0 oy
6,636 göst.
Diğer kategorisinde (1,064 puan) tarafından
Bir gün hamile bir kadının canı et yemek istemiş.

Kaynanasının 60 tane hayvanı varmış ama gelin kaynanaya bunu söylemekten çekinmiş çünkü kaynanası onun yoğurttan bile yemesine izin vermezmiş.  Sonunda gelin düşünmüş ve kedi kesip yemeye karar vermiş. dışarı çıkmış bir kedi bulmuş karşı evin gelini görmüş yanına gelmiş.  Ne yaptığını sormuş hamile gelin olanları ona anlatmış et aş erdiğini karşı evin gelinine söylemiş.
.

Evin gelini benim kayınpederim hacda onun bir sürü hayvanı var bitanesini kesip sana yedirsem hiç bişey anlamaz demiş ve bu böylede olmuş karşı evin gelini hamile gelin için ****** kestirmiş ve etini hamile geline yedirmiş.  Neyse günler geçmiş kayınpederi hacdan gelmiş ve direkt gelinin yakasına yapışmış. Sen yine bu dünyada nasıl bi iyilik yaptın ne gibi büyük bir amel işledinki hacda seni kabeyi 7 defa tavaf ederken gördüm hatta sen olduğuna inanmadım eteğinin ucunu kestim demiş. 

Gelin koşa koşa gitmiş ve eteğine baksa ki eteği gerçekten kesikmiş. Yani hamile bi kadına istediğini yedirmek hacca gitmek kadar sevapmış.  Hamile insanların gözüne bile bile yiyecekleri sokan ve önemsemeyen insanlar ne kadar büyük vebal aldıklarının farkına varırlar umarım.!!!

6 Cevaplar

0 oy
(158 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Okurken annem geldi aklıma hep anlatır bana hamileyken babamlar köyden küçük karpuzlar getirmiş daha zamanı değilmiş karpuzun nenemler amcalarım hepsi yemiş ama gelinler yememiş bir tane küçük karpuz kalmış nenem onu dolabın üstüne koymuş annemlerede kimse buna ellemiycek demiş herkes nenemin korkusundan ellememiş günler geçmiş annem o karpuzu gördükçe canı çekmiş nenem izin vermemiş sonra o karpuz bozulup çürümüş nenem atın demiş zavallı annemde az çümüş yerinden kesip yemiş gizlice   :(

