0 oy
685 göst.
Aile kategorisinde (37 puan) tarafından
Bebeğim uykuya bir türlü dalamıyor. Uyku gözünden akıyor gözleri kapanıyor ama uyumuyor. Ağlıyor bağırıyor. Altı buçuk aylık oldu. Bi düzen oturmadı daha. Ne yapsam da bebeğim rahatça dalsa uykuya bilemedim. Birde arkadaşlar bebeğimi ne şekilde uyutsam en rahatı olur? Yani Bi yere gitsem yada misafirlikte yolda şurda burda yani her şartta en kolay nasıl uyuyabilirim aynı yöntemle. Mesela misafirliğe gitmeye korkar oldum artık nasıl uyuyacağım orada diye. Evde hadi Bi şekilde saatlerce de sürse en sonunda uyuyor ama misafirlikte olmuyor öyle. 

11 Cevaplar

0 oy
(849 puan) tarafından
Benim oglumda bugun zor zalet uyudu dedigin gibiydi her zaman yapmiyorum ama cok zor zamanlarda yada misafirlikte yaptığı zaman baddaniyenin icinde salliyorum 5 dk sonra mayisip gözlerini kapiyor 5 dk felanda ayagimda devam ediyorum dalincada yatağına aliyorum 
(37 puan) tarafından
Bende ne yapsam bilemedim. Aslında keşke kucağımda uyumaya alışsa. Benim ki illa yatak odasında bazanın üzerinde yaklaşık bir saat debelenip sonra de elimi tutarak uykuya dalmak istiyor. Ama Bi yere gidince bu sefer çıldırıyor. Onu da geçtim evde de uykuya dalma süresi gitgide uzuyor. İki saat uğraşıyor dalmak için. Hayır uyku da gözünden akıyor nasıl iş anlamadım.
-Reklam-
0 oy
(64 puan) tarafından
Canım çocuğu ypruyor musun peki?

Benim kızmda öyleydi ama snradan anldmkü yormak gerekir..yorduktn snra sallıyrmm5 bilemedn 10 dkka sonra süprge sesiyle uyuyor vllaa..
(37 puan) tarafından
Ne güzel ya beş on dakika harika valla. Benim ki bir bilemedin iki saate anca dalıyor. Bu da beni çok yoruyor. Aslında onu yormak için baya oynuyoruz şarkı söylüyoruz ediyoruz tutuyoruz ama yorgun düşen biz oluyoruz. O hala cin gibi etrafa bakıyor. Bu gün artık çıldırdı resmen. Bide ağlama girdi işin içine. Aşırı uykusu var ama dalamıyor. Dalamadıkça ağlıyor.
0 oy
(6,137 puan) tarafından
Kundaklasaydin keşke şuan bile dene bakalim 
(37 puan) tarafından
Kundak yaparsam çıldırır resmen canım. Normalde de kucakta uyumayı falan hiç sevmiyor. Sıkılıyor bunalıyo sanki. Kundak yapsam yırtar kendini afacan.
0 oy
(3,136 puan) tarafından
Benim kız bazen öyle yapıyor gözünden uyku damlıyor ama uyumamak için direniyor 43 günlük oldu. Emzirdiğimde hemen uyuyor ya da babası dua falan açıyor bazen de rahatlatan müzikler açıp masaj yapıyor o şekilde dalıyor. 

