0 oy
398 göst.
Diğer kategorisinde (1 puan) tarafından
Bebeğim için 40 mevlütü yapıp dua okutmak istiyorum fakat öyle abartılı değil aile arasında birkaç kişi yakın tanıdıklarımız olucak. Bu tarz şeylere çok bir bütçede ayıramıyoruz çünkü bebeğimle benim sağlık sorunlarımız var sürekli hastanelerdeyiz bu yüzden maddi anlamda zorluk çekiyoruz şuanda. Ama yine de kimseye mahçup olmak istemiyorum. İkram olarak tuzlu tatlı kuru pasta, kek,sigara böreği gibi aperatif şeyler düşündüm ayıp olur mu dersiniz? Birde gelenlere hediye olarak ne verebilirim? Bebeğime ve kendim o güne özel kıyafet almasam normal günlük şık kıyafet giysem olur mu? Fikir verirseniz çok sevinirim.. 

9 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Pilav ayran dagitsana direk ikramliklarla ugrasma küçück bebeginle
(2,931 puan) tarafından
Seni görünce elim istemsizce + oya gidiyo :)))
tarafından
Yaaa :) kuzucum
(2,931 puan) tarafından
Kocaman kalp :)
-Reklam-
0 oy
(571 puan) tarafından

Tatlım onlara bile gerek yok bizim memlekette yani sakaryada bütün mevlutlerde tavuklu pilav tatlı ayran bide isteyen lahusa şerbeti yapıyor ve normal kıyafet giysen de olur ben öyle yapicam sadece nikah elbisemi giyerim dantelli bi örtü okadar fazla sıkma kendini :)

(144 puan) tarafından
En güzeli valla küçük bebekle kim uğraşacak ikramlık hazırlamakla ben de tavuklu pilav ayran yapicam tatlı olarak ne yaparım bilmiyorum bide lokum oldu bitti :)))
(571 puan) tarafından
Aynen en iyisi gerek yok yani okadar çok şey yapmaya ben küçükken mevlutlere sırf tavuklu pilav yemek için giderdim :D
0 oy
tarafından
uyguna yasin tesbih setler var onlardan verebilirsin . kiyafet de evde şık bir seyin varsa olur tabi niye olmasin . 
0 oy
(144 puan) tarafından
Canım öyle büyük maliyetli bişey yapmana gerek yok herkes bütçesine göre yapar. Ben tavuklu pilav ve ayranla yapmayı düşünüyorum sonuçta yeni bebeklisin millet yemeye içmeye gelecekse az çeşit çıkardın diye kınayacaksa hiç gelmesin. Kiyafet konusunda da hiç kasma kendini çoğu lohusa pijamasini giyiyo eğer evde olacaksa dantelli güzel pijaman varsa onu giyebilirsin yada güzel sık bi elbise giyebilirsin benim bi arkadaşım nikah elbisesini giymişti mesela. Hediyelik olarak magnet yaptirabilirsin küçük kolonya şişeleri verebilirsin ama çok şart değil bütçen yoksa kendini zorlama yemeye içmeye hediye almaya gelen gelmesin :)
0 oy
(2,931 puan) tarafından
Ben bebeğime eşimin kuzeninden aldım mevlüt kiyafeti varmis olmasada almiycaktim tütü lu kiyafet de olur kendim de gunluk giydim. Bence tavuk pilav yap dha goze görünür. Hediyelikleri ben kendim yaptim tanesi 1.15 e flan geldi
0 oy
(3,458 puan) tarafından
Canım bence hiç öyle gün havasına girme bence bende yapmayı düşünüyorum ve tavuklu pilav ve tatlı vermeyi düşünüyorum ayranda kendim yaparım oh mis diğer türlü uğraştırıcı olur cok
0 oy
(3,187 puan) tarafından
Canım tavuk, pilav, ayran, helva yada tulumba da ekonomik olabilir..

Hediyelik şart değil ama 40 kuruşa lokum kutuları var birde pleksi olabilir..

Kıyafette uyumlu evdekilerlede kombin yapabilrsin bence abartmayada gerek yok.. bende maliyeti uygun bı Mevlüt yapacağım :)
0 oy
(5,938 puan) tarafından
Yani bende yaptım babannesi akike kurbanını kesti yanins pilav börek tatli sarma ayran tamam bitti gitti. Sende tavuklu pilav tatlı al gitsin baklava olabilir lokma tatlisi olabilir.hediyelik dagitacaksanda n11 kokulu taslar var 50 adet 50 tl ben kokulu taş ve jel mumluk dağıtmıştım.
0 oy
tarafından
Kek böreğe gerek yok canım pilav tavuk tatlı ayran yeterli günlük kıyafet giy ne olmuş sanki hem küçücük bebişe giydiriyorlar kocaman mevlüt elbisesi bebek içinde kriz geçiriyor hiç mutlu olmuyor ben giydirmedim mesela 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 103 göst.
5 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Duru. F. 12354 (3,178 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 408 göst.
7 Ocak 2019 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 114 göst.
7 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Zeynep bzkrt (113 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 120 göst.
6 Haziran 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

377,951 soru

11,312,837 cevap

34,746 kullanıcı

...