0 oy
914 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
tarafından yeniden gösterildi

Annelik bir cihattır. Allah Teâlâ’nın bütün zamanlarda, bütün kadınlara açtığı bu kapıdan geçmek büyük bir nasiptir. Annelik, her dakikası ibadet gibidir. Elbette kolay değildir. Çetin bir emekten sonra Allah Teâlâ, büyük bir sevap vermektedir. Ne kadar sabrederseniz o kadar kazanacaksınız. Çocuğunuza her el kaldırışta o büyük sevap kaynağından birazını azaltıyorsunuz. Sabır yolunu biraz daha koşun. Ve en gergin olduğunuz zamanlarda, bulunduğunuz odanın kapısını kapatın. Siz yıllar sonra mezarda iken, doğurduğunuz o çocuğun bir seccadenin başında sizin için istiğfar edip dualar ettiğini ve meleklerin anında size bunu bir ikram olarak getirdiklerini düşünün. Biri şehit olup sizi şefaate erdireceği anı düşünün. Onlardan birinin Kur’an hizmetleri ile sizi ve babasını ihya ettiğini düşünün. Sonra da yaşlı bir hâlde iken onların eline bakmak zorunda kalabileceğiniz anı düşünün. Her tokat, sizin için bir kayıptır.
Elbette çok sinirleniyorsunuz. Niye sizin çocuğunuz yaramazlık yaparken komşunuz kızmıyor da siz kızıyorsunuz. Çünkü kazanacak olan sizsiniz. Kaybedecek olan da sizsiniz. Bunun için de şeytan sizi ezmeye çalışır.
Bırakın çocuklarımız bizi delirtsinler. Bırakın onlar için eriyelim. Allah görmüyor mu? Melekler saymıyor mu? Ne kaybederiz ki? Dövünce düzeliyor mu çocuklar?
Kendinizden soğutmayın. İki yaşında çocuk, kendisini döveni izler. Her tokat da onun gözündeki sevecenliğiniz ve anneliğiniz biraz daha azalır. Gitgide siz onu evlatlıktan uzak görürken o da sizi annelikten uzak görür. Siz annesiniz. Kesinlikle ardından üzülürsünüz. Bu da kendi kendinizi üzmeniz demektir.
Tesbihata alışın. ‘Lâhavle velâ kuvvete illa billah’ demeye alıştırın dilinizi. Çok sinirlenince Ayetelkürsi’yi okuyun. Daha da rahatlayamazsanız, çocukların bulunmadığı bir odada biraz ağlayabilirsiniz. Ağlamak, insanın tesellilerindendir. Çokça dualar edin. Çocuklarınızı salih kullara götürün, onlar dua etsinler. Özellikle boş konuşan, ahiret ile teselli olmayı bilmeyen arkadaşlarınızdan uzak durun. Sabır âyetlerini ve tefsirlerini okumaya çalışın.
Çok çocuk doğurmuş ve doğurmayı cihat olarak görmüş mücahide hanımlardan nasihatler alın.
İki çocukla kendinizi daraltmayın. Allah’ın yaratmasına engel olmayın; birkaç çocuğunuz daha olsun. Bunları rahat karşılamaya başlarsınız. Sabredin. Çok geçmez, yavrularınızın koca bir delikanlı olduklarını görürsünüz. Bu günler, sıkıntılar hep unutulur. Onları karşınıza alır, bu günleri tatlı bir hatıra olarak konuşursunuz. Ama sabretmezseniz yine onlar yapacağını yapacak, siz sadece küp çatlatan sinirinizle kalacaksınız. Ama şeytan, kesinlikle kazanacak. Biraz bekleyin, çocuklar rahatlasın. Yarına bakın. Karşınızda Kur’an okuyan, Allah diyen çocukları hayal edin. Ertesi güne bakın. Gözünüzü iyi açın bakın: Koltuklara gerilip de Allah’ın cemalini seyre daldığınız anı düşünün. O muhteşem anı, beraber olacağınız eşinizi, çocuklarınızı düşünün. Değmez mi? Değmez mi o lezzete? Dualar edin. Kendinize, eşinize, çocuklarınıza ve bize. Çok dualar edin anneler

17 Cevaplar

+1 oy
(127 puan) tarafından
seçilmiş
 
En İyi Cevap
Çok güzel bir yazıymış. 