Birde anason bebekleri mayıştırıp uyutuyormuş  diye duymuştum onu da dene istersen canım. Aktardan al bi çay kaşığı sıcak suya koyup demle çok acı olmasın iki çay kaşığı versen yeterli. Bir kere kızımda denemiştim çok güzel uyudu sabaha kadar. 
(37 puan) tarafından
Kendim içiyorum ama bebeğime vermemiştim hiç olmazsa denerim Bi canım. Benim afacan resmen bütün geceyi zehir etti yine Bana. Resmen uyku ile kavga ediyor. Anlamdım ki ne yapsam ne etsem. Dua açmayı deneyeyim bende belki öyle uyur. Misafirlikte falan ne yapacağım orasını bilmiyorum işte. Yarından sonra Bi yere gideceğiz kara kara düşünüyorum nasıl geçecek diye.
(3,136 puan) tarafından
Senden bebeğe geçene kadar geç olur canım. Sadece anason olsun rezeneyi karışımı olmasın. Bir çay kaşığı anason iki yemek kaşığı suda demlesen yeterli. Inşallah işe yarar en azından geceleri. Bi yere gidince e ayağında sallayarak uyutabilirsin
(37 puan) tarafından
Çok sağol canım deneyeceğim gerçekten. İnşallah faydası olur. Ayakta sallamaya da alışamadı sıpa. Bu akşam ayaklarım koptu uyumadı resmen. Bakalım yaptıkça alışacak mı? Yoksa işimiz çok zor.
(3,136 puan) tarafından
Aynen valla öyle olunca insan bi yere gidemiyor. Zamanla alışır herhalde. Bende ilk defa bugün şehir dışına çıktım  umarım gittiğim yerde zorlanmam.
Ben anasonun faydasını gördüm sende görürsün inşallah. Yani eskiden beri kullanılan birşeymiş ben ilk defa duymuştum
0 oy
(1,264 puan) tarafından
İki gündür diş ağrısı çekiyor uyumuyor bizde otomobil ile gezdiriyoru z dalıyor hemen uykuya
(37 puan) tarafından
Evet arabada hemen sızıyorlar. Keşke evde de öyle kolay uykuya dalsalar. Bizim ki de diş falan mı çıkarıyor da bu kadar huzursuz oldu acaba? Özellikle uyku konusunda.
0 oy
(732 puan) tarafından
Ben ilk günden beri ayağımda sallıyorum nereyede gitsem hemen ayakta oldumu uyur en pratik olan bu 
(37 puan) tarafından
Hemen dalıyor mu peki sallayınca? Benim ki ona alışmadığı için mi acaba bu akşam ayaklarım kırılana kadar sallamama ragmen uyumadı ki?
(732 puan) tarafından
Valla ilk zamanlar topuklarım uyuşurdu yine uyumazdı ben inat yaptım illa alışcak yani şükür şimdi iyiyiz gece en son ayağımda sallarım yine gündüz beşikte evdeyken yani get türlüsüne alıştırdım sıkıntı yaratmasın sonradan diye. Benimki 3 aylık şuan uyku düzeni yeni yeni oturuyor cnm
(37 puan) tarafından
Bende tek yönlü değilde dediğin gibi farklı şekillerde de uyumaya alıştırsam iyi olacak canım. Bundan sonra Bi düzen oturtmaya çalışayım inşallah. Bakalım minik afacanla savaşımız ne zamana kadar sürecek.
(732 puan) tarafından
İnşallah biran önce düzene girer cnm ama yaptırmak istediklerinde ısrarcı ol elbet peseder Allah yardımcın olsun ;)
0 oy
tarafından
Ben kundak yapıyorum uyuduktan sonra serbest bırakıyorum 7 aylık bitti şükür..bir bu uygulamada ninniler var onları dinletiyorum yada müzikle dalıyor..misafirlikte de ayağımda kundaklayıp uyutuyorum
(37 puan) tarafından
Bende ayakta sallamaya alıştırsam iyi olacak o zaman. Dediğin gibi en azından misafirlikte biraz olsun rahat eder insan.
0 oy
tarafından
