmedim lafını da bir süre düşünün, devletsizliğin ne olduğunu o herkesin şikayet edip durduğu Suriyelilere bakıp görebilirsin. İnatla söyledim siyasi değil yazdığım diye ama anlaşılmıyor.
tarafından
Allahtan siyasi değil. Zira devlet basindakiler sizin kadar savunmamistir kendilerini. Kendini gelip anlatmaya calisip anlaşılmıyor diye yakinan sensin. Ben kendi yorumumu fikrimi belirttim sende az daha ötede belirtebilirsn. Ateşli meyve tabagini bilmiyrm da esimin issizlik doneminde evde yatak altlarindan 10 5 krs arayıp ekmek aldgm zamanlari unutmadim.
(27 puan) tarafından
Anlaşamadık sizinle her neyse. Ben de çok sıkıntı yaşadım bu süreçte eşimin iş yeri daha yeni açıldı. Herkes Kendi yaşadığını bilir uzatmaya gerek yok, hakkınızı helal edin hakkım helal olsun iyi akşamlar.
0 oy
(2,548 puan) tarafından
Öyle ac gözlüler yüzünden gerçekten ihtiyacı olanlar alamdı on üzülüyorum 
(707 puan) tarafından
Bende ayni fikirdeyim o yuzden bu kadar sinirlendim.Ben bile ihtiyacim olduğu halde 10 kere düşündüm alsam mi basvursam mi ya daha ihtiyaci olan birinin hakkina girersem diye.
0 oy
(262 puan) tarafından
Türkiye geneli insanalr hep böyle hep ihtiyaç sahibi hep yetmiyor hep borçlular ama aslına baksan birsürü malvarlığı vardır ama hep böyle bi doymazlik 
(707 puan) tarafından
Gozleri doymuyor Allah doyursun.
0 oy
tarafından
Haklısın 100 bininden çekip kullanısın, niye hayıflanıyor.. 

Kalan 99 bin az gelir gözüne herhalde.. 

Varlıkta imtihan, yoklukta işte... Ama evvela vicdan, merhamet.. 
(707 puan) tarafından
Yok iste.Sen ben mesela alir kullaniriz diyelim ki ihtiyac halinde onlar asla dokunmuyor nerden yardim alabiliriz diyw bakiyorlae daha.
tarafından
Oooo Allah doyursun ne diyelim.. Malesef var böyleleri..
0 oy
(15,744 puan) tarafından
Birikimini devlet vermemiş ya sonuçta el  emegi ile yapmış 1000 lira da devlet hayrına vermiyor sonuçta alınıyor ki veriliyor ihtiyacı olmayana da vermiyor devlet zati 
(707 puan) tarafından
Gercek ihtiyac sahiplerinin hakkina girilince sorun olmuyormu.Ben ona takildim.Evet kendileri biriktiriyorlar ama biriktirirkende senin benim elimizdekilerd3 gözleri kaliyoe.Ben borc icinde yüzüyorum kredi borcumuz var ve sadece ev eşyası aldim o kadar ama hayat ona altin tepside sunulmus hic borcsuz evlendi ve 5 sene oldu hala borcsuz yaşıyor destegi cok ama ben ve benim gibi olanlara hayat hep zorluk ustune zorluk çıkarıyor.Ve ben ihtiyacim oldugu halde başkasının hakkina girer miyim diyw cok düşündüm.Benim oyle birikmisim olsa ihtiyacı olanlar alsın derim başvurmak aklimdan bile gecmez.
0 oy
(3,921 puan) tarafından
Aynen oyleleri hemen alir dert yesinler. Ihtiyac sahipleri en oncelikli oylelerine vermesinler ya
(707 puan) tarafından
Cikmamis Allahin isi ya.Cok iyi olmus Rabbim daha cok ihtiyacı olan birine versin ihtiyaçları olmadigini cok iyi biliyorum ama gözleri doymuyor.
(3,921 puan) tarafından
Oyle insanlardan nefret.ediyorm bende canm
0 oy
(3,036 puan) tarafından
Valla ablama bile  başvurmaya çalışmış  sadece ablamin 240 gr altını var kendi evleri işleri kendinin devletin 1 lirasına ne ihtiyacın var gerçekten ihtiyacı olanlar alsın dedim bende duyunca şaşırdım zaten maalesef çok var böyle 
(707 puan) tarafından
Yok iste zengin daha cok istiyor.Fakir sukrederken zengin daha nerden ne koparabilirim diye bakiyor.
0 oy
tarafından

Kendi özel işi için ayrı mum yakan hazreti Ali hazreti Ömer nerede<3 devletin mali deniz yemeyen keriz mantığı nerde :ermm: Allah'ım bir kuruş kul hakkı boğazımdan geçmeden canımı alsin 