Benim 5yıl bebeğim olmadı. Bazen yolda çocuğunu döven kulağını çeken kolunu çekiştiren anneler görüyordum o kadar üzülüyordum ki. Benim bebeğim olsa dokunmaya kıyamam nasıl yapabiliyorlar diye. Başına gelmeyen bilemez gerçi daha hamileyim belki de gerçekten dayanamıyordur bazen insanlar onları da anlamaya çalışıyorum. Ama o küçücük çocuğun annesi ona vurduğunda yüzündeki korkuyu anlamamazlığı bir görebilseler bir daha kıyamazlar heralde. 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bunu annelere değilde babalara okutmak lazım 
0 oy
tarafından
Çok güzel miş canım hemen aldım parça parça da olsa paylaştı m. Gerçekten bazen insan delirecek gibi oluyor bu beni çok rahatlattı açıkçası. 
0 oy
(10,411 puan) tarafından
Başka söze ne hacet canım 
0 oy
(5,323 puan) tarafından
Çok sevdim bu yazıyı❤
0 oy
(2,596 puan) tarafından
Allah razı olsun canım.sanki bana özel yazmışsın gibi geldi
0 oy
(119,338 puan) tarafından
Kopyaladim helal et 
0 oy
(422 puan) tarafından
Kizimi saladim uyutum yerine koydum uyandi suan cok gerginim 5de kalkdim v uyumak istiorum kizimda n desem tersini yapio dua ediorum bu gunler gecsin die
0 oy
(373 puan) tarafından
Gerçekten çok doğru 
0 oy
(3,769 puan) tarafından

image

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ ❤❤❤❤❤

tarafından
Ya senin ben benim için ugrasan ellerin dert görmesin rabbim ne duan varsa kabul etsin inşallah harika olmuş çok teşekkür ederim :)
(3,769 puan) tarafından
Dua eden yüreğinden öpüyorum seni kuzum
Allah razı olsun canım benim ❤❤
0 oy
(1,908 puan) tarafından
kopyaladım çok doğru ağzına sağlık çok karşı olmama rağmen nadir de olsa malesef oluyo ama artık çok daha fazla dikkat edicem Allah razı olsun canım 
0 oy
(381 puan) tarafından

Ay canım okudum vede çok duygusallaştım ya şuan kızımı alıp kucağıma öpesim geliyor ama uyanır diye kıyamıyorum bugün ona çok kızdım vicdan azabı çekiyorum resmen allah affetsin dikkat etmeye çalışacağım inşallah kızım 2m5 yaşında yeni doğum yaptım bebeğim 2 aylık oldu yetişemiyorum ikisine eve falan omdan sinirleniyorum kızımda çok yaramaz bunlar bahane değil tabi allahım senbyardim et bizlere :'(

0 oy
tarafından
Çok güzel Bi yazı bende hep aglıyorum valla sabrım tükenince dedigi gibi bi odaya kapanıp aglıyorum çocuk gibi eşimde diyo senimi susturayim yoksa bebegimi :) 
0 oy
(70 puan) tarafından
Allah razı olsun Canım keşke dedikodu postlari yerine hep böyle Allahi ahireti hatırlatan postlar olsa
0 oy
(822 puan) tarafından
Bende bugün kızıma çok sinirlenip bağırdım ama kendine zarar vermek üzereydi mama sandalyesinden düşmek üzereydi 14 aylık ama zaptetmek imkansız akşama kadar ona karşı ne kadar soğuk davrandığımı fark ettim ve hala öyle hissediyorum :( 
0 oy
tarafından
Çok güzel yazı Rabbim bütün annelere Eyüp peygamber sabrı versin inşallah sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin inşallah ❤️❤️❤️
0 oy
(538 puan) tarafından
Çocuklar için  kesinlikle şiddete karşıyım. Çocuk eğitimi şiddetle olmuyor. Çocukla çocuk olamadıkları için hep anneler babalar bu yola başvuruyorlar. Tahammül sınırları düşük. 

Çocukken bizlerle çocuk olamadıkları için Hep soğuk kaldım aileme karşı.

Çocuk demek dünya demek. Bir çocuk değişirse dünya değişir. 

İlgili bir soru bulunamadı

380,044 soru

11,376,610 cevap

34,862 kullanıcı

...