1 yaşında 2 kez anneme gidip kaldım evden çıkamıyorum. Malesef çözümüm yok :( ama yalnız olmadığını anlaman destek olman için yazacağım. 3 beşik var evde  birde hamak, puseti salıncak yaptık onda biraz rahat ediyor. Gazlı halaaa gazlı çık gazlı bir bebeğim var.. Uyku yok! Kuş uykusu ve saatler sürüyor aynı uykusu var delice ama işte dalamıyor. Muhtemelen gazı var senin bebeğininde bize benzettim biraz. Puset anne kucağı gibi ya onda rahat ediyor, ve kundak olarak ellerini sarmanı tavsiye ederim yine rahatlatıcı bi çözüm. Kelin ilacı olsa devamınıda kullanırdım ama malesef tatlım hepi topu bu kadar. Ama inşaallah sizin kısa sürer. Rabbim yardımcımız olsun, bebeklerimizede şifa versin huzur versin inşaallah. çok iyi anlıyorum seni... 
(37 puan) tarafından
İnan bizim gibi olanları duyunca biraz olsun rahatlıyorum. Çünkü acaba ben mi Bi yerde hata yapıyorum diye düşünmeye başladım artık. İnsanın sinirleri yıpranıyor böyle olunca da. Rabbim bebişlere huzurlu uykular versin inşallah. Çünkü bebeğim ağladıkça uyuyamadıkça hem üzülüyorum hemde çok yoruluyorum. Cevabın için çok teşekkür ederim canım benim çok sağol.
tarafından
Bi dönemde bende öyle diyordum hatta burada gece uyanma saatleri vs soruluyordu. Sadece benimki garipti, Asla isyan değil ama dile kolay yaşaması cidden zor 1 senedir uykusuz ama hala işli, güçlü, bebek bakımı, büyük çocuk bakımı vs yapmak zorunda olan bir insan ne kadar sağlam kalabilir diye neden hala diye çok ağladım, ağlıyorum. Elimde olmadan sinir sistemimde değişti artık ama onlarda asla isteyerek yapmıyor biliyorum. Ama çareside olamamak elden birşey gelmemesi çok zor çok.. Rabbim meleklerimizin sıkıntısına çare bizede sağlık, sabır versin. Ne demek, rica ederim. Sende asla değil sorun öyle düşünme. Umarım kısa zmaanda çözüm bulursunuz ve bizimki kadar uzamaz bu durumlarınız..
(37 puan) tarafından
Allah razı olsun canım benim. İnşallah hepimizin sorunları en yakın zamanda çözülür de bizlerde biraz olsun rahatlarız. İnsan gerçekten zorlanıyor of puf  diyorum bazen sonra pişman oluyorum dediğime. Rabbim affetsin. Bi anlık sinirle oluyor işte. Rabbim evlatlarımızı korusun her daim gerisi için de kolaylıklar ve sabır ihsan etsin inşallah.
0 oy
(99 puan) tarafından
Rutin oluşturmak faydalı oluyor diye biliyorum. Özellikle aynı saatte uyutmak, uyku öncesi banyo yaptırmak, uyuyacağı yerin karanlık olması gibi. Banyo bizde çok işe yarıyordu. Üzerini giydiriyordum emerken uyuyakalıyordu. Uyuyacağı yerde tv,telefon sesi yada ışığı olmaması da çok önemli. 
0 oy
tarafından
Valla cnm bunları bizzat yaşamış biri olarak söylüyorum ben artık bayılıcak noktaya geldim uykusuzluktan baş dönmem başladı ilaç içiyordum tek çare bebeği yormak bnşm oğlum kucak bebeği indir yırtar kendini bel boyun fıtığım la uyanır yatana kdr kucak en sonunda şuan 7.5 aylığız anneme geldim hep eğleniyor dışarı çıkardık durmadı parka bir sonraki gün oyun bölümüne götürdüm ev egeldşk ayağıma koydum 3 dk sonra uydu keşstisiz 3 saat ser yorgan yere koy oyuncak oynat dışarı çıakrt Java güzelken yoksa valla enerjileri bitmiyor 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 253 göst.
4 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Burcu13 (288 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 801 göst.
0 oy
6 cevap 100 göst.
25 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Dilaravedila (34 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 246 göst.
20 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

374,650 soru

11,205,779 cevap

34,506 kullanıcı

...