0 oy
3,171 göst.
Diğer kategorisinde (413 puan) tarafından
Kesinlikle temizliginizi son zamana bırakmayın hanimlar 35 haftaligim bugün herseyi bitirdik dünden beri inanin mahvoldum elim ayagim belim heryerim hamlamış sagolsun kayinvalidem ve ablam gelip yaptilar ben ufak tefek seyler yaptim ama inaninki stresi bile insani mahvediyor erken erken dediler ama bitti kafam rahatladi. Dün aksam oyle cok yorulmusum ki oturup agladim ağrılardan. Tavsiyemdir son zamana birakmayin erken diyip . O kadar cok is oluyo kii :(( tekseniz bide cok uzun sürer 

7 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Ben tek başıma iki günde yapmıştım 35 haftalık yaptım bnde. İyikide yaptım 36 da doğumum oldu 

Çok zor oluyor kapı pencere perde mutfak dolabı balkon vs vs iyy aklıma geldikçe bn deli olyorm :)
(413 puan) tarafından
Ay sorma ya is yok gibi gözüküyor ama bahar temizliği de bir olsun dedik duvarlar halilar koltuklar perde cam gercekten bi ton is cikiyor. Her an ne olacagini bilemeyiz erkenden yapmak en guzeli :)
-Reklam-
0 oy
(471 puan) tarafından
Ben sürekli yaptığım için hamlamadim canım. 36 haftalığım yapıyorum hala. Kişiden kişiye değişiyor. Oturmuyorum doğumum kolay olsun diye. 
(413 puan) tarafından
Bende oyleyim cok hareketliyim ama surekli temizlik yapmıyorum tabiki hazirlik yaptigimiz icin gunlerimiz baya yogun geciyor. Yinede cok hamladim ama.
0 oy
tarafından
Valla temizlik işi o kadar nankör ki.. Daha doguma kadar kac kere yapicaksn kuzum sen temizligi :) cok da gece birakmamissn yani
(413 puan) tarafından
Ya tabiki öyle büyük temizlik yaptik bahar temizliği de olsun diye :) bundan sonrasi hep rutin artik süpür sil yaparim
tarafından
Bende bi camlara girsem diyorum vazgeciyorum. Yağmurlar bitmedi daha :)
(413 puan) tarafından
Zamanin varsa bekle bence daha komple temizlikte yaparsın herseyi tek seferde cikmis olur
0 oy
(340 puan) tarafından
Bu ev temizlgi muhabbeti ne ya anlamadm dogumdan once ev temizlgmi yapiliyor bayram temizliği gibi. O lohusa halinle bide gelecek insanlarimi dusunuyosnuz gercekten cok komik ve acinasi. 
tarafından
Ay sizinde su lohusalik olayini bu kadar abartmaniz cok acınası. Yok ikramlik yapamam yok temizlik yapamam. Bu bizim kültürümüzde olan bsey misafir temiz ağırlanır ikramliklar yapilir emek verilir. Sana deger verip yanina gelen insana karsilik olarak özen deger gösterilir
(340 puan) tarafından
Benim oyle bi derdim yok zaten uzakta yasadigim icin ki olsaydimda dusunmezdim. Gelen insan hayirli olsuna gelir dusunerek gelir yemege gelmez asil o dusunceli olanlar görgüsüz.  Kimseyede bisey yapma zorunlulugum yok böyle bi gelenekte yok.
(340 puan) tarafından
Ben hergun normal temizlgmi yapiyorum baskalarini dusunerek heryre girismiyorum canimi cikarana kadar tek dusundgum sey kizim insanlara temiz veya hamarat gorunme niyetinde değilim acikcasi
tarafından
Yemek yemeye geldikleri icin degil sen onlari düşündüğün aman agizlarinin tadi olsun diye düşündüğün icin ikram hazirlarsin. Ay evi cok pis diycekleri icin degil tertemiz olsun dedigin icin temizlik yaparsn. Senin dedigin aman basim ağrımasin modundaki insanlarin bos tesellileri.
(413 puan) tarafından
Bizde normal temizligimizi surekli yapiyoruz zaten. Bunu yapmamizin amaci insanlara temiz ve hamarat gözükmek de degil. Hayatimiza yeni bir birey geliyor ve dogumdan sonra sadece ona yogunlasmamiz gerekiyor. Gunlerce aylarca temizlik yapamayabilirz. Bu dusunceyle dogumdan once bütün isleri halletmek istiyoruz. Gelen misafirleri de dusunmek zorundayiz bu insanlar bizi sevip saydigi icin geliyorlar ayni seyi onlarda zamaninda yasadilarsa bu bi kültürdür. Bizim de onlara deger verip guzelce agirlamamiz gerekiyor. Bi zorunluluk degil dusunce ve tercih meselesidir.
0 oy
(81 puan) tarafından
Bnde 34 deyim dün başladım bnde yek yapıyorum yavaş yavaş ama gercekten zorlanıyor insan . 
(413 puan) tarafından
Kolay gelsin caniimm yardimci olcak kimse yokmu hamileyken cok zor oluyo gercekten
(81 puan) tarafından
Yo var aslında da ben gebeliğimin 7 ayını yatarak geçirdim yani uzun süredir evimde ayrıltılu temizlik yapılmıyor . Doğum temizliği değil artık yapılması gereken bir temizlik oldu benm için hem bahar temizliği hem ramazan yemizliği hemde doğum temizliği . Dolarplarımıb içleri konsolumun içi vitrinler kapılar mutfak dolapları yıkayıp tekrar yerleştiriyorum kullanılmadıgı için tozlanmışlar . Benm yerleşme işim bitince yardımcı bir hanım cagırıcam camlarımı avizelerimi rde tuvalet banyomu temizlesin onlar riskli işler  halılarımı da yıkamaya verdim hazır yıkanmış gelicek  haftaya kadar bitiririö diye düşünüyorum benm sancılarım başladı da erken doğurcam diye de korkuyorum inşallah doğuma kadar bitiririm doğumdan sonra bir daha büyül temizlik bir süre yapamam  diye düşünüyorm.
(413 puan) tarafından
Anladim canimm bende detaylari gecen hafta kendim yapmistim bu hafta zor isler icin kayinvalidem ve ablam geldi onlar yaptilar. Benimde aynı sekilde hem bahar temizliği hem dogum temizliği oldu. Hayirlisi artik Allah kolaylik versin.
(81 puan) tarafından
Amin canım en iyisni yapmıssın darısı basıma bittiği günü görürüm inşallah bnde
0 oy
(1,064 puan) tarafından
Ben temizliği sezeryan günümden bir gün önce yaptim ama cok yorulmustum hatta dogurcm dye korkmustum :) 
(413 puan) tarafından
Bende dün oyle oldum :D cok korktum dogurcam diyee heryerim agriyodu
0 oy
(195 puan) tarafından
Kocam yapacak bakalım olduğu kadar ne yapayım halılar bı yikandigini bı görsem rahatlıycam bende 30 haftaligim iş çok valla nereden basliycam biliyorum benim bel ağrısı artık kalcama vuruyor 
(413 puan) tarafından
Oo ağrımayan yerimiz mi var kuzum valla hergun baska biyer agriyorr eşin yapabildigi kadar yapsin sende ufak tefek isleri yaparsin

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 293 göst.
21 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 819 göst.
0 oy
7 cevap 168 göst.
17 Eylül 2022 Aile kategorisinde Sultaney (166 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 42 göst.
20 Mayıs 2023 Güzellik-Bakım kategorisinde nlfr nlfr (3 puan) tarafından soruldu

377,933 soru

11,311,903 cevap

34,744 kullanıcı

...