0 oy
616 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
oqlumun pipisi cok kasınıyo yatanıyor çok kızarmış sanırım mantar 1 buçuk yasımda ne yapabilirm kasıntisi için 

12 Cevaplar

0 oy
tarafından
Canm doktorla konus nasil olsa herkesin bebegi farklidir krem falan onersin hep onu kullan. InsAllah yardimci olan biri olur
tarafından
trosty verdi kullanıyorm ama qecmiyo
-Reklam-
0 oy
(3,024 puan) tarafından

Bebeklerde Mantar Neden Oluşur?

Dışkıda oluşan bazı maddeler, bezin sürekli yenilenmemesi halinde cildin uzun süreli teması nedeniyle görülebilen mantarlar yoğun olarak bez bölgesine ait olur. Ayrıca alerjen sebepleri olan bebekler üzerinde uygulanan ıslak mendil ve bebek yağları dahil bir mantar oluşmasının nedeni olabilir.

Su ile temas eden bölgelerin yeterince kurulanmaması da mantarın nedenleri arasındadır.

Kişisel hijyene bağlı sebeplerin yanında, çevreden de kolaylıkla bulaşabileceği için, bebeğinizin ortak kullanım alanlarındaki temaslarına çok dikkat etmeniz gerekmektedir.

Bebeklerde Mantar Nasıl Tedavi Edilir?

Çok sık antibiyotik alan çocuklarda mantar tedavisi de zor olmaktadır. Bebeğin annesine bulaştırması sonucunda tedavisi daha da zorlaşır.

Tedavide kullanılan ilaçlar, mantar ilaçları, lokal antiseptiklerdir.

Karbonatla ya da benzeri ürünler ile lezyonları temizlemeye ya da kazımaya çalışmak, annede enfeksiyonun olması, tedaviye olumsuz yanıt vermektedir.

Genellikle yeni doğan bebekler için kullanılan ilaçlar, annede uygulanan göğüs ucuyla beraber uygulanan ilaçlardır. Hem annede, hem de çocukta, mantarları yok edebilmek için tam netice kazanmadan tedavi bitmemiştir.

Uzun süre geçmeyen mantar hastalıklarında, tedavi olmasına rağmen geçmemişse, altında yatan diğer sebeplerin tetkikleri yapılmalıdır. Bebeğin bağışıklık sistemi çalışmıyor veya bebeğin bir şeker hastalığı veya başka bir hastalığından dolayı ilaç tedavisi yapılıyorsa, bu mantar lezyonlarının gelişmesini hızlandıracaktır. Bu mantar lezyonu, ciddi akciğer enfeksiyonuna kadar ilerlemesi, buradan kana karıştıktan sonra diğer başka hastalıklar görülebilir.

Eğer çocuğunuzda mantar belirtileri olduğunu gözlemlerseniz, bir an önce doktorunuza başvurmanız gerekmektedir. Bebeğinizin sağlık durumuna göre en uygun ilacı uzman hekim size önerecektir.

Bebeğin vücudundaki mantarın tedavisi; Bebeğinizin yüzündeki ya da vücudundaki mantarı, doktorunuzun önerdiği mantar karşıtı bir kremle tedavi edebilirsiniz. Bebeğinize pamuktan yapılmış bol kıyafetler giydirin. Başka yerlere sıçramaması için, bebeğinizin mantarlı bölgelere dokunmasını engelleyin.

Bebeğin kafasındaki mantarın tedavisi: Başta oluşan mantarın tedavisi için, doktorunuzun yazdığı mantar karşıtı ilaçları kullanın. Bebeğinizin başına şapka giydirmeyin. Enfeksiyonlu yerlerin hava almasını sağlayın ve bebeğe eldiven giydirerek bu bölgelere dokunmasına engel olun.

Bebeklerde genital bölgede oluşan mantarın tedavisi: Bez kullanımı yüzünden oluşan mantarları tedavi etmede, doktorlar cildi korumak için mısır nişastası önerebilirler. Bebeğinizin ıslak bezini sık sık değiştirin. İdrarı temizlerken pamuk üstüne soğuk krem dökerek silin. Enfeksiyonlu bölgeyi daha çok alevlendireceğinden dolayı suyla yıkamaktan kaçının.

0 oy
(390 puan) tarafından
Pipisinin ucuysa iltihap tutmistir. Biz her banyodan sonra pipisinin ileri geri cikartir gibi yapariz iltihap kapmasin diye . 
0 oy
tarafından
Doktor görmeden bişey yapma bence geçmiş olsun
0 oy
(7,935 puan) tarafından
Bezi ıslak mendili alerji yapmış olabilir bunları değiştir
0 oy
(924 puan) tarafından
Benim oğlumda aynı olmuştu ve pipisi şişti morardı götürdük doktora enfeksiyon dedi siz oynamayın dedi mantarını çıkarmak için sabunlu suya oturtup 10-15 dksonra durulayip  çıkartın kurulayın dedi bide antibiyotikli krem verdi o şekilde iki güne birşeyi kalmadı sünnet şart bidaha tekrarlanmaması için ben geçti hemen yaptırdım 1,5 yaşındaydı 
0 oy
(4,717 puan) tarafından
Bence bi dr göster 
0 oy
(3,458 puan) tarafından
Yıka sıcak suyla dYanabildiği kadar sonra da bspantol sür bezini de değiştir sık sık
0 oy
(10 puan) tarafından
Hemen sunet ettirin benim oğlumda ogleydi.pipi ucu şişkin kizarikti krem fillan çare olmadı sünnet hemen olunca geçer kesin çözüm..geçmiş olsun.
tarafından
oldu canım 16 qğnlükken oldu
0 oy
(119,577 puan) tarafından
Dr gotur en iyisi
0 oy
tarafından
Kuzum sünnet oldumu 
tarafından
oldu 16 qünlükken oldu

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 106 göst.
8 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 760 göst.
10 Mart 2020 Diğer kategorisinde ❣Buketylmz❣ (366 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 334 göst.
17 Mart 2022 Diğer kategorisinde asminim09 (331 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 422 göst.
21 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Seher M&M (6,053 puan) tarafından soruldu

381,691 soru

11,426,259 cevap

34,985 kullanıcı

...