(707 puan) tarafından
Amin bende ayni fikirdeyim.Rabbim kul hakki yemeyi nasip etmesin.
Biri ihtiyaç kolisi almis ya nerden basvurmus bizde alalim diyor hemen.Ya ihtiyacın varmi yok o zaman niye alasin ki mantigindayim ama onlar doymuyoe.
0 oy
(61 puan) tarafından
Borç içindesin ama muhtemelen çalışmıyorsun evde yatarak geçiriyorsun hamileliğini sonra devlet bize bakmıyor diyorsun. Sağlık çalışanıyım covid işi ciddiye binene kadar hastalığın içinde karnım burnumda çalıştım sonra sağlık çalışanına tavan ücret verilsin diye birşey atıldı ortaya tavan falan aldığı olmadı kimsenin oturduğunuz yerden para alıyorsunuz hala ona da laf ediyorsunuz anlam veremiyorum ben artık biz eşşek gibi çalıştgmz halde hakkımızı alamıyoruz ???? 
tarafından
Ne yazdığını anlamadan okumadan suçu üstüme atıyor canim o zaman deki parası olduğu halde devletten yardım alanlar de kimsenin zoruna gitmesin . Paslatigin şey direk kisisel
(61 puan) tarafından
İyide ben ihtiyacı olan devletten para almasın diye birşey söylemedim ki okuduğunuzu anlasanız keşke eşi zor durumda olmasına rağmen evde oturup üç çocuk doğurup para yok diye ağlayan bir kullanıcıya yazdım bunu ki yine aynı fikirdeyim çalışsın herkes aglayacagina pandemi yüzünden işsiz kalanlara değil lafım
(707 puan) tarafından
Tartisma postu olsun diye acmadim bu postu lütfen tartismaya cevirmeyin.Ben sadece anlayamiyorum boyla insanlari bu yuzden paylastim.
tarafından
Seninle tartismicam canim nasil diyosan öyle olsun
(61 puan) tarafından
Tartışmaya değer birşey ortada tabiki ihtiyacı olan alsın ama çalışmayıp yattığı yerden on çocuk yapan almasın demek istediğim bu benim birikimi varmış yokmuş bunu bilemem ben yorum yapamam
0 oy
(847 puan) tarafından
Canim o arkadaşindan uzaklas şuan ramazan ayı şeytanlar bağlı ama nefsi onu kötülüğe zorluyor. Sesizllce uzaklaş o arkadaşından. Pis nefisli.
(707 puan) tarafından
Gerçekten oyle Allah islah etsin.
(847 puan) tarafından
Âmin kuzum ne güzel dedin
0 oy
tarafından

İnsanoğlu hep acgozludur , 

(707 puan) tarafından
Klasik evet oyledir ama Rabbim kul hakki yemeyi nasip etmesin bunuda dusunmek gerekiyor.
0 oy
(7,441 puan) tarafından
Bu kadar para hırsı olan insanların sonunu Allah hayır etsin diyorum böyle para hirsiyla yaşayan insanlari Allah neden se hep sağlıkları ile sınıyor çevremde gördüğüm 
(707 puan) tarafından
Kotuye bisey olmuyor ya.Ben tanıdım taniyali gayet mutlu.Nerde iyi insan var hep onu buluyor dertler kederler.
(7,441 puan) tarafından
Bu her zaman mutlu olacağı anlamına gelmiyor canım bi yerde patlak veriuor sen boşver kalbini temiz tut Allah para verir bakar kuduruyor mu kudurmuyirmu diye önemli olan huzur sağlık
0 oy
tarafından
Bence sen abartmışsın gülüm acaba bana neden çıkmadı diye düşünmüş yani bunda ne var 
(707 puan) tarafından
Hayir onuda düşündüm acaba ben mi abarttim diye ama degil.Geçen gun komsunun biri ihtiyac kolisi almis belediyedeb hemen nasil alirim derdine düştü.Gozu doymuyor ben ona takildim.Bense bir lira varsa harcarım kendime yada baskasina.
(7,441 puan) tarafından
Ayrıca o 1000 liranın derdine düşeceğine 100milyarin sadakasini versin mübarek gün
tarafından
Bunlar seni pek ilgilendirmiyor canm açıkçası k.bkma zengin çok insan var onlar sadakatini vermiş vermemiş ne bize ne Allah la kendi aralarında. Bak kendin diyorsun koliyi nasıl alırım dedi demek ki huyu bu bazı insanlar böyle yapicak bisey yok kendini sitrese sokma boş ver.
0 oy
(670 puan) tarafından
Belli değilmi niye çıkmadığı bankada hesabı olan adama niye para versinlerki akıl var mantık var içi fesat olanın işide kesat olur bosver Allah herkesin gönlüne göre veriyo
(707 puan) tarafından
Allahin isi ki cok iyi olmus dedim icimden.Benim elimde o kadar parq olsa lafını bile etmem o yardimin
(670 puan) tarafından
İyi sevindim :) hak edene gitmiş en azından
0 oy
(161 puan) tarafından
Allah herkesin gözünü gönlünü doyursun.Boyle insanlar yüzünden asıl ihtiyaç sahipleri mağdur kalıyor.Ayrıca soylemediginiz iyi olmuş böyle insanların gözü kalır.
(707 puan) tarafından
Ben soylemedim dedigin gibi gozu kalmasin diye ama esim soylemis.Cunku o evine dogeu duzgun bisey almaz ben alinca gozu kaliyor hemen.
(161 puan) tarafından
Eşinize de söyleyin karısının bazı şeyleri rahatsız ediyor beni herşeyi söyleme diye.Erkekler bu konuda dikkatsiz benimesimde öyle hiç saklamaz birşey
(707 puan) tarafından
Kocamin agzi hic durmaz biseyi birileri duymasin aramizdq kalsin diyorum duymayan kalmiyor.

İlgili bir soru bulunamadı

380,877 soru

11,403,183 cevap

34,941 kullanıcı

...