(1,064 puan) tarafından
Yazik ya nenen resmen iskence yapmis cani cekmis kadina. Ben dogum yaptim dogum yapan arkadaslarim da var annem derki kizim bi yemek yapinca dogum yapan arkadasnn yada hamile arkadasnn yaninda soyleme yada soyleyceksen ver der sütü ceker der. Hemde gunah yani soyleyip vermemek yada kendin yiyipte onu goz ardi etmek.
(158 puan) tarafından
Evet canım benim annemde hep öyle söyler etrafta hamile yada doğum yapmış biri varsa hemen ona bir şeyler yapar hazırlar yedirir ben yaşadım o duyguyu başkası yaşamasın der
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Bana göre bu hikaye yanlış. Elbetteki yardm etmek sevap hele ki hamileyms yardm etmis daha buyuk sevap vs. Ama izinsiz kestirdigi hayvn haram sayılmaz mi? Ki hamile olan kadinda habersiz kesildiginin haram oldugunun farkinda
(1,064 puan) tarafından
Hay agzina saglik :) ben anlatamadim olayi baska yere cektiler.
(758 puan) tarafından
Öhöm öhom ben isde yanii hemn olaya el attim :)
(244 puan) tarafından
Tam bende bu yorumu yazacaktim.
Harama cevaz yoktur!
Izinsiz komsunun bahcesindeki çitlerden çubuk kiripda dişlerini temizlemeye bile fetva yok iken, nasil malini kesip yemeyw fetva olsun?
Düşünün ki,imam azam ebu hanife babasi akar suda abdest alirken, suyun icinden gelen elmayi isiriyor. Daha yutmadan aklina gelup tukuruyor. O elmanin sahibine yillarca kölelik yapıp helalik aliyor. Buna ragmen o elmanin suyu agzinda tat oluşturduğu için, oglunun hafizligini etkiliyor. 2 yaşında hafiz olacakken babasinin isirdigi o elma yüzünden 4 yasinda hafiz olur.
Hamile olmak demek, harama cevaz vardir demek olmaz!
(56 puan) tarafından
yani cümle yanlış olmuş anlamaz nasıl olsa diyerek ama o hayvanlara kayınpeder yokken gelin bakıyorsa üzerlerinde hakkı vardır bi evin anahtarı cebimde ise istediğin gibi yiyip içebilirsin die biliyorum ben oda ikram etmiş yani aslı varsa hikayenin..
(36 puan) tarafından
Arkadaşlar fetva vermek benim işim değil tabi ama burda hikayede tek cümle yanlış bir tanecik yesek anlamaz demesi yanlış onun haricinde aynı evi paylaştıklarını düşünürsek kayınpederinin malı diye yabancı mali çalmış olduğu soylenemez aynı evin mali sonuçta o evde yaşayan herkesin hakkı vardir. Gel gelelim hamileye yapılan her şeyin sevabı ve günahı vardır Allah'ın emanetini herkes tasiyamiyor Rabbim herkese nasip etmiyor. Allah hepinize sağlıkla çocuklarınızı kucağına almayı nasip etsin kucağına alanlara rabbim uzun ömürler versin. Çok ta kafaniza takmayın zira burası hamilelik sitesi.. :)
0 oy
(454 puan) tarafından
O zaman ben de sevaba batmisimdir kac kes eltimin cani ne cektiyse onu pisirip yedirtdim bir gun gece saat 1 bucuk eltim patates kizartmasi olsa ne iyi olurdu dedi ..bizinde mutfak yok disarda pisiriyoruz su falan buz gibi .. venimde cocugum olmuyordu ama cok sukur kalbim temiz ..neyse pisirdim eltime yedjrtdim cok tesekkur etmisdi helali olsun ...ama benim vebalimi cok kisi almisdir .. ben hamileyken kac kes dedim bizim milli yemegimiz var ondan istiyorum diye ama ne eltim ne kaynanam pisrmedi ben annemlere gitdigimde kendikerine defalarca pisirip yediler hatda banada resim atdilar .. esimin dayisinin esi yakin komsum kac kes borek yapti dilinden varip tadina bile bak demedi .. annem bildigim komsum var kizi hamileyken her pisirdigimden verirdim ..defalarca o o milli yemek dedigimden pisirdi eltimi cagirdi bani kuru dilleidavet bile etmedi ..bide kendi yengem....sakin yanlis anlamayin hamileligimde tek aserdigim su oldu ..ve zaten hamileligimin cogunuda annemlerde gecirdim annem hersey pisirip yedirdi .. ama uzuldugum su ben her kese iyiyim ve her esi kendimgibi goruyodum ama oyle degilmis .. onlari Allah affetsin ..bu okuduklarimdan sonra kendi adima sevindim onlar adina uzuldum .. Annem babam abim esim sagolsun ..tek istegimi geri cevir yapmadikar
(1,064 puan) tarafından
Canim sen yaptigindan hic bisey kaybetmedin ama onlar yaptiklarindan cok sey kaybettiler emin ol. En iyisini yapmissin. Bazi insanlar dusuncesiz bisey pisirse bu kokusunu duydu gordu diyip te vermiyorlar. Benim arkadasimin cani bisey cekmisti annem bize cagirdi yemin ederim sirf o kiz icin biseyler hazirladi baya mesaketli yemek. Sirf hamile diye cani cekmis diye. Oyle yapanlarida allaha havale et bosver.
(454 puan) tarafından
Helal olsun annene herkes oyle iyi kalpli olamiyor malisef .. bi laf vardir insan umdugu yerden kuser diye .. benim saydiklarimda umdugum insanlar siradan biri yapsa hic fikir vermem o tarafa bile bakmam
0 oy
tarafından
O zaman benim kaynana hacca gitmiş kadar sevap mı aldı canım ne istediyse hep o yaptı yedirdi bana eşim de öyle ne istediysem yedirdi Allah razı olsun 
(1,064 puan) tarafından
Aynen oyle ne kadar sevap aldi bilemem ama ben annemi aradgmda canim bise cekti derdim oda kargoyla gondereblcgi seyi gonderirdi. Hamileye bi su vermek bile cok sevap can taşıyoruz kolay bisey degil.
0 oy
(588 puan) tarafından
Çok güzelmiş ama doğrudur eminim ki bazı ınsanlar cok dusuncesiz yememizin yasak olduğu şeyler var bulamayacagimiz şeyler var ama düşünen yok işte 
(1,064 puan) tarafından
Iste ne yaparsin canim herkezin gunahi kendi boynuna
0 oy
tarafından

Bunu okuyunca aklıma eltim geldi:D ben 7 aylık hamileyken gorumcemin evine gittik eltimle gorumcem kırmızı et yapmıştı eltim tencereden bi parça aldı bende etini ye kemiğini bana ver dedim o kadar ki canım kemiği çekmişti . neyse eltim etini yedi kemiğini de vermedi bana tam kemiğin içindeki beyaz şey olur ya içine çekecekti ki dili öyle bi yandı ki su topladı dili 4 gün boyunca yemek yiyemez oldu. O gün bu gündür eltim tövbeli ne yerse yesin önce bana sorar yer misin diye. ( bu arada hiç bi şekilde beddua falan etmedim inşaallah dili yansın falan diye aklımdan da kalbimdende geçirmedim)

(1,064 puan) tarafından
Allah vermis hemem cezasini:) tobee:) hamileye su vermek bile cok sevap . Hemen anlamis ama hatasini allah bildirmis:)
tarafından
Aynen öyle canım. Hamile kadınlarda gerçekten dediğin gibi şu vermek bile çok büyük sevap.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 3,068 göst.
8 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Hilal.hilal123 (188 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,010 göst.
0 oy
13 cevap 1,126 göst.
26 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Yesim_alnt (36 puan) tarafından soruldu

381,691 soru

11,426,259 cevap

34,985 kullanıcı

...